Neden Müslümanız ?
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam ben son 3 haftadır islamı araştırıorum kafamdaki soruların bazılarının yanıtlarını belki yanlış araştırmadan bulamasamda şunu gördüm mesela bi kiliseye gittiğinde herhangi bi derdin warsa rahip sana "tanrıya dua et ona sığın " der ama islamda herşey için bi dua ile karşılaştım ben bu o kadar deişik geldi ki bana aynaya bakarken wc ye girerken bile dua war işte sıkıntının boyutlarına göre bile dualar war
okuduğum bazı meallerde gayet net şekilde geçmiş dinlerin şuanki durumları we neden onlara deil islama uyulması gerektiği yazıo "onlar 1 e 3 derler şirk koşarlar" gibi ibareler war
ayrıca diğer dine mensup insanların bunu kabul etmemesinin sebebide malesef insan egosu we kıskançlıktan kaynaklanıo çünkü Hz.Muhammed e kadar hep İshakoğullarına peygamberlik indirilmiş onlar üstün ırk olarak yaratılmış ama değerlendiremedikleri için lanetlenmişler we İsmailoğullarından olan Hz.Muhammed e peygamberlik bahşedilmiştir.Onlarda bugüne kadar hep bize gönderiliodu diyip onu reddetmiş we kabul etmemişler
we çookçok kafama takılan bi sorum war bilen biri warsa cwplarsa makbule geçer
Hamile bir kadın öldüğünde direk cennete alınıo peki bu kadın hamileyse ama hristiyansa gene mi cennete alınıo bilinio ki müslümanlardan başka dindekiler cennete giremicek ama madem her çocuk doğarken müslüman doğuyo o zaman bu hristiyan kadın hamileyken ölürse cennete mi gidio cehennememi?
Oha, hamile kadın ölünce cennetemi gidiyomuş ? -
huzur isyanda
-
bir insan geçmişinde ne tür günah suç işlerse işlesin cinayet vs. gibi müslüman olduktan sonra günahlarının affolacağına dair bişeyler duydum..ve bunun kur'an da yazıldığını işittim. bu doğrumudur arkadaşlar ?
-
patates bunu yazdı:
işte burda objektif oalrak bakınca. bende seçmezdim diyorum.
sonra bu cevabın yine sonunda anlıyorumki kişi büyüdüğü topraklarda dinide miras olarak alıyor.
yüzde 90 ı böyle istisnalar tabiki var.
ben bir ateistim.
fakat kuran okuyorum. anlamaya inanmaya çalışıyorum.fakat olmuyor.
inanlara güzel inananlara çok gıpta ediyorum.
niye bu din dersen bilmiyorum
-----------------------------Hocam Harbi Patates Bir Zihniyete Sahipsin Geçmiştende Okudugum Pmlerin Vardı Boş Biri Olarak Görüyorum Seni Gerek Önceden Davranısların Gerek Suanki Yaptıkların.
Ateizme Din Dedin Birde Bu Var.
Edit : Herkesin Tuttugu Kendine :)
-
iMPaLa bunu yazdı:
bir insan geçmişinde ne tür günah suç işlerse işlesin cinayet vs. gibi müslüman olduktan sonra günahlarının affolacağına dair bişeyler duydum..ve bunun kur'an da yazıldığını işittim. bu doğrumudur arkadaşlar ?
-----------------------------bak buda bi soru mesela müslüman olduktan sonra yeni doğmuş bebek gibi oluosun denilio ama şu war her dinde insan öldürmek günah we yasaklanmış o zman o adam bunu o dine mensupken yapıp we yasak olduğunu bile bile sonra müslüman olduğunda bundan nası feragat edebilio :|
-
Yav saçma saçma konuşmayın. Hamile kadın ölünce cennete , cuma günü ölen cennete vs. İslamın en büyük düşmanı müslüman olmayana islamı anlatan cahil müslümandır.
İslam dinin yeni araştıran arkadaşlar eğer işin derinine inecekseniz tefsir kaynaklarındanda yararlanın. Ben kendime müslümanım Kur'an dan ne okursam onu anlarım diyorsanda o iş olmaz eğer ince bişekilde bilgilenmek istiyorsan.
He şöyle olur Kuran'dan bir ayet okudun, örneğin kadının erkeği devamlı aldatması, kadınlık yükümlülüğünü keyfi olarak yerine getirmemesi sonrası erkeğin kadını kesinikle yaralamamak şartıyla dövme hakkı. İçinizden eminimki islam kadına böylemi yaklaşıyor gibi saçma bi soru gelecektir. işte bu ayetin tefsirini büyük islam ilmihallerinden tefsirlerini araştırabilirsiniz. Böyle böyle en doğru şekilde müslümanlık duruşuna en mantıklı gözden bakabilirsiniz.
-
Kurtcebe bunu yazdı:
Yav saçma saçma konuşmayın. Hamile kadın ölünce cennete , cuma günü ölen cennete vs. İslamın en büyük düşmanı müslüman olmayana islamı anlatan cahil müslümandır.
İslam dinin yeni araştıran arkadaşlar eğer işin derinine inecekseniz tefsir kaynaklarındanda yararlanın. Ben kendime müslümanım Kur'an dan ne okursam onu anlarım diyorsanda o iş olmaz eğer ince bişekilde bilgilenmek istiyorsan.
He şöyle olur Kuran'dan bir ayet okudun, örneğin kadının erkeği devamlı aldatması, kadınlık yükümlülüğünü keyfi olarak yerine getirmemesi sonrası erkeğin kadını kesinikle yaralamamak şartıyla dövme hakkı. İçinizden eminimki islam kadına böylemi yaklaşıyor gibi saçma bi soru gelecektir. işte bu ayetin tefsirini büyük islam ilmihallerinden tefsirlerini araştırabilirsiniz. Böyle böyle en doğru şekilde müslümanlık duruşuna en mantıklı gözden bakabilirsiniz.
-----------------------------o halde annene sor benim dediğimi kadın doğurduktan sonrada mezarı 40 gün açık kalırmış hatta loğusa kadın yanlız bırakılmaz derlermiş benimde araştırıken sorduğum 1 2 kişi bana dedi ewet cennete gidio içinde bi melek taşıdığı için die bende bunun üzerine zaten sorumu sordum :| bu kadar büyük tepkiye gerek yok bilgi paylaşımı yapıoruz şurda :|
-
:))
-
bu topraklarda doğduğum büyüdüğüm için. (=
Hem şerefli ve asil bir milletten olduğum için, hemde onu dosdoğru güçlü kılan imanım için
Müslümanız.
-
irwa bunu yazdı:
iMPaLa bunu yazdı:
-----------------------------bak buda bi soru mesela müslüman olduktan sonra yeni doğmuş bebek gibi oluosun denilio ama şu war her dinde insan öldürmek günah we yasaklanmış o zman o adam bunu o dine mensupken yapıp we yasak olduğunu bile bile sonra müslüman olduğunda bundan nası feragat edebilio :|
-----------------------------nasuh tövbesi denilen bir olay var onu araştır fikir sahibi olabilirsin bi şekilde