Recm ( Taşla Öldürme )
-
http://tr.truveo.com/RECM/id/687759986
Recm diye bir olay varmış Islamda.Islam onaylıyor mu bilmiyorum ama böle birşey duydum.Zina yapan kadını ve erkeği ulu orta yerde taşlayarak döverek öldürüyorlar.Buyrun bir video.Izlerken tüylerim diken diken oldu 16 yaşından kücükler izlemesin.
-
iran gibi ükelerde olan insanlık dışı uygulamalar bunlar.
-
onlar taşla öldürür sen* kafasına sıkarsın yada 48 yerinden bıçaklarsın...degişen ne?
*ikinci tekil kişi
-
Geri kafalılar. Şeriat istiyenler düşünsün biraz hatta onlar için bunlar normal ekmek kuyruğu yanlış aklına zoktuklarım.
-
bu tür olayları onayladıgımdan filan degilde şeriat hükümlerinin uygulandıgı ülkelerde geçerli olan cezalandırma türüdür zina yapan evli erkek veya evli kadın üzerinde uygulandıgını biliyorum bu karıda recm hükmünü biliyor ve öyle bir ülkede yaşıyorsa haketmiştir kanımca detayını hocalarımıza sormak gerekir.
-
Değerli Kardeşimiz;
Zina meselesinin hükmü İslam dininde açıktır. Suçunu ikrar eden veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.
Fakat hem kendisi suçunu açık bir şekilde itiraf edip ceza istemeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.
Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur.
Zina suçunun cezasını uygulamak devlete aittir. Bunu uygulamayan devlet yetkilileri sorumlu olur. Halk bu cezayı kendi başına uygulayamayacağı gibi sorumlu da olmaz.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör -
islamda varmı bilmiyorum. iran yapıyor genelde şeriat kuralları sistemli ülkelerde. 8 yaşındaki kızları 50 yaşındaki adamla evlendiriyorlar :(ne biliyim siyh kara çarşaftan başka kara şarşaf dahi yasak konumunda şeri hükümlerce.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------8 yaşındaki kızları 50 yaşındaki adamla evlendiriyorlar
-----------------------------bu islamda yok işte
-
tahribata takıl islamı keşfet...kökten islamcı radikal mü'min grubu :=)
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------http://tr.truveo.com/RECM/id/687759986
Recm diye bir olay varmış Islamda.Islam onaylıyor mu bilmiyorum ama böle birşey duydum.Zina yapan kadını ve erkeği ulu orta yerde taşlayarak döverek öldürüyorlar.Buyrun bir video.Izlerken tüylerim diken diken oldu 16 yaşından kücükler izlemesin.
-----------------------------hayır kesinlikle yok. Hatta peygamberimiz kan davalarıyla birlikte recm (Kadın taşlamayı) tamamiyle kaldırmıştır. bunu uygulayanlar islamı tam manasıyla kavrayamayanlardır.
-
İslam buysa ve bunu onaylayan varsa insanlıgından şüphe duyarım yok illa onaylayan varsa da bunlar insan ise ben hayvanım.
hangi birine acınır ki taş atanlara mı yoksa cep telefonu ile vahşeti kendilerine eglence yapanlara mı?
şimdi ben nasıl diyeyim YARADANI SEVERİM YARATILANDAN ÖTÜRÜ diye