Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız
-
küçüktüm kuzenim yanımda hitman oynuodu, bende çaktırmadan ctrl ye felan basıp kendimi tatmin ediyordum. O zaman ki mutluluğu şimdi yakalıyamıyorum.
-
firefox ilk çıktığında her yerde reklamları vardı. bilgisayarcıya firefox yüklesem bişi olur mu diye sormuştum. o da allahtan ciddi ciddi cevap vermişti. ben olsam gülerdim kendime :D
-
renegadealien bunu yazdı
Eryamanda bi CD'ci vardı, alt katta aktar, üst katta cd satıyordu, adı şifalı cdciye çıkmıştı :)
Dİğerleri normalde buna koptum işte ahah a :D
-
okumayı mirc sökmüştüm :) 4-5 yaşlarında eve geldi pc :) mirc açtığımda sanki karşımda bir kız var gibi geliyordu seviyordum . Linkçi vardı orda acayip sitelere giriyorduk :) ne günlerdi ya :) Bilgisayar kapanmasa virüs girmiş diyordum :) dayılarımın zorurla formatı herşeyi öğrenmiştim daha 2.sınıfta idim herşeyi yapıyordum :) ama hiperaktifite olduğunda hiçbirşeyde profesyonel olamadık ama herşeydede bir bilgimiz vardır :)
-
95 yılında almıştım ilk bilgisayarı.. o zaman 4. sınıftım :D babam bilgisayarı kurup mesaiye gitmişti. sonra ben nasıl yaptıysam yeni klasör açmıştım. SOnra 80 olan kalp atışım 160 a vurmuştu :D
Açtığım klasörü sileyim derken yeni bitane daha klasör açtımmı amk :D Bi koyvermiştim ağlamayı ben bilgisayarı bozdum diye ahahah :D
-
ErotikPanda bunu yazdı
95 yılında almıştım ilk bilgisayarı.. o zaman 4. sınıftım :D babam bilgisayarı kurup mesaiye gitmişti. sonra ben nasıl yaptıysam yeni klasör açmıştım. SOnra 80 olan kalp atışım 160 a vurmuştu :D
Açtığım klasörü sileyim derken yeni bitane daha klasör açtımmı amk :D Bi koyvermiştim ağlamayı ben bilgisayarı bozdum diye ahahah :D
hocam bilgisayarda bir daha dene aglicanmı
_ -
o zman cd-rom vardı pc de gıttım lg dvd aldım taktım film izlicem kiralamıştım cd yi içinde cd buz oldu buyuk bır patlama sesi ile böyle garipti filmin adı da " Ada "
-
HannibALgan bunu yazdı
97 senesiydi orta sondayız. Hayatımızda ilk defa bilgisayarla tanıştık. Herkes başına üşüştü. klavyesine dokunmak ne mümkün. Neyse bir hafta sonra ne olduysa bizim Windows 95 çöktü. Koca okulda ki tek bilgisayar çöktü. o hafta bilgisayar dersinde bilgisayar yine vardı ama kapalıydı. O an sınıf arkadaşlarımdan biri kalkıp ''örtmenim hepsi Hamza'nın yüzünden geçen hafta hastaydı, bilgisayara bakarkene de hapşurdu. Kesin virüs bulaştırdı'' demişti. O gündeler buna inanmıştık. Şimdi hatırladığımda hala gülüyorum...
bu çok iyi : )))
-
geçen gün bi arkadaş bilgisayarıma böcek girdi bozuldu açılmıyor bile dedi.
olm böcek girmesiyle bilgisayar bozulur mu lan bi virüs temizleme programıyla temizlersin en kötü bi combofix çalıştırırsın olur biter dedim.
ikimiz de birbirimize anlamsız gözlerle bakıyorduk.
ben böcek girdi deyince "bug" dediğimiz virüslerden girdi sandım. adamın bilgisayar kasasına harbici böcek girmiş ve power supply'ın fanını bozmuş.
--
90ların ortaları ya da sonlarında peder beyi bir türlü internet pakedi almaya ikna edememiştim (o zamanlar ixir, e-kolay, fıstık gibi servis sağlayıcıları vardı) paket olmayınca 146dan bağlanıyorduk ve haliyle fatura kabarıyordu. bir ay baya yüklü bi fatura gelip de internete girmek yasaklanınca kendimce garip yöntemler geliştirmiştim. gece gizlice kalkıp banyoda ne kadar havlu varsa toplar ve bilgisayarın arkasına modemin olduğu yere doluştururdum ki çevirme sesi duyulmasın. gireceğim siteye girer (genellikle adult. çocukken pek meraklıyız.) sitenin anasayfası yüklenince interneti anında keser ve bütün fotoğrafları sağ tıklayarak kaydederdim, sonra bir başka siteye sonra bir başka siteye derken saatlerce böyle takılırdım. sonra da yaptığımdan pişman olup hepsini silerdim haha :D
--
bir başka garip anım da bırakın ingilizceyi okuma yazma bile bilmediğim zamanlarda evdeki bilgisayara sağolsun dayım indycar racing diye bir araba yarışı oyunu kurmuştu. oturup saatlerce sadece onu oynardım. bi gün kuzen benzeri bi akraba gelip kontrollerini bozmuştu ve garip tuşlara atamıştı. ben de yapmayı bilmediğimden bir sonraki sene dayım bize misafirliğe gelene kadar abuk sabuk tuşlarla kontrol etmiştim arabayı. atıyorum sağa dönmek için tab tuşu sola dönmek için space gaz için yumuşak g falan gibi.
--
unutamadığım bir diğer anım da şudur ki hayatımda yalnızca bir kere orijinal oyun almışlığım vardır.ve bu da hayatımda aldığım satın aldığım ilk oyundur.
o6u2 tarafından 15/Eyl/12 13:36 tarihinde düzenlenmiştir
98 senesinde world cup 98 oyununu mağazadan o günkü parayla 5 milyona almıştım. hemen koşarcasına eve gidip bilgisayara taktığımda play tuşuna basılmadığını farkederim. uğraşırım uğraşırım, cdyi çıkarır çıkarır tekrar takarım silerim ederim bir türlü olmaz. aldığım mağazaya üzgün bi şekilde gidip bunun bozuk olduğunu ve değiştirilmesini istediğimi söylerim. adamın açıklamasından sonra oyunu önce install etmem gerektiğini anlarım :D -
bu konu niye uyudu lan ? mis gibi konuydu. hortlatıyorum banane yazacaksınız !