Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
düzenli olarak namaz kılmayıp cumaya gitmek te bir eksiklik zaten.. cuma namazını diğer namazlardan üstün tutmayın...
-----------------------------Üstün değil mi? (Bilmediğimden soruyorum)
-
cemnet bunu yazdı:
cumaya giderim sorun değil 20 dakkamı ayırım ama ona gittikden sonra benden sabah öğle akşam yatsıdada gelmem isteniyo ? Bu kadar vaktim yok ama :|
Diğer dinlerde haftanın 1 gününü ayırmışlar. Kıyaslama yapmayı sevmem ama o bile daha makul. Yani bir günün 5 farklı evresinde benden defakarlık beklenince bunu yerine getiremiyorum. "Çağ dışı" lafına ucundan katılıyorum. Günümüze update etmek şart bu kuralları.
-----------------------------alemsin. :D hasan mezarcı vardı bir ara onu hatırladım şimdi. internetten biraz baktım adam silinmiş resmen bea.
-
valla benim kesin olarak bildiğim şu ki islamın 5 şartı var. birincisi kelime-i şahadet ikincisi ise namaz kılmak oruçtan ve şehadet dışında hepsinden de önemli bu.
peki şart diyoruz şart ne demek? bir durumun yerine getirilmesi için gerekli birşey. yani.. ?
ben de vakit namazlarını kaçırıyorum, allah affetsin ama şu müslümanlığına laf kondurmayan yüce türk gençleri nasıl her yerde allahın selamını vermek için "selamunaleyküm" diyorsa, namaz bilincinin de yerleştirilmesi lazım.
güzellik olarak namazın şu durumu var. namaz kılan insan kolay kolay günah işleyemez. günde 5 kere namaz kılıyorsun diyelim. namazdan sonra günah işleyemez insan utanır, e önce de aynı durum söz konusu. insanı büyük ölçüde günahlardan alıkoyuyor diyeceğim o ki. e boşuna dinin direği değil.
not: sözüm inanmayanlara değil. sizin dininiz size benim dinim bana. dinsizseniz de o dinsizliğiniz size. :) ama müslümanım diyenler sözlerimi sonuna kadar üzerlerine alabilirler. sanane filan demeyin, benim de sorumluluğum bu. biliyorum soracaklar çünkü bu adamı niye uyarmadın diye. ha bir kere iki kere uyarır susarım o ayrı ki bence olması gereken de bu şekildedir.
-
CyberAngel bunu yazdı:
düzenli olarak namaz kılmayıp cumaya gitmek te bir eksiklik zaten.. cuma namazını diğer namazlardan üstün tutmayın...
-----------------------------saçma saçma konuşma cuma namazı tabiiki daha üstün
-
Asıl siz saçma saçma konuşmayın.Her namaz önemlidir.Bunlar önemsiz kılmasanda olur ama cumaya neden gelmiyorsun diye bir zihniyete sadece acırım ben... .. .. zihniyet'u fakir....
Dini şekillendirmeye çalışmayın hocam.Çok büyük günahtır bu.Kalıba girmeyen legolar gibi elinizde kalır sonra...
Dindar bir insan değilim sadece fikrimi söyledim herkes gibi...
-
cuma namazı-bayram namazı-teravi namazı
bunların fazileti ayrıdır...
kılmayanlar bütün gün başında durdukları o pcden yarım saatliğine kalkmaya üşenen tipler.
inanmayanlara birşey demiyorum zaten en azından inanmıyorlar..
-
Şu aralar dinlere pek inandığımı söyleyemem ama geçmiş tecrübelerimden yararlanarak neden gidilmemesi gerektiğini anlatabilirim.;Bazen sıcak oluyor,ayak kokuyor,yer bulma sorunu var çok kalabalık olduğunda ezilme ihtimalin artıyor,yanından geçip yer bulmaya çalışanlardan her cuma ortalama 4-5 tekme yemen muthemel,secdeye eğilirken öndeki amcanın ayağının burnuna girme ihtimali var,konuşmak genelde kötü bir davranış olarak kabul görüyor,ve bazı imamlar vaaz vermek yerine kuran ı açıp arapça yazılar okuyor ve bi bok anlamadan can sıkıntısından duvardaki çinileri sayıyorum,çıkış tam bir kaos genelde çıkan kişiler kapının yanındaki bölmeyi açmayı akıl edemedikleri için yaklaşık 1 metre genişliğindeki boşluktan 300 kişi geçmeye çalışıyor,dışarı konulan ayakkabıları alma bölümü ise en felaket kısmı,kafanın 2cm yanından geçirilen leş kokulu ayakkabılar mı desem,çamurlu olan ayakkabılardan omzuna akan çamurlar mı desem pislikler uzar da gider,başıma gelmemesine rağmen ayakkabının çalınması da bir sıkıntı oluşturuyor tabi.ve daha sayamadığım bir sürü şey.Senelerdir cumaya gitmiyorum ve mutluyum.Fakat arasıra ramazanda vs dağıttıkları simit lokum vs hiç kaçırmam her cuma dağıtsalar en azından biraz daha katlanılabilir olurdu.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:
Çünkü çoğu ağız müslümanı
-----------------------------helal be hoca yürü :D
ulan adam sizi aşağıladı siz hala devam edin :)
-----------------------------herkesin tuttuğu kendine hocam
-
üşengeçlik başka hiçbirşey değil.bahane uyduran kendini kandırır.
-
gençlere abdest almak zor geliyor