#Renodireniyor
-
cordelian bunu yazdıAllahinOglu bunu yazdıergingur bunu yazdı
Benim anlatmaya calıstıgım olayda bu zaten adamların acıklamalarına göre adamlar resti çekmiş.
inş tatlıya baglanır mevzu ama böyle giderse zor görünüyor.
inşAllah tatlıya bağlanmasın hoca niye bağlanacakmış?
bak amerikada mcdonals işçileri bile saati $7 beğenmiyor $15 olsun diyor üstelik hafif iş bunlarınki
bunlar saati 10 lira ya alıyor ya almıyor belli değil üstelik ağır iş yapıyorlar
dananın kuyruğu kopsun şirketlerin burnu sürtsün iyice gerekirse devlet kepenk kapatsın
bırakta işçiler hakkını arasınlar yeter artık desinler bu paralı köpekliğe köleliğe:) cok hizlisin hocam forumda sen.Bilmedigin tecrube etmedigin seyler hakkinda konusuyorsun
bi vardiya atalim beraber 8 saat Mcdonaldsta seninle bu yaz.35 derece hava sicakligi.50 derece izgara fritoz sicakligi.Kumas pantolon gomlek.Kosturmaca.Seviyesiz musterilerin cenesi.Tepende akbaba gibi gezen supervisor.
Isci her yerde altta kaliyor ulke farketmeksizin
cordelian a katiliyorum hocam. Mcdonalds ta ya da amerikada iki gun calis, sonra tekrar don bu konuya. bizde bence is sartlari daha rahat.
-
O dediklerin oldu kardeşim. Texass ise gelmedi Mudanya Bursasporlular derneği gelen o fotoğraftaki Texass ise bir Kamyonet su getirdi şuan 6 saatdir toplantıdalar reno ya özel bir anlaşma yapacaklar işi temsilcileri avukatlar ve yönetim toplantı yapıyor hala bekliyoruz
-
Aloryan bunu yazdı
O dediklerin oldu kardeşim. Texass ise gelmedi Mudanya Bursasporlular derneği gelen o fotoğraftaki Texass ise bir Kamyonet su getirdi şuan 6 saatdir toplantıdalar reno ya özel bir anlaşma yapacaklar işi temsilcileri avukatlar ve yönetim toplantı yapıyor hala bekliyoruz
o işçi temsilcileri kimler acaba ??? tanıyor musunuz? diğerleri gibi yıllarını vermiş emekçimi yoksa direnişte en aktif konuşan kişiler mi seçildi ? ....
çooook şey söylerim de devamını getirmiyorum konu açık. ilk önce siz hakkınızı bir alında ondan sonra yanlışı doğrusu konuşulur umarım.
Ratbat tarafından 22/May/15 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Tartışmaya gerek yok buradamısın bilmiyorum ama burda olmadığın yazdıklarından belli her karar evet hayır oylama yapılıyor ayrıca temsilci dediklerin yanımızda 10yıldır ve daha eski calışanlar her bölümden bir temsilci seçtik hacı oynan oyunları bilmiyorsunuz dün emniyet müdürü yardımcısı geldi hala burda cıkın suc vs vs vs dedi toma dedi celik kuvvet dedi e şimdi karşımızda bankda oturuyor ki reno zammı veriyor mesa koç bunlar verdirmiyor
-
Aloryan bunu yazdı
Tartışmaya gerek yok buradamısın bilmiyorum ama burda olmadığın yazdıklarından belli her karar evet hayır oylama yapılıyor ayrıca temsilci dediklerin yanımızda 10yıldır ve daha eski calışanlar her bölümden bir temsilci seçtik hacı oynan oyunları bilmiyorsunuz dün emniyet müdürü yardımcısı geldi hala burda cıkın suc vs vs vs dedi toma dedi celik kuvvet dedi e şimdi karşımızda bankda oturuyor ki reno zammı veriyor mesa koç bunlar verdirmiyor
tartışmaya tabiki gerek yok hocam işçi ne hak ediyorsa onu almalı üstüne laf söyleyenin bilmem neresine sokarım ama siz yinede mib'e kızılbayrağa bir-kar'a dikkat edin ne için mücadele ettikleri belli değil ve aranızdalar umarım herşey istediğiniz gibi gider hakkınızı sonuna kadar alırsınız.
tek isteğim ideolojik örgütlerin bundan nemalanmaması ki elinizden gelen gayreti gösterdiğinize inanıyorum. evet haklısın orada değilim fakat benim bildiklerimi sen, senin bildiklerini ben bilemem konuda kapalı bir konu değil herşeyi açık açık yazamam kanıtlarıyla. o yüzden tek temennim istediğinizin gerçekleşmesi. -
-
Tofaş CEO sunun dün yaptığı toplantıda 06.45 te üretime başlayalım çağrısına işçilerin olumsuz yanıt vermesi sonrası iş haklarınızı fesih etmek zorunda kalıcaz ifadesine rağmen işçiler direnişe devam ediyor.Fabrika yönetimi ise beyaz yakalı personeli (memur) işçi kıyafeti giydirerek fabrika içine sokmuştur,kanıtları fotoğraflanarak işçilerin elinde var.
Tofaş işçisi kapı önünde direnişe devam ederken fabrika yönetimi ise medyada tofaş çalışmaya başladı diye haber yaptırıyor.
-
Turkiyede asgari ucretle calisan bir isci 1 kg kiymayi (ortalama)6 saatte calismakla alabiliyor.Fakat Batida bir isci 1 saatte calismakla.
Ustte bir arkadasin dedigi gibi bu konu onemli.Alim gucu.Hakkini almasi.Gerisi bos.
cordelian tarafından 22/May/15 12:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi ben bu olayı hep dile getiriyorum. Asgari ücrete zam yapılmamasının sebebi insanları daha çok çalıştırmak mesaiye bırakmak , enerjiye anasının amı gibi para ödüyor bu millet . İşçi de para kazanmak için daha çok çalışıyor. Sen işçinin maaşını 1500 tl yaparsan kim kredi çekicek? Kim mesaiye kalıcak ? Maaşın dolgun diyelim Adam gelip sana dicek bugün mesaiye kalıyosun sende dicen ki kalmıyorum niye kalmıyon çünkü paraya ihtiyacın yok : ) Bütün fabrikalar grev e girse asgari ücret 1500 olsun diye devlet 3.5 atar . Ne güzel olur varya
-
ersn bunu yazdı
Abi ben bu olayı hep dile getiriyorum. Asgari ücrete zam yapılmamasının sebebi insanları daha çok çalıştırmak mesaiye bırakmak , enerjiye anasının amı gibi para ödüyor bu millet . İşçi de para kazanmak için daha çok çalışıyor. Sen işçinin maaşını 1500 tl yaparsan kim kredi çekicek? Kim mesaiye kalıcak ? Maaşın dolgun diyelim Adam gelip sana dicek bugün mesaiye kalıyosun sende dicen ki kalmıyorum niye kalmıyon çünkü paraya ihtiyacın yok : ) Bütün fabrikalar grev e girse asgari ücret 1500 olsun diye devlet 3.5 atar . Ne güzel olur varya
Bu nasıl bir mantıktır arkadaş?
Hiç mi hesap kitap bilmezsiniz?
Bir kere mesaiye işçi bırakınca "emek hırsızı" patron daha fazla kazanmıyor.
"emek hırsızı" patronun daha fazla para kazanmasının yolu verimin artmasıdır.
Yani 13 saatte biten bir işin, 8 saatte bitirilmesidir mesela.
Maaşın 1500TL olursa daha fazla mesaiye kalmak isteyeceksin, çünkü mesaiden 1000liraya göre çok daha fazla para kazanacaksın.
Her zaman kredi çekeceksin, çünkü her zaman hayat standartını olanın bir üstüne çıkarmaya çalışacaksın.
Şahin'e binmek yetmeyecek, Clio'ya bineyim diyeceksin.
Asgari ücret 1500 lira olursa 1000 kişilik fabrikalar 600-650 kişiye düşer.
O parayla geçinmek zor mu? tabi ki çok zor. Ama işverenin de verebildiği bu kadar. 1000 kişinin çalıştığı yerde %10 zam ayda 250-300.000 lira demek. Dengeyi düzgün tutmak gerek.
Asgari ücret 1500TL olduğunda esnaf lokantasında yediğiniz yemek 10 liradan 15 liraya çıkacak, düşük işçilik ücretlerini kullanarak
iş aldığınız alman, ispanyol, amerikan firmaları Çin'e, Hindistan'a kayacak. Denge çok hassas.
Ayda net karı 20.000 liranın üzerine çıkmayan biiir sürü 80-90 kişilik fabrikalar tanıyorum istanbul'da, gebze'de, zeytinburnu'nda.
Adam fabrika binasını kiraya verse en ayda 40.000 lira gelir elde eder. Adamlara böyle söylediğimde bu kadar adam nereye gitsin diyorlar.
Bırakın o işverenler de vatan haini, emek hırsızı olsun.