Nurettinveren

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek
    Ekranda ihbar... Savcılar nerede?


    TÜRKİYE’de yozlaşmamış, magazin ve cıvıklıktan uzak, ulusalcı çizgide yayın yapan az sayıda televizyon kuruluşu var.

    Önde gelenleri Kanaltürk, BTV (Başkent Üniversitesi Televizyonu) ve ART (Avrasya Televizyonu.) Bunlardan ilk ikisi kablo yayında yer alıyor. Avrasya ise Digiturk ve çanak antenlerden izleniyor.

    Kanaltürk iki gece üst üste, Fethullah Gülen’in geçmişteki sağ kolu ve bir numarası olan Nurettin Veren’le yapılan uzun söyleşiyi yayınladı. Bu söyleşilerin ikisi de Dünya Kupası maçlarına denk geldi. Bence bir kez daha yayınlanmalıdır.

    Veren bu uzun söyleşide, gündeme son derece çarpıcı iddialar getirdi. Gülen cemaatinin aslında bir gizli örgüt olduğunu ısrarla vurguladı ve şöyle dedi:

    "Ben burada savcılara ihbarda bulunuyorum. Soruşturma başlatsınlar. Beni de sanık veya tanık olarak dinlesinler. Ayrıca elimdeki bütün belgeleri savcılığa vermeye hazırım."

    Veren’e göre Fethullahçı kesimin elinde 10 milyar dolara yaklaşan para var. Sadece para değil, başka güçler de var.

    Örneğin Zaman Gazetesi, Samanyolu Televizyonu, Asya Bank, Işık Sigorta onların. Bunların dışında pek çok şirkete, yüzlerce okul ve dershaneye, üniversite ve hastaneye sahipler. Bu okul ve dershanelerde milyonlarca öğrenciyi eğitip beyinlerini yıkıyorlar.

    ***

    Nurettin Veren bu işlerin içinden gelmişti ve bildiklerini anlatıyordu. İhbar ediyor ve bunu açıkça söylüyordu.

    Bunun da ötesinde Fethullah Gülen’i "CIA ve ABD’nin adamı olmakla" suçluyor, anlattıklarının "www.nurettinveren.net" sitesinden izlenmesini öneriyordu.

    Benim gerçekten merak ettiğim bir konu var.

    Fethullah Gülen niçin ABD’de yaşıyor? Papa ile görüştükten hemen sonra niçin oraya gidip yerleşti? Niye yıllardır Türkiye’ye gelmiyor veya gelemiyor?

    Ortada maddi gücü milyarlarca dolara ulaşan bir cemaat var. Amacı şu veya bu biçimde devletin tüm birimlerine kendi yetiştirdiği elemanları yerleştirmek. Zamanında bunu Gülen de söylemişti.

    Kaymakamlar, valiler, hákimler, savcılar, subaylar, polisler ve diğerleri...

    ***

    Gülen cemaatinin yurtdışında açmış olduğu okullar var. Toplam 91 ülkede 730 okul! Tamamında İngilizce eğitim veriliyor. Hepsi paralı. Düşünün ki Vietnam, Tanzanya, Moğolistan gibi kuş uçmaz kervan geçmez ülkelerde açılmış okullarda bin’den fazla Amerikan ve İngiliz vatandaşı görev yapıyor. Nurettin Veren bu okulları "ABD’nin atlama tahtası. ABD bu konuda Gülen’i kullanıyor" diye tanımlıyor.

    Ayrıca Türkiye’de yüzlerce okul ve dershane açtılar. Okullar ilköğretimden, hatta yuvalardan başlıyor, lise ve üniversitelerle devam ediyor. Fatih Üniversitesi onların.

    Ülkemizdeki çarpık eğitim sistemi sonucunda bir milyondan fazla öğrenci dershanelere gidiyor. Bunların FEM, Körfez, Maltepe, Sebat gibi pek çoğu Gülen cemaatine ait. Nurettin Veren bu tabloyu "Kursa giden her dört öğrenciden üçü onların eline düşüyor" diye tanımlıyor.

    Ayrıca Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Türkmenistan gibi ülkelerde üniversite açtılar.

    Televizyonlar, gazeteler, bankalar, sigorta şirketleri, okullar, dershaneler, hastaneler, vakıf ve şirketler, üniversiteler...

    Peki ama bu değirmenin suyu nereden geldi?

    Bu paralar nasıl geldi, nasıl gidiyor? İşin başında kimler var? Bu çark nasıl dönüyor? Parasal boyutu nedir? Paraları kim sağlıyor?

    Nurettin Veren ekranda doğru mu söylüyor, yalan mı? Kendisi dahil ihbar ettiğine göre, çağırılıp ifade vermesi gerekmez mi?

    ***

    Bu iddiaları araştırmak devletin görevidir. Eğer birisi çıkıp bunları söylüyorsa, devletin ilgili kurumları kendisini çağırır ve "anlat bakalım arkadaş, elindeki belgeleri de ver" deyip soruşturma başlatır.

    Bunu yapmakla kim yükümlüdür?

    Savcılık, Maliye Bakanlığı ve öteki ilgili kurumlar.

    Araştırsınlar, incelesinler ve sonucu kamuoyuna açıklasınlar. Hatta Fethullah Gülen cemaatinin önderleri bu konuda kendileri başvuruda bulunsun ve gerçekler ortaya çıksın.

    Kanaltürk yönetimi, Nurettin Veren söyleşisini bir kez daha yayınlasın. Devlet bu ihbarın üzerine gidip soruşturma başlatsın. Veren doğru söylüyorsa gerçekler ortaya çıksın. Yalan söylüyorsa onu da bilelim ve kendisini kınayalım.

    Fethullah Gülen yandaşları da bunları söyleyen ve yazanların ölmüşlerine bile ana avrat sövmeyi, ölümle tehdit etmeyi bıraksın. "Müslümanlığa" hiç yakışmıyor.

    Alıntı adresi: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4666285.asp?yazarid=5&gid=61

    İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    sonuna kadar katılıyorum sana kardeşim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Aslında sen de haklısın ama sen bırıne elınde yeterınce delıl olmadan bısıler solemek cok yanlıstır eger o adam ole degılde tam tersıyse sen ıftıra atmıs olursun neyse ben bu ıslerı bılmıyorum anafene gittim evet fettullhacıların ama bana ole kotu muamele yapmadılar gayet ıyı bır ortamda hazırladılar ogretmenıyle muduruyle gayet ıyı ınsanlardı OKS ide kazandaım gayet kalıtelı bır egıtım var bus sekılde olabılecegını sanmıyorum kı ulkucuyum

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    öyle bi yıkıolar ki beyinlerini adamlar hala bu kadar şey olduu halde HOCA EFENDİ die söylüyorlar!ya bi kere bu dünya üzerinde 700 küsür okul açacan ve ABD ile alakan olmıcak imkansız?

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    Ya illa küfür ettircek bu yazıyı yazan (n. ''veren'')

    Ya kaç tane dava olmuş hepsi kapanmış daha ne!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    öyle bi yıkıolar ki beyinlerini adamlar hala bu kadar şey olduu halde HOCA EFENDİ die söylüyorlar!ya bi kere bu dünya üzerinde 700 küsür okul açacan ve ABD ile alakan olmıcak imkansız?

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkteam
    turkteam's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    Hocaefendi'nin Türkiye'ye dönüş hazırlıkları ve affedilme durumları gündeme gelince, hemen karşı atağı başlattılar :))
    Bunlar var ya tam düzenbaz...

    Ev Yapacaksan Betondan, Kız Alacaksan Japondan Al..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ya bide yanı bu ıslerden anladıgı kadarıyla bakın sole bır sey oluyor
    fetullah gulen yurtdısına cıkıyor gerı donecekken telefon gelıyor sonra acıyor fetullah gulen adam bole dıyor aynen
    gelebilirsiniz ama guvenlıgınızı temın edemeyebilirzi

    bu nedemek gelırsen agzına zıcarım demek hangı got gelır

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    gelemez tabi nasıl gelicek hangi sıfatla amk duzenbaz dolandırıcısı.ulan hocaefendiymiş amk bi hoca milyonlarca doları nerden kaazanır amk ozmn bende hoca olcam madem hacılar hocalar milyon dolar goturuyo.bizim beyinsiz kesimi ayakta zikio paralarını pullarını somuruo en onemlisi duygularını ve hala o kesim bu ibişi savunuyo. cahillik bole bişi olsa gerek? bi slogan tarzı bişi vardı aydınlık gelecege !! die...ne aydınlıgı aq zifiri karanlıga gidioz

    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Bunlar gecen yil Ulusal Kanal' da acikladi ...icini doktu ve İsci Partisine uye oldu...Fetonun gercek yuzunu belgeleyen adam budur...Oyle tarikatin basit elemani degil Fetodan sonra gelen 2.adamdir....Suanda parti tarafindan saglanan ozel korumalari vardir can guvenligi tehlikede oldugu icin....Fetocan oy fetocan gozleri mor fetocan...Allahindan bulasin fetocan(gerci bulmus bulacagi kadar) :)


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    burda ki fettullahcı arkadaşlara soruom!hepiniz Atatürkcü geçinionuz!söyleyin bakalım ATATÜRK bu ülke tekkelerin tarikatların olmayacak diyo peki buna cevabınız ne?üzerinizden deli para kırıo,amerikaya uşaklık yapıo anlamıyosunuz!ama maalesef beyinleriniz yıkanmış

    her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
Toplam Hit: 12550 Toplam Mesaj: 91