Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?
-
Cumadan geldim.Bizim burdakinde de cok fazla yok genc ama ümraniyedekinde falan cok var genc dolu.Sanki zengin sosyete kesimlerde daha az cumaya gidiyorlar gibi.
-
çünkü islamiyet çağdışı bir dindir, istesende kendini zorlasanda gerekleri şart sunduğu şeyler 21.yy dünyasında Türkiye gibi bir ülkede yapılabilecek şeyler değildir .
islamiyete göre örneğin , 2 -3 saatte bir durup namaz kılmak gerekiyor ve bu "farz" , e tamam kılacam diyen bir adam bile yapamaz bunu , işi gücü okulu geçtim biryerde çalışıyorsun nasıl benin namazım geldi sizin üretiminiz telefonunuz servisiniz beklesin diyip gideceksin ki ?
cumaya gitmekte aynı hesap, gençlerin cuma gibi bir iş gününün öğle saatinde fabrikasında ofisinde işinin başında olması gerekiyor , daha makulü budur ayrıca gaiplere dua etmektense çalışmana bak sen .
hacca gitmek , kurban kesmek , sünnet olmak vb konulara hiç girmiyorum. ama eninde sonunda bu dine de bir "reform" gelecek , allahın sözü değişmez deselerde ulema küplere binsede , er geç bunu akla mantığa izaha uygun hale getirip, yapılabilir edilebilir kılalım abuksubukluklarımızla , tehtidle şiddetle milleti dinden imandan soğutmayalım diyecek birileri.
-
ben gidiyom hoca bi askerde gidemedim
-
"Genç iken işim var, yaşlanınca prostat oldum çişim var. E ölünce geleceksin musallaya." diyerek konuyu özetlemiştir Cüppeli Ahmet.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
"Genç iken işim var, yaşlanınca prostat oldum çişim var. E ölünce geleceksin musallaya." diyerek konuyu özetlemiştir Cüppeli Ahmet.
-----------------------------doğru demiş :)
-
xzxz bunu yazdı:
çünkü islamiyet çağdışı bir dindir, istesende kendini zorlasanda gerekleri şart sunduğu şeyler 21.yy dünyasında Türkiye gibi bir ülkede yapılabilecek şeyler değildir .
islamiyete göre örneğin , 2 -3 saatte bir durup namaz kılmak gerekiyor ve bu "farz" , e tamam kılacam diyen bir adam bile yapamaz bunu , işi gücü okulu geçtim biryerde çalışıyorsun nasıl benin namazım geldi sizin üretiminiz telefonunuz servisiniz beklesin diyip gideceksin ki ?
cumaya gitmekte aynı hesap, gençlerin cuma gibi bir iş gününün öğle saatinde fabrikasında ofisinde işinin başında olması gerekiyor , daha makulü budur ayrıca gaiplere dua etmektense çalışmana bak sen .
hacca gitmek , kurban kesmek , sünnet olmak vb konulara hiç girmiyorum. ama eninde sonunda bu dine de bir "reform" gelecek , allahın sözü değişmez deselerde ulema küplere binsede , er geç bunu akla mantığa izaha uygun hale getirip, yapılabilir edilebilir kılalım abuksubukluklarımızla , tehtidle şiddetle milleti dinden imandan soğutmayalım diyecek birileri.
-----------------------------Öncelikle namazı kılmaya vaktin yoksa farz denen birşey var.
Cumaya gitme durumun yokken zaten farz değildir.
Ayrıca reform islama değil size gerekli.Ateistliğinize saygı duydukça neden her yerde inandığım değere çağ diyorsunuz anlamıyorum.Bana görede ateistlik süzme salaklıktır.Bir elmayı ısırmanda bile 100 akıl almaz müthiş olay bulurum bunu göre göre allah yok demek ciddi gerizekalılık ancak ateist arkadaşlara saygımdan bunları hiç söylemiyorum buda sondur.Rica ediyorum sizde biraz sylediğinizi tartıp biçin.
Açılır bir konu allah yok diyenede şeytana tapıyorum diyenede eyw derim ama allah adı geçen heryere damlayıp islam çağ dışı demeniz inananları biraz rencide ediyor.
-
Kılanlarınkini Allah kabul etsin kılmayanlarada kılmayı nasip etsin :)
-
herkesin inanci ibadeti kendine ..
-
-
metalati bunu yazdı:
SyspioniC bunu yazdı:
tabi yalancıyı Kibariyeyle beşik kertmesi yapmıyorlar nasılsa salla :|
şu yaz döneminde kafadan kuran kursları var zaten. ordaki cocukların %90ı geliyor cuma'ya
ayıptır söylemesi bende yeni geldim cumadan ama hiçde senin dediğin gibi 30-65 yoktu..
-----------------------------Her Yerde Aynı Yaş Ortalamasınımı Bekliyorsun?
Çocukları Kandırıp Yada Sevip Cumaya Çağırmak Kolay Çünkü Adı Üstünde ÇOCUK...
Sen Kendinin Düşündüğün İçin Gidiyorsun...
-----------------------------ben öyle bişi savunmuyorum ama adam genelleme yapmış gençler camiye gitmiyor diye. bende örnek verdim.