Recm ( Taşla Öldürme )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xz , hangi vahşet ?

eğer bu cezanın verileceğini bile bile eşini aldatıyorsan bunu hakediyorsundur.Bu kadar basit.Kimse durup duruken recmedilmior.

Madem eşini istemiyorsun , boşanırsın , istediğin kişiyle evlenirsin , istediğini de yaparsın.Sen eşine aldatılmayı reva görüyorsan ve sonucunda da recmedileceğini biliyorsan demek ki tercihini yapmışsındır.

Bak Apo kesinlikle idam eidlmelidir demesini biliyrosun.İdam cezasını vahşilik olarak görenlerde var.Demek ki vahşilik kişiden kişiye değişiyor.

İslama göre olsa Apo da diğer teöristlerde şimdiye çoktan idam edilmişti.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

student bunu yazdı:
    -----------------------------

xz , hangi vahşet ?

eğer bu cezanın verileceğini bile bile eşini aldatıyorsan bunu hakediyorsundur.Bu kadar basit.Kimse durup duruken recmedilmior.

Madem eşini istemiyorsun , boşanırsın , istediğin kişiyle evlenirsin , istediğini de yaparsın.Sen eşine aldatılmayı reva görüyorsan ve sonucunda da recmedileceğini biliyorsan demek ki tercihini yapmışsındır.

Bak Apo kesinlikle idam eidlmelidir demesini biliyrosun.İdam cezasını vahşilik olarak görenlerde var.Demek ki vahşilik kişiden kişiye değişiyor.

İslama göre olsa Apo da diğer teöristlerde şimdiye çoktan idam edilmişti.

Apo ile eşine aldatan karı bir mi hacım :) Ama bu islamda yoktur. İslemdaki recm farklı birşeydir. Bunların yaptığı insanlık değildir.

Bak yahudilikte recm:

Tevrat'ta recm [değiştir]

Yahudi şeriatı kitabı talmut'ta ise recm açıkça geçmektedir.

Tevrat'ta konuyla ilgili hüküm şöyledir:

22: 22 eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. israil'den kötülüğü atacaksınız.

22: 23 eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı ergen bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,

22: 24 ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız.[11]

Kaldı ki ben bu ayetlerin değiştirildiğine inanıyorum.

Aşağıda da Kuran'da geçen ayetler taşlayıp öldürün gibi bir ifade yok sadece sopa ile cezalandırın diyor.

İslam'da recm [değiştir]

İslami Nikah yapmadan yapılan cinsel birliktelikler Zina ve fuhuş olarak addedilir ve İslam nazarında meşru değildirler[4].

Kur'an-ı Kerim'de konuyla ilgili hüküm şöyledir:

1. (İşte bu âyetler) bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini üzerinize) farz kıldığımız bir sûredir. Belki düşünüp öğüt alırsınız diye onda açık açık âyetler indirdik.
    2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
    3. Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.
    4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar.
    5. Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. [5]

Recm cezası islamiyette de belli boyuttaki taşlar ile ki bunlar küçük taşlardır. Suçlulara fırlatılacaktır. Suçlular büyük bir ihtimalle sağ kalacaktır. Ve sağ kalırlarsa yaşama hakkı verilecektir...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hayvan arkadaşım , benim yukarıdaki mesajımı dikaktle oku , apo ile eşini aldatanı  aynı göstermiyorum.Daha önce Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır diyenelr vardı , onlara kısasla ilgili cezaları hatırlatmıştım.Apo konusu da  kısasa giriyor.

Tevratta da zina yapanın öldürülmesi cezası olmasıda gayet normal. Sonuçta her ne kadar tahrif eidlsede içinde tahrif eidlmeyen ayetler olması da mümkün.

Ayrıca müslümanlar bu cezayı Tevrata göre değil , Peygamberimizin uygulamalarına göre  uyguluyor.

Kurandaki zina ile ilgili ayetler bekarlar içindir.Bekar birisi zina ettiğinde sopa vurulur.Peygamberimizin ve sahabenin uygulaması da bu yöndedir.

Birileri vahşilik dediği için Peygamberimizin uygulamalarını inkar etmek sonuçta Kuranı Kerimide inkara götürür.Özellikle recmi vahşilik diye yorumlayanlar Kuranda yazan sopa cezasını da vahşilik olarak yorumluyorlar. Hırsızın elinin kesilmesini de aynı şekilde vahşilik olarak yorumluyolar.

Birileri hoşlanmıyor , vahşilik olarak görüyor diye ne Kuranı Kerimi ne de Peygamberimizin uygulamalarını inkar ederiz.

Günümüzde modernleştik diye bazıları dinlerinin emirlerini ,Pyegamberlerinin uygualmalarını aşağılık kompleksiyle inkar ediyorlar.Ama unutmayın  '' Ya inandığınız gibi yaşarsınzı ya da yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız''

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

SpoofU bunu yazdı:

Şimdi bana büyük ihtimalle kıvırma falan diyeceksin ama sen benim gerçekten böyle birşey yapabileceğime inanıyor musun??? Evet orasını burasını göstererek ucuz fahişeler gibi davranan kızlardan nefret ederim, hatta tokatlayasım gelir onları ama gerçekte o kadarda vahşi değilim. Sonuçta kendi hayatları, biz karışamayız ama tekrar diyorum "içimden onları tokatlayasım gelir". Bizim kültürümüz asla bu değildir, anadolu anası diye bir kavram vardır, sen nerelisin bilmiyorum belki batıda yetişmişsindir ve fazla yadırgamazsın böyle şeyleri sana da saygı duyarım.------------------------ O belirttiğin bölgelerdeki insanlar islamdan önce de böyleydi, islam bile malesef bazı davranışlarını düzeltemedi ama bu bize bütün arapları veya o bölgelerdeki geleneklerine bağlı insanları kötüleme hakkını vermez. İslama saldırma hakkını hiç vermez!---------- Aslında bize din diye anlatılan bazı şeyler arap kültürüdür, islam dini tamamen arap kültürüdür demiyorum fakat birileri arap kültürünü din gereği diye yutturmaya çalışır.Benim gibi Türkiye'de müslüman olupta arap kültürünü benimsemeyen milyonlarca insan var ve sen bu insanların dinine de bir nevi saldırıda bulunuyorsun. Belki birileri seni islam dinininden soğutmuş olabilir ama gavura kızıpta oruç bozulmaz.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

student bunu yazdı:

Hayvan arkadaşım , benim yukarıdaki mesajımı dikaktle oku , apo ile eşini aldatanı  aynı göstermiyorum.Daha önce Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır diyenelr vardı , onlara kısasla ilgili cezaları hatırlatmıştım.Apo konusu da  kısasa giriyor.

Tevratta da zina yapanın öldürülmesi cezası olmasıda gayet normal. Sonuçta her ne kadar tahrif eidlsede içinde tahrif eidlmeyen ayetler olması da mümkün.

Ayrıca müslümanlar bu cezayı Tevrata göre değil , Peygamberimizin uygulamalarına göre  uyguluyor.

Kurandaki zina ile ilgili ayetler bekarlar içindir.Bekar birisi zina ettiğinde sopa vurulur.Peygamberimizin ve sahabenin uygulaması da bu yöndedir.

Birileri vahşilik dediği için Peygamberimizin uygulamalarını inkar etmek sonuçta Kuranı Kerimide inkara götürür.Özellikle recmi vahşilik diye yorumlayanlar Kuranda yazan sopa cezasını da vahşilik olarak yorumluyorlar. Hırsızın elinin kesilmesini de aynı şekilde vahşilik olarak yorumluyolar.

Birileri hoşlanmıyor , vahşilik olarak görüyor diye ne Kuranı Kerimi ne de Peygamberimizin uygulamalarını inkar ederiz.

Günümüzde modernleştik diye bazıları dinlerinin emirlerini ,Pyegamberlerinin uygualmalarını aşağılık kompleksiyle inkar ediyorlar.Ama unutmayın  '' Ya inandığınız gibi yaşarsınzı ya da yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız''

Dayı sen recmin nolduğunu bilmiyorsun ki?

Videodaki şerefsizliktir recm değildir. Recm belli bir mesafeden ufak çaplardaki taşların suçlulara atılması olayıdır. Büyük ihtimallede taşlanan sağ kurtulur. Videodaki recm değildir. Katliamdır.Ne peygamberimiz nede başka bir büyüğümüz böyle birşeye izin vermez. Akıl var mantık var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    student bunu yazdı:

Dayı sen recmin nolduğunu bilmiyorsun ki?

Videodaki şerefsizliktir recm değildir. Recm belli bir mesafeden ufak çaplardaki taşların suçlulara atılması olayıdır. Büyük ihtimallede taşlanan sağ kurtulur. Videodaki recm değildir. Katliamdır.Ne peygamberimiz nede başka bir büyüğümüz böyle birşeye izin vermez. Akıl var mantık var.

bak arkadaşım önce recmi neye göre tanımlıyorsun ? Önce onu bi açıkla.Senin dediğin şekilde olduğuna dair delil göster.

Peygamberimizin neye izin verip vermediğini senin veya başkasının vicdanına göre mi belirleyeceğiz ? xz ye görede  hırsızın elinin kesilmesine ne Peygamber ne de tanrı izin verir ? Ne yapacağız şimdi , kimin neye izin vereceğini hangimizin vicdanı belirleyecek  ?

Kimin vicdanıan , mantığına göre dinin kurallarını kabul edip reddedeceksin ? Yoksa Allah ne emretti ise,Peygamber neyi uyguladı ise onu mu kabul edeceksin? Ben müslümanım.Allahın emirlerini kabul ettiğimi , müslüman olduğumu söylüyorum.Benim için Allah'ın emrttiği ,Peygamberinin uyguladığı doğrudur, birilerinin vidanına , mantığını onaylatma mecburiyetim yok.

İsteyen başkasının vicdanının , mantığının kabulettği herhangi bri dine , felsefeye inansın ,

xz , zina İslama göre suçtur.Sen İslamı kabul etmiyorsan sana göre suç değildir.İslam  kuralları İslamı kabul edene uygulanır.

Seks meselesini neden illede illegal yoldan çözmek isityorsun ki.İslam seksi yasaklamıyor ki.İslama göre , İki insan gönül rızası ile evlenir , cinsel ilişkide bulunur.Bu kadar basit.Sen diyorsan ki ben evlenmeden istediğimle ilişkide bulunurum , o senin sorunun.Senin gibiler birbirini bulur,istediğiniz gibi yaşar , isterseniz ileride çocuk sahibi olursunuz. ilişkide bulunduğun kişiden doğan çocuk Senin deyiminle artık piçmi olur yoksa sen o çocuğun kesinlike senden olduğuna emin mi olursun o da senin sorunun.Aynı şekilde senin çocuğun evlenemden istediği kişiyle ilişkiye girp çocuksahibi olduğunda artık anasız mı , ya da babasız mı kalır o da senin sorunun.Bildiğin gibi yaşa.

Bneim dinime göre Allah'ın emirlerini kabul ettiğini söyleyip İslama giren ve sonrada cezayı bile bile zina eden taşlanmayı hakediyor.Sen İslam dinini kabul etmiyorsan zina ettiğinde taşlanmazsın.Evliysen karın düşünsün sana nasıl davranacağını.Evli değilsende artık ailen veya ilişkid ebulunduğun kişinin abisi, babası düşünsün.

Bak hala bilmediğin konularda  yazıyorsun.Kurban meselesinde çocuğu olduğunda Allah için kurban etmeyi vaad eden bir Peygamberin sözünde durması ve tam kurban edecekken Allah'ın müdahalesi söz konusu.Burada övülen kendi oğlunun kurban edilemsi değil , vaadine sadık kalan bir Pyegamberin ödülelndirilmesi.Ama sen malesef konuyu çarğpıtmak için eksik bilginle atıp-tutuyorsun.

Zina eski çağlarda kötü birşeydi , şimdi de.Sen evlendiğinde anlarsın ne olduğunu  , gönül rızasıyla eşin başkasıyla cinsel ilişkide bulunduğunda bulunduğunda '' tabi canım gayet normal bi şey '' dersin.

Hırsızlık meselesinde amaç  hırsızlığın tamamen engellenmesidir.Şu anda hırsızlıktan hapse düşenlerin çıkınca  aynı suçu defalarca işlediği görülüyor.Ama el kesilmesi gibi ağır bir ceza uygulansa  bi daha aynı suçu işleyemezler.İstersen şöyle bi Osmanlıyı araştır kaç tane  recm cezası uygulanmış kaç tane el kesme cezası uygulanmış.

Amaç tamamen suçu ortadan kaldırmak , yoksa kimsenin  taşlanması  , elinin kesilmesi için ceza konulmuyor.

Evlilik dışı çocuk edinmeyi neden topluma  öğreteceksin ki.Bi uygula bakalım , evililik dışı çocuk nasıl yetişiyor.Anne baba ayrı olunca ne kadar sağlıklı yetişiyor çocuk.

Sen yap , örnek olursun , bakalım çocuğuna hem anne hem baba olabiliyor musun?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xz , zaten banka hortumlamak İslama göre hırsızlığa girer ve cezası çok daha ağırdır .Ein olki o çok korktuğun İslam şeriati uygulansa bu ülkede en fazla tane hırsızlık meydana gelir.1 salak çıkar eli kesilir , cezalandırılır , 2. salakta yakalanmam deyip çıkar , eli kesilir ama eli kesilen 2 kişiyi görenler bir daha cesaret edemezler hırsızlığa.

Çok hukuklu sistem olur , uygulaması da var.İstersen şöyle  biraz araştır. Medine anayasası böyle bir sistemdi.Adam müslüman değilse İslam kurallarına göre hükmedilmezdi.Tabi ortak alanlarda ( ülkenin savnması , toplumu ilgilendiren konularda ) ortak kurallara uyulurdu.

Adalet önünde herkes eşitse herkes inandığı gibi yaşamalıdır.İnandığı kurallarla da yaşamalıdır.İslam ülkesinde yaşıyorsan toplumu rencide etmeyecek şekilde yaşarsın.Örneğin illede zina yapacaksan senin gibi müslüman olmayan kişiyle evinde yaparsın.İkinizde müslüman olmadığınıza göre İslamın kurallarıda size uygulanmaz.

İşin garip tarafı , ben bir müslüman olarak bu kanunları kabul eidyorum.Bence bir sorun yok.İhlal edersem cezasına ben katlanırım.Ben zina etmeyi düşünmediğime göre bana göre bir sorun yok.Kimsenin karısında , kızında gözüm yok.Zina suçu işlemeye niyetim yok.Ben kabul ediyorum da size ne oluyor ? İşine geldiğinde  2 gönül istemiş diyorsunda benim tercihgimi neden vahşilik , hayvanlık olarak kabul ediyorsun.

Ben İslamı bilerek ve isteyerek kabul ettim.İslamın cezasınıda , mükafatınıda biliyorum.Allah'ın suç olarak bildirdiklerinin benim iyiliğim için olduğunu da biliyorum.O suçları işlemeye de niyetim yok.O zaman benim için sorun yok.

Hırsızlık yapmaya niyetim yok , cezasının ağır olması da beni germiyor.

Kimsenin karısında , kızında gözüm yok , cezasının ağır olması beni germiyor.

Aksine  bu  tür suçlar için cezanın ağır olması art niyetliler için caydırıcı oluyor bu da benim gibi suç işlemeyi düşünmeyenler için çok önemli bir düzen.Toplumda suç işleme oranını düşürüyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

arap dininin ilkelliğinin bir kanıtı daha , çöl hayvanları daha infaz etmenin pratik yollarını keşvedemişler

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:
    xz bunu yazdı:

arap dininin ilkelliğinin bir kanıtı daha , çöl hayvanları daha infaz etmenin pratik yollarını keşvedemişler

Hocam yeniliklere açık değiller,o yüzden olabilir. İnsan ırkı medeniyeti gelişti halbuki..

ancak araplar ve islami milletler gelişmiyor,bi noktada takılıp kalmışlar  2 bin sene önce bile içinde yaşadığımız millet bu kadar vahşi/ilkel değildi ki bize barbar diyorlardı bu hayvanlar 21. yy da halaa mağara çağını yaşamakta ısrarcılar 

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

jale bunu yazdı:
    islamda taşlama var ama ben onu şeytan taşlamak olarak biliyorum. Bir de oral zina sayilir mi?

hacı hocaya sorarsan el zinası göz zinası yani bakmak - dokunmak bile zina sayılıyor.  Hatta bir islamcı düşünür(!)  şöyle buyurduğunu hatırlıyorum, adamın adını hatırlamasamda - kadının oturduğu yere erkek oturursa bu da zina sayılırmış çünkü kadının sıcaklığı halen oradaymışmışmış ...

dinin çiftleşmeye bu kadar sıkı tedbirler koymasının nedeni muhtemelen gelecek nesillerdeki "piç" sayısını düşürmek içindir - ki haklı bir nedendir .Ancak farklı bir çağda ve kayıp bir zaman diliminde yaşadıkları için bunlar doğumkontrol yada güvenli ilişki gibi kavramları henüz icat edemediklerinden, hatta neden dolayı hamile kalındığını bile tam çözememişler ki aynı yerde oturmaktan, el sıkışmaktan bile korkuyorlar, sahip oldukları "ilim" fıkıhtan ibaret ise tabi insan üremesinin detaylarını gözardı etmiş olabilir.

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 13618 Toplam Mesaj: 94