Neden Müslümanız ?
-
Tayfa en başta konuyu nesnel (objektif) tartışmak istediğini söylemiş; konunun kendisi nesnel değil ki ! Tamamen öznel (subjektif).
İsteyen inanır doğru yolu bulur, isteyen bulmaz. Bunun, bu anlamda, tartışılacak bir şeyi yok.
-
Milamber, peki neden şeytan secde etmeyip isyan ettiğinde sadece ona ceza verilmedi de insan da sınava tabi oldu? insanın olayla alakası yok nerdeyse.
bi de şu soru epey zamandır aklımda. bize imanı veren Allah değil mi? Neden peygamberleri daha imanlı yaratmış? bu yaratılıştaki farkın nedeni nedir? neden elçi olarak seni, beni seçmemiş de tarihteki peygamberleri seçmiş?
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------
Milamber, peki neden şeytan secde etmeyip isyan ettiğinde sadece ona ceza verilmedi de insan da sınava tabi oldu? insanın olayla alakası yok nerdeyse.
bi de şu soru epey zamandır aklımda. bize imanı veren Allah değil mi? Neden peygamberleri daha imanlı yaratmış? bu yaratılıştaki farkın nedeni nedir? neden elçi olarak seni, beni seçmemiş de tarihteki peygamberleri seçmiş?
-----------------------------Peygamberler daha imanlı onlara kıyak geçilmiş diye birşey yoktur.Peygamber olan kişiler yaratıcı olsun veya olmasın zaten doğru-dürüst ve güvenilir olacak insanlardır ve bu yüzden peygamberlik görevi onlara verilmiştir.Hz Muhammed peygamber olmadan önce ona Muhammed-ül Emin denmekteydi bunun sebebide güvenilir dürüst bir insan olmasıydı.Yani zaten bu özellik onun kendisinde var ekstra bir şey bahşedilmiş değil.
-
cennete gitmek için
-
Anam babam oyle oldugu icin
-
sokoban bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------Şeytan secde etmediği için insan sınava tabi tutulmamıştır. Adem ile Havva cennetteyken şeytana uyup yasak meyveden yedikleri için insanoğlunun sınavı başlamıştır.
Peygamberler gönderilen kavimlerde en çok işkenceye maruz kalan, eziyet edilen kişilerdir. Geceler boyu ibadet eden kişilerdir. Günlerce aç kalan kişilerdir. Hatta birçok peygamber gönderildikleri kavimler tarafından öldürülmüştür. Sana Hz. Eyyubun hayatını okumanı tavsiye ederim. Kıyak geçmek buysa.
Biraz okursak bunları rahatlıkla öğrenebiliriz. Biraz araştırma.
-
Bak hocam bilmediğin bir nokta var... Şeytan secde etmedi diye değil insan oğlunun imtihanı... ayrıca o bahsedilen Âdem, Beniâdem... yani bütün insanlığı temsil ediyor... Ne zamanki Havva yaratılıyor Âdem yanlızlık çektiği için... Havva'nın fıtratının farklılığından faydalanıyor şeytan... Bütün cennet meyveleri içersinde bir tek yasak olanı yemeyi telkin ediyor şeytan... Ve Havva o meyveyi yiyor...
Kadın milleti değil mi işte Âdem'in de kanına giriyor... Artık nasıl yapıyor bilmiyorum ama Âdem'ide yemeye ikna ediyor... İnsan oğlunun imtihanı bu nedenle başlıyor. yani olayları birbirine karıştırmayalım... zaten ilk kibir olayında şeytan sadece makam olarak alçaltılıyor yanılmıyorsam... Cennetten sürgünü daha Âdem ile Havva'yı yasak meyveyi yemeye teşvik ettiğinde başlıyor. O andan itibaren Cehennem'in en derin çukuru İblis'e tahsis ediliyor... Birde sonradan yanına Ebu Cehil gönderilecek... Ancak kıyamete kadar Şeytan'a mühlet veriliyor bununla ilgili daha detaylı bilgi için daha güzel kitaplar var benim anlatmam tam olmuyor farkındayım.
Evet birde peygamberler olayı var... Pek çoğu kavmi tarafından eziyet edilen ancak yine kavmine Allah'tan rahmet dilemeyi arzulayan insanlar... Ancak öyle anlar geliyor ki onlar bile dayanamıyor bu duruma... Bakın bir örnek Hz. Lut A.s. kavminin yaptıklarına o kadar dayanıyor ancak öyle bir an geliyor ki kavmine lanet ediyor... Bunun üzerine Allah c.c. kavmini dünyanın en alçak yerine koyuyor verdiği afetle... bu gün vakti zamanında Lut kavminin yaşadığı yerde bir göl var... Yanılmıyorsam Lübnan'da idi... Gölün suyu o kadar tuzluki kişinin yüzmek için çaba göstermesine gerek yok istesede batamıyor neredeyse... Dalgıçlar bile özel ağırlıklarla dalıyormuş... O da belli bir derinliğe kadar.
Bu söylediğimin tek istisnası yani kavmine lanet okumayan peygamber başka varmı bilmiyorum ama Efendimiz... Zira ehli sünnet alimlerinin kitaplarında anlatılan... Kıyametten sonra Sırat köprsünün geçişine gelindiğinde Efendimiz'in "Ümmetimi almadan geçmem Ya Rabbi" diyeceği rivayet ediliyor.
zaten Efendimiz'in kendisi bizzat bunu beyan etmek üzere Ben sizlere güzel ahlakı tamamlamak ve Allah'ı öğretmek için geldim buyuruyor.
Şimdi daha özel konuşmak isteyen olursa arkadaşlardan özel mesaj atıp msne gelebilirler...
-
sen ve enesin gidişatı iyi değil benden demesi :D
-
enes ve kim? nick yazarsan daha hoş olur gibi...
-
Düşününce en mantıklı din İslam ,
Ama Müslüman olarak doğmasaydım , Dinimi sorgulayıp , doğru yolu bulabilirmiydim orası karışık..
Allaha şükürler olsun , müs. olarak doğmuşum..