folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:
    -----------------------------

Ya habire zararı var zararı var diyosunuz...

Sınır komşularımızın kaçında bu santrallerden var biliyo musunuz? Ulan zaten ermenistan kıçımızın dibinde, onlarda da var santral oldu ki bi aksilik çıktı aynı şeyler yaşanmayacak mı? Sanki başa bela gelmesi için illa sınır içinde olması lazım...

Rusyada çernobil faciası olunca senelerce karadenizde özürlü çocuklar doğdu. Kimse bunu inkar etmiyo, ama olay rusyada cereyan etti gene bizi vurdu.

Bu şekilde kaçmanın hiçbir faydası yok tehlike varsa her yerde var :) ülke içinde veya dışında olmasının pek bi esprisi yok..

küçük bir düzeltme yapayım rusya değil ukrayna ama ruslar kullanıyordu neyse

ayrıca son 70 yılda dünyada 400 den fazla nükleer kaza olduğunu biliyormusunuz

o arkasına sığındığını çernobil kazasınında tesisin hatalı yapıldığını

yapılmaması gereken bir deneyin yapıldığını biliyormusunuz

yanlış kullanırsan soda şişeside zararlı  ozaman soda şisesinide yasaklayalım

http://www.ensonhaber.com/Ic-Haber/243244/soda-sisesiyle-cinsel-fantezi-hastanede-bitti.html

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Oradaki verileri kaçırarak konuşuyorsunuz. Yazının başında diyor ki önyargısız yaklaşın bakalım.

Hayvan: Sen bu forumda yokken ben Tahribat'ın kurulduğu zaman buradaydım. 1 aylık nicki görüp aldanma. Ama sen burada olursan ben olmam. Şikayetimi bildirdim. Böyle alt düzey insanların pervasızca yazabildiği bir forum ancak seviyenin düşük olduğu bir kahve kültürünü doğurur. Tahribat'ı sen buna layık görüyor olabilirsin. Ben görmüyorum.

Çernobil konusunda bilgileriniz yetersiz. Silah fabrikasından çevrildiği yok. Her ay raydan tren çıkaran bir ülkeye bu faciayı yaşamış ve yaşatmış bir ülkenin eliyle, tekniğiyle santral kuracaksınız. Sonra nükleer cicidir, süperdir diyeceksiniz. Koca şehirlerin boşaltıldığını, sakat ve ölü doğumları, nükleer atıkların 3. dünya ülkelerinde hatta Türkiye'de eritildiğini, o atıkların kaç bin yılda yok olabileceğini biliyor musunuz? Nükleer santraller ne güvenlidir ne ucuzdur. Bu nükleer enerji pazarının oyunudur. Bir nükleer santralin kurulması, işletilmesi, atıkların temizlenmesi eşdeğer enerjilerin en az 10 belki 100 katına bedel. Biraz araştırarak yazalım. Burayı kahve olarak görmemelisiniz.

Link: http://www.cernobilturkiye.com/

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Mukan bunu yazdı:

Hayvan: Sen bu forumda yokken ben Tahribat'ın kurulduğu zaman buradaydım. 1 aylık nicki görüp aldanma. Ama sen burada olursan ben olmam. Şikayetimi bildirdim. Böyle alt düzey insanların pervasızca yazabildiği bir forum ancak seviyenin düşük olduğu bir kahve kültürünü doğurur. Tahribat'ı sen buna layık görüyor olabilirsin. Ben görmüyorum.

Hade güzelim sözünün arkasında dur; ben halen burdayım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Walla hesap ortada

Teknolojinin kullanımı arttıkça enerji ihtiyacı artıyor.

Ya nükleer santral kurarız yada başka ülkeler kurar, biz onların ürettiği enerjiyi satın alırız böylece onların santralini finanse ederiz.

Nükleere evet derim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Burayı hayvanat bahçesine çevirmene herhalde göz yummazlar. Şimdilik kafesine fındık fıstık atıyorum. Onunla idare et. İncelenmeni talep ettim. Ciddi anlamda art niyetli yazıyorsun. Hemen her iletinde bu görülüyor. Eğer kalırsan bilgisizce yazar; insanlara hakaret etmeye devam edersin. Sonuçta Tahribat kaybeder. Burası sirke döner. Bilinçli insan uğramaz. Ama uzaklaştırılırsan katılımım olur. Tahribat kazanır.

HaYVaN bunu yazdı:

Mukan bunu yazdı:

Hade güzelim sözünün arkasında dur; ben halen burdayım.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Enerji gereksinimini karşılamanın daha ucuz ve doğa dostu yolları var. Üstelik Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Hesabın ortada olduğu doğru. İletilerimi tekrar inceleyin. Hesabı görebilirsiniz. Nükleere evet diyen geleceğe hayır der.

HolyOne bunu yazdı:

Walla hesap ortada

Teknolojinin kullanımı arttıkça enerji ihtiyacı artıyor.

Ya nükleer santral kurarız yada başka ülkeler kurar, biz onların ürettiği enerjiyi satın alırız böylece onların santralini finanse ederiz.

Nükleere evet derim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

http://www.insc.anl.gov/pwrmaps/map/world_map.php

Evet evet, kesinlikle ülkeler nükleer enerjiden uzaklaşıyor... Şu avrupa ve amerika haritasına bi bak :)

Onu da bıraktım, ukraynadaki santrallerin zararından bahsediyosun bak bakalım ukraynadan yakında neler var dibimizde ermenistan diğer tarafta bulgaristan ve romanya...

Ülkenin tamamı zaten şu an nükleer bi tehlike ortaya çıksa zarar görebilecek pozisyonda.. bizim ülkemizde olsun ya da olmasın, tehtid her zaman var..

Şu pozisyonda bizim santral yapmamamız ahmaklıktan başka birşey değil (:

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

hiçbir zaman hiçbir geliştirilen teknoloji edebiyle kullanılmadığı için Nükleere de evet diyemeyeceğim çünkü bunun hiçbir şekilde geri dönüşü yok olmuyor telefon değil ki bu fazla yazdığından hesabı kapattırasın 

Nükleer santrallerinin kurulmasına hem doğa hemde insanlık adına karşı çıkıyorum

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

on yıllardır nükleer enerji mühendisi yetiştiriyoruz,

yüz yılı aşkın süredir fizikçi, yine onyıllardır fizik eğitiminde nükleer fizik dersleri veriyoruz,

yurt dışında nükleer enerji mühendisliğinde ihtisas yapmış mühendislerimiz var,

gel gör ki zaten ilk santrali biz yapmıycaz.

yıllardır çernobil diyip duruyolar. çernobil patladığında daha yanlızca aya çıkılabilmişti, şuan marstan canlı görüntüler iletebiliyoruz.

ozamanlar bilgisayar yoktu herşey manueldi, doğal olarak gelişmiş bi sensör sistemi de yoktu, herşey insan kontrolündeydi, şu an artık insanlar lazım olmadıkça hiçbirşeye müdahale etmiyolar.

elin amerikalarından gelip burda nükleer enerjiyi protesto ederken amerika çatır çatır reaktör çalıştırıyo, fransa elektrik ihtiyacının %70ini nükleer enerjiden karşılıyo. bari siz alet olmayın memleketin önünü kesmek isteyenlere.

bu düşünce yüzünden yıllardır fizikçilerimiz, nükleer enerji mühendislerimiz türkiye atom kurumuna girelim de devlet memuru olalım diye uğraşıyolar

isterse çalışmasın ama türkiyeye bi santral şart. çünkü bu santral radyoaktivite çalışmalarını da çok kolaylaştırıp hızlandıracak, nükleer patlayıcı yapımında da türkiyeye önayak olucaktır. Elbette ki hadi bomba yapıp etrafa saldıralım demiyorum ama bugün nükleer patlayıcıya sahip ülkelerin potansiyel güçlerinde nasıl bir öncülüğü vardır herkes bilir. Az açalım gözlerimizi lütfen. yoksa hala "adamlar aya gidiyo bee" muhabbeti yapmaya devam ederiz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Mukan bunu yazdı:

Oradaki verileri kaçırarak konuşuyorsunuz. Yazının başında diyor ki önyargısız yaklaşın bakalım.

Çernobil konusunda bilgileriniz yetersiz. Silah fabrikasından çevrildiği yok. Her ay raydan tren çıkaran bir ülkeye bu faciayı yaşamış ve yaşatmış bir ülkenin eliyle, tekniğiyle santral kuracaksınız. Sonra nükleer cicidir, süperdir diyeceksiniz. Koca şehirlerin boşaltıldığını, sakat ve ölü doğumları, nükleer atıkların 3. dünya ülkelerinde hatta Türkiye'de eritildiğini, o atıkların kaç bin yılda yok olabileceğini biliyor musunuz? Nükleer santraller ne güvenlidir ne ucuzdur. Bu nükleer enerji pazarının oyunudur. Bir nükleer santralin kurulması, işletilmesi, atıkların temizlenmesi eşdeğer enerjilerin en az 10 belki 100 katına bedel. Biraz araştırarak yazalım. Burayı kahve olarak görmemelisiniz.

Link: http://www.cernobilturkiye.com/

ne içtiysen aynından bende istiyorum

yolladığın sayfa bakmadım bile bakmamda burada atıp tutman ne güzel değilmi

hayatında reaktör gördün mü?

atıp tutuyorsun ne üdüğü belirsiz bir site bulmuşsun oradan bişiler sallayıp duruyorsun

sen ve senin gibiler için devletimiz ne güzel bir şey yapmış

http://www.taek.gov.tr/tr/bilgi-kosesi.html

radyo aktivite nin hiç bitmeyeceğini bilmiyorsun sanırım(aslında biterde nasıl biteceği konusunda bir fikrin olduğunu zannetmiyorum)

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 9417 Toplam Mesaj: 80