folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

Neden Cuma'ya Gitmiyoruz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

@pcdoktor636 herkesin müslümanlığı kendine hoca kimse kimseyi aşağılayamaz burda için rahat olsun ;) bi de sen kimin hangi hareketle cennete gideceğini hangi hareketle cehenneme gideceğini nerden biliyorsun? benim bildiğim okuduğum onu bir tek allah biliyodu :S

@MsXLaBs hocam benim inancımı nerden biliyorsun? ben agnostigim... sanırım bu bana yönelttiklerine cevap olmuştur... ama dinlerle ilgiliyimdir...

@byeren hocam bazi camilerin halini de görüyoruz neler dönüyor... herkes için demiyorum ama bazısı sırf bu yüzden de gitmiyor...

@wking ilk kuran-ı kerimin yakıldığı doğru mu hocam? yanlış hatırlamıyorsam hz. ebubekir zamanında ilk kitabın birkaç kopyası yapılıp orjinali yakılmış diye bişey okudum bu doğru mudur? eğer değilse ilk kitap nerededir? doğruysa ilk kitap neden yakıldı?

hocam işe müslümanlık hristiyanlık olarak değilde allaha ibadet olarak bak bi de... sonucta her namaz kılan da cennete giremiyor... her müslümanım diyende...

@tantum sen o elmayı ıssırırken yaptığın tüm hareketi bilim açıkladı zaten akılda mantıkta alıyo ;)

@imlegend o cocuk babasına ben islama allaha peygambere inanmıyorum diyebilir mi? ayrıca şu buyruğu nerden alıntı yaptın söyler misin? ülkenin büyük bir çoğunluğunu müslüman olarak kabul ediyorsunuz o zaman neden kimse kimseyi tokatlamıyo?

@goldfinger neye inanıp inanmicağıma ben karar verdiğim gibi bir şeye inandıktan sonrada neyi yapıp yapmayacağıma ben karar veririm! sen müslümanlığın emrettiği herşeyi yapıyormusun? harfi harfine?

Öncelikle o buyruk değil peygamber efendimizin hadisi şerifidir.

Aslını bende yanlış hatırlıyormuşum. Hadisi şerifin aslı aşağıdadır.

"Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." (ebu davud, salat, 26; tırmızi, salat, 299)"

Ayrıca şu makaleyide objektif olarak okumanı tavsiye ederim. Özellikle sondan ikinci paragrafı.

http://www.milligazete.com.tr/makale/namaz-kilmayan-cocuk-143349.htm

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ahaha Milli Gazete, Milli Görüş Derneği, memleketteki en gereksiz, en ara oluşum.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

@byeren hocam bazi camilerin halini de görüyoruz neler dönüyor... herkes için demiyorum ama bazısı sırf bu yüzden de gitmiyor...

Şu yorumu merak ettim. Ne dönüyor, bilmediğimiz ne acaba . Arkadaşımız açıklarsa sevinirim.

west[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:

Dr_X bunu yazdı:

Birgün Bütün Ömrü Namaz ve ibadet ile Geçiren Yaşlı insan Vefat Eder.  Sorgulaması yapıldığında Bir Soru Sorulur. Derler ki melekler Ona :

Şurada Duran Agacın mı daha cok Sevabı var yoksa Senin mi ?

Adam Hemen Der'ki Tabiki Benim . Ben Bütün Ömrüm'ü Allah'a adadım ibadet Ettim Alnımı Secdeden Kaldırmadım.

Melekler Derki Atın Bunu Cehenneme. Adam Ne Olduğunu anlayamaz ve Sorar Neden Cehenneme Gidiyorum ??!!!

Melek Der'ki : Ey İnsanoğlu Sen nereden bilirsin O agacın Senden Az veya Senden Daha Cok sevabının Oldugunu ? Sen bütün ömrün Boyunca ibadet edip namaz kıldın diye O Agactan Daha Mı Cok Sevabın var ki ? Allah'tan başka kimse bilemez kimin ne kadar Sevabının Olduğunu....

Yukarıda bahsettigim Hikaye'ye istinaden. Müslümanlık vs. Hangi Din Olursa Olsun Zorlama Yoktur ve kimin ne kadar günahkar ne kadar sevap işlediğini bilemeyiz. Sen yapıyorsan o yapıyorsa Herkesin Sevabı kendine kimse bilemez kimin sevabının daha cok olduğunu. içinden Geleni Yap Sadece. Çünkü Allah'tan başka Kimse Bilmez Kimin ne kadar günahkar , kimin ne kadar sevabının olduğunu....

Agız Müslümanlığı diye birşey Yoktur. İnsan Hangi Dinden Olursa Olsun Kalp'ten Can-ı Gönülden Allaha Baglıysa isterse müslüman ister hristiyan vb. olsun Hiç Bir Önemi yoktur.

tabi adam karıyı atar kafayı çeker zulmünü yapar sonra cennettede sefasını çeker dimi :D

Nereden biliyorsun kimin karı attığını? Başını mı tuttun?

Senin dinin sana benim dinim bana.

Destur! Var git öte.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

West bunu yazdı:

Şu yorumu merak ettim. Ne dönüyor, bilmediğimiz ne acaba . Arkadaşımız açıklarsa sevinirim.

Bir iddia atmıyorum ortaya ama şunu hep merak etmişimdir; Benim evin yanındaki cami her Cuma günü para toplar milletten, emin değilim ama devlet de cami yapımına katkıda bulunuyor değil mi? O zaman neden bu cami, bahçesini Vodafone'a baz istasyonu dikmesi için kiraladı ve neden alt katını BIM'e kiraladı. Hani BIM neysede, baz istasyonlarının insana zararları aşikarken bunu bir caminin bahçesine diktirmesi her zaman çok ilginç gelmiştir.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

cumaya giderim sorun değil 20 dakkamı ayırım ama ona gittikden sonra benden sabah öğle akşam yatsıdada gelmem isteniyo ? Bu kadar vaktim yok ama :|

Diğer dinlerde haftanın 1 gününü ayırmışlar. Kıyaslama yapmayı sevmem ama o bile daha makul. Yani bir günün 5 farklı evresinde benden defakarlık beklenince bunu yerine getiremiyorum. "Çağ dışı" lafına ucundan katılıyorum. Günümüze update etmek şart bu kuralları.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

West bunu yazdı:

Bir iddia atmıyorum ortaya ama şunu hep merak etmişimdir; Benim evin yanındaki cami her Cuma günü para toplar milletten, emin değilim ama devlet de cami yapımına katkıda bulunuyor değil mi? O zaman neden bu cami, bahçesini Vodafone'a baz istasyonu dikmesi için kiraladı ve neden alt katını BIM'e kiraladı. Hani BIM neysede, baz istasyonlarının insana zararları aşikarken bunu bir caminin bahçesine diktirmesi her zaman çok ilginç gelmiştir.

Getirisi olan herşeyi yapmak ( baz istasyonu gibi ) banada mantıklı gelmaz.. Zararlarını biliyoruz baz istasyonunun. Fakat camaatten para toplanması yadırganacak bir olay olmaktan çıktı. Diyanet kaç tane cami yaptırabilirki, kaçına destek olabilirki. Bizim burda yapılan camiler, camilerin yapılan tadilatlarının giderleri müftülüğe bağlı olarak toplanan para ile yapılıyor. Sonuçta camilerde namazı kılan cemaat. Diliyorumki tüm şehirlerde toplanan bu paralar harcanması gereken yerlere harcanıyor olsun.

west[at]tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Dr_X bunu yazdı:

Birgün Bütün Ömrü Namaz ve ibadet ile Geçiren Yaşlı insan Vefat Eder.  Sorgulaması yapıldığında Bir Soru Sorulur. Derler ki melekler Ona :

Şurada Duran Agacın mı daha cok Sevabı var yoksa Senin mi ?

Adam Hemen Der'ki Tabiki Benim . Ben Bütün Ömrüm'ü Allah'a adadım ibadet Ettim Alnımı Secdeden Kaldırmadım.

Melekler Derki Atın Bunu Cehenneme. Adam Ne Olduğunu anlayamaz ve Sorar Neden Cehenneme Gidiyorum ??!!!

Melek Der'ki : Ey İnsanoğlu Sen nereden bilirsin O agacın Senden Az veya Senden Daha Cok sevabının Oldugunu ? Sen bütün ömrün Boyunca ibadet edip namaz kıldın diye O Agactan Daha Mı Cok Sevabın var ki ? Allah'tan başka kimse bilemez kimin ne kadar Sevabının Olduğunu....

Yukarıda bahsettigim Hikaye'ye istinaden. Müslümanlık vs. Hangi Din Olursa Olsun Zorlama Yoktur ve kimin ne kadar günahkar ne kadar sevap işlediğini bilemeyiz. Sen yapıyorsan o yapıyorsa Herkesin Sevabı kendine kimse bilemez kimin sevabının daha cok olduğunu. içinden Geleni Yap Sadece. Çünkü Allah'tan başka Kimse Bilmez Kimin ne kadar günahkar , kimin ne kadar sevabının olduğunu....

Agız Müslümanlığı diye birşey Yoktur. İnsan Hangi Dinden Olursa Olsun Kalp'ten Can-ı Gönülden Allaha Baglıysa isterse müslüman ister hristiyan vb. olsun Hiç Bir Önemi yoktur.

hocam kimsenin rezil olmasını istemem ama diyeceğim sana, hikayeyi hangi adam neresinden salladıysa artık Cehennem emrini melekler vermez ;Sorularıda melekler sormaz Ve böyle soru sorduğunuda ilk defa duydum meleklerln :/  Direk dalalete düştü diye adamı cehenneme göndermiş hikayenin yazarı, Bilmez mi allah affedicidir bağışlayandır ? bilmez mi kıyamet gününden sonra işlenen sevap günah amele işlemez bilmez mi ahiret gününde Dil değil vücut konuşur ? demekki bilmiyormuş.... Bu hikayeyi artık hangi  moloz yazdıysa bişi demiyorum :S Evet dinde sormala yoktur

ISLAMIN ŞARTLARI
    1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
    2-Namaz kılmak.
    3-Oruç tutmak.
    4-Zekat vermek.
    5-Hacca gitmek.

hoca ksura bakma o yazanları yapmadıkça sen ne islamı kabul etmiş olursun nede Dinin direği olan namazını kılmadıkça Cennete gidersin. bak sırasına kelimei şehadet yani giriş kapısı Namaz yani dinin direği namaz olmadıkça sadece o kapıdan girmiş olursun başka birşey olmaz. oruç zekat hac da insanın maneviyatını güçlendirir amaı budur misal evlenmediysen azgınlığını önlemek için efendimiz oruç tutun der. zekatınızı verin ki eli açık olun malı zengin olanlardan değil gönlü zengin olanşlardan olun da ben anlatıyorum kime anlatıyorum ..

Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü,

inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.(inanmak kabullenmek teslim olmak tüm isteklerini yerine getirmektir. bazı öküzler yanlış anlayacak biliyorum.)

Der Mevlana...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

@KrypT sevmek zorunda değilsin hocam ama herkesin birbirinin düşüncelerine saygı göstermesi zorunludur...

@wking hocam ben zaten kuran değişmiştir demedimki sadece böyle bişey okudum doğrumudur yanlışmıdır onu soruyorum o kadar...

peki yanlış anlama ama ciddi anlamda bişi sorcam... allah daha önceki kitapların değiştirileceğini öngörememiş midir ki kuranı kerime böyle bir şey yazılmıştır? dalga geçmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın...

@imlegend hocam ben hadisi şerif olayına girmedim sen böyle buyurmuştur yazınca bende buyruk dedim o kadar...

bu alıntı yaptığın cümle ebu davuda mı aittir? eğer öyleyse ebu davud hangi ara peygamber olmuştur?

@west adanada turgut özalda bir camii inşaatı var hocam bodrum katı migros gibi bir yere kiraya veriliyor... öyle bir dükkanın kirası senelik 50 milyardan aşşağı değildir... ha bi de camiye yardım topluyorlar bi de bunun paralarını ekle üstüne... şimdi gelelim ramazanoğlu camiinin durumuna... daha üstünde civi yok! cemaat huylanmasın diye üstüne baraka gibi bişi yaptılar orda kılıyorlar! bunca zamandır alınan paralar vs nereye gitti? ha bi de ramazanoğlu camii diye bir tabela diktiler yemin ediyorum realde öyle tabela yok:D bazı camilerin tarikatların evi gibi olduğunu, sürekli olarak cemaatten yardım adı altında tarikatlara yardım yapıldığını da biliyoruz... bu tip örnekler mevcut hocam türkiyede...

ha bi de adanaya merkez camii yaptılar 20 bin kişilik sadece gösteriş amaçlı islamın neresinde gösteriş vs. var?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

cemnet bunu yazdı:

cumaya giderim sorun değil 20 dakkamı ayırım ama ona gittikden sonra benden sabah öğle akşam yatsıdada gelmem isteniyo ? Bu kadar vaktim yok ama :|

Diğer dinlerde haftanın 1 gününü ayırmışlar. Kıyaslama yapmayı sevmem ama o bile daha makul. Yani bir günün 5 farklı evresinde benden defakarlık beklenince bunu yerine getiremiyorum. "Çağ dışı" lafına ucundan katılıyorum. Günümüze update etmek şart bu kuralları.

:|           Eğer ki müslüman isen (ki yazdıklarından artık kendini müslüman zannetsen bile dinden çıktığını gösteriyo çünkü kurallara karşı geliyorsun) Namaz kılmak yerine yaptığın her işin Allah katında günah olduğunu biiyormuydun?  cenabetlik durumuda bu yüzden günah görülmüştür namazı engellediği için.

Toplam Hit: 14155 Toplam Mesaj: 114