folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

Nükleere Özenmek; Ölüme Öykünmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------

NovalgiN bunu yazdı:

ats30 hocam savunulan şey maliyetinin daha düşük olması değilmiydi ?  sen başka gezegenden element getireceksin. ve bana maliyetinin daha ucuz olduğunu mu savunacaksın?  neden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiyorsunuz ?

Güneş-Rüzgar-Su ...  fiziki konuşşlarımız da buna uygun.  hem isdihdam sağlar hem getirisi de daha fazla.

aslında nükleer enerji KÜTLE var oldukça kullanılabilecek bir enerji kaynağı

şuan parçalanmaya dünden razı olduğu için uranyum veya benzeri kararsız çekirdekler kullanılıyor bilim ve teknik ilerledikçe  böle bir durum sorun olmayacaktır(tahminimce)

füzyon reaktörü kuralım bu ne kullancak hidrojen ollllleyyyyy

ne olacak bir hidrojene nötron verecem döteryum olacak bir döteryuma bir nötron daha verecem trityum olacak bir trityum la bir döteryumu birşeltirecem

ne olacak ortaya helyum(iki proton 2 nötron) ve bir tanede nötron çıkacak yaşasın en temiz enerji nükleer enerji çünkü güneşte böyle çalışıyor

Dediğin şey yani füzyon olayı için yani birleşme olayı için en az bir atom bombasının patlama anında yaydığı enerji kadar büyük bir enerjiye ihtiyacın var. Zira füzyon reaksiyonları öyle 100 derece ısı verelim birleşsin gibi bir olay değil. Zincirleme giden bir reaksiyon ama başlaması içinde büyük bir enerjiye ihtiyaç vardır. Zaten o büyük enerji olmadan nasıl olur diye senelerdir düşünülüyor film ler yapılıyor. Soğuk füzyon o yüzden hala hayal.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

8 sayfa yazı okudum, bildiklerimin yanında daha önceden bilmediğim bazı bilgilere de rastlıyorum. Ama

1. Bu konuda fikir belirtenlerin ( yararlı zararlı vs.. ) hiçbirinin " Uzman " olduğunu düşünmüyorum.

2. Tartışma uslubu yok. Herkes kendini Einstein zannedip karşıdakinin açığını bulma, büyüklük taslama derdindeyse bunun egonuz dışında bize bir faydası yok.

Amaç; yeteri kadar bildiğini zannedip bilmeyenler var ise, onun bilmediğini düşündüğünüz konuları ( yani sizde olan fazla bilgiyi,veriyi ) paylaşıp onu bilgilendirmek, daha net görmesini sağlamak olmalıdır. Burada sorulması gereken soru " Ben ne kadar biliyorum " olmalıdır.

3. Yukarıdaki nedenlerle yazılanların hiçbiri  beni ( muhtemelen diğer forum okurlarını da )  " Nükleer Enerji yararlıdır " ya da " Nükleer enerji zararlıdır " diye kesin bir yargıya ulaşmamı sağlamıyor.

Olursa olur olmazsa olmaz Sanki bize soran var. Hayırlısı olsun...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

Nukleer ıstemıyorsan sen ulkenın gelısmesını ıstemıyorsun.Bu kadar net !

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

8 sayfa yazı okudum, bildiklerimin yanında daha önceden bilmediğim bazı bilgilere de rastlıyorum. Ama

1. Bu konuda fikir belirtenlerin ( yararlı zararlı vs.. ) hiçbirinin " Uzman " olduğunu düşünmüyorum.

2. Tartışma uslubu yok. Herkes kendini Einstein zannedip karşıdakinin açığını bulma, büyüklük taslama derdindeyse bunun egonuz dışında bize bir faydası yok.

Amaç; yeteri kadar bildiğini zannedip bilmeyenler var ise, onun bilmediğini düşündüğünüz konuları ( yani sizde olan fazla bilgiyi,veriyi ) paylaşıp onu bilgilendirmek, daha net görmesini sağlamak olmalıdır. Burada sorulması gereken soru " Ben ne kadar biliyorum " olmalıdır.

3. Yukarıdaki nedenlerle yazılanların hiçbiri  beni ( muhtemelen diğer forum okurlarını da )  " Nükleer Enerji yararlıdır " ya da " Nükleer enerji zararlıdır " diye kesin bir yargıya ulaşmamı sağlamıyor.

Olursa olur olmazsa olmaz Sanki bize soran var. Hayırlısı olsun...

uzman olsak ne fark edecek?

tartışmanın sebebide bu ya zaten o uzamanın çalışmaya yeri olsunmu olmasın mı?

ben fizik okuyorum ve çoğu kişi hurafelere okadar inanıyor ki ve düşündüğü şeyin doğru olduğuna okadar çok inanıyorki

3. sayfada mı ne link vermiş arkadaş bende daha önceden okuduğum metinlerden hatırladığım kadarı ile bişiler dedim 70 sende 400 kadar nükleer kaza oldu bunlardan kaçından haberiniz var dedim oda bu sayılar yalan tarzı bişey yazmış cernobilturkiye.com gibi bir siteyi de kaynak olarak göstermiş

benim metni okuduğum yer ise taek.gov.tr

şimde sen kime inanırsın dai

adam akıllı bişeyler öğrenmek istiyorsan bence şuralardakini oku

http://www.taek.gov.tr/tr/bilgi-kosesi.html

aslında okadarda korkulan bişey olmadığını anlarsın

çernobil patlamıştır evet ama patlayan şey nükleer yakıt değil sıcaklağın artması sonucu kazanda(ne denir bilmiom) basıncın artması ile buhar dolu kazan patmıştır ve çok yıkıcı olur (bir kaç sene önce bir apartmanın kazanı patmış ve apartman yıkılmıştı hatırlıyorum o haberi konyadaydı sanırım ki burada bahsettiğimiz birşey santral :s)

gene biri çernobilden bahsederken karadeniz muhabbeti felan oldu  sızıntıdan kalan maddelerin ömrünün binlerce yıl olduğunu yazdı

aslında kara denizde bitkilerde biriken madde (derste çaya sayım yapmıştık)  cs-137(sezyum-137) ve yarılanma ömrü 20 küsür yıldır(27ydi galiba)

şimdi burada bunları anlatmanın bir önemi varmı bence yok çünkü karşıdakinin fikri değişmeyecek aha ben yanlış biliyormuşum demiyecek

ben fizik okuyorum 4 yılımı fizik bölümünde geçirmişim bunlarla ilgi dersler işlemişim ödevler yapmışım deneyler yapmışım eleman gelio bana sağdan soldan duyduğu bir kaç konuyu anlatmaya çalışıyor şimdi haliyle sinirler geriliyor artık tartışma bir sidik yarışına dönüyor

yukarıda anlattıklarım herkes için aynı sadece benim için değil

ben böyle biliyorum yanlışım varsa affola :s

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

valla hem bu tartışmaya, hem diğer tartışmalara, hemde blog vs. sitelerdeki yarar-zarar başlıklarına bakınca, nükleere hayır diyen zihniyetin zarar olduğunu söylediği herşeyin aslında öyle olmadığı açık ve net bi şekilde açık, o yüzden daha fazla diretmeye gerek yok, nükleer iyidir.

Bu demek değildir ki rüzgar-güneş enerjisi kötüdür. ancak bu santrallerin kurulması türkiyeye hiç bir bilgi kazandırmaz. çünkü çok basit makinalardır ve bir kaç fizikçi, makina mühendisi, elektrik elektronik mühendisi ve malzeme mühendisi çok rahat bi şekilde tasarlıyabilir.

Oysa nükleer enerji mükemmel bir tecrübedir. ve kesinlikle kazanılması gereklidir. şuan hadi nükleer enerji santrali kuralım, yada hadi atom bombası yapalım desen türkiyeden bunu güvenli bir şekilde tasarlayıp yapabilecek adam bulamazsın. neden? çünkü tecrübe yok, kitaplardan anlatıldığı kadar biliyoruz.

Ama şuan işleyen bir nükleer enerji santralimiz olsa her türlü bilgi ve tecrübeyi edinebiliriz., türkiyeyi bilgi ve potansiyel güç olarak şu anki halinden 10 yıl ileri götürür

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

o kadar baraj yapılıyor su kalmıyor enerji azalıyor al sana fıstık gibi enerji makalelere kanmayın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

ZeroLoss bunu yazdı:

Nukleer ıstemıyorsan sen ulkenın gelısmesını ıstemıyorsun.Bu kadar net

Kısa ve öz söylemişsin.

Nükleer çevreyi, doğayı, havayı suyu aysun kayacıyı yada seni beni hiçbirşeyi kirletmez. Tabi adam gibi işletirsen.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

@twiligt_flame

tmm peki eywallah üslubum sertleşti özür dilerim

Rüzgar enerjisinin zararları:

1-) Çıkardığı yoğun sesle göçmen kuşların göç haritasını değiştirip doğal hahbiatlarının değişmesiyle yeni ortama uyum sağlayaman kuşların toplu ölümü

2-) Rüzgar türbinlerinin kurulumu başta ingiltere olmak üzere çoğu avrupa birliği ülkesinde milli parklarda ve şehire yakın yerlerde kurulumu insanda oluşturduğu kötü psikolojik ekiler sebebiyeti ile yasaklanmıştır.

3-) Radyo ve televizyon alıcılarında parazitlenme yapmaktadır.

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Japonya'daki nükleer felaket nedeniyle güncel.

Haber:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1043010&Date=16.03.2011&CategoryID=77

'Bilinen en büyük nükleer felaket ile karşı karşıyayız'

maksimum dozun yaklaşık 3 bin katına takabül ettiğini belirten Prof. Dr. Hayrettin Kılıç, “Bu felaketin etkileri binlerce yıl o coğrafyada hissedilecek. 1 ay sonra radyasyon Asya, Amerika ve Avrupa’ya ulaşmış olacak, deniz hayvanları başta olmak üzere bütün canlılar etkilenecek” diye kaydetti.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
Toplam Hit: 9853 Toplam Mesaj: 80