Neden Müslümanız ?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
Explosive bunu yazdı:
danimarkada ne varsa onu seçerdim
-----------------------------seçmek olmazdı onun adı...
-----------------------------woowwww
güzel bakış açısı:)
ya şu din konuları serbest bırakılmalı ve böle güzel felsefe ortmaı olmalı bizxe
-
Şimdi hocam önemli olan bu duruma nerden baktığına bağlı,
İnanan biri bu konuda bildirilmiş Ayeti okuyarak bunun yapılmaması gerektiğini düşünür, görür öyle olmasını ister, 1400 sene önce gönderilmiş bi Peygamber onun dini ve Kitabında klonlama işlemine dair Ayetleri görerekte imanı güçlenir.
İnanmayan biri ise bu konuda bana dinler engel oluyor diyebilir. Dinde Şöyle bişeyde vardır ki "özgür irade" inanırsın ya da inanmazsın ama muhakak yaptıklarının ya da yapacaklarının bi karşılığı vardır, Sen iyi niyetlisindir bi başkası senin gibi değildir! Bilim adına ilerleyen teknolojinin büyük çoğunluğu savaşlarda kullanıldığını unutmamak lazım.
İlgili ayetlerin meali şöyledir:
“Allah’tan başka onlar sadece bir kısım kadınlara tapıyorlar ve onlar, aslında Allah’ın lânet ettiği o inatçı şeytandan başkasına yalvarmıyorlar. O şeytana ki: 'Ya Rabbî, Senin kullarından mutlaka bir pay edineceğim. Mutlaka onları saptıracağım, onları birtakım temennilerle oyalayacağım. Onlara davarlarının kulaklarını yarmalarını emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.' dedi. Her kim Allah’ın yerine şeytanı dost edinirse, şüphesiz o besbelli bir ziyana girmiştir.”(Nisa, 4/117-119).Klonlama işlemini araştırırsan Hayvanların kulaklarının dokularından alınmaktadır. Bu inanan insan için büyük bi delildir. En doğrusunu tabiki Allah bilir.
-
İnsanlar Bu Dunyaya Nereden Gelmişlerdir?
İnsanlar bu dünyaya, ruhlar âleminden gelmişlerdir. Allah, insanların bedenlerinden evvel ruhlarını yaratmıştır. Daha sonra her bir ruha ayrı bir beden elbisesi giydirerek onları şu dünyaya göndermiştir.
İnsanlar Bu Dünyaya Niçin Gelmişlerdir?
Allah'a îman ve O'na ibâdet için gelmiştir. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hususta şöyle buyurulur: "Cinleri ve insanları, ancak beni tanıyıp îman etsin ve ibâdette bulunsunlar diye yarattım." (ez-Zâriyât, 56).
Ne Zamandan Beri Müslümanız?
Kâlû Belâ'dan beri Müslümanız.
Kalu Bela Ne Demektir?
Allah dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmadan evvel, öncelikle gelmiş ve gelecek bütün insanların ruhlarını yaratmıştır. Bunları ruhlar âlemi denilen bir âlemde bir araya getirmiştir. Daha sonra hepsini birden huzurunda toplayarak kendilerine hitâben:
Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur.
Ruhlar da: Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. "Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir. İşte bu konuşmanın vuku' bulduğu zamana, Kâlû Belâ denir. Allah daha sonra insan ruhunun bu sözünde ne derece samimî ve doğru olduğunu ortaya çıkarmak için, şu dünyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Ve her bir ruhu ayrı bir bedene yerleştirerek, onları belli zaman aralıklarıyla şu imtihan meydanına göndermiştir. Böylece insanın önüne iki yol açılmıştır: Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak Kâlû Belâ'daki gibi Allah'ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kötüye kullanarak Rabbini ve Allah'ını inkâr edecek, O'na kulluktan kaçacak, şeytan'ın yoluna sapacaktır. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, biz Müslümanlar, Kâlû Belâ zamanında Rabbimize verdiğimiz sözde duran kimseleriz. İnşâallah son nefesimize kadar da bu sözümüzde durmaya devam edeceğiz.
Aslında herkes Müslüman olarak doğmaktadır. -
Daniel-Koo bunu yazdı:
İnsanlar Bu Dunyaya Nereden Gelmişlerdir?
İnsanlar bu dünyaya, ruhlar âleminden gelmişlerdir. Allah, insanların bedenlerinden evvel ruhlarını yaratmıştır. Daha sonra her bir ruha ayrı bir beden elbisesi giydirerek onları şu dünyaya göndermiştir.
İnsanlar Bu Dünyaya Niçin Gelmişlerdir?
Allah'a îman ve O'na ibâdet için gelmiştir. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hususta şöyle buyurulur: "Cinleri ve insanları, ancak beni tanıyıp îman etsin ve ibâdette bulunsunlar diye yarattım." (ez-Zâriyât, 56).
Ne Zamandan Beri Müslümanız?
Kâlû Belâ'dan beri Müslümanız.
Kalu Bela Ne Demektir?
Allah dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmadan evvel, öncelikle gelmiş ve gelecek bütün insanların ruhlarını yaratmıştır. Bunları ruhlar âlemi denilen bir âlemde bir araya getirmiştir. Daha sonra hepsini birden huzurunda toplayarak kendilerine hitâben:
Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur.
Ruhlar da: Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. "Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir. İşte bu konuşmanın vuku' bulduğu zamana, Kâlû Belâ denir. Allah daha sonra insan ruhunun bu sözünde ne derece samimî ve doğru olduğunu ortaya çıkarmak için, şu dünyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Ve her bir ruhu ayrı bir bedene yerleştirerek, onları belli zaman aralıklarıyla şu imtihan meydanına göndermiştir. Böylece insanın önüne iki yol açılmıştır: Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak Kâlû Belâ'daki gibi Allah'ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kötüye kullanarak Rabbini ve Allah'ını inkâr edecek, O'na kulluktan kaçacak, şeytan'ın yoluna sapacaktır. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, biz Müslümanlar, Kâlû Belâ zamanında Rabbimize verdiğimiz sözde duran kimseleriz. İnşâallah son nefesimize kadar da bu sözümüzde durmaya devam edeceğiz.
Aslında herkes Müslüman olarak doğmaktadır.
-----------------------------+
u235 bunu yazdı:
Çok objektif olarak bu konunun hakkında tartışabiliriz eğer tartışmak isteyen birileri varsa.Neden İslam diye ben bunu çoğu kişiye sorunca hak dini son din vs diyor ama diğer dinler İslamı din olarak kabul etmiyor.
Benim kafam çok karıştı son zamanlarda yavaş yavaş deistliğe doğru gidiyorum.Allah doğru yolu göstersin.
Eğer Danimarkada doğsaydın İslamı seçer miydin ?
Hangi dinin diğerinden daha doğru olduğunu nasıl anlarız ?
-----------------------------Hocam senin sorulara da kendi dar bilgimle cevap vereyim.
Neden son din islamı diğer dinler kabul etmiyor? Cevabı aslında çok basit, Eğer kabul etseler kendi dinlerinin hükmü düşecek. Eğer bakarsan kişiler kendi seçimlerini kendileri yapabiliyor, Geçenlerde bi haber okumuştum TİME'S dergisinin haberi idi ingilterede İslamı seçenlerin sayısı geçen seneye oranla 2 katına çıkmış. Kişi istediğine inanmakta, istediği gibi yaşamakta özgürdür. Senin bahsettiğin olay sanırım Devletler, Keşke senin düşündüğün ya da istediğin gibi bu olay kolay olabilseydi, Siyasi Ekonomik Toplumsal Egolar vs bi çok neden bulabilirsin aslında neden inanmadıkları konusunda, Kendi dinleri Kitapları Tahrip edildiği içinde açıkca gerçeği görememektedirler eğer bozulmamış olsaydı Yeni ve son din olarak İslam gelmezdi dimi? İslamı yanlış tanımaları ve onlara yanlış tanıtmaları da bu Dine Düşmanlık beslemelerine neden oluyor.
-
Şimdi arkadaşlar tartışma güzel hoşta...
Anlatılan olaylar için konuşuyorum bakınız... Efendimiz'in hadisi şerifleri pek çok kitapta toplanmıştır. Bunların pek çoğunun hangi haller zuhur ettiğinde söylediği açıklanmıştır. Şimdi buraya kadar güzel ancak atlanan bir nokta var. Selçuklu ve Osmanlı döneminde devrin hükümdarları pek çok alimi Efendimiz'in hadis lerini toplamak amacıyla görevlandirmiş. aynı zamanda bu alimlere hadis beyan eden kişilere verilmek üzere yüksek miktarda para vermiştir.
O dönemde bir takım açık gözler bu paralardan istifade edebilmek için aslı olan olmayan hadisler beyan etmişlerdir... Zira bununla ilgili olarak Buharî nin hadis kitabı iyi bir örnektir... İçersinde pek çok hadis olmasına rağmen Buhari bu hadislerden oldukça küçük bir kısmına tam anlamıyla kefil olmuştur. Bu hadislerin bulunduğu kısma Sahih-i Buhari denir...
Şimdi buradan yola çıkarak her anlatılan olayın aslının olup olmadığı konusunda şüpheyle yaklaşılmasını öneriyorum. ancak bu demek değildir ki her söylenen kesin kez yanlıştır. Sağlam alimleri incelemek gerekir.
Gelelim bir diğer mevzuya... yukarıda bir arkadaş şüphe duyduğunu söylemiş... Ne güzel... zira Allah c.c. insana kusursuz bir biçimde inanç vermiş olsaydı içimizde kötülük yapan olmaz, bu dünyanın imtihanlık bir hali olmazdı, bizlerinde meleklerden bir farkı olmazdı.
Yine bir arkadaşımız demiş ki aklım almıyor. zaten bununla ilgili olarak Allah c.c. buyuruyor... Benim varlığımı idrak etmek insan yada bir başka varlığın kudretinin ötesindedir. Ben sizlere sadece var olduğumu bilecek kadar akıl bahşettim buyuruyor.
Unutmuşum diğer dinler konusuna gelince...
Bakınız bu günkü adıyla İslam daha önce Allah c.c. tarafından gönderilen dinlerin hiç birisini reddetmiyor. Örnekleyelim... Yahudiler bu gün Allah c.c. ya Yehova diyorlar... yine tek bir yaratıcı.... Onların sıkıntısı kibir kaynaklı... zira daha önce gelen pek çok peygamber gibi Efendimiz'inde yahudi olacağına ve Yahudileri dünyanın hükümdarlarına getireceğine inanıyorlar... Her kul gibi onlarda Peygamberlerin kendilerine gönderilme nedeninin sapkınlıkları değil seçilmişlikleri olduğunu var sayıyorlar... oysa bakarsanız daha önce gelen peygamberlerde de olduğu üzere hangi millet sapıtmışsa o millete gönderilmiş peygamberler... zira Allah c.c. bu soruya kendi kitabında açık ve net olarak cevap veriyor... Siyahın beyaza, beyazın siyaha, arabın bir başka millete üstünlüğü sadece takva yönündedir.
Şimdi bir kaç arkadaş yukardaki sözümde bir noktaya takılacaktır... bu günkü adıyla İslam, evet bu sözü bilerek söyledim zira Allah c.c. nün gönderdiği Hak din hiç bir zaman değişmemiş sadece ve sadece değişen zamanla birlikte bir takım ilaveler olmuştur. Bakınız Hz. İbrahim'in dini...
ve son rütuşlar... Allah c.c. gizli bir hazine iken bilinmek ortaya çıkmak istiyor ve bunun için arş-ı ve içindekileri (cennet, cehennem vs ) yaratıyor. İçersini meleklerle cinlerle vs ile dolduruyor... Ancak bu yaratılanların hemen hepsi kısıtlı bir bilince sahip oluyor yani biz insanlarınkinden çok ama çok daha kısıtlı... öyle kısıtlı ki günah kavramı yok... yeme içme kavramı yok. onlar için tek bir kavram var o da Yaratıcı tesbih etmek. zira bakınız Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. lerinin eseri olan marifetnamede bununla ilgili pek çok güzel şeylerden bahsediliyor.
Bütün bu yaratılanlar insanın kine göre çok ama çok kısıtlı bir bilince sahipken... Allah c.c. Aleme benden bir halife gerek diyor ve bir miktar kile Adem şeklini veriyor. Lakin can yok... akıl yok... Ve bizler için herşey burada başlıyor. O, kilin içersine aklı ve kalbi koyuyor. Aklı koyuyorki bir takım önemsiz dünyevi işleri halledebilsin diye. Sonrada kalbi koyuyor içersine ki aklın baş edemediği yerde akla yol göstersin diye. sonrada bilinen bilinmeyenleri öğretiyor... Kendisini öğretiyor Âdem'e Âdem'i öğretiyor. ve kendi ruhundan üflüyor. Meleklere buyuruyor secde edin... Yer yüzündeki halifeme secde edin... Hepsi secde ediyor. yanlız birisi müstesna... burdan sonrasını anlatmama gerek yok sanırım zira hepiniz biliyorsunuz ben ateşim o toprak mevzuu... yanlız işte cehalet dedikleri böyle birşey... sen saf ateşken o Var Eden'in ruhuyla bir olmuş toprak... :)
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------Çok objektif olarak bu konunun hakkında tartışabiliriz eğer tartışmak isteyen birileri varsa.Neden İslam diye ben bunu çoğu kişiye sorunca hak dini son din vs diyor ama diğer dinler İslamı din olarak kabul etmiyor.
Benim kafam çok karıştı son zamanlarda yavaş yavaş deistliğe doğru gidiyorum.Allah doğru yolu göstersin.
Eğer Danimarkada doğsaydın İslamı seçer miydin ?
Hangi dinin diğerinden daha doğru olduğunu nasıl anlarız ?-----------------------------
Nerde doğduysan oranın dinine tabi olurdun belki sonradan fikirlerin değişebilir tabi.Almanyada doğup müslüman olanda var Türkiyede doğup hristiyan olanda var.Hangi dinin daha doğru olduğunu onlarında kitaplarını okuyup kafanda mukayese ederek anlayabilirsin hiçbirini okumadan önyargıyla "hayır bu yanlıştır" demek zaten cahillerin yapacağı bir iştir.
-
Evet hangi dinin yoğun olduğu yerdeysem ve ailem hangi dine mensupsa bende o dinden olurdum. 5 yaşında bi çocuğun yok arkadaş ben müslüman olucam demesini beklemeyiz zaten.
Ama şuan bende dini yargılamaktan kopma noktasına getirdim. Belki şuan hristiyan falan olsam kiliseye gitmiyor diğer dinin gereklerini uygulamıyor, bir arayış içersindeydim. Belkide doğru olan budur. Senin olayı çözerek, kendine kabul ettirerek inanman. Bende körü körüne, ailem inanıyor diye inanamıyorum aga irdelemekten sıkıldım.
-
Çünki Allah(c.c.) insanlara ve cinlere din olarak islamiyeti seçmiş,islamiyetin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'i tahriflerden koruyacağını vaad etmiş ve bize bu dinin Peygamberinin peygamberlerin en üstünü olduğunu, en sonuncusu olduğu göstermiştir. Bu yüzden seçimimiz Müslümanlık ElhamdüLillah
-
saftiriksincap bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
işte burda objektif oalrak bakınca. bende seçmezdim diyorum.
sonra bu cevabın yine sonunda anlıyorumki kişi büyüdüğü topraklarda dinide miras olarak alıyor.
yüzde 90 ı böyle istisnalar tabiki var.
ben bir ateistim.
fakat kuran okuyorum. anlamaya inanmaya çalışıyorum.fakat olmuyor.
inanlara güzel inananlara çok gıpta ediyorum.
niye bu din dersen bilmiyorum
-----------------------------Hocam Kuranın Mealini mi okuyorsun Tefsini mi? ve Hangi alimlerin?
-----------------------------Hocam nerden alim oluyorlar, dünya bilimine ne katkıları olmuş, ya kuran yanlış ise? alim dediğin adamların hepsi cahil ve de saf konumuna düşmeyecek mi? insanlara haketmediği ünvanları veren birisi olarak senin konumun daha kötü olacak.
Kimsenin diniyle bir sorunum yok, ancak hangi alimin tefsirini yada mealini okudun gibi saçma bir soru olabilir mi? o adam sana göre alim, sen ise kuranın doğruluğunu tartışan ve bilimsel bir bakışaçısı ile kuranı okuyan bir insana, hoop sen bilmen hocalar bilir, hangi hocanın tefsirini okuyon diyorsun. adama gülerler.
-
Daha önce bu örneği görmüşsünüzdür kesin, Nerede doğarsan doğmuş ol doğru yolu bulmak kendi elinde.
http://www.youtube.com/watch?v=XLszEk48Lq4
http://www.youtube.com/watch?v=Cdzm8PGnqQY