folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Humanist zırvalıkları. Kimsenin kimsenin düşüncesine saygı gösterme zorunluluğu yok. Dinde bile zorlama yokken, toplum da mı oluyor? Her ne kadar zırt pırt bu cümleyi duysamda, daha başkasının farklı inancına saygı gösteren bir tane adam görmedim. Sen de göstermiyorsun.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam kimsenin rezil olmasını istemem ama diyeceğim sana, hikayeyi hangi adam neresinden salladıysa artık Cehennem emrini melekler vermez ;Sorularıda melekler sormaz Ve böyle soru sorduğunuda ilk defa duydum meleklerln :/  Direk dalalete düştü diye adamı cehenneme göndermiş hikayenin yazarı, Bilmez mi allah affedicidir bağışlayandır ? bilmez mi kıyamet gününden sonra işlenen sevap günah amele işlemez bilmez mi ahiret gününde Dil değil vücut konuşur ? demekki bilmiyormuş.... Bu hikayeyi artık hangi  moloz yazdıysa bişi demiyorum :S Evet dinde sormala yoktur

ISLAMIN ŞARTLARI
    1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
    2-Namaz kılmak.
    3-Oruç tutmak.
    4-Zekat vermek.
    5-Hacca gitmek.

hoca ksura bakma o yazanları yapmadıkça sen ne islamı kabul etmiş olursun nede Dinin direği olan namazını kılmadıkça Cennete gidersin. bak sırasına kelimei şehadet yani giriş kapısı Namaz yani dinin direği namaz olmadıkça sadece o kapıdan girmiş olursun başka birşey olmaz. oruç zekat hac da insanın maneviyatını güçlendirir amaı budur misal evlenmediysen azgınlığını önlemek için efendimiz oruç tutun der. zekatınızı verin ki eli açık olun malı zengin olanlardan değil gönlü zengin olanşlardan olun da ben anlatıyorum kime anlatıyorum ..

Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü,

inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.(inanmak kabullenmek teslim olmak tüm isteklerini yerine getirmektir. bazı öküzler yanlış anlayacak biliyorum.)

Der Mevlana...

niye sen allahmısın ki kimin ne yaptığı ile cennete gideceğini ya da cehenneme gideceğini tayin edebiliyorsun?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

@crafty Allah daha önceki kitapların değişmesine izin vermiş ki değişmiş fakat Kuran'ı kimsenin değiştirimeyeceğini kendisinin koruduğunu söylüyor.

İmtihan dünyası hocam, öngörememişlik değil bu olay. Kitabı değiştirdiler ve imtihandan geçemedi bu işi yapanlar. Allah da sonra olarak Kuran'ı yolladı. Niye son Kuran geldi de Tevrat ya da başka bir kitap gelmedi? Onu da biz bilemeyiz, Allah bilir :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Hep bahaneler... dinde zorlama yokmuşmuş bizde biliyoruz :P

Cübbelinin bi lafı var : "gençken işim var ihtiyarken çişim var.. ne zaman gelmeyi düşüyorsun? musalla taşına yatarken mi ? (:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Humanist zırvalıkları. Kimsenin kimsenin düşüncesine saygı gösterme zorunluluğu yok. Dinde bile zorlama yokken, toplum da mı oluyor? Her ne kadar zırt pırt bu cümleyi duysamda, daha başkasının farklı inancına saygı gösteren bir tane adam görmedim. Sen de göstermiyorsun.

kimin inancına saygısızlık ettiğimi gördün?

@wking saolasın hocam açıklama için... bu arada ekerci uzun zamandır nete giremiyor bilgisayar bende kendi telefona kaldı :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

@KrypT sevmek zorunda değilsin hocam ama herkesin birbirinin düşüncelerine saygı göstermesi zorunludur...

@wking hocam ben zaten kuran değişmiştir demedimki sadece böyle bişey okudum doğrumudur yanlışmıdır onu soruyorum o kadar...

peki yanlış anlama ama ciddi anlamda bişi sorcam... allah daha önceki kitapların değiştirileceğini öngörememiş midir ki kuranı kerime böyle bir şey yazılmıştır? dalga geçmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın...

@imlegend hocam ben hadisi şerif olayına girmedim sen böyle buyurmuştur yazınca bende buyruk dedim o kadar...

bu alıntı yaptığın cümle ebu davuda mı aittir? eğer öyleyse ebu davud hangi ara peygamber olmuştur?

@west adanada turgut özalda bir camii inşaatı var hocam bodrum katı migros gibi bir yere kiraya veriliyor... öyle bir dükkanın kirası senelik 50 milyardan aşşağı değildir... ha bi de camiye yardım topluyorlar bi de bunun paralarını ekle üstüne... şimdi gelelim ramazanoğlu camiinin durumuna... daha üstünde civi yok! cemaat huylanmasın diye üstüne baraka gibi bişi yaptılar orda kılıyorlar! bunca zamandır alınan paralar vs nereye gitti? ha bi de ramazanoğlu camii diye bir tabela diktiler yemin ediyorum realde öyle tabela yok:D bazı camilerin tarikatların evi gibi olduğunu, sürekli olarak cemaatten yardım adı altında tarikatlara yardım yapıldığını da biliyoruz... bu tip örnekler mevcut hocam türkiyede...

ha bi de adanaya merkez camii yaptılar 20 bin kişilik sadece gösteriş amaçlı islamın neresinde gösteriş vs. var?

son cümlene cevap vereyim hocam

bir defa bu camideki yardım olaylarını konuşan lafçı riyakarcı insanların neredeyse hepsi camiye hiç bağış yapmamış insanlardır. bağış toplandığı zaman diyanetin makbuzunu kesmek szorunda imam müezzin ve 4 kişi imza atmak zorunda o makbuza. ve o makbuzun yedeği caminin giriş kapısına asılmak zorunda şimdi sen daha camiye gidip bakmadığın için bilmiyorsun tabi o kağıdın asıldığını sallasığın buradan belli. migos gibi bi yerden kira alabilir alıyorsa ne güzel kendi için para toplamasına gerek yok ama o toplanan paralar cami için mi sen daha bunu bile bilmiyorsun hepsini camilere toplanıyor zannediyorsun. bu ülkedeki kuran kursları ve diyanet neyle geçiniyor? camilerden toplanan paralarla geçiniyo hocam sizin gibi vermeyip de başkasının parasının üstünden laf muhabbetiyle geçinenlerin parasıyla.

İslamda gösteriş yoktur evet ama islamda değer vardır O yüzden Allahın evi olarak bilinen yerlere aşırı derecede önem verilir. senin tarihinden de haberin yok galiba? bak süleymaniye sultanahmet selimiye fatihcamii?   hoca zırnık bilmeden saçma yorumlar çakma lütfen.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Müslümanların.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

3 kere üst üste cuma'ya gidilmez ise cenaze namazı kılınmazmış o kişinin

///______________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

BosphorusPasha bunu yazdı:

hocam kimsenin rezil olmasını istemem ama diyeceğim sana, hikayeyi hangi adam neresinden salladıysa artık Cehennem emrini melekler vermez ;Sorularıda melekler sormaz Ve böyle soru sorduğunuda ilk defa duydum meleklerln :/  Direk dalalete düştü diye adamı cehenneme göndermiş hikayenin yazarı, Bilmez mi allah affedicidir bağışlayandır ? bilmez mi kıyamet gününden sonra işlenen sevap günah amele işlemez bilmez mi ahiret gününde Dil değil vücut konuşur ? demekki bilmiyormuş.... Bu hikayeyi artık hangi  moloz yazdıysa bişi demiyorum :S Evet dinde sormala yoktur

ISLAMIN ŞARTLARI
    1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
    2-Namaz kılmak.
    3-Oruç tutmak.
    4-Zekat vermek.
    5-Hacca gitmek.

hoca ksura bakma o yazanları yapmadıkça sen ne islamı kabul etmiş olursun nede Dinin direği olan namazını kılmadıkça Cennete gidersin. bak sırasına kelimei şehadet yani giriş kapısı Namaz yani dinin direği namaz olmadıkça sadece o kapıdan girmiş olursun başka birşey olmaz. oruç zekat hac da insanın maneviyatını güçlendirir amaı budur misal evlenmediysen azgınlığını önlemek için efendimiz oruç tutun der. zekatınızı verin ki eli açık olun malı zengin olanlardan değil gönlü zengin olanşlardan olun da ben anlatıyorum kime anlatıyorum ..

Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü,

inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.(inanmak kabullenmek teslim olmak tüm isteklerini yerine getirmektir. bazı öküzler yanlış anlayacak biliyorum.)

Der Mevlana...

niye sen allahmısın ki kimin ne yaptığı ile cennete gideceğini ya da cehenneme gideceğini tayin edebiliyorsun?

Eğer Islâm`ı tek kelime ile anlatmamız istense, "Namaz" diyebiliriz. Bu yüzden Allah Rasülü namazı, "dinin orta direği" diye nitelemiştir.(el-Hindî age. I/278 (1372), Ebu Naîm`den.)

İnsanlar Allah`ı tanımak için yaratılmışlardır. (K. ez-Zâriyat (51 ) 56: Ayrıca bk, Aclûn[M1>î[M2>, Kesfu`I-hafâ N/173.) Allah`ı iyi tanımışlığın en güzel göstergesi namazdır.

Namazın toplayıcılık niteliği vardır. Onda her türlü ibadetten bir parça bulunur. (Imam Rabbani Mektubat`ında bunu güzel izah eder.)

Namazı Yaratıcımız (c.c.) imana denk tutmus ve kıble değiştiginde, "geçmiş namazlarımız boşa mi gitti?" diye soranlara, "Allah sizin imanınızı zayi etmez" buyurarak, namazdan "iman" diye söz etmiştir. (K. Bakara (2) 143.)

Bu yüzden sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)`in arkadaşları da: "Biz namazdan başka hiçbir ibadeti terketmeyi küfre yani. kâfir olmaya denk saymazdık" demişlerdir.

Dünyada en üst makamdan en aşağı görülenine kadar herkesi aynı safta toplayıp, Allah`ın karşısında hepsinin insan olarak eşit olduklarını namaz kadar vurgulayan bir başka eylem yoktur.
    Namaz Miraç hediyesi olmakla mü`minlerin Miracı sayılmıştır. Yani namaz insanı manâ âleminde alabildiğine yükselten bir asansördür. Ona tutunmayanlaraşağıların aşağısında kalacaklardır.

Hoca ben Haşa Allah değilim Ama Allah böyle diyor kitabında Şimdi ne kadar cahil ve yobaz(dinini bilmeyen)  bi insan olduğunu anladınmı?

@baron_27  Yok hocam öyle birşey.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

baron_27 bunu yazdı:

3 kere üst üste cuma'ya gidilmez ise cenaze namazı kılınmazmış o kişinin

Bu sanırım doğru değil hocam :)

Toplam Hit: 14153 Toplam Mesaj: 114