Recm ( Taşla Öldürme )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    SpoofU bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kendi kendime sorarım hep, acaba bu cahillik islamla mı yoksa bölge insanıyla mı alakalı diye. Çünkü kimse kuran'ı kerimi açıp okumadan müslümanlık taslıyor. Adam birisini vurup öldürüyor (komunist,ateist,misyoner,hristiyan,alevi) ondan sonra Allah için yaptım diyor ve çoğu kendine müslüman diyen kişiler bunu destekliyor. Ulan Allah nerede sana böyle bir görev vermiş? Atıyorum bir haber sitesinde aşırı solcu bir terörist sırf eylem yapmak için herhangi bir vatandaşımızı öldürdüğü zaman bütün dinciler bizimle birlikte köpürüyor ama el kaide gibi aşırı dinci bir örgüt bir günde onlarca vatandaşımızı öldürüyor bu dincilerden çıt çıkmıyor. Herhalde onlar el kaideye karşı çıkmayı (haşa) Allah'a karşı çıkmak sanıyorlar.--------------Recm konusunda hala aynı düşünüyorum, göğüs dekoltesi verip kırıştırma sitelerine yukarıdan çekilmiş fotoğraflarını yollayan kaşmentoların alayını toplayıp recm etmek lazım ama bunu islam için değil, yozlaşan kültürümüzü geri kazanmak adına yapmalıyız.----------Hatta anti-emo hareketini çok yakında başlatacağım, müracaat için pm. :P
    -----------------------------

     

    he yani bu memlekette o kadar eli kanlı terörist, vurguncu soyguncu , masum insanın kanına giren haydut eşkya varken tüm sorunun kaynağı bir ablanın göğüs dekoltesi dimi ? müstahaksınız valla soyulmaya dolandırılmaya , düşmanlar bizi millet yerine bile koymuyor adamın dediğine bak , ayrıca böyle bir ilkelliği uyguladıktan sonra kazandığın şey kültür mü olur , çocuklarının gelecek nesillerinin yüzüne nasıl bakarsın, insan içine nasıl çıkıp biz Türkiye den geliyoruz dersin merak ediyorum. 

    Apo mesela kesinlikle idam edilmelidir , ancak böyle bir vahşeti uygulamayı onun için bile tasvip etmem , idam edilecek ipne için değil kendimize olan saygımızdan dolayı bunu yapamayız. E tabi islami milletlerin yada kabilelerin kendine bile saygısı olduğunu , üzerine tükürecek kadar onurları haysiyetleri olmadığını biliyoruz , yukarda bir başlık vardı, kafir dedikleri düşman dedikleri herifler dead terörist fln diye taşşak geçiyorlar - bu maymunumsular farkında bile değil mevzunun 

    sorun belki de islamda değil diyorsunda , peki nerde ? bu afganistan-pakistan-ırak-somali-arabistandaki maymunumsu kabileleri ele alalım, bazılarının çok parası var ama halen maymun gibi yaşamakta ısrar ediyor , tamam islamdan dolayı değil dedik - islamiyetide bu toplumlar yaratmadımı ? onların kültürü(!) biryerlerde varolduğu tahmin edilen "ahlakları"  üzerine kurulmuş bir din değil mi ? kafamızdaki islamiyet , ananemizin ak sakallı dedemizin öğrettiği Türk ailesine ve ahlakına uygun kısmı alınmış tanrı ve kul sevgisine dayanan bir din olabilir, Yunus emremizin insan sevgisi dolu inancı / öğretisi olabilir ancak bu kesinlikle islamiyetin özü değil adı yine aynı olan farklı bir din aslında  - islamiyetin özü işte bu vahşettir bu insanımsı kabilelerin / çöl hayvanlarının putlarından ve içlerindeki hayvandan türeyen ilkel dini inancın , totem dininin kendisidir, insana yakışmayan sapıklığın vücut bulmuş halidir. islami gerçeklerle karşılaşınca 21.yy Türkiyesinde yaşayan sıradanbir vatandaş şok olur bu din değil der ancak yanılır islamiyet tam olarak bu barbarlıktır. münferit olay diyip geçmek olmaz islam derki tesadüfe tesadüf edilmez yani tüm bu vahşetin hepsi tesadüf din böyle birşey önermiyor? 

     

    @student 

    bu vahşeti kabul ediyorsun yani , sen tanrı diye neye tapıyorsun merak ettim ? 


    herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    Hayvan arkadaşım , benim yukarıdaki mesajımı dikaktle oku , apo ile eşini aldatanı  aynı göstermiyorum.Daha önce Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır diyenelr vardı , onlara kısasla ilgili cezaları hatırlatmıştım.Apo konusu da  kısasa giriyor.

    Tevratta da zina yapanın öldürülmesi cezası olmasıda gayet normal. Sonuçta her ne kadar tahrif eidlsede içinde tahrif eidlmeyen ayetler olması da mümkün.

    Ayrıca müslümanlar bu cezayı Tevrata göre değil , Peygamberimizin uygulamalarına göre  uyguluyor.

    Kurandaki zina ile ilgili ayetler bekarlar içindir.Bekar birisi zina ettiğinde sopa vurulur.Peygamberimizin ve sahabenin uygulaması da bu yöndedir.

    Birileri vahşilik dediği için Peygamberimizin uygulamalarını inkar etmek sonuçta Kuranı Kerimide inkara götürür.Özellikle recmi vahşilik diye yorumlayanlar Kuranda yazan sopa cezasını da vahşilik olarak yorumluyorlar. Hırsızın elinin kesilmesini de aynı şekilde vahşilik olarak yorumluyolar.

    Birileri hoşlanmıyor , vahşilik olarak görüyor diye ne Kuranı Kerimi ne de Peygamberimizin uygulamalarını inkar ederiz.

             Günümüzde modernleştik diye bazıları dinlerinin emirlerini ,Pyegamberlerinin uygualmalarını aşağılık kompleksiyle inkar ediyorlar.Ama unutmayın  '' Ya inandığınız gibi yaşarsınzı ya da yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız''

     


    -----------------------------

     

    şndi hoca şunu tartışmak gerek : zina bir suçmudur, ki suç olması için birilerine zararı dokunması gerek , iki insanın kendi rızası ile cinsel münasebette bulunması suç olarak tanımlanması gereken onca şey varken nasıl suç olur ? Seks senin dininden de neslinden de eski bir olgudur ve tüm yaşayanların varlığını borçlu olduğu bir olgudur , hiç bir dinin devletin bunu yasaklamaya gücü yetmez. Yasaklanmaya çalışılan zaten gelecek nesillerdeki piç sayısıdır. 

    senin dinine göre hepimiz taşlanmayı kırbaçlanmayı hakediyoruz ozaman , sırf bi hatunla seviştik diye öyle mi ? Falancanın dinine görede marketten ekmek aldık diye kazığa bağlanıp yavaş yavaş pişirilmeyi hakedelim, oldu olcak bilmem kimin dini de kaşımızın altında göz var diye gözümüzü çıkarmayı buyurmuş olsun hemde desin ki yaratanın hükmüdür tartışamayız gözünü çıkaracaz . Din dese kıçınıza şemsiye sokup sonra da açın yapacak mısın ? Bu nası tanrı bu nasıl inanç demezmisin ? Ki kendi oğlunu tanrı adına kesmeyi öven bir dindarlıktan bahsediyoruz , -  bu manyaklığa tanrının bile dayanamayıp el koyması ile bitiyor hikaye - muhtemelen de demezsin , çünkü din bunu öğretir değilmi sormadan inanmayı yani , kaçış yok sokacan madem o şemsiyeyi. zinayı yasaklarken amaç nedir, onun denildiği zaman ve çağ nasıldı , bugün acaba farklı bir dünyadamı yaşıyoruz toplumlar , ahlakları fln hepsi değişmiş olmasın diye düşünmek yerine düşünmemeyi ezberlemiş,  davar olup güdülmeyi seçmiş olanlar paşa paşa sokarlar o şemsiyeyi - eğer öyle bişi demiş olsalardı yada şemsiye gibi bişeyi icat edecek kafa çalışsaydı muhtemelen böyle bir "hüküm" de buyurulurdu.

    hırsızlık kabul edilebilir bişey değildir, ahlak sahibi insana yakışmaz, zina kimseye zarar vermezken hırsızlığın amacı birinin zararından kazanç sağlamaktır, ama kol kesmekte bunun için kabul edilebilir değil bence çünkü çalınan mal yerine konulabilir ki kesilen kol yerine gelmez. Gerçi bunu kiminle tartıştığımız önemli biyerde, peygamberin uygulamalarını reddetmenin nedeni acaba uygulanamaz olmuş olmaları olabilir mi yoksa aşağılık kompleksi için kimse hukuk sistemini değiştirmek gibi bir maliyetli teferruatlı işe katlanmaz sanırım. Zina neden suç denilirse , gelecek nesilleri korumak için demek gayet mantıklı ve makul iken yani bir çocuk toplumsallaşmak sosyalleşmek ahlak ve kültür edinmek için aile ortamında büyümelidir diyebilecek iken taşlayarak öldürün demek yada kırbaçlayın demek ?

    evlilik dışı çocuk edinmemenin yollarını topluma göstermek bunun yerine , seks yapmayı yasaklamaktan - herşeyi yasaklarsında , kendinden eski olan birşeye gücün yetmez ayrıca -  daha pratik ve uygarca olmaz mı? 

    @sofu 

    yok hocam estafirula, yaparsın diye demedim ztn ki bunu iddia etmek sana hakaret olurdu. ama seninde böyle bişeye makul demen enteresan geldi bi an 


    herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    evlilik dışı çocuk "edinmemeyi"  öğretmek gerek dedim , aksi neden öğretesin ki ? demek istediğim hocam aslında seninde çok iyi anladığına eminim dinin doğduğu çağ ile günümüz koşullarının "teknik" olarak farklı olması, belki peygamber bu çağda yaşasaydı en ağır cezayı banka hortumlamak ile ilgili öngörürdü ki topluma ve ülkeye en ağır zararı bu tür yolsuzluklar. Herkesin dinine vicdanına kanaatine duygularına vb göre suç ve ceza tanımlanamaz , bak bu konuda aynı fikirdeyiz ancak senin din N tane dinden bir tanesi ve dinin N kare tane uygulanışndan bir diğeri demek islamiyet / islamiyetin x mezhebine görede suç yada ceza tanımlayamayız.  Ancak halen toplumun yasa ve düzen ihtiyacı devam etmekte bunu muhtemelen oturup konuşup karar verip yasa koyucu organ aracılığı ile yaparız , Türkiye cumhuriyeti gibi düzenli toplumlarda böyle olur.

    bide hocam atladığın bir nokta var ki , bunu nasıl düşündün hayret ettim . Bir toplumda tek bir hukuk sistemi olur eğer olanı sistemden sayacaksak elbette , yani ben müslümanım islami ceza isterim yok , ben yahudiyim tevradi ceza isterim olmayacağı gibi, ceza doğru ya da yanlış adalet önünde herkese eşit uygulanır ( olacağını umuyoruz içtenlikle) yada aynı suçun cezası da aynıdır.İslam ülkesinde yaşıyorsan bu taşlanarak ölecek kimsenin aklına gelmez mi ben islama inanmıyorum ki diyip işin içinden sıyrılmak, ben efendim lüxenburg adalet divanının hükümlerini tanıyorum diye bilme hakkı varmı sence ?Velevki dedi birisi : Odin e inanıyorum , kılıçla öldürmek dinimizce sevaptır , valhalla katında da taktir edilir ayrıca - mesela vikinggiller geldi yerleşti memlekete , ne yapacaz ? he buyurun kesin milleti öyleyse madem dininizin hükmü bu saygı gösteriyoruz mu olacak ? Hatta farzedinki kral olaf a odin tarafından birde kitap indirilmiş olsun, bilmem kaçıncı ayette şöyle diyor "her kimki odin için tüm köylüyü kılıçtan geçirir valhallada en büyük saray onundur, kimki düşmanın kadınına tecavüz ederek öldürür , düşmanın çocuğunu kesmiş kadar sevaba girer" napalım hoşgörelim mi diyecez bu manyaklığı birileri mukaddes saydı diye. Bağırsaklarını taşa dolayarak infaz etme mevzu var mesela iskandinav milletlerinin  - uygulanabilir mi sence ? 

     


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 12839 Toplam Mesaj: 94