Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız
-
RaAmLis bunu yazdı
win95 zamanlarıydı, daha doğrusu benim pcde 95 yüklüydü. Yaşımda oldukça ufak, babama zorla oyun aldırırdım ama hiçbirini çalıştıramazdım sonra da cd ciye söverdim bozuk oyun satıyor diye:D Sonradan öğrendim ki çoğu oyunu benim pc kaldırmıyormuş bazıları da win98 oyunuymuş 95'e uyumlu değilmiş. Acemilik dönemimizde böyle cd satanlara söverek geçti işte. Bide 56k modemle internete gizli gizli girmeye çalışırdım tabi modemin bağlanma sesi bunu imkansız kılıyordu:D Adsl filanda ilk çıkıtğında billboardlarda km göstergesi vardı ibre sona vurmuş filan ahaha ne günlerdi ya şimdi 3mbite düşünce ttnete sövüyoruz:D
öle cd yazma hede hödö muhabbetlerinden bi haberdik bizde, bilgisayara kurulu oyunun masaüstünde simgesini alır diskete atardık , disket amk ya.. 1.44 mb :) sonrada niye çalışmıyo la bu oyun benim bilgisayarda çalışıyodu halbuki diye söver dururduk :d
-
masa üstü bigisarımın masasının üstüne laptopu koyup download yapmaya başlamıştım. sürekli masa üstünü kullandığım için masa üstünün mause ile laptopu kontrol etmeye çalışmaya başladım. " lan bu niye çalışmıyor ctrl del yapmalar masa ustunun klavyesiyle laptopu kontrol etmeye çalışmalar " yeğenimin dayı o mause laptopun değilki demesiyle irkildim. yeminle psikolojim bozlmuştu kendi kendime gülmeye başladım :(
arkaşımın download çabuk olsun diye pc'nin monitörünü sağa doğru kaldırdığına şahit oldum. napyonlan .? dememe karşılık kanka böyle daha çabuk iniyo valla bak demesiyle gülme krizine girmiştim. :D
İlk format attığımda yüklediğim xp korsanmış ve seri numarısını girmediğim için siyah ekran çıkıp geriye doğru sayıp kapanıyordu. bizim pc hocasına götürüp hocam durum böyleyken böyle dedim pc gösterdim. adam win32 virüsü bulaşmış format at tekrar demesiyle defalarca format attım. tabi sonradan korsan xp'den dolayı böyle olduğunı öğrenince çok sövmüştüm. çömezlik işte.
ilk win 98 bilgisayarımız vardı abimin. sabahları kalkar gider paintten oyun oynardım. kasanın arkasında 250,220v mı neydi dye ayar çubuğu vardı elektrik az gitsin diye 220 indirince çubuğu pc çalıştırmamla patlaması bir olmuştu. ve uzun yıllar bilgisayarsız kalmıştm.
-
ben değilde bizim pederden bi hikaye anlatam. bigün aradı bnm diyo yav oglum feysbuka girecem mailimi yazıyorum fln da şifreyi nereye yazacam bulamadım fln. sordum bende hangi sitedesin ne yazıyo ekranda fln. adam demezmi google diye. arama çubuğuna yazmış maili şifre yazacak yer arıyo:D hiç bozmadan ddm kapat 10dk ya arayacam sni diye, o 10dk yerlerde yuvarlandım amk:D
-
Kucukken tamirden gelmisti kasam.babam eve gec gelecekti.sirf o pc aksam evde olacak diye kucucuk ben o kasanin altinda ezile ezile 1 km yol yurudum.Hatirliyorumda yolda hic bi got yardim etmedigi gibi acikli bakis atiyolardi hepsinin ...
whopper tarafından 29/Eki/12 08:18 tarihinde düzenlenmiştir -
crack yapmayı bilmezdim o koca kasayı tanıdık internet kafeciye götürürdük.
-
Peroksit bunu yazdı
Oyunların kısa yollarını diskete atardık farklı yerde çalışmayıncada sorunu çözmeye çalışırdı :D
aynen johny wayne çok zekiydik
-
ben ilk 98 yılında win95 li pc ile tanıştım.
ertesi günü çökerttim. ok var gibi systeme girmişim.
o zamanlar bilen de yok bi gece sabaha kadar ankaradan teknik servisle telefonda veri kurtarmaya çalıştık.
o ordan anlatıyo peder yapıyo arada da bana dönüp ağzına ne geliyiyosa sövüyo :D
neyse düzeldi pc. 2 3 gün sonra teldeki adamın dediklerini yaparken karıştırıp gene çökertmiştim.
peder gene aynı hesap ağzına geleni dediydi :D
ama ondan sonra bir açılmışım sormayın :D
-
Civilization oynadığım senelerde 1999 felan sanırım, 6-7 saat oynadıktan sonra sokağa çıktığımda sağdan soldan tanklar silahlı adamlar gelecek hissine kapılırdım. hatta binalara bakardım bunların yenilenmesi, yerlerine yeni modern binalar dikilmesi triplerine girerdim.
-
SeyhSamil bunu yazdıPeroksit bunu yazdı
Oyunların kısa yollarını diskete atardık farklı yerde çalışmayıncada sorunu çözmeye çalışırdı :D
aynen johny wayne çok zekiydik
ben bunu hiç yapmadım çocukluğumda, bilgisayardan iyi anlıyorum diye geçinen benden 2-3 yaş büyük olanlar da yaparken rastladım bir gün internet kafede tabi ben kısayol olduğunu çözmüşüm artık birisi mi söyledi yoksa kendim kurcalarken mi keşfettim bilmiyorum ama anlatamıyorum adama bir türlü inanmak istemiyor. Sonra 1.44 mb diktei yaklaşık 80 mb yapma olayı vardı ne deli birşeydi o tabi asla çalışmazdı aq
-
Yıl 1992 286 Taban Yeni İşlemcili Turbo Modda 16Mhz Çalışan Son Model KRN Marka Bilgisayar Almışım.. Ama Daha Önce Bilgisayarla Tanışıklığım Sıfır. Bilgisayarı Getirdim Eve, Açtım Oturdum Başına, Annem Geldi Nedir Bu Dedi, Anne Dedim Bu Bilgisayar Ne Sorsan Bilen Bir Aygıt, Bak Ben Bişey Soracam, Yazdım Siyah Ekrana Komut İstem Yerine, Dünyanın En Büyük Dağı Nedir? Soru İşaretinide Vurdum Ve Entere Bastım.
Ekranda Yazır Bad Commanda Or File Name. :) Uğraş Dur, Kafa Gitti.. Rezil Oldum Annem Bu Nedir Böyle Aletlerde Nedir Dünya Para Harcadınız Diye Söylendi... Nasıl Bir Dünyadır Şu Bilgisayar Alemi.. :)