Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız
-
Knight Online Ctrl + Alt + Del Cafe diye bi klan vardı bunun ismini pmden yazmak için ctrl alt del tuşlarına basmışlığım var bi kaç kez :D
-
Reskam bunu yazdı
Ben İnternet Cafeciyim Sabah akşam Akınsoft Kullanıyorum
Gece Yatarken biri rüyamda 10-12 ye aktar
bende Yataktan kalkarım Gider Çamaşır makinesi Ayna Lavabo 3 lüsü yanyana Çamaşırmakinesine alimi koyup aynaya bakım Akınsoft penceresi nerde die araştıran insanım :)
abartma amk :D
-
CAgAtAy bunu yazdıReskam bunu yazdı
Ben İnternet Cafeciyim Sabah akşam Akınsoft Kullanıyorum
Gece Yatarken biri rüyamda 10-12 ye aktar
bende Yataktan kalkarım Gider Çamaşır makinesi Ayna Lavabo 3 lüsü yanyana Çamaşırmakinesine alimi koyup aynaya bakım Akınsoft penceresi nerde die araştıran insanım :)
abartma amk :D
Hocam Abartma Değil walla Yaşadım Defterde Allt Satıra geçmek için Enter Tusu aramaşıtım :))
-
evdeki internet yavaşladığında telekomu aramıştık, gelen adam bilgisayardan gomplayer ı bulup "bu program bilgisayarı kasar ondan bağlanamazsın" demişti. Bilgisayarın özellikleri: Asus i7 4gb ram 750 gb hafıza 2gb ekran kartı =D =D =D
-
CD okuyucu vardı haliyle 1997lerde bilgisayarda. Diskete istediğimi atan ben boş D'ye niye atamıyorum diye epey uğraşmıştım en son bilgisayarı aldığım abiye(kadir di sanırım Allah sağlık versin yaşıyorsa) götürüp bunun CD yeri bozuk, boş CD takıyorum ama bişey atamıyorum diye azar kayıştım :P
Oyunların kısayolunu diskette taşımışlığım çoktur :(
Bilgisayarı ilk aldığımızda 10 yaşındaki kardeşim wordde renkli yazıları kurcalıyor diye dövmüştüm. "Bozacaksın a. koduğumu" diye
-
resimde ki x ( kapat ) işaretine basmaya çalışan bastıkça kapanmayan pencereyi control del le sonlandırmak istediğimde windows resim görüntüleyicisini görüp şoke olmam o esnada kafamın gayet yerinde olması ve aklıma hep geldikçe, püü yazıklar olsun bana.. dedirten olay.
forumlarda gezerken
ekranda aniden belirmesiyle sinek olduğunu düşünmem ve üzerine parmak basmaya çalışmam..t11 saha kabinin fiber testini yaparken, jdsu ölçme aletinin dil modunun garipleşmesi.. üstüne lan bağlantıda laptopun kitlenmesi. şefin ve benim anlam verememiz. ( hala aklıma geldikçe düşünüyorum.. )
çok s2kim sonik olay var hangisini yazim amk :D
-
Sene 2010 ilk defa pc alıyorum,sehpaya kurduk tabi net yok açtım pcyi yapacak bişi yok,solitaire oynadım net bağlanana kadar...
-
Şimdi aklıma geldi.
Cdye dosya kopyalamak için cd writer'a ihtiyaç olduğunu bilmiyorum. Bi nero indirsem hallolacak sanıyorum. Tabi o zamanki net hızıyla nero indirsem(dial up net) cd writerdan daha pahalı tutar :D
Gittim bi cdciye nero aldım. 50 kuruşa orjinal cd almıştım.. Tabi cd'yi gene yazamadım. Sonradan öğrendik işte..
-
Bi gece 10 seneden fazla oluyor, uykuda yataktan kalkmışım, mouse diye o zaman 5510 nokia telefonu elime almışım mouse kullanıyorum...
O sırada annem uyanıyor, tuvalete gitmek için, önce uyanığım sanıyor, sonra bakıyorki monitor kapalı,
güçlühan güçlühan diye seslenince uyandım ki, mouse yerine elimde telefon, monitor kapalı bilgisayar kullanıyorum :)))
-----
Eryamana ADSL yeni gelmiş, 3-5 gün olmuş olmamış daha... Telefon babamın üzerine yıl 2003, tuttuk sincan telekoma gittik. ADSL başlatacaz 49 lira 128 kbps internet alacaz...
Hazır gelmişken, tahribat fln var sabit IP istiyorum dedim.
Senin IP'n zaten sabit dedi. Peki kac dedim? 8 dedi...
meğersem PPP'nin VPI adresini okumuş bi yerde, bu değerleri söyleyin demişler adama, herif ne bilsin VPI nedir IP nedir :)
-----
Eryamanda bi CD'ci vardı, alt katta aktar, üst katta cd satıyordu, adı şifalı cdciye çıkmıştı :)
-----
Teknik servis olduğumuz zamanlarda, mavibilgisayarda online satış ile PC alan niğdeden birisine, kasanın içinde kargaburnu göndermişiz :) Sonradan ortaya cık, kasadan ses gelince :)
------
Maltepe metrosunun 2 paralelindeki sokakda teknik servis için eve gittiğim bi kadının, pcye virüs girmemesi için her gün temizlediğini gözlerimle görüp, kulaklarımla duymamın üstünden 9 sene geçti :)
-----
2000'de teknik servis olarak başladım bu işe, her gün karşılaştığımız olayları yazsam kitap olur yemin ediyorum :)
renegadealien tarafından 12/Eyl/12 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilgisayar eve ilk alındığında okuma yazma bilmiyordum. O zamanlar da bilgisayarı açıyordum painti açıp resim çizebiliyordum win 98 yüklüydü. Kapatmak için bize bilgisayarı kuran abi tembihlemişti "Sakın fişi çekerek bilgisayarı kapatmayın!!" biz de sözünden çıkarmıyız ilk göz ağrımız. Neyse ben kapatmayı bilmiyorum. Sol en alttaki çubuğa basıcan sonra monitörde gece resmi çıkıcak o çıkınca sağdakine basıcan diye kendi kendime ezber yapmıştım :D
Birgün hergün yaptığım işlemi yapıyordum bilgisayar yeniden başlıyordu kapanmıyordu. Tabi ağlaya ağlaya fişi çekmek zorunda kaldım çünkü annemin bilgisayarı açtığımdan haberi olmaması gerekiyordu (Ne biliyim işte ya kızarsa :D)
Sonradan aklıma geldi meğersem listboxta "Yeniden Başlat" seçili kalmış :D
Ha bir de genel itibariyle şöyle bir durum var; teknolojiyi çok sıkı takip ettik babam her yeni şeyi (gücümüzü zorlayarak) alıyordu. amd 2500+ ilk çıktığında aldık. O derece sıkı takip ediyorduk. Ama daha 1 yıl geçmeden amd 64 çıktığı için olacakki almanyadan gelen packard bell laptop'u hala kullanıyorum (512 mb ram 32 mb'ı da ekran kartına gidiyor) Başka bilgisayarım da yok :))