Olası Bir Rusya Türkiye Savaşında Olacaklar
-
zumsuk bunu yazdı
Keşke Gezi Parkı eylemlerine bir kaç gün gidip katılsaydınız.
Anormal durumlarda Türk milletinin nasıl işler başardığını orada görürdünüz. Zorlukları nasıl aştıklarını, nasıl yardımlaştıklarını görürdünüz.
Bazılarınız sallamışta sallamış...
Komutanlar içeride , zırt diye girerler ; zikerler diye... Zikerler hoca zikerler..
Büyük liderler, zor zamanlarda ortaya çıkar. DNA'sında savaşmak olan bir milleti tık diye savaşta yendirttiniz ya helal olsun.
---
Gezi Parkı'nın kalbindeydim, giden arkadaşlar oradaki ruhu görecektir.
Bize yıllardır anlatılan olayların nasıl gerçekleşebileceğini Gezi Parkı ruhuyla görürdünüz.
Savaş başka birşeydir. Siz çok bol keseden sallıyorsunuz. Savaş başka birşeydir, hele hele ebesinin şeyinden gelip bu ülkeyi alma amacı taşımakla ; ülkeyi savunmak bambaşka şeylerdir.
---
Korkulacak tek şey ; olası bir savaş sırasında Kürt'lerin atraksiyona girmesidir. Bağımsızlık, özerklik falan fişman diye. Onun dışında ; Türkiye'ye gelip, Türkiye'yi askeri yönden ele geçirecek adam daha anasının karnından doğmadı (geçmiş ve şu anki durum).
Ancak NATO, Kürt sorunu vs.. kullanılarak yapılır.
İki dakikada ülkeyi yamulttunuz ya helal olsun.
Herhangi bir turla Çanakkale'ye gitmenizi tavsiye ederim. İmkansızlıkların nasıl üstesinden geldiler görün. En basiti Çılgın Türkler Kıbrıs'ı okuyun. Onlarca sene nasıl çıkartma gemileri ve Kıbrıs Barış Harekatı için çalışıldı onu bir görün.
Bu işler öyle oturduğunuz yerden "Ruslar Türkleri döver" demekle olmaz.
Genlerimizde savaşmak var. Üstelik bu savaşın üzerine inancı koy. Şehitlik. Amerikanın zorlama milliyetçiliğinden falan bambaşka şeydir.
Tank, tüfek, top tabi ki önemlidir. Fakat Rusların gelip Türkiye'yi ele geçirmesi zordur. Aksini iddia eden, Türk tarihini ve savaşları bilmiyor demektir.
bu kadar sığ düşünmene şaşırdım doğrusu :W
zumsuk böyle yorum yapmış deseler inanmazdım.
artık şu çanakkale'ye sığınıp yorum yapmaktan vazgeçin. orada atalarımız çarpıştı kanının son damlasına kadar direndi. bugünler onların eseri eyv. ama artık sene 2013 hocam.
gezi parkındaki olaylar ile rusya ile çıkacak savaş için çıkarım yapman çok saçma. adamlarla taşlı sopalı tomalı savaş yapmayacaz.
hatta burada yorum yazan bir çoğumuz bile evimizde yada bir mahsende titreyerek yarın ne olacak diye düşünecez.
adamlar 1 kırmızı tuşa basarak kilometrelerce genişlikte alanı dümdüz ediyorlar. sen kalkmış vatan millet sakarya diyip rusları yeneriz diyorsun.
varsayalım ki savaş çıktı. rusya ve türkiye tek savaşıyor. dış güçlerin 1gram müdahalesi yok. adamların ülkeyi alması içten bile değil. bölgesel direnişler elbette olur. halk sindirilmez çabalar uğraşır ama işler artık öyle 1 rus tankını havaya uçurmakla olmuyor.
gerçek dünyadayız amerikan filmlerindeki gibi bir 'john' çıkıp tek başına ülkeyi kurtarmıyor. refah seviyesi zaten yerlerde iken ülkenin yarısı açlık sınırının altında maaş ile geçiniyorken rus ambargosunu kaldıracak gücü yok.
en kısasından adamlar elektrik suyunu kesecek. erzağına el koyacak. bütün kaynaklarını sonuna kadar sömürecek ve bunu tüm dünyaya kavratacak.
kalkıp günde 1 tane tankını havaya uçurmuşsun adamın umrunda olur mu ?
kalkıp beni son cümlen ile itham edebilirsin ama artık savaşlar sürgülü tüfekle, mavzerle, boktan uçaklarla olmuyor. kılıç kalkan ekibi cephede savaşmayacak.
bu sözlerim çanakkaleyi örnek verdiğin içindi. yani inanıyor musun olayı bi 3. dünya savaşında abd ve rusya türkiye için kapışırken biz yine ortadan sıyrılıp bağımsızlığımı ele alalım ? bu topluma bir kere lider geldi ve manda ve himaye için mücadele etti. başarılı oldu. ondan sonraki nesli bunu devam ettiremedi ve klasik söz olan 'tarih tekerrürden ibarettir' olayı gerçekleşti ama bu sefer olaylar aynı şekilde sonuçlanmaz.
neyse tabi ki bu savaş teori. ne dünya buna izin verir ne de böyle bi kıyım gerçekleşir. coğrafi konum, nato, abd çin rusya çekişmesi gibi faktörler nedeniyle zaten bu kadar süredir ayaktayız. yani komple topraklarımızı alıp ırak toprakları ile değişsen şu an ırak ayakta olurdu. biz ise abd hükümetinin elinde olurduk.
tabi siyaset çok farklı şeyler. brokrasi dünyanın yönetilmesi filan. bunlar ancak bizim görebildiklerimiz kapalı kapılar ardında neler oluyor kim bilir.
eğer şu saat abd ile rusya türkiye üzerinde ortak çıkar sağlayacak bir yol bulsalar sabah gözümüzü açtığımızda artık buralar bizim toprağımız olmaz. bu açık ve nettir. bunu inkar etmek abez kaçar.
Kreyzi tarafından 11/Ağu/13 02:47 tarihinde düzenlenmiştir -
TAKDİR EDİLENLER GELDİĞİNDE TEDBİRLER GEÇERSİZ KALIR.
Amerika vietnama 2. dünya savaşında atılan toplam bomba sayısının 3 katını attı. o kadar üstün teknorojisine rağmen yenildi.
elindeki 100 lerce atom bombası olduğu halde başkan nixon hiçbirini kullanmaya gücü yetmedi.
-
Kreyzi bunu yazdı
artık şu çanakkale'ye sığınıp yorum yapmaktan vazgeçin. orada atalarımız çarpıştı kanının son damlasına kadar direndi. bugünler onların eseri eyv. ama artık sene 2013 hocam.
gezi parkındaki olaylar ile rusya ile çıkacak savaş için çıkarım yapman çok saçma. adamlarla taşlı sopalı tomalı savaş yapmayacaz.
hatta burada yorum yazan bir çoğumuz bile evimizde yada bir mahsende titreyerek yarın ne olacak diye düşünecez.
adamlar 1 kırmızı tuşa basarak kilometrelerce genişlikte alanı dümdüz ediyorlar. sen kalkmış vatan millet sakarya diyip rusları yeneriz diyorsun.
varsayalım ki savaş çıktı. rusya ve türkiye tek savaşıyor. dış güçlerin 1gram müdahalesi yok. adamların ülkeyi alması içten bile değil. bölgesel direnişler elbette olur. halk sindirilmez çabalar uğraşır ama işler artık öyle 1 rus tankını havaya uçurmakla olmuyor.
gerçek dünyadayız amerikan filmlerindeki gibi bir 'john' çıkıp tek başına ülkeyi kurtarmıyor. refah seviyesi zaten yerlerde iken ülkenin yarısı açlık sınırının altında maaş ile geçiniyorken rus ambargosunu kaldıracak gücü yok.
en kısasından adamlar elektrik suyunu kesecek. erzağına el koyacak. bütün kaynaklarını sonuna kadar sömürecek ve bunu tüm dünyaya kavratacak.
kalkıp beni son cümlen ile itham edebilirsin ama artık savaşlar sürgülü tüfekle, mavzerle, boktan uçaklarla olmuyor. kılıç kalkan ekibi cephede savaşmayacak.
neyse tabi ki bu savaş teori. ne dünya buna izin verir ne de böyle bi kıyım gerçekleşir.
Gezi Parkı eylemleri ; farklı kesimlerdeki insanların normalde olmayan şekilde olağan üstü durumlarda nasıl bir araya geldiğine örnek olsun diye verdim.
Anlatmakta sıkıntığı çektiğim 3 konu var ;
1- Savaş çıkartmak kolay değildir. Savaşı sürdürmek kolay değildir.
2- Bu işi sadece savaş olarak düşünüyorsunuz ; işin ucunda politika mevcuttur.
3- Olası savaşta net birşey söylemek için durumlara bakmamız gerektiğini söylüyorum.Nükleer nasıl kullanılmayacaksa ama caydırmak için varsa ; NATO üyeliği de caydırıcı bir nedendir.
Rus ordusunda füze var, Türk ordusunda taş sopa mı ? Hayır. Türk Ordusu'da gayet güçlüdür. Dikkatinizden kaçan kısım bu.
Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nı bir kenara koymamızın ve farklı düşünmemzin imkanı yoktur.
Şunu bir türlü anlatamadım ;
Rusya Türkiye'ye çıkartma yapacaksa, oradaki gücün hepsini alamazsınız. Türkiye tam güç ile savunacak fakat Rusya tam güç ile vuramayacak. Bütün askerlerini, tanklarını, havan toplarını, helikopterlerini, askerlerini Türkiye'ye yığamaz.
Savaş sırasında ana topraklarını savunacak kadar önemli birlikler bırakmalıdır.
Ve yine olası savaşta ; Kürtlerin ayaklanacağını düşüneceğimiz gibi, ABD'nin fırsatı kaçırmayıp Çeçenleri falan bızdıklayacağını da düşünmemiz gerekir.
Yani orada gördüğünüz rakamlar ile Türkiye'nin üzerine gelemezler.ü
Bu savaşta tek problem ; Türkiye'nin iç karışıklıkları ve terör örgütünün vurmasıdır. Zaten bunlar olmasa, Türkiye'nin Rusya'yı geri püskürtme şansı dahi olacağını söylerdim.
Savunma savaşı, saldırı savaşından çok farklıdır arkadaşlar.
Bunlara rağmen ; Türkiye'nin güçsüz olduğunu, Rusların bizi ezip geçeceğini düşünüyorsanız ; evet Türkiye zaten bu savaşı çoktan kaybetmiş demektir.
Türk ordusunu, türk milletini bu kadar zayıf görmenize şaşırıyorum. Votka içip sızan bir milletin milliyetçiliği ve askerlerin Türkiye'ye çıkartma yapması ile ; şehitliğin önemli olduğu ve önemli savaşlar kazanmış bir milletin milliyetçiliğini, askerliğini nasıl bir tutarsınız anlayabilmiş değilim.
Savaşın füze ve bombardımanlarla yapılacağını düşünüyorsunuz belki. İyi güzel de ; onlardan bizde de var. Savaş durumunda kaynaklar Amerika'dan , oradan buradan füze almaya ayrılacaktır. Bu yüzden daha fazla alım olacaktır.
Üstelik Türkiye'de Nato'ya ait ve Türkiye'ye ait füze kalkanı mevcuttur
http://www.trthaber.com/haber/gundem/turkiye-kendi-fuze-kalkanini-kuruyor-69355.html
Tabi bu bilgiden kesin emin değilim.
Niye bilmyorum ama kendi halkınızı ve ordunuzu bir çırpıda ezdirme gayreti içerisine girmişsiniz. Ben buna anlam veremiyorum. O kadar kolay değil abicim. Rusya taaa oradan gelip türkiye'ye dalacak... Elini kolunu sallaya salalya takılacak. O kadar kolay değil.
Kolay diyen ABD'nin hezimete uğradı savaşlara baksın. Süper güç sözde, gtünü zor kurtardığı savaşlara bakın. Ki oradaki ülkeler Türkiye değildi.
-
oncelikle bir ulkeyle savasmak pekte kolay bisey degil tartisilmasi bile sacma . 2.si rusya askeri olarak geliskin olabilir ama ekonomisi turkiyeyle savasmaya yetmez 3.sude bu cografya turkiyenin muttefikleriyle dolu rusya tek basina ne yapabilir ki
-
rusya türkiye savaşı imkansızlıklardan bahsediyorsunuz unutmayınki son zamanlarda rusyanın ve çinin abd karşısında durmaya biz türkler neden olduk daha doğrusu haydarbaş sağladı rusyanın ekonomisini 1 türk düzeltti ki gerçekci olursanız bir rusya savaşında türkiye rusya savaşı olmaktan çıkıp abd rusya savaşına dönüşür abd türkiyeyi üst olarak kullanıp nato ayağına rusyaya saldırır ve stratejik olarak türkiye abd üstüne dönüşeceğinden tüm ortadoğuya hakim olmaya çalışır
-
11 sayfanın tamamını okumadım ama yorumlarda gördüğüm yanlışları belirtmek isterim.
-Öncelikle Rusya artık süper güç değil, sovyetler dönemindeki "ihtişam"ından eser yok ama bu durum bizden 1-2 beden üstün oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
-Rusya ile kara sınırımız olmadığı gibi iki tarafında karadan temas etmesi çok çok çok zor bir ihtimal.
-Rusya'nın silah envanteri geniş ama ülke de geniş. Orduları Rusyanın 4 bir yanına dağılmış durumda.
-Rusya'nın Karadeniz filosunun durumu iyi değil, Akdeniz'deki NATO gücünü göz önünde bulundurursak deniz kuvvetlerimizin üstünlüğü ortaya çıkıyor. Karadenizden çıkarma yapabilmeleri olası değil.
-Havada ise işler çok karışık olsada Marmara veya Karadeniz'e girmesi muhtemel Amerikan donanması tek kurşun bile atmadan durumu tamamen değiştirecektir.
-
yıl olmuş 2013 olm ne savaşından bahsediyorsunuz adamlar kukla gibi oynatıyor zaten bizi.
illaki çok senaryo yazmaya niyetliyseniz rusya ve dolayısıyla iran'ın doğalgaz ı kestiğini varsayın
üşüyoruz reyiz dersiniz sonra.
-
ultrAsker bunu yazdı
yıl olmuş 2013 olm ne savaşından bahsediyorsunuz adamlar kukla gibi oynatıyor zaten bizi.
illaki çok senaryo yazmaya niyetliyseniz rusya ve dolayısıyla iran'ın doğalgaz ı kestiğini varsayın
üşüyoruz reyiz dersiniz sonra.
+99999
-
zumsuk bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
neyse tabi ki bu savaş teori. ne dünya buna izin verir ne de böyle bi kıyım gerçekleşir.
Gezi Parkı eylemleri ; farklı kesimlerdeki insanların normalde olmayan şekilde olağan üstü durumlarda nasıl bir araya geldiğine örnek olsun diye verdim.
Anlatmakta sıkıntığı çektiğim 3 konu var ;
1- Savaş çıkartmak kolay değildir. Savaşı sürdürmek kolay değildir.
2- Bu işi sadece savaş olarak düşünüyorsunuz ; işin ucunda politika mevcuttur.
3- Olası savaşta net birşey söylemek için durumlara bakmamız gerektiğini söylüyorum.Nükleer nasıl kullanılmayacaksa ama caydırmak için varsa ; NATO üyeliği de caydırıcı bir nedendir.
Rus ordusunda füze var, Türk ordusunda taş sopa mı ? Hayır. Türk Ordusu'da gayet güçlüdür. Dikkatinizden kaçan kısım bu.
Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nı bir kenara koymamızın ve farklı düşünmemzin imkanı yoktur.
Şunu bir türlü anlatamadım ;
Rusya Türkiye'ye çıkartma yapacaksa, oradaki gücün hepsini alamazsınız. Türkiye tam güç ile savunacak fakat Rusya tam güç ile vuramayacak. Bütün askerlerini, tanklarını, havan toplarını, helikopterlerini, askerlerini Türkiye'ye yığamaz.
Savaş sırasında ana topraklarını savunacak kadar önemli birlikler bırakmalıdır.
Ve yine olası savaşta ; Kürtlerin ayaklanacağını düşüneceğimiz gibi, ABD'nin fırsatı kaçırmayıp Çeçenleri falan bızdıklayacağını da düşünmemiz gerekir.
Yani orada gördüğünüz rakamlar ile Türkiye'nin üzerine gelemezler.ü
Bu savaşta tek problem ; Türkiye'nin iç karışıklıkları ve terör örgütünün vurmasıdır. Zaten bunlar olmasa, Türkiye'nin Rusya'yı geri püskürtme şansı dahi olacağını söylerdim.
Savunma savaşı, saldırı savaşından çok farklıdır arkadaşlar.
Bunlara rağmen ; Türkiye'nin güçsüz olduğunu, Rusların bizi ezip geçeceğini düşünüyorsanız ; evet Türkiye zaten bu savaşı çoktan kaybetmiş demektir.
Türk ordusunu, türk milletini bu kadar zayıf görmenize şaşırıyorum. Votka içip sızan bir milletin milliyetçiliği ve askerlerin Türkiye'ye çıkartma yapması ile ; şehitliğin önemli olduğu ve önemli savaşlar kazanmış bir milletin milliyetçiliğini, askerliğini nasıl bir tutarsınız anlayabilmiş değilim.
Savaşın füze ve bombardımanlarla yapılacağını düşünüyorsunuz belki. İyi güzel de ; onlardan bizde de var. Savaş durumunda kaynaklar Amerika'dan , oradan buradan füze almaya ayrılacaktır. Bu yüzden daha fazla alım olacaktır.
Üstelik Türkiye'de Nato'ya ait ve Türkiye'ye ait füze kalkanı mevcuttur
http://www.trthaber.com/haber/gundem/turkiye-kendi-fuze-kalkanini-kuruyor-69355.html
Tabi bu bilgiden kesin emin değilim.
Niye bilmyorum ama kendi halkınızı ve ordunuzu bir çırpıda ezdirme gayreti içerisine girmişsiniz. Ben buna anlam veremiyorum. O kadar kolay değil abicim. Rusya taaa oradan gelip türkiye'ye dalacak... Elini kolunu sallaya salalya takılacak. O kadar kolay değil.
Kolay diyen ABD'nin hezimete uğradı savaşlara baksın. Süper güç sözde, gtünü zor kurtardığı savaşlara bakın. Ki oradaki ülkeler Türkiye değildi.
haha adamlar savaşda da votka içer yatar o zaman.Herkesi votka içip yatıyor sanıyorsun heralde mantığa bak.
O zaman 2.dünya savaşında da votka içip yatmaları lazımdı savaşmak yerine.Çanakkaleyle şimdiki zamanı karşılaştırmayın diyorsun gezi parkı örneğini veriyorsun belki kızan arkadaşlar olacak ama bence gezi parkındakilerinin %70 i ciddi bir savaşda savaşmakdan korkar.
Oraya giden bir çok kişi hedefsiz atraksyon için gitti zaten.Fikir yürütmüyorum biliyorum bunu.
Gaz yemek ve mermi yemek arasında fark var dimi? Yada kafana top mermisi düşmesi arasında?
Yeni nesil tv,internet bağımlısı,pasif ve şehir çocuğu olarak büyüdü.Çanakkaledeki gibilerle uzakdan yakından alakası yok.
Bu arada hiç bilmediğin konular hakkında konuşma.Votka milliyetciliği diye bişey yok.2 dünya savaşında canlarını tehlikeye atarak partizanlara destek sağladığı için Almanlar tarafından asılan binlerce Rus ve Belaruslu var.
Al sana votka milliyetçilerinin asılışı.

Şu aşağıdaki kız 17 yaşında.Yanındaki çocuk 16 yaşında.İkisini beraber astılar votka milliyetciliği yapıp partizanlara destek verdiği için.

Zumsuk 3 kitap okuyunca her konuda bilgisi olan herşeyi bildiğini sanan ama hala cahil bir adamsın.Bundan sonra ciddiye alıp sana bişey yazmıyorum hangi konuda ne kadar saçmalarsan saçmala.
u235 tarafından 11/Ağu/13 11:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Birader sen neden bahsediyorsun ?
Biz Sarıkamış'ta savaşmadan onbinlerce askeri soğukta kaybetmişiz. Eğer milliyetçilik arıyorsan ; dönde kendi tarihine bak öce...
Nene Hatun,
Sütçü İmam,
Battal Gazi,
Ulubatlı Hasan,
Seyit Onbaşıve FSM'ten Atatürk'e kadar nice yönetici , liderden tut; ölüm emrini gerçekleştiren askere kadar.
Bana hala 2. dünya savaşındn bahsediyorsun. 3-5 resim koymuşsun, Ruslar milliyetçi olmuş. Aman ne büyük iş... Her ülkede, her devlette milliyetçi vardır.
Hele hele savaşın zorladığı zamanlarda 13-14 yaşındaki çocukların savaşa gitmesi görülür.
İstanbul Erkek Lisesi 'nin Çanakkale savaşına giderkenki görüntüleri.

Bunu koydum, Türkler daha da mı milliyetçi oldu ?
Kalkıp gaz yemekle top mermisi yemek arasında fark var demişsin.
Acaba hayatında gaz yedinmi sen ? Onu söyle bi. Gezi Parkı direnişinde bulunmayan adamlar, "Rusya ezer, Rusya siker" diyor. Geç onu geççç...
Gezi Parkı'nda göstericiler istese polisleride, arkasındaki AKP katil kollarını da ezer geçerdi. Eskişehir'de 50 bin kişilik gösteriilerin karşısında 50 polis vardı. Dar sokakta ezerlerdi.
Fakat sağduyulu oldukları için aylardır şiddetsiz savaşmayı seçtiler. Şiddete karşı "durarak" savaşan adamın ; savaş zamanı elindeki silahları nasıl kullanacağını bir düşün.
O habersiz büyüdü dediğin nesil, 60 ve 80 kuçaklarına çok iyi ders verdiler. Gerçek vatansever nasıl olunur gösterdiler. Şiddetsiz nasıl tepki gösterilir.
3 Kitap ??? Evet okuduğum 3 kitabı sen okusan, dediğin bu şeylerin öyle kolay olmayacağını görürdün.
Şimdi git ; Stratejik Düşünme (Erol Mütercimler), Diplomasi (Henry Kissenger) ve Siyaset Bilimi (Türk yazarlar var karışık) oku.
Sonra bir düşün bakalım savaş o kadar kolay mı değil mi...
Ortada cahil arıyorsan ; aynaya bakman yeterli olacaktır. Ülkesinin ve milletinin gücünden bihaber olan ben değilim.
Hayatında kitap okumamış,
Kitabı geç 3-5 makale okumaktan sıkılan,
Siyaseti, politikayı, savaşı ve özellikle uluslararası ilişkileri kolay sanan,
Savaşların top-tank sayısıyla kazanılıp kaybettiğini sanan güdüklerin bana cahil demesi umrumda değil.Hele senin gibi bir adamın cahil demesini sallamıyorum bile.
Hele hele Gezi Parkı eylemlerini gerçekleştirenlere bok atıp, götünü hayatı boyunca kaldırmamış adamların buraya gelip "savaştan kaçarlar" demesi kadar büyük bir komedi yoktur.
Siz daha başından pes etmişsiniz. Alışmışsınız kaçak göçek yaşamaya. Herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz. Kaçarlar, savaşmazlar, Ruslar bizi ezer geçer demenizin nedeni budur.
Allahtan herkes sizin gibi değil. Senelerdir göt üstü evinde bilgisayar karşısında oturup "AKP'liler heryerde, bize izin vermez, ABD her yerde bize izin vermez" diyordunuz. Elinizi hiçbirşeye sokmadınız be.
Şimdi aynı zihniyet "Ruslar bizi ezer geçer" diyor.
Tek bir temennim var ; Ruslar sizi hakikatten ezip geçsin.