#Renodireniyor
-
ben size ne olacağını söyleyeyim..
Orta yol bulunacak..işçiler iş başı yapacak..daha sonra renault iş ilanı açacak..işçi aldıkça eyleme katılan işçiler işten çıkarılacak.
-
Beyler 12.gün hala devam sizlerden bişey isteyeceğim Fransa Renault fabrikasının sosyal medya sitesine fln bunları yayamazmıyız sayfalarını bulamadım
-
Aloryan bunu yazdı
Beyler 12.gün hala devam sizlerden bişey isteyeceğim Fransa Renault fabrikasının sosyal medya sitesine fln bunları yayamazmıyız sayfalarını bulamadım
https://twitter.com/Groupe_Renault
https://www.facebook.com/renault
http://instagram.com/renault_live
http://www.pinterest.com/renaultdesign/
http://www.linkedin.com/company/renault
kolaylıklar dilerim hocam..
-
Hocam bunlara paylaşım yapılamıyor
-
Kaan bunu yazdıersn bunu yazdı
Abi ben bu olayı hep dile getiriyorum. Asgari ücrete zam yapılmamasının sebebi insanları daha çok çalıştırmak mesaiye bırakmak , enerjiye anasının amı gibi para ödüyor bu millet . İşçi de para kazanmak için daha çok çalışıyor. Sen işçinin maaşını 1500 tl yaparsan kim kredi çekicek? Kim mesaiye kalıcak ? Maaşın dolgun diyelim Adam gelip sana dicek bugün mesaiye kalıyosun sende dicen ki kalmıyorum niye kalmıyon çünkü paraya ihtiyacın yok : ) Bütün fabrikalar grev e girse asgari ücret 1500 olsun diye devlet 3.5 atar . Ne güzel olur varya
Bu nasıl bir mantıktır arkadaş?
Hiç mi hesap kitap bilmezsiniz?
Bir kere mesaiye işçi bırakınca "emek hırsızı" patron daha fazla kazanmıyor.
"emek hırsızı" patronun daha fazla para kazanmasının yolu verimin artmasıdır.
Yani 13 saatte biten bir işin, 8 saatte bitirilmesidir mesela.
Maaşın 1500TL olursa daha fazla mesaiye kalmak isteyeceksin, çünkü mesaiden 1000liraya göre çok daha fazla para kazanacaksın.
Her zaman kredi çekeceksin, çünkü her zaman hayat standartını olanın bir üstüne çıkarmaya çalışacaksın.
Şahin'e binmek yetmeyecek, Clio'ya bineyim diyeceksin.
Asgari ücret 1500 lira olursa 1000 kişilik fabrikalar 600-650 kişiye düşer.
O parayla geçinmek zor mu? tabi ki çok zor. Ama işverenin de verebildiği bu kadar. 1000 kişinin çalıştığı yerde %10 zam ayda 250-300.000 lira demek. Dengeyi düzgün tutmak gerek.
Asgari ücret 1500TL olduğunda esnaf lokantasında yediğiniz yemek 10 liradan 15 liraya çıkacak, düşük işçilik ücretlerini kullanarak
iş aldığınız alman, ispanyol, amerikan firmaları Çin'e, Hindistan'a kayacak. Denge çok hassas.
Ayda net karı 20.000 liranın üzerine çıkmayan biiir sürü 80-90 kişilik fabrikalar tanıyorum istanbul'da, gebze'de, zeytinburnu'nda.
Adam fabrika binasını kiraya verse en ayda 40.000 lira gelir elde eder. Adamlara böyle söylediğimde bu kadar adam nereye gitsin diyorlar.
Bırakın o işverenler de vatan haini, emek hırsızı olsun.
kesinlikle haklısın hatta şöyle olsa daha güzel olur dimi
-
-
reno işbaşı yaptı
-
Austen bunu yazdıumit bunu yazdıAusten bunu yazdı
Olayın sosyal mecraya yayılmasıyla beraber sosyal medya devrimcilerinin olaya intikal etmeleri an meselesidir.
Zaten çoktan 1-2 muhalefet milletvekili olay yerine yerleşip rant peşinde koşmaya başlamış bile. Olay çok farklı yerlere çekilecek. Buna bir de cihangir solcuları, ergen devrimciler ve dhkpc gibi örgütler de katıldı mı işin sonu müdahaleye gidecek sonra yine ağızlara laf verecekler. Aman efendim işçi olay çıkartmak derdinde vs. denilip şimdi olmasa bile yakın gelecekte buna katılanların fişini kesecekler.
Bu olayı ben direnişten çok ellere var bize yok mu eylemi olarak görüyorum. Aynı duyarlılık asgari ücretliye, işsiz milyonlara duyulduğu vakit seslenirseniz destek veririz.
asgari ücretli , yada işsizler ses çıkardıda destekmi olunmadı ?
birileri eyleme destek verdi diye grev yanlısmı oldu ne diyonuz Allah aşkına ya . herkes hayatından memnun ki hala mevcut iktidar yüzde 40 oy alıyor, grev etkili olur yada olmaz sizden bişey bekleyen yok kenara çekilin yeter
...
İş bu tartışma bile siyasete çekiliyorsa böyle bir kitlesel oluşum daha nerelere çekilmez. İşte demek istediğim tam olarak buydu. Seçim öncesi hiç kimsenin işine yaramayacak bir mesele çıkartıldı. Olayların sonucunda 1-2 kademede değişiklik ve benzer şartların altına imza atılıp geçiştirilecek. Bunlar hep oldu, olmaya da devam edecek. Her Marx okuyan kendini devrimci, aydınlanmış ilan ettiği müddetçe bu sürecek. Hakkını bilmeyen adamlar hak aramaya çalışırsa olacak olan budur.
...
"Direniş" başladığı gün bunu söylemiştim. Kumarda kasa, sektörde patron kazanır. Şimdi biraz ara soğusun performans değerlendirmesine bağlı işten çıkarmalar da başlayacak. Ama gündemden düştüğü için haber değeri taşımayacak, ancak ekşisözlük gibi yerlerde dillendirilecek. Geçmiş olsun.
Halbuki bazılarının ne büyük ümitleri vardı. Yurt genelinde isyan, kaos, sosyalizm, komunizm vs. İşçileri burada tebrik etmek lazım. En azından gereksiz güruhu içlerinde barındırıp olayların farklı yerlere çekilmesine izin vermediler. Kendi haklarını aradılar. Olay toplu histeriye de dönüşebilirdi. Sağduyulu işçiler sayesinde olay belirli seviyede kaldı.
-
Türk Metal bunları posta posta kovar.
-
samaccc bunu yazdı
Türk Metal bunları posta posta kovar.
Türk Metal kim ki kovsun? Türk Metal dediğin sendika. İşçinin parasından aidat keserek ayakta kalan, sendika başkanlarının bolluk içinde yaşadığı ama o bolluğu onlara sağlayan işçilerin haklarını gram önemsemediği bir sendika kimi kovabilir? Millet istifa ediyor sendika üyeliğinden sırf haklarını yeterince iyi savunamayıp, işverenleri kayıran bir kurum haline geldiğinden ötürü.