Nie Geriyiz??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

ZaYGo bunu yazdı:
    -----------------------------
    Anlatamadım galiba hocalar.Burası avrupa veya amerika değil.Burası asya ülkesidir.Sosyal yapısı farklı. Düşünce ve zihniyet farklı. Burda giyersen dayak yersin.Ordan geçenlerde destek verir.Daha tartışılcak bi tarafı yok.Çok istiyenler başka ülkeye giderler.Burası türkiye.Bunu asla değiştiremessiniz.Ha belki 10 yıl sonra felan değişir.Çünkü sosyal çözülme yozlaşma bizdede son zamanlarda baya ivme kazandı.Bugun bu ülkede belgeseller yerine magazin programları daha çok izleniyorsa böyle şeylerinde olması normal.Giyerseniz dayak yersiniz.Bende biliyom saçımı dikerek dolaşmasını.Lakin yaşadıgım ülkede hoş karşılanmayacağınıda bilmeyecek kadar gerizekalı değilim.Dayak yiyeceğimi bile bile insanların tahrik olacağını bile bile çok açık veya çok marjinal giyinip dolaşmam!

Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun,Niye bugünden başlamıyorsun ?

Niye haksız olundugunu dusundugun birseye boyun eğiyor ve gizliden destek veriyorsun..Bunları dusunmeni isterim hoca..Kolay gelsin..

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHEK1LC1
    SHEK1LC1's avatar
    Erkek

Arkadas ıslatmıslar herhalde gecmiş olsun sana..

takma kafana her gencin basına gelir

sırf giyiminden yok küpesinden topsakalından dolayı kimseye sarkmam

amaa sırf su rezil türkçen ve imla hatalarıyla dolu yazından dolayı ilk gördüğüm yerde ben sünerim sana..

hadi işin rast gelsin

Hüküm verildi...!!! KARISMA...!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

bak gothic'e benzemeyen kardeşim

keranede-kariyi düzersin

camide namaz kılarsin

bayramda el öpersin

anıtkabirde saygı duruşunda durursun

Yemek yerken konuşmazsin v.s v.s

ama kardeşim müslüman mahallesinde'de salyangoz satamazsin.

Bulundugun yere göre , semt'e göre hareket etmelisin Burasi avrupa degil , avrupayi yaşantida saygı mı sevgimi var insanlik mi var , valla çok istiyorsan bir de oraya git Orada dayanabilecekmsin.velhasıl konuya gelelim sen sen ol giyinme öyle Anadoluda yaşayan türkler Gothic'e mi benzerdi:) kendine gel evlat özenme kimseye

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek
    mehmetcan bunu yazdı:

bak gothic'e benzemeyen kardeşim

keranede-kariyi düzersin

camide namaz kılarsin

bayramda el öpersin

anıtkabirde saygı duruşunda durursun

Yemek yerken konuşmazsin v.s v.s

ama kardeşim müslüman mahallesinde'de salyangoz satamazsin.

Bulundugun yere göre , semt'e göre hareket etmelisin Burasi avrupa degil , avrupayi yaşantida saygı mı sevgimi var insanlik mi var , valla çok istiyorsan bir de oraya git Orada dayanabilecekmsin.velhasıl konuya gelelim sen sen ol giyinme öyle Anadoluda yaşayan türkler Gothic'e mi benzerdi:) kendine gel evlat özenme kimseye

özenmenin muhabeti çoktan geçtim ben evlat istiyosan L0qq3nt@hotmail.com ekle öğreteyim ama ben bunu tatrışmıyorum tartıştığım şey bellidir.!!

Bozamaz Aramızı Yarasa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    r3b3l bunu yazdı:

ZaYGo bunu yazdı:
    Anlatamadım galiba hocalar.Burası avrupa veya amerika değil.Burası asya ülkesidir.Sosyal yapısı farklı. Düşünce ve zihniyet farklı. Burda giyersen dayak yersin.Ordan geçenlerde destek verir.Daha tartışılcak bi tarafı yok.Çok istiyenler başka ülkeye giderler.Burası türkiye.Bunu asla değiştiremessiniz.Ha belki 10 yıl sonra felan değişir.Çünkü sosyal çözülme yozlaşma bizdede son zamanlarda baya ivme kazandı.Bugun bu ülkede belgeseller yerine magazin programları daha çok izleniyorsa böyle şeylerinde olması normal.Giyerseniz dayak yersiniz.Bende biliyom saçımı dikerek dolaşmasını.Lakin yaşadıgım ülkede hoş karşılanmayacağınıda bilmeyecek kadar gerizekalı değilim.Dayak yiyeceğimi bile bile insanların tahrik olacağını bile bile çok açık veya çok marjinal giyinip dolaşmam!

Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun,Niye bugünden başlamıyorsun ?

Niye haksız olundugunu dusundugun birseye boyun eğiyor ve gizliden destek veriyorsun..Bunları dusunmeni isterim hoca..Kolay gelsin..

Bak hocam.1900 lerde turkiyedeki halkın konusma şekline,giyim şekline ve düşünce yapısına bak birde 2008 deki hale bak.100 yılda bukadar ilerleyebilmişiz.Bir anda olmaz dediklerin.Biz avrupanın çok gerisindeyiz.Onlar renaissance yenilik hareketlerini yaşarken bizde halen saçma sapan düşünceler bulunmaktaydı.Biz cumhuriyetin kurulmasıyla birden bire ileri görüşçülüğe kendimizi zorladık.Halen bunun bocalamasını çekiyoruz.50 yıl once tabiki modern giyinen insanlar vardı.Ama bunlar halkın %5 iydi.Şimdi sen diyorsun birden bire değiştirelim.Bu bir anda olmaz.Zaman meselesi.Senin dediğini yapacaksak bugun 30 yaş yukarsının kafasını direk kesmek lazım.Geriye kalan gençlerinde %50 sini ortadan kalkdırmak gerekir o zihniyeti silmek için.Bunun yerine zaten herşey zamanla oluyor.Bu düşünce yapıları bu tabuları yıkılıyor.Ama böyle bir dönemde bu insanlara zıt çıkmak sadece kendine zarar vermektir.Eninde sonunda düzelecek zaten.İnandıkları herşeyin saçma oldugunu anlayacaklar.Tabi bu konuda onlara yardımcı olman gerekir.Gerekli durumlarda gerekli tepkileri vermektir bu.

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek
    arkadaşım anlattıklarında bi garilik göremedim ben burası türkiye yani

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Giyinmenin gericilik ile ilgisi olduğunu düşünmek ve bu vb. ithamlarla bu işi konuşmak, tartişmak en büyük gercilik.

Gericilikten kastiniz ülkemizin geri olması, büyüme aşamasında olması vsvs deseniz eyvallah. ama konuştuğunuz şey kusura bakmayın ama gereksiz.

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Scarlett
    Scarlett's avatar
    Dişi
    milletçe başkasının işine karışmaya, insanları kısıtlamaya ve kalıplar içine sokmaya çalışmaya bayılıyoruz nedense... insanlar nasıl isterlerse öyle giyinirler, sırf hayat görüşüne uymuyor diye birinin giydiğini diğerinin yargılamaya hakkı yok...bu tarz insanlar yüzünden sokaklar yürünmez oldu...her ne kadar insanımızın kalıplarına göre 'doğru-düzgün' giyinmiş olursan ol laf atmayı kafasına koyan sözlü tacizi mutlaka yapıyor zaten... 

Benim trajedim şu birkaç satırda: Sevebileceklerim dilsiz, dilimi konuşanlarla konuşacak lakırdım yok...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

boyfromsmyrna bunu yazdı:

"Nie" geriyiz? Bu yüzden...

katılıyorum! tahribat gibi bi sitede, böyle bir ortamda bile şu söylenenlere konuşulanlara bak. yok şortla gezene dalacakmış, mini etekliden rahatsız oluyomuş.

aziz nesin gibileri daha iyi anlıyorum git gide. ben de şort giyiyorum. bunlar anca çakal sürüsü gibi 5 10 kişiyken adamlar. medeniyetten anlamadıkları için kaba kuvveti bişey sanıolar. 10 kişi bi araya gelince kendilerini padişah sanıolar. her istediklerini yapabileceklerini düşünüyorlar. hangi birine güç yetirelim milyonlarca medeniyetsiz var bu vatanda. bizi bunlardan kurduğumuz medeniyetin, kolluk kuvetlerinin koruması lazım.

ortaokulda lisede verilen eğitimde bi sorun var galiba ki böyle kopuk tipler ortaya çıkıyor. siktir edin avrupalı olmayı önce anadolulu olun. hoşgörü nedir anlayın biraz. 

cidden tiksindim yorumlardan. insan umutsuzluğa kapılıyor yavaş yavaş. gerçekten muassır medeniyet hedefi filan çok zor.

Atatürk 2008 yılında hala şort giyene dalmayı düşünenlerin var olabileceğini tahmin edebilir miydi acaba?..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:

yıl başında taksiin ortayerinde turistleri parmak manyağı yapanlar,oruç tutmadı diye kantinde eşşek suda adet oluncaya dek dayak yiyenler,gelinlikle barış elçiliği yapan kadına tecavüz yapanlar,17 ağustosta enkaz enkaz dolaşıp ücretle enkaz kaldıranlar,pıtır pıtıri umarsızca ölen tersane işcilerine hala önlem alamayan ve suçu birbirine atan bürokratlar vs...daha yüzmilyonlarca saçmalık varken kılık kıyafet ve yaşam tarzına elbette sataşanlar olacaktır.Zaten düzgün bir ülke olsaydık bu yukarıda saydıklarım gibi yüzmilyonlarca saçmalık için sesini çıkaranlar olurdu.Ama yaşam fonksiyonları meme+göt+karı+tesbih ve artislikten ibaret olan insanların muhalefet edecekleri tek şey böyle skindirik şeylerdir.

edit : herkes istediğini yapmakta özgürdür.başkalarına zarar vermeden ve çok da abes kaçmadan istediği tarzda giyinebilir.kimse kimsenin skindirik kurallarına uymak zorunda değil.Ayrıca bu yukarıda yazdığım sınıfa bu üstte 'bende katılırım' diyen arkadaşlarda dahildir.tabii yazılanlar ergen bir bünyeden çıkmadıysa.

mükemmel yazmışsın. 

herzaman söyledigim bir laf vardır; avrupa özentisi müslüman bir ülkeden cacık olmaz diye.

örneklerinide bol bol görürsünüz. yaşam biçimimizle gelenekler ve inanclar arasında uyuşmazlık söz konusu.

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=73229

al bak!

başka hiçbir yerde göremezsin böyle bizim gibi oturup milletin kuşamı için konu açıp dalga geçen.

çünkü gerizekalı bir milletiz...

bassinyourface
Toplam Hit: 10464 Toplam Mesaj: 83