Recm ( Taşla Öldürme )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek
    Zina nın şartları var ve zina olduğuna karar vermek çok zordur.4 şahit lazım ve bu şahitler içinde olduğunuda görmesi lazım zina olması için yada zina yapanın itiraf etmesi lazım zina yaptım diye. Neye dayanarak bu ceza verildi bilmiyoruz tabii

birgün olmasada birgün mutlaka
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jale
    jale's avatar
    Homo
    islamda taşlama var ama ben onu şeytan taşlamak olarak biliyorum. Bir de oral zina sayilir mi?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

Demodor bunu yazdı:
    -----------------------------
    islamda bu tür saçmalıklar yoktur  vardır diyen ler yobaz beyinlerdir.

aynen katılıyorum yaa 

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

jale bunu yazdı:
    islamda taşlama var ama ben onu şeytan taşlamak olarak biliyorum. Bir de oral zina sayilir mi?
    ne saçmalıyosun ya?

oral caizmidir diye sor bari..

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    bkz;din:http://tr.truveo.com/RECM/id/687759986

dont think twice its all right
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı:
    bkz;din:http://tr.truveo.com/RECM/id/687759986
    Her kasa elmadan çıkmasa bile, bi kamyon kasası dolu elma kasasının içinden mutlaka bi çürük elma çıkar, bun tüm elmalara mal edilemez, sayet islam gelmeseydi, araplar en az 1000 yıl daha kız cocuklarını topraga gommeye devam edecekti
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Aynı durum Hristiyanlığın yani İsa'nın doğduğu dönemde de vardı. HZ. Meryem'in Yusuf tarafından başka topraklara kaçırılma nedenide budur aslında.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Kendi kendime sorarım hep, acaba bu cahillik islamla mı yoksa bölge insanıyla mı alakalı diye. Çünkü kimse kuran'ı kerimi açıp okumadan müslümanlık taslıyor. Adam birisini vurup öldürüyor (komunist,ateist,misyoner,hristiyan,alevi) ondan sonra Allah için yaptım diyor ve çoğu kendine müslüman diyen kişiler bunu destekliyor. Ulan Allah nerede sana böyle bir görev vermiş? Atıyorum bir haber sitesinde aşırı solcu bir terörist sırf eylem yapmak için herhangi bir vatandaşımızı öldürdüğü zaman bütün dinciler bizimle birlikte köpürüyor ama el kaide gibi aşırı dinci bir örgüt bir günde onlarca vatandaşımızı öldürüyor bu dincilerden çıt çıkmıyor. Herhalde onlar el kaideye karşı çıkmayı (haşa) Allah'a karşı çıkmak sanıyorlar.--------------Recm konusunda hala aynı düşünüyorum, göğüs dekoltesi verip kırıştırma sitelerine yukarıdan çekilmiş fotoğraflarını yollayan kaşmentoların alayını toplayıp recm etmek lazım ama bunu islam için değil, yozlaşan kültürümüzü geri kazanmak adına yapmalıyız.----------Hatta anti-emo hareketini çok yakında başlatacağım, müracaat için pm. :P

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bak xz   forumdakiler müslümanlara sürekli hakaret ediyorsun ,

öncelikle İslam dini sadece araplar için değildir ve bu ülkedeki müslümanlarda senin arap dini dediğin İslama inanıyorlar .Senin çöl hayvanları dediğin kişiler de o cezaları uygulatan Peygamberimiz ve sahabeler. Uygulamaları beğenmeyebilirsin ,o senin sorunun ama İslamı seçen müslümanların Peygamberine , sahabesine hakaret edemezsin.

Ayrıca bilgi eksikliğin  her mesajında ortaya çıkıyor.Peygamberimiz zamanında neden hamile kaldıklarınıda , azlide ( erkeğin boşalmadan öcne kendini çekmesi ve dışarı boşalamsı ) biliyorlardı.İslami konularda bilgisizliğin saçmalamana neden oluyor.

Recm konusunda , daha doğrusu Dini konularda herkes maşallah uzman (!). Herkes kendi kafasına uymayan , mantığına uymayan İslami uygulamaları hiç araştırmadan reddediyor.Kabul edenleri de yobazlıkla suçluyor. Bu çocuk oyuncağı değil ki.Farkında olamdan Kuranı Kerimde yazanalrı ,Peygamberimizin uygulamalarını küçümsüyorsunuz , inkar ediyorsunuz.

Bakın en cahilce  olanı da bana göre saçma , ilkellik , vahşilik denmesi  ve Kuranda yazıyor mu? diyerek güya Kuranda yazsa kabul edeceğini ima etmesi.

Öncelikle Kuranda yazanları biliyor musunuz ? Sizin vahşilik dediğiniz bazı uygulamalar Kuranda yazıyor(örneğin hırsızın elinin kesilmesi , kısasa kısas ) .Bunu sizin vahşilik olarak nitelendirmeniz  İslamın kurallarını değiştirmiyor.

Birileri diyor , Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır diyor.İyide zaten gerektiğinde Allah'ın emirleirne uyulmadığında öldürülmesi emrini Allah veriyor zaten.Recm de bunlardan biri.Örneğin kısas meselesinde kasten adam öldüren kişi İslam devletinde öldürülür.Bu kişinin öldürülmemesi ancak ölen kişinin ailesinin affına göredir.İslam devleti cezayı ölen kişinin ailesinin kararına göre uygular.Cezayı ölen kişinin ailesi veremez.Bu da kan davasını engeller.

Burda Allah'ın verdiği sadece Allah alır , kısas uygulanamaz diyemezsiniz.Çünkü kısas emrini Allah vermiştir.

Hırsızlık meselesinde de belli miktarda birmalın çalınmasıhalinde hırsızın eli kesilir.Allah'ın veridği eli sadece Allah keser diyemezsiniz. 

Zekat , İslam devletinde devlet tarafından fakirin hakkı olarak toplanır.Allah'ın veridği malısadece Allah alır diyemezsiniz. O fakirin hakkıdır.Bu hakkı Allah fakire vermiştir.İslam devleti zekatı toplar ve fakirlere dağıtır.

Recm konusu çok ince bir konudur.Peygamberimiz bu uygulamayı birkaç kez yapmıştır.Ve her seferinde zina eden kişi kendisi itiraf etmiştir.Şartların oluşması çok zordur , ancak itiraf eidlmesi veya çoık aleni bir şekilde yapılamsı ile ispatlanabilir ve ceza uygulanır.Amaç ceza vermek değildir , zinayı engelemektir.

Bu gün zinanın çok yaygın olması , adeta teşvik edilmesi bu günahın bazılarınca sanki alelade bir olay ,normal bir davranış gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Ben çok merak edİyorum , recmi vahşilik olarak  tanımlayanlar , eğer kendi eşleri , kıskardeşleri , anneleri  başkasıyla zina etseydi ne yaaprlardı ? Kendi karısını yatakta başkasıyla yakalayan erkekler neden namus cinayeti işliyorlar sizce ? Ne oluyor , hem kadın ölüyor , kocası cezaevine , çocuklar ortada.

Ama İslama göre zinanın cezası çok ağır olduğu için bu suç işlenmiyor.İşleyende cezasını çok ağır ödüyor ama aldatılan hapse düşmüyor.

İslam dininde amaç insanları cezalandırmak değildir , amaç suçun engelenmesidir.Bu yüzdende cezalar çok ağırdır. 

Bırakın herkes bildiği konularda konuşsun , bilmediği konularda yorum yapmasın.özellikle dini konularda  bilgisizce yapılan yorumlar farkında olmadan  kişinin kendi dininde olanları ,Peygamberini yalanlamasına kadar gidiyor. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Recme göre ufak boyuttaki taşlar belli bir mesafeden suçlu kişiye fırlatılır. Ölürse ölür ölmezse yaşama hakkı kazanır.

Recmden çok küçük istisnalar dışında suçlular canlı olarak kurtulmuştur. Bu recm değildir katliamdır amk. Bunu islamiyete yükleyenin beyninin...

Toplam Hit: 13656 Toplam Mesaj: 94