Recm ( Taşla Öldürme )
-
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------
Blue_moon bunu yazdı:
Kardeş peki İslam ilk geldiğinde Hz. Muhammed neden ilk olarak o devrin yönetim ve yaşam sistemine saldırmıştır?Eğer dediğin gibi olsaydı bu sistemi böle kurmuşlar, benim üzerime düşen bunları koyduğu kuralı kabul etmek sorumlusu ben değlim demesi, demiş olması gerekmez miydi?
Eğer farz olan buysa neden sistemlerine, yaşam biçimlerine saldırarak onları yıktı? Bu farza en başta peygamber uymadı o zaman..
Öyle değil mi ?
-----------------------------çünkü onların uyguladıkları sistemler batıl inançlardı. Kız çocuklarını toprağa gömüyorlardı diri diri. insanları ateşte yakıyorlardı. Peygamberimiz bu tip vahşice kuralları ortadan kaldırdı. kuranın islamın emrettiği hükümleri getirdi. bunların hepsi Allahın emri ile insanlara peygamberimiz tarafından öğretildi. peygamberimizin demek istediği o devletin kanunları haktır demesi uygulanmasında sakınca olmayan kuralların uygulanması demektir. Dinimizce yasaklanmış kurallara uyulmayacaktır tabi. ama dinimizde sakınca olmayan kurallara uymak farzdır. reddetmek küffara girer
-
Branxian bunu yazdı:
CHaRMaNDeR bunu yazdı:
-----------------------------Hocam peki güzel hoş diyorsun. Bu şekilde cezalandırıldığında cennete gidiyor diyorsun. Peki insan öldürmek günah değil mi ?
Bunu yapanlar , o taşı onun kafasına atan adama hiç mi günah yazılmıyor ?
-----------------------------insanı kin, kişisel veya ticari çıkar ve gereksiz yere nefse uyup öldürmek, veya bu amaçla acı çektirmek günah. Onun dışında "size ve dininize karşı savaş açanları öldürün" diye ve buna benzer açık birkaç ayet var.
Hz. Muhammed s.a.v. bir savaştan dönerken "daha büyük savaşa dönüyoruz, hadi hazırlanın" demiştir. detayı sorulduğun da da nefisler le olan savaş demiştir. Topla tüfekle savaşmak kolay, ama nefsi kontrol etmekte savaşmak kadar kolay mı.
Kadının yaptığı şey ve ahiretteki cezası, maruz kaldığı şeyden çok çok daha kötü. Cehennemde olacağı bahsedilen cezaları biraz hayal edin. hangisi daha kötü?
yalnız, bu konunun toplumun önünde, alenen yapılması hakkında bir hüküm varmı bilmiyorum.
Ama öyle bile olsa, eğer ona ceza vermezseniz, kadın gene yapacak, gene isteyecek ve sadece odeğil başkalarıda yapacak. Soralım kendimize, toplumumuzda bu konu artık zıvanadan çıktığı için çok rahatsız değil miyiz?
Ama savaştan daha önemli bir sebepten öldürülüyor, evli bir kadın gerçekten toplumun düzenini bozuyor bir şekilde. yapmamalı kardeşim. yapmasa kimse keşke de. asıl Allah'ın laneti bu yöne işler yapıpta toplumumuzun manevi düzenini bozan kimseler üzerine olsun.
Çünkü onlar yüzünden 100 istediğimizin, 100 duamızın belki en fazla yarısını kabul ediyor Allahu Teala... Çünkü toplumca uymadığımız uygulamadığımız çok şeyler var.
Ama yine de insanın birey olarak kendi ilerlemesi daha önemli, toplumun geneline kural koyup zorlamaktan daha çok etkili olan şey, her insanın kendisinin bilinçli olarak bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesi kardeşim.
-
Ya neyin tartışmasını yapıyosunuz ortada insanlık dışı bi durum vaar bazılarınız da gelip 4 tanıgı varsa felan filan bişeyler yazmışlar.. Lan o zaman cehennem neden var??böyle bi mantıksızlk olurmu bıde gelıp boyle bişey var diye ısrar ediyosunuz boyle bişey olabilirmi ya insan yaradıllışı itibariyle bedenen özeldir özgürdür kimse onu kısıtlayıcı nitelikte hal ve harekette bulunamaz yapamaz...Tamam bıraktım Eğer sonu ölüm olucaksa o suçu işleyenın insan ca ya vucuduna zehir verilir ya asılır bu ne ya ordakilerin bi tanesi bile insan değil burda onların yaptıklarını savunanlaara da insan gözüyle bakmıyorum suçu ne olursa olsun Böyle bir şeye hiç bir varlık maruz kalamaz bir hayvan bile.
-
trabs0n bunu yazdı:
Ya neyin tartışmasını yapıyosunuz ortada insanlık dışı bi durum vaar bazılarınız da gelip 4 tanıgı varsa felan filan bişeyler yazmışlar.. Lan o zaman cehennem neden var??böyle bi mantıksızlk olurmu bıde gelıp boyle bişey var diye ısrar ediyosunuz boyle bişey olabilirmi ya insan yaradıllışı itibariyle bedenen özeldir özgürdür kimse onu kısıtlayıcı nitelikte hal ve harekette bulunamaz yapamaz...Tamam bıraktım Eğer sonu ölüm olucaksa o suçu işleyenın insan ca ya vucuduna zehir verilir ya asılır bu ne ya ordakilerin bi tanesi bile insan değil burda onların yaptıklarını savunanlaara da insan gözüyle bakmıyorum suçu ne olursa olsun Böyle bir şeye hiç bir varlık maruz kalamaz bir hayvan bile.
-----------------------------biraz detaylı baksan kardeşim, bizde bu konunun özünü tartışıyoruz, bu konudaki gerçek hükümleri (Allah'ın ve resulunun hükümlerini) araştırıp herkesin kendi doğrusundan çok gerçek olanı araştırıyoruz.
Sonuç olarak böyle bir ceza kesinlikle var, ama idam edilen kişinin ipini çeken gardiyan gibi gizli ve belli bir usulde yapıldığı inancındayım. Bu şekilde ilk bakanın bu kadar insan vahşeti olmaz dedirtecek şeklinde olmamalı olamaz zaten.
heleki dünyanın geri kalanının bu konuda hiç bir bilgisi yok, islama çok daha kötü bakmayacaklar mı? o yüzden ayanen yapılması yanlış gibi duruyor kardeşim. Allah tabiki en doğrusunu bilendir.
Ayrıca müslüman olanların inancının temelinde şuda vardır ki, inançlar ve yaşayış tarzları özgür olduğu kadar, ahirette de kardeşiz kardeşim. o yüzden peygamber ve ondan sonraki halifelerin sorrumluluğu toplumu hem dünyada mutlu kılıp cennette de en güzel aşamaya getirecek olan kararı vermesi, bu konuda çok kesin ifadelerle söylenmiş bir ayet var kardeşim, Allah'ın resulune ve melik'lere, yani halifelere uyulması konusunda.
-
burda kişilerin kendi yorumlarına göre hareket etmeyin bence.
Ben soruyu sordum cevap aldığımda burada paylaşırım.
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Kime konuşuyorum ben yaa :S
2. Sayfada mesaj yazmıştım ama okuyan kim...
Bu olayın recm ile alakası yok, yezidi bi kabileden bi kız müslüman oluyor diye öldürülüyor.
Bi bakıma töre cinayeti...
Alın bi web sayfası daha:
http://www.turkforum.net/showthread.php?t=662285
Bu ve bunun gibi bir sürü olay var, insanlar islam'ı yıpratmaya çalışıyor. Gelmeyin böyle oyunlara...
-----------------------------kardeşim, olay bu ise daha fazla tartışmaya gerek yok, kendini bilmez birilerinin bunu recm olarak göstermesinin yalanını tartışıyoruz o zaman. (bu video 1-2 yıl öncede vardı)
edit: haberi okudumda, gerçekten gene çarpıtılmış gene saçma sapan hale getirilmiş yarım yamalak alıp insanları yanlışa yönlendirecek büyük günah sebebi bir haber. o kadar insana yalan söylemiş oldular. tabi bu günahı ne kadar kaale alıyorlarsa. yüzlerce binlerce kişinin canını sıktılar, islamla ilgili bu konuyu negatif düşünmelerine sebep oldular. Allah'ın laneti üzerlerine olsun....
işin aslı şu
----------------------------
PEKİ HABERİN DOĞRUSU NEYDİ?
Oysa hafızasını biraz yoklayanlar bu haberde yaplan dezenformasyonu çok çabuk anlayabilecekler. Haberin doğrusu ise şöyle. Görüntü Kuzey Irak’ta çekilmiş. Taşlanarak öldürülen kadının adı Dua Khalil Asvat. Ailesi tarafından infaz edilmiş. Ailesi Yezidi azınlığa mensup, kadın ise Müslüman bir erkekle aşk ilişkisi yaşadığı için ve İslam dinini kabul ettiği için ailesi tarafından taşlanarak öldürüldü.----------------------------
kadın evli falan da değil, kadın sadece Allah'ın ona verdiği evleneceği kişiyi seçme hakkını kullanmak istiyor ama onun sahibi olduğunu düşünen ailesi...
('müslüman birisiyle evlenmek tamamen doğal haklarla caizdir, müslümanın başkasıyla evlenmesi ise caiz görülmüyor çünkü şer getirebilme ihtimali çok daha ağır basıyor')
-
kötü bir durum üzücü...:(( içim acıdı
-
vay be yazık ya...
http://img527.imageshack.us/my.php?image=recmib7.jpg
hocam asarsın,öldürürsün o senin devletinin kanunudur
Ama Kuran'da böyle birşey var mı ya?
21. yy da bu şekilde insanları öldürmek,kabe de taşlanan şeytandan af dilemektir.
Allah belanızı versin.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------arap dininin ilkelliğinin bir kanıtı daha , çöl hayvanları daha infaz etmenin pratik yollarını keşvedemişler
Hocam yeniliklere açık değiller,o yüzden olabilir. İnsan ırkı medeniyeti gelişti halbuki.. -
tamamiyle Araplarin gecmis öteden beri gelen geleneklerinden baska bisi değil bu.. hep cahiliye idiler gene hala cahiliye devrindeler.. aksini mi idda ediyorsunuz?? kendinizde süphe edin önce... bu uygulama dini hükümlere diye millete yediriyorlar hep.. halbuki devlet organlarinin tertiplemesi ve gecmis gelenekleri devam ettirmekten baska bisi degil. heleki fasistligin kendi ırklarini üstün görme gibi bi anlayisla devlet yöneten bi ülkeden bu gibi uygulama görmek cok olagandir. heleki kur-an ida bu gibi uygulamalara yoranlar yok mu? Allah hepsinin belasini versin. böyle insanlik disi ceza ölmez.. biri cıkmıs toplumsal yozlasmaya katki demis. bre farzedelim ki senin bacina iftira atsalar safitirik 3 de sahit getirseler yalandan, haybeye recm cezasi verseler el verir mi böyle cezaya yüregin. o zaman mi anliyacan sacma oldugunu..