#Renodireniyor
-
coLin bunu yazdı
Coşkunöz işçileride üretimi durdurmuş. Söndürelemeyen yangın sıçramaya devam ediyor.
Sıra da mako'mu var acaba?
demiştim ve dediğim çıktı. Mako işçileride üretim durdurdu.
-
adamlar eylem alanına işçi ve aileleri dışında kimseyi almayarak akıllılık yapıyor
böylece radikal sol örgütler ve tatlı su devrimcileri doluşup polise 2 taş atıp sözde çatışıp asıl mevzuyu piç edememiş olacaklar
tayyipte çıkıp bunlar şöyle böyle diye bağırıp olayı kapatamayacak işçiler sike sike alacaklar haklarını
zaten şu halkı kendi haline bıraksalar sorun kalmayacakta dört bir yandan ideoloji yüklü beyin amcıklaması yaşamış mallar insanların zihnini piç etmiş
biri kandırıp oy alır diğeri kandırıp meydana sürer herkes milleti kendi zirve yoluna asfalt etme derdinde
inş araya saçmalıkların girmesini engeller o zammı alırlar
-
tesadüfen tv de haberlerde gördüm işçi sendikası başkanı mıdır akp yalakası mıdır ne bokumsa çıkmış eylem yapan işçilere işinizin başına dönün diyor
komediye bak amk ya işçileri destekleyeceği yerde akp nin değirmenine su taşıyor
yok hoca yok bu ülkeden cacık olmaz her zaman söylüyoruz -
Son durum nedir? Eylem bitti mi devam ediyor mu?
-
millet asgari ücret maasla geçinmeye calısıyo bu adamlara 3-4 bin lira yetmiyor.
böyle adaletin..
-
ergingur bunu yazdı
millet asgari ücret maasla geçinmeye calısıyo bu adamlara 3-4 bin lira yetmiyor.
böyle adaletin..
hocam bunu kendi düşüncen ile mi söyledin bilmiyorum ancak çok yazık.
Ne yani ben ayda 5 k kazanıyorum diye zam alamadığımda amaaaaan benden daha kötüler asgari ücretliler var birkaç yıl da zam almasam ne olur mu diyeyim?
Üretim kotası başlangıçta günde 100 iken sonra günde 500 e çıkarılıp yeterli işçi alınmayıp bir de köle gibi çalıştırılıp üstüne maaşımı hakkımı vermeyip arttırmayacaklar
ben de aman benden daha kötüler var diye kuzu kuzu susup oturacağım?
-
myblackworldweb bunu yazdıergingur bunu yazdı
böyle adaletin..
Ne yani ben ayda 5 k kazanıyorum diye zam alamadığımda amaaaaan benden daha kötüler asgari ücretliler var birkaç yıl da zam almasam ne olur mu diyeyim?
Üretim kotası başlangıçta günde 100 iken sonra günde 500 e çıkarılıp yeterli işçi alınmayıp bir de köle gibi çalıştırılıp üstüne maaşımı hakkımı vermeyip arttırmayacaklar
sn asıl olayı ne zaman görüceksn biliyo musun.
adamların bir cogunu işten cıkarsınlar da ondan sonra gör olayı..
bursanın iş piyasası belli hocam. tamam hakkını sonuna kadar savun ama bu kadar bence abartı olmaya basladı.
suan iyi günler işciler icin ama yarın öbür gün görcem onları bn.
-
Son durum; coşkunöz çalışanları anlaşıp işbaşı yapmışlar. Tofaş, reno ve mako eyleme devam ediyor.
Bu arada renodan kritik bi açıklama gelmiş. Hayır anlamadığım bu açıklamayı yaparken Türkiye'de en çok satan araç markasının kendilerini olduğunu bilmeden mi yapmış acaba? Buna rağmen ülkemizden çıkmak bence baya bi GÖT ister.
Renault'dan kritik açıklama
Renault Avrasya Başkanı Kugler, "Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz ama eğer istikrarsızlık geldiğini görürsek o zaman yatırımlarımızı gözden geçiririz" dedi
Renault'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı Jean Christophe Kugler, otomotiv sektöründeki iş bırakma eylemini değerlendirdi.
Kugler, devam eden üretim duruşlarının Türkiye için bir tehdit ama aynı zamanda global bir sorun olduğunu belirterek “Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz ama eğer istikrarsızlık geldiğini görürsek o zaman yatırımlarımızı gözden geçiririz” dedi.
-
ergingur bunu yazdımyblackworldweb bunu yazdıergingur bunu yazdı
böyle adaletin..
sn asıl olayı ne zaman görüceksn biliyo musun.
adamların bir cogunu işten cıkarsınlar da ondan sonra gör olayı..
bursanın iş piyasası belli hocam. tamam hakkını sonuna kadar savun ama bu kadar bence abartı olmaya basladı.
suan iyi günler işciler icin ama yarın öbür gün görcem onları bn.
bu konuda benim bir mesajım var zaten ilk gün ilk dk söyledim.
konunun 2. postunda duruyor
O konuda haklısın ancak bu eyleme katılanlar bunu göze almış demektir..
O kadar canına tak etmiş demek ki işsiz kalırsam da kalayım gururum-ailem-hayatım daha önemli demiştir.
Şimdi sakıp sabancı demişki: ekmeği için gurur yapan eşşektir eşşek.
Bunlar sadece ekmeği için gurur yapmamışlar. İnsaniyetlerinin görülmemesi - Haklarının görmezden gelinmesi için de gurur yapıp başlatmışlar eylemi.
Belki sonunda işsiz kalacaklar ama en azından görsün ülke bu eylemlerden çokça olduğu zaman herkesin hakkını vermek zorunda kalacak şirketler.
Zaten bu devirde sendikalar da sarı sendika olmaya başladı. bir tek kendi başına grev hakkı kaldı başka da yapacak bir şey yok zaten.
adam ellerindeki son umudu kullanıyorlar.
-
coLin bunu yazdı
Son durum; coşkunöz çalışanları anlaşıp işbaşı yapmışlar. Tofaş, reno ve mako eyleme devam ediyor.
Bu arada renodan kritik bi açıklama gelmiş. Hayır anlamadığım bu açıklamayı yaparken Türkiye'de en çok satan araç markasının kendilerini olduğunu bilmeden mi yapmış acaba? Buna rağmen ülkemizden çıkmak bence baya bi GÖT ister.
Renault'dan kritik açıklama
Renault Avrasya Başkanı Kugler, "Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz ama eğer istikrarsızlık geldiğini görürsek o zaman yatırımlarımızı gözden geçiririz" dedi
Renault'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı Jean Christophe Kugler, otomotiv sektöründeki iş bırakma eylemini değerlendirdi.
Kugler, devam eden üretim duruşlarının Türkiye için bir tehdit ama aynı zamanda global bir sorun olduğunu belirterek “Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz ama eğer istikrarsızlık geldiğini görürsek o zaman yatırımlarımızı gözden geçiririz” dedi.
6 gündür üretim yok diye biliyorum.
Günde 3 vardiya sistemiyle çalışan Renault'da üretim hiç durdurulmuyor. Saatte 63 araba üreten fabrikada üretimi durdurmanın günlük zararı 33 milyon lira olurken, tek vardiyada yaklaşık 400 otomobil üretimi gerçekleştiriliyor.
Grev nedeniyle motor üretiminin yapıldığı Renault'nun Bursa fabrikası çalışmadığı için, Romanya ve İtalya fabrikalarında da çalışmaların durduğu dile getirildi.
TOFAŞ fabrikasında ise tek vardiyada çift bantta toplam 1200 araç üretiliyor.
Hal böyleyken zarar artmaya devam ederse adamlar bırak satış miktarını, babalarını tanımazlar elbette. Kapitalistin parası da derya deniz değil. Herşeyde olduğu gibi bunda da bir limit var.