folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

biri amerkia demiş biri japonya demiş. Şablonculuk yapacaksak eğer ne japonyanın yeryüzü şekillerine sahibiz ne de uzaya gönderecek teknolojiye.  Ne de gömecek bir okyanusumuz var. İlk önce beyin göçünü engelleyin. Bilim-teknikte parmakla gösterilsin türkiye, ondan sonra kimse karşı çıkmaz merak etmeyin. 

pu-239 un borsadaki değerinden bahsetmiş... ben insan üzerindeki etkisini araştır demiştim. alakaya maydanoz ?

bu mereti işlendikten sonra nerede saklayacaksın bana orası lazım ?

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

twilight_flame bunu yazdı:

Yanlış biliyor olabilirim ancak bildiğime göre nükleer atıkların soğutulması için su dönüşümü şart diye biliyorum. En azından bizim coğrafyacı sıkmadıysa öyle. O nedenle süphan dağında akarsu var mı bilmiyorum ancak soğutulması için su kenarına kurulması ve o suyla nükleer atıkların soğutulması gerekiyor diye biliyorum. Eğer süphan dağında akarsu kaynağı yoksa oraya kuracağın santraldeki nükleer atığı üfleyerek mi soğutmayı düşünüyorsun? :)

Nükleer atığın yok edilme metodları çok.

Amerikalılar pasifike gömüyor. İngilizler uzaya gönderdiklerini söylüyor. Ruslar kuzeykutbundaki derin mağaralara bırakıyoruz diyorlar.

...

O kadar insanseversiniz madem gidin bunları engelleyin. Türkiye yapacağım deyince mi karşı çıkmaya gücünüz yetiyor.

Bizim millette bu kafa oldukça "nah" gelişiriz.

Bunlar yok etme metodları değil kardeşim.  Bildiğime göre tamamen yok edilmesi o kadar basit ve tam olarak mümkün değil. Amerikalıların Pasifike gömmesi nükleeri tamamen zararsız hale getirmiyor. İngilizler uzaya gönderiyorlar biz bir astronotu uzaya gönderemedik sence o kadar nükleer atığı babanın hayrına götürecekler mi? Ekstradan bir ton para yollayacaksın. Ruslar kuzeykutbundaki derin mağaralara bırakırkende nükleer atık kaybolmuyor. Bu saydıklarının alayı yok etme değil sadece kendinden uzaklaştırma. Ayrıca ne diyorum nükleer atıkların soğutulması için akarsu kaynağı şart ve bu akarsu kaynağındaki nükleer atıkları soğutmak için kullanılan su tekrar akarsu kaynağına bırakılarak akarsu kaynağını kirletiyor.

Bunun insanseverlikle alakası var mı bilmiyorum sadece bana coğrafya hocamın söylediği olayı söyledim ama harbiden bizim millet bu kadar kıt düşünmeyle "nah" gelişir.

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

@Novalgin

Suslan şair :D

Yapacağın enerji tassarrufu sayesinde atığı uzayada gömersin plutona da gönderirsin :| Duygusal olmayalım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

nükleer atıklar yıllardır amerikan filmlerinde anlatıldığı üzere uzaydaki diğer yaşam olmayan gezegenlere vs atılabilir.atımak derken uzaydan bırakmak değil oralarda oluşturulacak yer altı depoları vs..

istikbal göklerde millet ! biz hala nükleerde kalmışız :D

kaldı ki uzayda seyahat için uzay gemilerinin kullanabileceği en ideal enerji nükleer enerji..

böyle mükemmel bir enerjiyi elin tersiyle itmek çok anlayışsızca geliyor bana...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

(:

hocam biz daha uzaya doğru düzgün uydu bile gönderemiyoruz allah aşkına yau

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

karanlığa küfredeceğine ....

çalışmak lazım.

"onlar yatıyor ama" demek bahane değildir...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

(:

Abi paran olsun gönderirsin. Olmadı göndertirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

hocam sen neşterin bıçağın ne kadar keskin olduğunu araştır. elinde dene mesela inanmazsan.ondan sonra bu çok tehlikeli diyerek çöpe atarsın bıçaksız yaşamaya devam edersin.

ya da silahların ne kadar tehlikeli olduklarını düşün.aman çok kötü birşey atalım çöpe de.ondan sonra düşman gelip...

yani sonuçta herşeyi düzgün,kuralına göre kullandığımız zaman sorun yok.

olaya pesimist açıdan bakmanın bir faydası da yok...

nükleer gelecek dertler bitecek o kadar...

sana burdan birşey derdim ama neyse :D nükleer silah yapmak o kadar kolay değil canımın içi :D Biz santal yapsak bile silah yapamayacağız ;) silah yapmak için bir kere nükleer teknolojide çok ileri gitmen gerekiyor ki nükleer silahların yayılması antlaşmasına imzamız var yani üretemeyeceğiz.

Ki kaldı biz nükleer bağımlıyız nükleer teknolojinin sadece enerji ve silah alanında kullanıldığını sanan zavanlı beyinlerin türkiyenin nükleer ürün ihracından bi haber. Biz tıpta kullanılan tüm cihazları ithal ediyoruz ki bunların yarısı yüksek teknoloji nükleer cihazlar en kaliteli örnek MR cihazları nükleer teknoloji olmasa sende beyin tümörü olsa öldün gittin kardeşim röntgen çekilmezdi mesela ya ne uzatıyorum c/p

Nükleer teknikler nelerdir?

Kısaca nükleer teknolojinin tıp, endüstri, tarım ve hayvancılık uygulamalarıdır.

TIP ve SAĞLIK: Nükleer teknolojinin en çok geliştiği alandır. Hastalıkların teşhis ve tedavilerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle kanser tedavisinde “ışınlama” yapan cihazların tamamı nükleer teknoloji ürünü malzemeler ile çalışmaktadır.

Diğer bir uygulama ise radyoaktif maddelerin insan vücuduna, damardan veya ağızdan verilmesi sureti ile (çeşitli görüntüleme teknikleri ile) özellikle kanseri, tümörleri kolayca ve hastayı yormadan yakalamak mümkündür. Bu amaçla kullanılan radyoaktif malzemelerin insan sağlığına herhangi bir zararı da yoktur.

ENDÜSTRİ: Çok sayıda uygulama alanı vardır. Önem sırasına göre: Besinlerin ve tıbbı malzemelerin sterilizasyonun da, boru ve metallerdeki üretim çatlaklarını ve kaynak çatlaklarının tespitinde, tahribatsız testlerde, yoğunluk, kalınlık, kaplama kalınlığı ölçümünde, büyük silolarda seviye tespitinde, suyun ve malzemelerin yaş tayininde, ve sayamadığımız bir çok uygulamalarda kullanılmaktadır.

TARIM ve HAYVANCILIK: Tarım alanında bitkilerde üretim artışı sağlama amaçlı genetik çalışmalarda, ıslâh çalışmalarında toprak-bitki-besin-su ilişkilerinin hassas olarak incelenmesi, çeşitli haşere ve böceklerle mücadele, çiftlik hayvanlarının üreme performanslarının arttırılması, depolanmış tarım ürünlerinin ışınlanarak korunması ve benzeri birçok uygulamada kullanılır.

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

NovalgiN bunu yazdı:

(:

Abi paran olsun gönderirsin. Olmadı göndertirsin.

-----------------------------,

Hocam paran olduktan sonra rüzgar tribünü kurup ama ben bu kadar para harcadım demeye de gerek yok paran olduktan sonra güneş enerjisinden yine elektrik üretirsin. Ne de olsa para bol :) En azından zararı olmayan veya minimum olan bir şekilde enerji edersin.

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

MOXXXXXXXXXXXXXXxx diyorum aq MOX diyorum pu 239 u yok etmeye gerek yok artık oda bir yakıt.

Uzaya çıkmak için nükleer bir basamaktır ya :S

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
Toplam Hit: 9859 Toplam Mesaj: 80