SAP İle Günlük 1000 TL Kazanın
-
HolyOne bunu yazdı
O işten bi halt anlamadım ben hocalar.
Fabrika gidiyor SAP alıyor, programın fiyatı 2 milyon dolar. Bu böyle her türlü işletmenin yönetimi için hazır database templateler üzerine iş akışı modellenen bir sistem.
Bir de danışmanlar gerçekten böyle paralar alıyorlar. Alsınlar ona da bişey demiorum.
Ama templateden oluşan bir modeli 2 milyon dolardan başlayıp alıp üstüne bu danışmanlara dünyayı ödeyen yöneticilerin kafasini zkm. 10 tane .net ci alın fabrikanız için özel yazsınlar. Hiçbir işletme tam aynı değildir ki template e oturtacan, onun için danışmanlara da bu paraları ödersin kendine uyarlasınlar koca programı diye.
Not: refli link yasakmı la ben bilmiodum kim koydu ki o yasağı? zaten bütün linkler otomatik nofolow lu niye yasak olsunki
Bu yaz manisa Boschta staj yaptım. Satınalma departmanına yolladılar. Öyle bir programki dünyadaki bütün Bosh fabrikalarıyla entegre bi sistem. Program çökse başına bi iş gelse fabrikada üretim durur. Satınalma kısmını az buçuk öğrendim :D ekmek kazanır mıyım ki ? :D
Düzenleme: Öyle bir sistem kurmuşlarki yeni kullanıcı adı yaratmaya bile para alıyorlar, kısa dönem stajyeri olduğumdan (3 haftalık) bana kullanıcı adı almamışlardı :/
madrew tarafından 07/Kas/12 15:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Mukavim_ bunu yazdı
Müthiş bir iş kapısı, bir arkadaşım aynen söylendiği gibi danışmanlık yapıyor bir yazılım firmasında. Aylık 4500 TL gibi bir rakam söylemişti geçen sene. Yaptıkları şey kabaca fabrikanın iş akışını programa entegre etmek.
Endüstri müh. oldukça ilgileniyor bu programla, onun haricinde işletmeci ve bilg programcıları da ilgileniyor.
Not: Müdür günlük 1000tl biraz abartılı değil mi?
Arkadaşın danışmanlık şirketinde çalışıyordur. Freelance danışmanlar Türkiyede 450-1300 TL Yurtdışında euro olarak çalışıyorlar. Ama freelance olabilmek için 3-5 sene tecrübe gerekiyor. 1000 TL'yi tabiki dikkat çeksin diye yazdım, başlangıçta bu kadar kazanılamaz. Ama yalan değil tecrübeli bir danışman daha fazla bile kazanıyor.
Başlangıçta şirkette veya danışmanlık sirketindede çalışsanda yine diğer sektörlerden iyi kazanıyor.
kulaksiz tarafından 07/Kas/12 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
deneme: imzam çıkıyor mu?
-
Bu SAP esaypi diye okunur.
dünyanın en büyük proğramı olması lazım.
-
SAP ile ilgili az buçuk bilgim var. Program çok pahalı. Danışmalık alsanız ki almanız şart o da extra para.
Bildiğiniz ERP sistemlerin en stabil çalışanı, pahalısı ve detaylısıdır. Büyük holding yada şirketler grubunuz varsa kullanmayı düşünebilirsiniz.
Danışmanlarının veya modül uzmanlarının kazandığı paralar gerçekten ciddi rakamlardır. Boş iş değil yani...
Bana sorarsanız bir gün çok büyük bir şirkete sahip olsam bu SAP ı kurmam satın almam. İşim olmaz. Onun yerine şeyhin dediği gibi bir ekip kurarım. Dolgun ücretle çalıştırırım. Onlara sıfırdan costum olaraktan hazırlatırım. Sürekli yeni ihtiyaçlarımı hallettiririm. Hem bana özel olur. Hem her istediğimi kolayca ekletirim. Ayrıca 2 milyon doları bulmaz bunun maliyeti =)
-
2 milyon dolar mış. kim veriyormuş.. o paranın çeyreği ile istedikleri programı yaptırırlar. Çok mantıksız geldi. hem en az 10 yıl ücretsiz destekte alırlar.
buna para veren şirket yöneticisinde zerre akıl yoktur.
-
bakalım bi ara dursun
-
sap candır beyler bılen ac kalmaz 1-2 modulunu bılırım oda tamm degıl
-
Kesinlikle ucma uydurma sallama.SAP calisanlarinin ortalama maasi 3 bin tl dir.Bir zamanlar millet oracle nedir bilmezken aynisini oracle icin soluyorlardi aylik 10 milyar kazaniliyor vs vs diye :)
-
lan ayıp olacak ama sap ne ne işe yarıyor sap deyince normal sap aklıma geldi googleye yaz ezik olma demeyin üşendim.