folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

HighElf bunu yazdı:
    -----------------------------

twilight_flame bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:

Sanmak falan değil.

Kesinlikle doğal enerji kaynaklarından kat kat daha fazla enerji elde edeceksin.

evet edeceksin ancak doğal enerji kaynağından katkat daha fazla zarar vermiş olacaksın doğaya. Ayrıca dediğim gibi bunun nükleer atığından kurtulmak o kadar basit değil. Su kaynaklarını da kirletmiş olacaksın. Unutma su olmadan insan yaşayamaz :) Olaya tek yönlü bakmayın. Tamam yararı olmayacak tarzı bir olay demiyorum. Ancak boyutlarının araştırılması lazım. Atıkları napacaz onu da bulmak lazım. Yarın birgün akarsu kaynaklarını kirletip yararından çok zararı olursa ne yapacaz araştırmak lazım.

delirtme aq adamı

KONU

NÜKLEER

HİDROLİK

DOĞAL GAZ

KÖMÜR

TESİS ALANI

KÜÇÜK

BÜYÜK

KÜÇÜK

ORTA

YATIRIM MALİYETİ

YÜKSEK

YÜKSEK

ORTA

YÜKSEK

KURULUŞ SÜRESİ

ORTA

UZUN

KISA

ORTA

TESİS ÖMRÜ

50

40

40

35

KAMULAŞTIRMA

ÇOK AZ

ÇOK

ÇOK AZ

ORTA

ELEKTRİK MALİYET

DÜŞÜK

DÜŞÜK

YÜKSEK

ORTA

YAKIT MALİYETİ

KÜÇÜK

YOK

YÜKSEK

ORTA

GÜÇ YAPISI

YÜKSEK

ORTA

ORTA

ORTA

DIŞA BAĞIMLILIK

ÇOK AZ

YOK

ÇOK

KISMEN

BACA GAZI

YOK

YOK

ÇOK

ÇOK

CO2-Karbondioksit

YOK

YOK

ÇOK

ÇOK

NOx-Azotoksit

YOK

YOK

ORTA

ÇOK

SO2-Kükürtdioksit

YOK

YOK

YOK

ÇOK

KÜL

YOK

YOK

YOK

ÇOK

GÖÇ SORUNU

YOK

VAR

YOK

YOK

ORTALAMA

10

8

5

1

salınan gazlara dikkat et ! suyu kirletmiyorsun sadece sıcak su veriyorsun suya oda ısı kirliliği oluşturuyor konuyu saptırtma bana kalkıp kömür santlarlleri hakkında bir kirlenme makalesi çıkar ortaya aklın gider ...

Delirsen ne olacak lan. Edebinle konuşsana niye küfür ediyorsun. İlla aynı tarz mı cevap vereyim? Senin üslubunla cevap verip nükleer atıkları nerene sokacaksın mı diyeyim? İnsanı çileden çıkarma güneş enerjisi- rüzgar enerjisi birton enerji kaynağı varken nükleer atığın zararı da göz önündeyken neden ben zararı olabilecek birşeyi destekleyeyim ki?

Edit : O sıcak suyu verdiğin yerde canlının yaşayamadığı yani su kaynaklarındaki canlılara verdiğin zarar doğal zarar sayılmıyor haklısın.

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Bunlar yok etme metodları değil kardeşim.  Bildiğime göre tamamen yok edilmesi o kadar basit ve tam olarak mümkün değil. Amerikalıların Pasifike gömmesi nükleeri tamamen zararsız hale getirmiyor. İngilizler uzaya gönderiyorlar biz bir astronotu uzaya gönderemedik sence o kadar nükleer atığı babanın hayrına götürecekler mi? Ekstradan bir ton para yollayacaksın. Ruslar kuzeykutbundaki derin mağaralara bırakırkende nükleer atık kaybolmuyor. Bu saydıklarının alayı yok etme değil sadece kendinden uzaklaştırma. Ayrıca ne diyorum nükleer atıkların soğutulması için akarsu kaynağı şart ve bu akarsu kaynağındaki nükleer atıkları soğutmak için kullanılan su tekrar akarsu kaynağına bırakılarak akarsu kaynağını kirletiyor.

Bunun insanseverlikle alakası var mı bilmiyorum sadece bana coğrafya hocamın söylediği olayı söyledim ama harbiden bizim millet bu kadar kıt düşünmeyle "nah" gelişir.

hayır kirletmez element uydurma sağdan soldan duyduğun bilgilerle

nükleer santrallerin

termik santrallerin

yada

solar santrallerin çalışma prensibi aynıdır

suyu ısıtırsın buhar yaparsın

o buhar, buhar tribünlerini döndürür sende kinetik enerjiden elektrik üretirsin

burada nükleer santrallerde önce radyoaktif malzemeyle doğrudan ilişkisi olan(bir devirdaim vardır) sıvı ısınır bu sıvı buhar generator une gider oradaki suyu ısıtır (devirdaim vardır buradada) orada oluşan buhar tribünü döndürür sonra o buhar soğutma odasında bahsettiğin akarsu kaynağı ile soğutulur soğuyan buhar tekrar sıvı hale geçer oradan tekrar buhar generatorune buhar olmak üzere yollanır

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

Bunlar yok etme metodları değil kardeşim.  Bildiğime göre tamamen yok edilmesi o kadar basit ve tam olarak mümkün değil. Amerikalıların Pasifike gömmesi nükleeri tamamen zararsız hale getirmiyor. İngilizler uzaya gönderiyorlar biz bir astronotu uzaya gönderemedik sence o kadar nükleer atığı babanın hayrına götürecekler mi? Ekstradan bir ton para yollayacaksın. Ruslar kuzeykutbundaki derin mağaralara bırakırkende nükleer atık kaybolmuyor. Bu saydıklarının alayı yok etme değil sadece kendinden uzaklaştırma. Ayrıca ne diyorum nükleer atıkların soğutulması için akarsu kaynağı şart ve bu akarsu kaynağındaki nükleer atıkları soğutmak için kullanılan su tekrar akarsu kaynağına bırakılarak akarsu kaynağını kirletiyor.

Bunun insanseverlikle alakası var mı bilmiyorum sadece bana coğrafya hocamın söylediği olayı söyledim ama harbiden bizim millet bu kadar kıt düşünmeyle "nah" gelişir.

hayır kirletmez element uydurma sağdan soldan duyduğun bilgilerle

nükleer santrallerin

termik santrallerin

yada

solar santrallerin çalışma prensibi aynıdır

suyu ısıtırsın buhar yaparsın

o buhar, buhar tribünlerini döndürür sende kinetik enerjiden elektrik üretirsin

burada nükleer santrallerde önce radyoaktif malzemeyle doğrudan ilişkisi olan(bir devirdaim vardır) sıvı ısınır bu sıvı buhar generator une gider oradaki suyu ısıtır (devirdaim vardır buradada) orada oluşan buhar tribünü döndürür sonra o buhar soğutma odasında bahsettiğin akarsu kaynağı ile soğutulur soğuyan buhar tekrar sıvı hale geçer oradan tekrar buhar generatorune buhar olmak üzere yollanır

Bilmediğim konularda aydınlatın hocam. Coğrafya hocasının bilgileriyle kalmayalım. Zararlarından da bahsedelim faydalarından da. Hiç nükleer atık sorunumuz olmayacakmış gibi konuşmanın ya da küfretmenin alemi yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Dünyadaki uranyum rezervlerine bakın.. kaç yıl daha dayanacak ?  zaten dünyada 440 tane var.. sen fosil yakıttan aldığın enerjinin % 10 unu bile nükleerden almaya kalksan 500 tane daha açman lazım. uranyum bittiğinden ne yapacaksınız?  yaptığınız santralleri müzeye mi çevireceksiniz ?   atom endüstrisi bile nükleerin sonu olmadığına kanaat getirdi belçika nükleer programını askıya aldı.. neden?  çünkü nükleer enerji yenilenebilir değil hadi bırakın doğaya insana zararını zaten yapımı 10 yılı aşıyor. buna ayrılan bütçe de cabası?  sen önce ülkendeki işsizliği bi çöz. nükleer bekler. zaten uranyumu da sen santral açana kadar tüketirler.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

kardeş biraz da fizik hocasını dinle :)

novalgin kardeş.başka gezegenlerde nükleer elementlerin olmadığı yolunda bir bilgin mi var.oralardan bulup getirilirse (ileriki yıllarda olacak) ona da mı karşı çıkacaksınız ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

novalgin kardeş.başka gezegenlerde nükleer elementlerin olmadığı yolunda bir bilgin mi var.oralardan bulup getirilirse (ileriki yıllarda olacak) ona da mı karşı çıkacaksınız ?

Kardeşim eşitağırlıkçıyız :D fizik görmüyoruz lanet olsun. Görsek zaten bu kadar kıt bilgim olmazdı. Fizik hocasının kafasını şişirmiş olurdum da nükleer santral ile ilgili ne varsa sömürürdüm.

Birde hocam başka gezegenlerdeki nükleer elementleri şuandaki olmayan uzay teknolojimizle yapamayacağımıza göre yine dışa bağımlı olacağız desene.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

ats30 hocam savunulan şey maliyetinin daha düşük olması değilmiydi ?  sen başka gezegenden element getireceksin. ve bana maliyetinin daha ucuz olduğunu mu savunacaksın?  neden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiyorsunuz ? 

Güneş-Rüzgar-Su ...  fiziki konuşşlarımız da buna uygun.  hem isdihdam sağlar hem getirisi de daha fazla.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

Kardeşim eşitağırlıkçıyız :D fizik görmüyoruz lanet olsun. Görsek zaten bu kadar kıt bilgim olmazdı. Fizik hocasının kafasını şişirmiş olurdum da nükleer santral ile ilgili ne varsa sömürürdüm.

Birde hocam başka gezegenlerdeki nükleer elementleri şuandaki olmayan uzay teknolojimizle yapamayacağımıza göre yine dışa bağımlı olacağız desene.

olaya neden dışa bağımlılık olarak görüyorsunuz anlamam ki :)

biz şimdi dünyada yaşıyoruz tamammı burayı kabul ettik mi.dünyada yaşayan herkes birbiriyle etkileşim içindedir.uluslararası diye bir kavram var.

şimdi bir ülke ihracat yapar.der ki ne güzel "satıyom satıyom kazanıyom" :D

alıcı ülke "senden almıyom vazgeçtim" derse ne olacak ? bu bağımlılık değil midir ?

tam tersine "iş yapmaktır". kafayı kullanmak çalışmaktır.birileri hala dışa bağımlılıktan söz ediyor :) gülümsüyorum.

geldiğimiz nokta gösterdi ki "dünyaya rağmen" bişeyler yapmak imkansız.akıl dışı zaten..

tekrar söylüyorum olaya dışa bağımlılık olarak bakmayın.herkes birbirinden faydalanıyor.insanlık kazanıyor.

3 günlük dünya ömründe böyle anlamsız şeyleri kafaya takmak akıl karı değildir.yapmayın etmeyin..

bugün neden uzaya gitmiyoruz (Türkler olarak) diye tartışmak yerine astronot yetiştirerek bu konuda "biz de bişeyler yapabiliyoruz" demek lazım..

nasa ya gidip çalışmak lazım.bugün biliyoruz ki nasa da çalışan Türkler var.cern de görevli Türkler var...

Edit : unutma ki güneşte nükleerdir.nükleer enerjiye karşıysan güneşin altında bekleme o zaman sahillerde güneşlenme :)

Uzay gemileri de nükleer enerjiyle çalıştıktan sonra ne gibi pahalılıktan söz edilebilir ki ?

gezegenlere kurulacak kolonilerle oralarda da yaşamak mümkün.bugün bilimadamları yapay atmosfer oluşturma deneyleri yapıyorlar.bu gerçekleşirse 2.dünyayı oluşturmak an meselesi...(en azından yakındır..)

oralardan getirmeye alternatif olarak oralarda işletmek ve oralarda kurulacak kolonilerin enerjilerini sağlamak şeklinde de olabilir..

teknolojiye bilime bu kadar karşı çıkmak anlamsız.gelişmek istiyorsak (dünya olarak) nükleere sarılmamız lazım.yeter ki sarılmayı bilelim o zaman yakmaz...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Delirsen ne olacak lan. Edebinle konuşsana niye küfür ediyorsun. İlla aynı tarz mı cevap vereyim? Senin üslubunla cevap verip nükleer atıkları nerene sokacaksın mı diyeyim? İnsanı çileden çıkarma güneş enerjisi- rüzgar enerjisi birton enerji kaynağı varken nükleer atığın zararı da göz önündeyken neden ben zararı olabilecek birşeyi destekleyeyim ki?

Edit : O sıcak suyu verdiğin yerde canlının yaşayamadığı yani su kaynaklarındaki canlılara verdiğin zarar doğal zarar sayılmıyor haklısın.

güneş enerjisine bakalım (mantık yürütelim)

güneş enerjisi için büyük alanlar gerektiğini sende inkar edemezsin bende

http://www.jewishjournal.com/images/bloggers_auto/solar-panels.jpg

peki sahra çölü kadar bir bölgeyi böyle doldurduk diyelim ooohhhh mis gibi bedava enerji gelio ama bu nereden geliyor nereden alıyorum bu enerjiyi aslında toprağa düşecek enerjiyi emiyorum ben toprağa enerji düşmezse ne olur toprak soğur toprak soğuyunca ne olamasını beklersin  deprem heyelan vsvsvs

allah allah güneşin de zararları olabilirmiş

birde rüzgara bakalım

gene güneşle aynı şekilde çok sayıda yapmak gerek değirmenleri

çok sayıda yaparsak ne olurki sonuçta ben oradan enerji kazanıyorsam başka bir yerde kaybediyordur bu bu enerji kaybeden şey ne rüzgarın ta kendisi peki rüzgar enerji kaybederse ne olur ulaşması gereken yerler ulaşamaz nem taşıyamaz bununla beraber bazı bölgelerde sel bazı bölgelerde kuraklı gibi durumlar oluşur kısaca iklim değişikliği

allah allah rüzgarında zararı olabilirmiş

birde şu denizlerdeki akıntılara bakalım

mesela kuzey atlantik akıntısı bu akıntı çok önemlidir sıcak su akıntısıdır kuzey  kutbuna doğru sıcak su taşıyarak oradaki iklimin biraz daha ılık olmasını sağlar ve oraya oksijen taşır.

peki o akıntı yok olur sa ne olur. o bölgede iskandinaz bölgesinde çok soğuk bir iklim ve denizde oksijen yok oksijen olmazsa ne olur oksijensiz solunum yapan canlılar çoğalacaktır heaaa sonra ne olur oksijensiz sonum sonucu ortaya hidrojen sülfür gazı çıkar ve bu çok zehirli bir gazdır :S

allah allah

zararı olan şeyi neden savunuyorsun ki

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

ats30 hocam savunulan şey maliyetinin daha düşük olması değilmiydi ?  sen başka gezegenden element getireceksin. ve bana maliyetinin daha ucuz olduğunu mu savunacaksın?  neden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiyorsunuz ?

Güneş-Rüzgar-Su ...  fiziki konuşşlarımız da buna uygun.  hem isdihdam sağlar hem getirisi de daha fazla.

aslında nükleer enerji KÜTLE var oldukça kullanılabilecek bir enerji kaynağı

şuan parçalanmaya dünden razı olduğu için uranyum veya benzeri kararsız çekirdekler kullanılıyor bilim ve teknik ilerledikçe  böle bir durum sorun olmayacaktır(tahminimce)

füzyon reaktörü kuralım bu ne kullancak hidrojen ollllleyyyyy

ne olacak bir hidrojene nötron verecem döteryum olacak bir döteryuma bir nötron daha verecem trityum olacak bir trityum la bir döteryumu birşeltirecem

ne olacak ortaya helyum(iki proton 2 nötron) ve bir tanede nötron çıkacak yaşasın en temiz enerji nükleer enerji çünkü güneşte böyle çalışıyor

Toplam Hit: 9416 Toplam Mesaj: 80