folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Olası Bir Rusya Türkiye Savaşında Olacaklar

Olası Bir Rusya Türkiye Savaşında Olacaklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

------ekşi sözlük başlangıç-------

http://www.globalfirepower.com/…t=compare countries

yukarıdaki verilere göre ruslar'ın bizi sikerteceği savaştır ama o kadar da koaly değil, belki hiç değil. çükü rusya kocaman koskocaman bir ülke ve 1.200.000 askeri var mesela. bunların kullandığı tehcizatları da yukarıdaki verilere katarsan hepsini bizim için kullanmayacakları aşikar.

türkiye'nin ise topraklarının az olması 600.000 küsür askeri ve tehcizatıyla birlikte avantaj. 100.000 persliyi termofili geçidinde durduran 300 spartalı gibi olabilir ki, kafkasya bu verilere göre dar bir geçit kalıyor. üstelik bizden önce gürcistanı geçmeleri gerek ki bu iki ülkeyi birden işgal anlamına gelmektedir. ermenistan üzerinden deneseler, ermenistan sonrasında azerbaycan'ın çok olası bir tehdidiyle karşılaşacaktır.

eğer karadenizden çıkarma denerlerse müttefiklerimiz belki yardımımıza koşabilir ama koşmasalar bile dzkk iyi direnecektir. direnemezse bile karadenizin yokuşlu ve kıyıya paralel uzanan dağları sayesinde türk topçusu rus çıkarma birliklerinin ak koyacaktır.

ruslar'ın en olası hedefi ermenistan üzerinden bir kara operasyonu olabilir. sonrasında daha az dağlık batı karadeniz veyaz trakya'dan çıkarma deneyebilirler.

bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bu olası savaşta hani hiç türkiye işgal edecekmiş gibi yazmadım. hehe imkansız da o yüzden. muhtemelen savunmada kalırdık.

işbu yazının yazarı askeri istihbaratçı, stratejist vb. birisi değildir. bu yazdıklarım tabu değildir yıkılabilir.

------ekşi sözlük bitiş-------

ekşide gördüm ama benim esas sormak istediğim site. altta sources kısmında 

Sources: US Library of Congress; CIA.gov/CIA World Factbook; EIA.gov; wikipedia.com; energy.eu; SIPRI.org. Some values estimated based on factors available when official sources are lacking.

yazıyor. tüm ülkelerin bilgilerine nasıl erişmiler cia falan ?

modlara not: bence siyasete girmiyor bu. yok ya girmiyordur.

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Rusya'nın ordu bilgilerine erişmek o kadar kolay değil. Yapılanların geneli tahmin üzerine kurulu ,çünkü rusya nato üyesi falan değil resmi olarak ülkenin belirttiği dışında herhangi bir kaynaktan öğrenemezsin.

Sonuç olarak bence Rusya bizi ezer geçer, ayrıntıları yemek yedikten sonra yazıcam.

Edit: Şimdi şöyle ki şu anda ordumuzun neredeyse %70 i eğitimsiz askerlerden oluşmakta. Öyle 1 yıl askerlik yap asker oldum demekle olmuyor o işler. Rusya, Amerika gibi ülkelerin sırf asker olmak için eğitilmiş büyük orduları var.

Ha ezer geçer derken tabiki bizim elimiz armut toplamaz ama şu anda ne doğru düzgün ordu komutanlarımız mevcut, çoğu üst kademe askerler şuan ergenekon ve balyozdan tutuklu durumda. Yönetim kademesiniz içi boş yani şuan.

Yönetim kademesi boş olunca da dünyanın en büyük ordusu olsa strateji olmadan armut toplar.

Aynı şekilde cephe açısından ele alırsak bizim Rusya ile savaşa girmemiz durumunda Ruslar daha avantajlı konumdalar. Avanyaj derken coğrafi ve iklimsel avantaj.

Ha bizim de doğu bölgelerimiz dağlık falan deseniz bile o Rusya'nın coğrafi koşullarına alışmış askerler  bizimkiler daha sınırdan 30km ilerleyemeden (rus sınırı) mıhlarlar.

torpedo_XL tarafından 10/Ağu/13 16:44 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Rusya'nın ordu bilgilerine erişmek o kadar kolay değil. Yapılanların geneli tahmin üzerine kurulu ,çünkü rusya nato üyesi falan değil resmi olarak ülkenin belirttiği dışında herhangi bir kaynaktan öğrenemezsin.

Sonuç olarak bence Rusya bizi ezer geçer, ayrıntıları yemek yedikten sonra yazıcam.

tüm ülkelerin var hocam anasayfadaki o listedekilerin daha doğrusu ülkeler neden paylaşsınlar ki bu bilgileri strateji diye bişi var age of empirea bağladım gerçi :D

black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Dünyanın en taşaklı ordusu denilen (kağıt üstünde) Amerika Irak'a girdi ; götünü avuçladı.

Sonra zayıflatıp seneler sonra ellerinde çiçeklerle karşılandılar. Az kalsın ekonomileri çöküyordu. Sarsıldılar. (Tabi bu arada petrol şirketleridir, doğal kaynaklardır a. koydular).

Elin Irak'ı  !

Ruslar Ordu bakımından bizden üstün mü ???

Her sene ödülleri toplayan pilotlarımıza soralım isterseniz. Ya da 5 mermi ile savaşan, kendinden misli misli sayıya sahip olan inanılmaz donanmaların olduğu ve yasaklı çivileri askerlerimizin olduğu bögeye atmalarına rağmen kazanılan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarına gidelim isterlerse.

Ya da imkansızı gerçekleştirdikleri Kıbrıs Barış Harekatı'na (Çılgın Türkler Kıbrıs'ı okuyun).

Şu an için konuşuyorum ;

asker zayıfladı, ülkede birlik dağılmış durumda ama yine de götü yemez. Zaten Putin, Türkiye konusunda uzman bir danışmana sahip. Nazım Hikmet'in şiir kitabı en sevdiği kitaplardan, arada açıp okuyorum diyor (eşi hediye etmiş).

Türkiye'yi kontrol eden, Ortadoğu'yu kontrol eder. İŞin özü budur. Rusya 'nın dalmasına ne Amerika, ne Avrupa müsade eder. Diğerlerine hesaba katmıyorum.

Hadi oldu ;

günlerce bombalayabilirler, modern denizaltılarıyla gemilerimizi batırabilirler. Eyvallah. Modern savaş bu. Ama ülkeyi almak için askerlerinin buraya girmesi gerek.

İşte konu bu olunca ; hiçbirinin götü yemez. Türk'lerde müslümanlığın getirdiği şehit kavramı varken, hiçbirinin götü yemez. Bombalarlar, dağıtırlar ama ülkeyi alamazlar. İnanç bu işte etkilidir.

Orduları bizden güçlü oalbilir, fakat milleti ve "asker"leri bizden güçlü değildir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

rusya türkiyeyi ezer geçer diye birşey yok türkiyenin eli armutmu toplucak amk

olası bir savaşta her iki tarafta büyük kayıp verir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

hocam rusyanın bugun askeri alanda bu denli güçlü olmasının sebebe sscb dir özellikle stalin döneminde askeri alanda sanayileşmeye önem verilmiştir(bknz:2.dünya savaşı) rus donanması hala sscb zamanında kalan denizaltıları kullanmaktadır ayrıca başta stalin olmak üzere kendi tasarladıkları top tank tüfek füze tarzında askeri teçizatları var 1942 - 1946 yılları arasında rusya bir çok silah fabrikası açmıştır ve şuandada bir çogu hala çalısmaktadır günümüzdeki devlet lideri putin ise askeri alanda ar-ge işleri ile ugraşıyor eskisi gibi pek üretim filan yok kısacası sscb yaptı rusya geliştiriyor :)  bu arada cevabım evet rusya olası bir savaşta maf eder türkiyeyi tabiki bunu görünen veriler üzerine söylüyorum asker potansiyelide önemli harp döneminde insanların asker olmayı ne denli istecegide bilinmez...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

türkiye  denen bir ülke kaldım ki son donemde maliye bakanı açıklıyor özelleşecek bişey kalmadı diye.

Böyle bi savaş olursa rusya-abd savaşı olur. Haritada yazılan ülke ismine bakmamak gerek.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Kendi düşümdüğüm versiyonumu anlatayım.

Hocam bizim asker sırf gösteriş, sırf memur sürüsü. 1960 dan kalma techizatları gururla taşıyorlar.

daha kendilerini savunmaktan acizler göz göre göre tek tek cezaevine aldılar komutanları. Güçleri sadece anadoludan gelen çömez erlere geçiyor.

Ben sana söyliyim sınırda olanlar kapıları kendileri açarlar buyrun hoşgelmişsiniz diye rütbeliler de istanbula yakın biryerde nukleerden fln etkilenmeyen derin bir kuyu kazmışlardır orda saklanırlar askeri de süngülü tüfeklerle düşman üstüne salarlar. Rusya istanbula gelince de barış anlaşması imzalanır belli imtiyazlar karşılığında.

Hiç öyle 300 spartalı gibi falan değiliz kusura bakmayın da iş komutanlarda biter.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

komutan kalmadı ki ne savaşından bahsediyosun hocam ya adamlar daha hakkını savunmaktan acizler

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek

teke tekte bir günde türkiye diye bir yer kalmaz o savaşma arzusu eski dönemdeydi şimdi ki dönemde kimse kimsenin arkasını kollamaz olay burda biter .

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 21888 Toplam Mesaj: 146