Neyseki Saçı Gözükmüyor :) (TOPLU)
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------xz bunu yazdı:
-----------------------------hatırlarmısınız sene 96 ben daha liseye gidiyodum ve RP iktidar oldu, milleti aldı bi telaş yok şeriat geliyordu yok içsavaş çıkacaktı. Amcanın teki çıkıp TV de şöyle bişey dediydi "Türkiye refahlaşmaz , RP Türkiyeleşir" işte aradan 13 sene geçmiş sonuç ortada ...
-----------------------------Şimdi buradan çıkarılacak sonuç;
Açık saçık giyinmek, sokak ortasında öpüşmek = "Türkiyeleşmek"
mi olmalı?
Bu cümleden bunu mu çıkarmalıyım?
-----------------------------aha güzeldedin?
Türkiyeleşmek bu mu oluyor hocam? ayrıca her başörtülüyü bunlarla kıyaslayacak kadar aciz misin?
-----------------------------hayır tabiki, ama denilmek istenilen, 96 dan beri, Türkiye'nin şeriatlaşamayacağı , şeriatın yada update version "ılımlı islamın" Türkiye ye ve Türklerin nispeten diğer islam toplumlarına göre daha "özgür" ve "kadın erkek eşitliği" olan ( dikkat nispeten dedim ) bir toplum olduğu ve "kanlı yada kansız" giydirilmek istenilen islami giysinin Türk toplumuna ss uyarlanması gerektiği - sanırım sizde bunu anlamayacak kadar acizsiniz .
Şu fotoraflara dönersek, diyelimki hakkaten motor bi hatun var ve milletin gözünün önünden kaçmak bişeyin ardına sığınmak istiyor ; muhtemelen günümüz koşullarında türbanı seçecektir. bazı kıt beyinliler demişki : başı açıklar bu hareketleri yapınca niye bişi denilmiyor , çünkü başını kapamak demek kendini dine verdiğinin bir simgesi "velev ki siyasi simge" . Bu başlığın açılma nedeni de zaten burada ki ironiyi vurgulamak , insanların popüler kültüre ayak uydurcaz diye nası komik durumlara düştüğünü göstermek. Ne demiş bir islam düşünürü "ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün"