Neden Müslümanız ?
-
İslam mantığı bu dünyaya biçilmiş yazılı ve yazısız kurallar olduğu için müslümanız.
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
enes ve kim? nick yazarsan daha hoş olur gibi...
-----------------------------konuyu kim açmışsa ona söyledim enes de bir nick tarhibatta
-
Birisi cennete gitmek için yazmış. Edison cennete gidemeyecek mi ? Yada Louis Pasteur ?
-
o kuranı okurken eger duygulanıyosam gözümden yaş geliyosa açıkça bunun ilahi birşey oldugunu anlayabilirim :\
işine gelen istemez islamı namaz kıl zekat ver kim ugraşır der ben kazancam başkası yicek olurmu böyle şeyler gibi . hristiyanlık musevilik vs. seks,içki vs.vs. hepsini yapıyolar ama müslümanlıkta böyle birşey olmayacagı için işlerine gelmiyo:| -
Bunun hükmü gayet açıktır hocam İslamda... Eğer ki kişi Kelime-i Şehadet getirmemişse... Mümin değildir... Tabi bunu sözle söylemek yeterli değil kişinin bunu kalben kabul etmesi gerekiyor...
Ve mümin olmayan kişi cennete giremez. Kural bu şekildedir. Onun haricinde elbetteki kişinin diğer kulluk vazifelerini vs yerine getirmesi gerekir Allah c.c. a karşı...
ancak burada belirtilmesi gereken bir konu var... Birisi şehadet etmiş olsun yeterki... kıldığı tek rekat namaz olmasa bile, yaptığı bir hayırlı iş için onu cennete alabilir Allah c.c.... Yani bakınız bu gün ampül olayı edison için konuşuyorum pek çok insana fayda sağladı. Eğer Edison'un kalbiyle şehadet ettiğini biliyor olsaydım Cennete gideceğinin hükmünü verebilirdim... ama şu anki durumda birşeyler söylemek yanlış.
-
birisi size "bu sana son uyarım bundan sonra çok dikkatli ol" derse onu dikkate alırsınız dimi. İslam Allah'ın insanlara daha iyi yaşamaları için son uyarısıdır. incelendiğinde de görülüyor ki İslam tutarsızlık içermez
-
Soru çok yerinde bir soru dostum ama cevaplar asla objektif olmayacaktır bu soru hristiyanlık için hristiyan veya değil bir ülkede sorulmuş olsaydı o zamanda objektif cevap olmazdı. Bu sorunun asıl cevabı aslında Tarihte gizli. Felsefe ve dinler tarihi eşgüdümlüdür neredeyse ve bilimsel olarak bakıldığı zaman objektif yanıtlar gelebilir ve bilimsel olarak tarih incelendiği zamanda hiç beklemediğin cevaplar ortaya çıkar benden söylemesi:) Velhasıl-ı evet bazı arkadaşların dediği gibi bir miras olarak devretme durumu olduğu aşikarsada bu felsefi olarak ortaya çıkardığı sentez sayesinde diğer dinlerden çok başka bir pencereden bakan İslam dininin ortaya çıktığı zamandan günümüze kadar en tutarlı ve en üstün özelliklere sahip olduğu ve böyle olduğu içinde dünyayı uzun yıllar boyu yönettiği gerçeği atlanmaması gereken bir şeydir.Derinlemesine tarih analizi ancak seni sorunun doğru cevaplarına götürür ne islam bakış açısı ne de karşıt görüşlerle doğruya yakın cevaplara ulaşamazsın.
-
metalati bunu yazdı:
-----------------------------sen ve enesin gidişatı iyi değil benden demesi :D
o nie ? -
hocam ben son 3 haftadır islamı araştırıorum kafamdaki soruların bazılarının yanıtlarını belki yanlış araştırmadan bulamasamda şunu gördüm mesela bi kiliseye gittiğinde herhangi bi derdin warsa rahip sana "tanrıya dua et ona sığın " der ama islamda herşey için bi dua ile karşılaştım ben bu o kadar deişik geldi ki bana aynaya bakarken wc ye girerken bile dua war işte sıkıntının boyutlarına göre bile dualar war
okuduğum bazı meallerde gayet net şekilde geçmiş dinlerin şuanki durumları we neden onlara deil islama uyulması gerektiği yazıo "onlar 1 e 3 derler şirk koşarlar" gibi ibareler war
ayrıca diğer dine mensup insanların bunu kabul etmemesinin sebebide malesef insan egosu we kıskançlıktan kaynaklanıo çünkü Hz.Muhammed e kadar hep İshakoğullarına peygamberlik indirilmiş onlar üstün ırk olarak yaratılmış ama değerlendiremedikleri için lanetlenmişler we İsmailoğullarından olan Hz.Muhammed e peygamberlik bahşedilmiştir.Onlarda bugüne kadar hep bize gönderiliodu diyip onu reddetmiş we kabul etmemişler
we çookçok kafama takılan bi sorum war bilen biri warsa cwplarsa makbule geçer
Hamile bir kadın öldüğünde direk cennete alınıo peki bu kadın hamileyse ama hristiyansa gene mi cennete alınıo bilinio ki müslümanlardan başka dindekiler cennete giremicek ama madem her çocuk doğarken müslüman doğuyo o zaman bu hristiyan kadın hamileyken ölürse cennete mi gidio cehennememi?
-
Milamber bunu yazdı:
Bunun hükmü gayet açıktır hocam İslamda... Eğer ki kişi Kelime-i Şehadet getirmemişse... Mümin değildir... Tabi bunu sözle söylemek yeterli değil kişinin bunu kalben kabul etmesi gerekiyor...
Ve mümin olmayan kişi cennete giremez. Kural bu şekildedir. Onun haricinde elbetteki kişinin diğer kulluk vazifelerini vs yerine getirmesi gerekir Allah c.c. a karşı...
ancak burada belirtilmesi gereken bir konu var... Birisi şehadet etmiş olsun yeterki... kıldığı tek rekat namaz olmasa bile, yaptığı bir hayırlı iş için onu cennete alabilir Allah c.c.... Yani bakınız bu gün ampül olayı edison için konuşuyorum pek çok insana fayda sağladı. Eğer Edison'un kalbiyle şehadet ettiğini biliyor olsaydım Cennete gideceğinin hükmünü verebilirdim... ama şu anki duriumda birşeyler söylemek yanlış.
sahadet getrmemis bile olsa cennete yada cehenneme Allah karar verir..muslumanliktan dinlerden haberi olmadan aclikla savasip olen insanlar senin soyledigine gore sahadet getirmedigi icin ona gore yargilanacak..yok oyle birsey..konuya,eger hayatini bilmeden bir sekilde dogru olana gore yonlendirdiyseb sectigin dinin pekte onemi yok hayat dogruyu yasamaktan ibarettir..mesela incil den bahsedelim sen hristiyansin ve incilde baska insanlarin malini caliniz yaziyor..eger bu sana yanlis geliyorsa yapmazsin..dusunce yonunde bilmeden muslumanligin gereksinimlerini yapiyor olursun..bilinir ki zaman icerisinde en dogru degistirilmeden basilabilinen kitap kur'an dir..ve arti olarak bunlari cok.dusunmeyin..bende zamaninda cevaplanamayan cok soru sordum hala cevabi yok bunlarin..sadece artik sormamayi ogrendim ya sorgulamadan birseye inancan yada sorgulayacak ve hic inanmiyacaksin cunku cevabi olmayan cok soru cikiyor ortaya okumak bilmek yetersiz kaliyor..