#Renodireniyor
-
Olayın sosyal mecraya yayılmasıyla beraber sosyal medya devrimcilerinin olaya intikal etmeleri an meselesidir.
Zaten çoktan 1-2 muhalefet milletvekili olay yerine yerleşip rant peşinde koşmaya başlamış bile. Olay çok farklı yerlere çekilecek. Buna bir de cihangir solcuları, ergen devrimciler ve dhkpc gibi örgütler de katıldı mı işin sonu müdahaleye gidecek sonra yine ağızlara laf verecekler. Aman efendim işçi olay çıkartmak derdinde vs. denilip şimdi olmasa bile yakın gelecekte buna katılanların fişini kesecekler.
Bu olayı ben direnişten çok ellere var bize yok mu eylemi olarak görüyorum. Aynı duyarlılık asgari ücretliye, işsiz milyonlara duyulduğu vakit seslenirseniz destek veririz.
-
bosch resmen trollemiş ortalığı amk.
şimdi onlar düşünsün - bosch
-
bende zamanında arçelik fabrikasında çalıştım
türk metal sendikası vardı ordada
toplu çıkarma yaptılar işler kötüü diye . işten çıkarılmadan 2 gün önce ne kadar sendika görevlisi yetkilisi yalakası varsa hepsi ortadan kaybolmuştu. sonrasında bizi işten çıkarmışlardı sendikaya gidenler olmuştu nerdesiniz bizi işten çıkarıyorlar sesiniz çıkmıyor die . toplantılarımız var olaydan haberdarız cevabı alınmıştı yıl=2013
-
Renaulttan biriyle konuştum, yola çıktık bi kere diyor. ama pek memnun değil pek umutlu değil gibi konuştu. şu an çalışmıyorlar, yan sanayileri de etkilenmeye başladı şimdiden.
-
Austen bunu yazdı
Olayın sosyal mecraya yayılmasıyla beraber sosyal medya devrimcilerinin olaya intikal etmeleri an meselesidir.
Zaten çoktan 1-2 muhalefet milletvekili olay yerine yerleşip rant peşinde koşmaya başlamış bile. Olay çok farklı yerlere çekilecek. Buna bir de cihangir solcuları, ergen devrimciler ve dhkpc gibi örgütler de katıldı mı işin sonu müdahaleye gidecek sonra yine ağızlara laf verecekler. Aman efendim işçi olay çıkartmak derdinde vs. denilip şimdi olmasa bile yakın gelecekte buna katılanların fişini kesecekler.
Bu olayı ben direnişten çok ellere var bize yok mu eylemi olarak görüyorum. Aynı duyarlılık asgari ücretliye, işsiz milyonlara duyulduğu vakit seslenirseniz destek veririz.
asgari ücretli , yada işsizler ses çıkardıda destekmi olunmadı ?
birileri eyleme destek verdi diye grev yanlısmı oldu ne diyonuz Allah aşkına ya . herkes hayatından memnun ki hala mevcut iktidar yüzde 40 oy alıyor, grev etkili olur yada olmaz sizden bişey bekleyen yok kenara çekilin yeter
-
Renault şu durumda kabul edecek sonra yeni alımlar yapacak işi yeni personel öğrenince grev yapanları tek tek atacak
Kimden gaz aldılarsa artık 600 lira zam nedir amk biraz is veren açısından bakın sistematik artış olsa yine iyi tam detayları bilmiyorum ama anladığım bu
-
umit bunu yazdıAusten bunu yazdı
birileri eyleme destek verdi diye grev yanlısmı oldu ne diyonuz Allah aşkına ya . herkes hayatından memnun ki hala mevcut iktidar yüzde 40 oy alıyor, grev etkili olur yada olmaz sizden bişey bekleyen yok kenara çekilin yeter
http://secim2014.hurriyet.com.tr/il/bursa-16-1
http://secim.haberler.com/cumhurbaskanligi-secimi/bursa-secim-sonuclari/
http://secim.haberler.com/2011/bursa-secim-sonuclari/
Hayatlarından memnun olmalılar ki her seçimde aynı sonuç çıkmış. Önümüzdeki ayki seçimin sonuçlarını da eğer bu başlık silinmezse buraya koyacağım. Tahminimce sonuç değişmeyecek. Bu oy verenlerin içinde bugün "direnen" işçi de var, fabrikatör de var.
İş bu tartışma bile siyasete çekiliyorsa böyle bir kitlesel oluşum daha nerelere çekilmez. İşte demek istediğim tam olarak buydu. Seçim öncesi hiç kimsenin işine yaramayacak bir mesele çıkartıldı. Olayların sonucunda 1-2 kademede değişiklik ve benzer şartların altına imza atılıp geçiştirilecek. Bunlar hep oldu, olmaya da devam edecek. Her Marx okuyan kendini devrimci, aydınlanmış ilan ettiği müddetçe bu sürecek. Hakkını bilmeyen adamlar hak aramaya çalışırsa olacak olan budur.
Şimdiden goygoy başlamış bile. Bu mesele üzerinden "acaba hükümet düşer mi, zorlar mıyız, oy düşürür müyüz" planları yapılmaya başladı. İşçinin hakkı yine işçiye bırakılmayacak hazıra konan sülüklerin eline düşecek.
-
FOXXLY bunu yazdı
bosch resmen trollemiş ortalığı amk.
şimdi onlar düşünsün - bosch
ciddi konuda yüzümüzü güldürdün hoca eyvallah :)
Austen bunu yazdıumit bunu yazdıAusten bunu yazdı(....)
(...)
hoca sizden bişey bekleyen yok kenara çekilin yeter
Renault işçilerinden duyuru:
"3 vardiya + bize desteğe gelen tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ederiz.
Tüm Bursa’ya Türkiye’ye duyurumuzdur. Bu olay Reno olayı değil Türkiye işçi emekçi olayıdır. Unutmayın.
Biz bir yola çıktık. Ya zafer ya zafer!"
Metal işçisi hakettiğini istiyor. Asgari ücretle çalışan işçi ya da herhangi bir işçi hakkını aradı de destek mi olmadı sendikalar, kamuoyu vb.?
Yeaa bunlar çok kazanıyo bide şükretmiyo diyip, işçileri taleplerinde haksız görmek nasıl bir insafsızlıktır?
Güncellemeler için:
Metal işçisi direnişle kenetlendi!
http://www.kizilbayrak.net/ana-sayfa/sinif/haber/metal-iscileri-her-yer-reno-her-yer-direnis/
Renault’ta üretim durdu, işçiler direnişte (Güncelleniyor)
http://www.sendika.org/2015/05/renaultta-uretim-durdu/
-
Ne zamandan beri hak arayan insanları eleştirir olduk? Seçim öncesi, sonrası fark etmez. Ortada bir hasızlık ve beraberinde hak arama varsa destek olunmal he o yapılamıyorsa şapka çıkarılıp selam durulmalıdır. Biz bugün bu insanları alkışlamazsak, yarın birer makine gibi çalıştığımız dönemde bir şeyler alkışlayacak gücümüz kalmayacak.
-
Hak aramaya sözüm yok da, beni asıl şaşırtan Türkiye toprakları içerisinde yaşayan bir topluluğun böylesine organize olabilmesi oldu. Yüzde kaçı bilmiyorum ama biraz Fransızlardan bir şeyler kapmışlar gibi. Ufak bir kısmı lokomotif görevi görmüş, gerisi koyundur onda şüphe yok ancak yine de hak arama hareketini başlatacak asgari insan sayısının olması güzel. Tabi bu olasılığı arttıran etkenlerden biri de, fabrikada binlerce kişinin aynı çatı altında toplanması. Zira bu ülkede normalde 100 kişiden 1'i hakkının peşine düşüyorsa 10,000 kişide 100 hakkını arayan adam çıkar. Az değil. Fakat bu iş başarısız sonuçlanır da , işten çıkarmalar başlarsa hak arayan 100 kişi, onların ardından giden 9,900 koyunun bir numaralı hedefi olur, benden söylemesi. Bu sebeple, bu toplumda, toplulukla hak aramak da büyük tehlike.