Recm ( Taşla Öldürme )
-
Demodor bunu yazdı:
-----------------------------Branxian bunu yazdı:
-----------------------------HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------Demodor bunu yazdı:
-----------------------------
islamda bu tür saçmalıklar yoktur vardır diyen ler yobaz beyinlerdir.
-----------------------------İslamda RECM vardır ve uygulanmıştır.Ama o cezanın şekli değişti diye biliiyorum ,yanlış bilgi vermeyeyim..
Bizim yaşadığımız çağda herşeyi kendi süzgecimizden geçirip, herşey hakkında yorum yapmak adetimiz oldu.
Ama unutmayalımki İslam bizim yorumlarımızla değil Allah'ın emirleriyle geçerlidir..
-----------------------------Hocam bana şunu açıklamısın ozaman. Kur'an da böyle mi yazıyor , yada Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) böyle mi söylemiş ?
-----------------------------http://www.diyanet.gov.tr/turkish/basiliyayin/dinikavramlaroku.asp?id=1577&harf=R
-----------------------------Sözlükte "taşla öldürmek, birine taş atmak, taşa tutmak, sövmek, lanet etmek, kovmak, birinin namusuna iftira etmek" gibi anlamlara gelen recm, klasik fıkıh kitaplarında zina eden evli erkek ve kadınlara uygulanan bir nevi cezayı ifade etmektedir.
Kur'ân-ı Kerim'de recm cezası ile ilgili bir hüküm bulunmamakta; bu ceza hadis kaynaklarında yer alan bazı rivayetlere dayanmaktadır. (İ.P.)
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/basiliyayin/dinikavramlaroku.asp?id=1577&harf=R
Böle islamda vardır diyerek milletin aklını karıştırma hocam nereye vardır islamda bole bi canılik nasıl olabilir..
-
-----------------------------Hocam bana şunu açıklamısın ozaman. Kur'an da böyle mi yazıyor , yada Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) böyle mi söylemiş ?
-----------------------------http://www.diyanet.gov.tr/turkish/basiliyayin/dinikavramlaroku.asp?id=1577&harf=R
-----------------------------pm dende söyledigim gibi herşey kuran da açıkça belirtilmiyor .hadisler de dinimizin yapı taşları
şahsen birçok ayrı kurslardaki kaynaklarda ,recmin uygulandığını okudum ve biliyorum.
eminim araştırınca bulacaksın zaten.
uyumalıyım ,konuşuruz yine,iyi geceler.
-
HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------pm dende söyledigim gibi herşey kuran da açıkça belirtilmiyor .hadisler de dinimizin yapı taşları
şahsen birçok ayrı kurslardaki kaynaklarda ,recmin uygulandığını okudum ve biliyorum.
eminim araştırınca bulacaksın zaten.
uyumalıyım ,konuşuruz yine,iyi geceler.
-----------------------------Recimin uygulanması olabilir bunu videoda hepimiz zaten gorduk uygulanmış... veya okuduğun yerdede yazıyo olabilir hurafeler çok her konuda ole bole atıp tutan çok insan var dunyamızda...Biraz düşünebilirsen ....Kur'anda zina günah demiş bunu da herkes bilir yane...Kur'anda cezasını sen ver recm le ceza ver dememiş...Bu insanların cahilliğinden kaynaklanan ve bunun sonucu ortaya cıkan bir uygulamadır bilmem başka nedir....**** Senin okuduğun kitaplarda bunlar hakkına konusan adamlar bole bişey vardır boledir diyorsa neye göre diyor (kendi fikirlerine göre onun bunun anlatıkklarından etkilendiklerine göre işine gelene göre vb..) bu tür insanlara biz hurafe diyoruz cahil diyoruz salak diyoruz ******** bilmem başka neler diyoruz...Bazıları ise hocam diyor bilmem ne diyim şeyh diyor....vb ...
-
islamiyet herşekilde insan öldürmeyi reddeder diye biliyorum
-
god bunu yazdı:
-----------------------------islamiyet herşekilde insan öldürmeyi reddeder diye biliyorum
-----------------------------Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz...!
-
recm, bu hatayı, günahı yapan kimseninn günahının ahirete kalmaması için uygulanan bir ceza. Hz. Muhammed s.a.v. dönemine ait farklı görüşler var bu konuda, çok az kişi recm kaldırıldı der, bazı görüşler recm vardı ama bu ceza hiç uygulanmadı çünkü kurallar ve cezalar katı olduğu için kimse cesaret edemedi, ve bazı diğer görüşlerde de vardı ve yapanlar bu şekilde cezalandırıyordu şeklinde fikirler var. Hangisi doğru bilinmez ama kesin olan belli kardeşim. ahirete günah kalmaması için dünyalık ceza şart.
zina büyük günahlardan biliyorsunuz.
Olayın dış görünüşüne ait insanı boyutuna bakıp o bu kadar vahşi bir biçimde öldürülür mü diyorsunuzda, peki o zinayı yapıp etrafına berbat ve iğrenç şekilde örnek teşkil eden kimsenin yaptığı ne? daha büyük bir hata, çünkü sadece kendsinin değil toplumun manevi düzenini bozuyor. onlar yüzünden normal sayılıyor bunlar. peki herkes normal sayarsa bunu kimse temiz kalmaz ki, kiminle evlenecek temiz insanlar?
recm'in uygulanma süreci:, peygamberin, peygamberden sonraki dönem içinde islam halifesinin emri ile gerçekleştirilir. Ve o'nun bu emri de, Allahu Teala'nın kesin af sebebi olur, çünkü Allahu Teala, bunu yapılması halinde affolanacağını Hz. Muhammed s.a.v. aracılığıyla insanlara bildirmiştir.
(kuranı kerimde buna benzer cezai hükümlerdeki ayetlerde gafurur rahim diye isimleri geçer-esmaulhusna dan. manası "gafur: 'çok ca günah işlese bile günahlarını temizler' rahim:'mümin ve inanan kullarını af ile rızıklandırarak merhamet eden. rahmandan farkıda, rahman herkesi affeden manasında, rahimde sadece müminlere, inanlara merhamet gösteren manasında") Yani bu hüküm uygulandığında Allah gaffur ismi ile onu affeder günahlarını siler, rahim ismi ile de inancı sebebiyle mükafatlandırır (er-rahim ismi, daha çok cennet için uygulanacağı bilinen bir isimdir, araştıranlar çok daha güzel açıklamalarını bulacaktır).
Yani verilen cezalar bile insanın ahiretteki mutluluğu için daha güzel ne olabilir dinimizde?
-
Bu tür şeyler resmen Avrupanın Islama saldırması için bir delil.Zaten adamlar Islamı karalamaya yer arıyor bide şu olayı görse yahudi ve hristiyanlar ne yapar acaba.
-
-
sadece ilk post a ithafen, islamda recm diye bir şey var evet...
zina yaptığına dair 4 şahit bulunursa kadın recm cezası erkek ise 4 kırbaç cezası alıyor !?!?!
bu kadın - erkek arasındaki farkı hep merak etmişimdir ve islam a beni en çok soğutan da "çoğu" olaydaki kadın - erkek farkıdır...
-
kadın aile yapısının kurucusudur bu yapının bozulmaması için çok büyük önem taşır. bu yüzden kadının iffetine hal ve hareketlerine dikkat etmesi için islam biraz sıkı davranmıştır..özetle böyle