Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek
-
HighElf bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------naptın sen hoca ? okumadın mı yazdığım mesajları :)
-
twilight_flame bunu yazdı:
Hocam paran olduktan sonra rüzgar tribünü kurup ama ben bu kadar para harcadım demeye de gerek yok paran olduktan sonra güneş enerjisinden yine elektrik üretirsin. Ne de olsa para bol :)
-----------------------------Nükleer enerji bunu parayı getirecek. Onu anlatmak istiyorum sofu :|
Parayı basana sat elektiriği.
-
@ats30
pardon hoca nükleere söz bulamayıpta ironik mesaj atanlardan sandım :D
-
Hocam biz kullandırdığımız kaçak elektriğin paralarını aldıkta elaleme satmamız kaldı. Yanlış okumadıysam Irak'a sattığımız elektrik halkımıza sattığımızdan daha ucuz. Ben sanmıyorum ki nükleer enerji yapılacak elektrik fiyatları düşecek halkımızın enerji ihtiyaçları rahatlamış olacak. Türkiye'nin tamamını nükleer enerji ile donatsak aynı vergiyi alıp aynı pahalı elektriği kitleyecekler millete. Ben sanmıyorum ki elektrik ucuzlayacak. Sırf komşulara iyi olacaz diye halkımızdan bile daha ucuza ürün sunacaz sağa sola. Olan benim memleketimin akarsuyunun ve doğal güzelliklerinin kirlenmesi olacak.
-
Sanmak falan değil.
Kesinlikle doğal enerji kaynaklarından kat kat daha fazla enerji elde edeceksin.
-
Hocam biz kullandırdığımız kaçak elektriğin paralarını aldıkta elaleme satmamız kaldı. Yanlış okumadıysam Irak'a sattığımız elektrik halkımıza sattığımızdan daha ucuz. Ben sanmıyorum ki nükleer enerji yapılacak elektrik fiyatları düşecek halkımızın enerji ihtiyaçları rahatlamış olacak. Türkiye'nin tamamını nükleer enerji ile donatsak aynı vergiyi alıp aynı pahalı elektriği kitleyecekler millete. Ben sanmıyorum ki elektrik ucuzlayacak. Sırf komşulara iyi olacaz diye halkımızdan bile daha ucuza ürün sunacaz sağa sola. Olan benim memleketimin akarsuyunun ve doğal güzelliklerinin kirlenmesi olacak.
-----------------------------ayıptır söylemesi nükeer nasıl kirletecek ?

böyle mi ?
söyle bakalım nükleer nasıl kirletecek doğayı 0 karbon salımıyla mı ?
-
HaYVaN bunu yazdı:
Sanmak falan değil.
Kesinlikle doğal enerji kaynaklarından kat kat daha fazla enerji elde edeceksin.
-----------------------------evet edeceksin ancak doğal enerji kaynağından katkat daha fazla zarar vermiş olacaksın doğaya. Ayrıca dediğim gibi bunun nükleer atığından kurtulmak o kadar basit değil. Su kaynaklarını da kirletmiş olacaksın. Unutma su olmadan insan yaşayamaz :) Olaya tek yönlü bakmayın. Tamam yararı olmayacak tarzı bir olay demiyorum. Ancak boyutlarının araştırılması lazım. Atıkları napacaz onu da bulmak lazım. Yarın birgün akarsu kaynaklarını kirletip yararından çok zararı olursa ne yapacaz araştırmak lazım.
Edit :
@HighElf sen nükleer atıkların nasıl saklandığını falan okudun mu yazdıklarım arasında? Su dönüşümü ile yapılıyor. Bu su geri alındığı su kaynağına geri bırakılıyor. Nükleer atıklar ile temas etmiş bir akarsu haklısın doğayı kirletmez hocam.
-
haritaya bakın zaten herseyi acıklıyor..
nerde gelişmiş ülke var,nükleer var..
nerde tr gibi 3.sınıf ülke var (ortadogu ,afrika) santral yok
-
HaYVaN bunu yazdı:
Sanmak falan değil.
-----------------------------evet edeceksin ancak doğal enerji kaynağından katkat daha fazla zarar vermiş olacaksın doğaya. Ayrıca dediğim gibi bunun nükleer atığından kurtulmak o kadar basit değil. Su kaynaklarını da kirletmiş olacaksın. Unutma su olmadan insan yaşayamaz :) Olaya tek yönlü bakmayın. Tamam yararı olmayacak tarzı bir olay demiyorum. Ancak boyutlarının araştırılması lazım. Atıkları napacaz onu da bulmak lazım. Yarın birgün akarsu kaynaklarını kirletip yararından çok zararı olursa ne yapacaz araştırmak lazım.
-----------------------------delirtme aq adamı
KONU
NÜKLEER
HİDROLİK
DOĞAL GAZ
KÖMÜR
TESİS ALANI
KÜÇÜK
BÜYÜK
KÜÇÜK
ORTA
YATIRIM MALİYETİ
YÜKSEK
YÜKSEK
ORTA
YÜKSEK
KURULUŞ SÜRESİ
ORTA
UZUN
KISA
ORTA
TESİS ÖMRÜ
50
40
40
35
KAMULAŞTIRMA
ÇOK AZ
ÇOK
ÇOK AZ
ORTA
ELEKTRİK MALİYET
DÜŞÜK
DÜŞÜK
YÜKSEK
ORTA
YAKIT MALİYETİ
KÜÇÜK
YOK
YÜKSEK
ORTA
GÜÇ YAPISI
YÜKSEK
ORTA
ORTA
ORTA
DIŞA BAĞIMLILIK
ÇOK AZ
YOK
ÇOK
KISMEN
BACA GAZI
YOK
YOK
ÇOK
ÇOK
CO2-Karbondioksit
YOK
YOK
ÇOK
ÇOK
NOx-Azotoksit
YOK
YOK
ORTA
ÇOK
SO2-Kükürtdioksit
YOK
YOK
YOK
ÇOK
KÜL
YOK
YOK
YOK
ÇOK
GÖÇ SORUNU
YOK
VAR
YOK
YOK
ORTALAMA
10
8
5
1
salınan gazlara dikkat et ! suyu kirletmiyorsun sadece sıcak su veriyorsun suya oda ısı kirliliği oluşturuyor konuyu saptırtma bana kalkıp kömür santlarlleri hakkında bir kirlenme makalesi çıkar ortaya aklın gider ...
-
celik bunu yazdı:
haritaya bakın zaten herseyi acıklıyor..
nerde gelişmiş ülke var,nükleer var..
nerde tr gibi 3.sınıf ülke var (ortadogu ,afrika) santral yok
-----------------------------türkiye 2. sınıf ülke