SAP İle Günlük 1000 TL Kazanın
-
Tiger yeterlidir, üzerine 2 de .net çi alırsın her şey sorunsuz işler. Sapla para kazanmak için sapın büyük fiziğin de yerinde olması yeterlidir.
-
simdi egri oturup dogru konusalım.
günlük 1000 lira, Türkiye standartlarında sacma bir rakam, konuyu acan kisi de dikkat cekmek icin yazdıgını söyledi zaten.
fakat bunun yanında, 4-5 sene tecrübeli bir SAP danısmanının aldıgı maas, 5 bin liradan az olmaz bence.
SAP, bir IT'cinin ögrenebilecegi belki de en kompleks yazılımlardan birisi, kimse videolu egitim setleriyle ögrenip danısman olmuyor mesela, danısmanlık noktasına gelene kadar özel kurslar alınıyor, staj yapılıyor, en az 1-2 sene uzmanların yanında isi ögrenmeye bakılıyor ama sonucta gelinen nokta, Türkiye'deki bilisim sektörü acısından üst düzey bir pozisyon bana göre.
yüzlerce, binlerce bilgisayar, endüstri mühendisi var, bunların hepsi 3 sene icinde 3-4 bin liralık maasa tutunabiliyor mu ? tabii ki de hayır.
o yüzden Oracle DBA'larında oldugu gibi, SAP danısmanları da elle tutuluyor.
bizzat halamın oglu üzerinden örnek vereyim, kendisi kocaeli üniversitesi endüstri mühendisligi mezunu, ilk senesinde samsun'da 1500 lira civarında bir maas teklif ettiler, kabul etmedi, istanbul'da özel kurslara gitti, hangileri bilmiyorum da, su an 6 ya da 7. senesi olması lazım, aldıgı maas 7-8 bin civarında benim bildigim kadarıyla.
isvicre'ye, italya'ya, degisik türden avrupa ülkelerine gidip geliyor. yani kolay bir is de degil.
Andrei tarafından 07/Kas/12 18:20 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi diyelim ben üniversite okumadım ama sap danışmanı eğitimi aldım ve hakkını fazlasıyla veriyorum işe girme oranım nedir? çünki kursa gidip işi öğrenip aç kalma şansıda var.
-
-
ArduouS bunu yazdı
şimdi diyelim ben üniversite okumadım ama sap danışmanı eğitimi aldım ve hakkını fazlasıyla veriyorum işe girme oranım nedir? çünki kursa gidip işi öğrenip aç kalma şansıda var.
Ne yazıkki üniversite okumadıysan şans çok zayıf hocam, açık öğretimde olsa mutlaka üniversite eğitimi gerekiyor.
-
HolyOne bunu yazdı
Not: refli link yasakmı la ben bilmiodum kim koydu ki o yasağı? zaten bütün linkler otomatik nofolow lu niye yasak olsunki
:|
noname tarafından 08/Kas/12 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
SAPtan ziyade olabilirlik açısından yerel LOGO şirketine bakmakta fayda var, o tarz maksimum kapitalist firma 6 saat mesai+ 12 saat göt verme şeklinde yararlanmıyorsa sizden o parayı vermez.
Bilmeyenler için SAP dünya çapında ERP(Enterprise Resource Planning [Kurumsal Kaynak Planlama]) yazılımları satan Alman kökenli bir firma. Söz konusu ERP olunca 2 milyon birim paraları yadırgamamak lazım. Ayrıca dünya çapında derken tekrar vurgulamak istiyorum global pazarın çoğuna sahip taşaklı bir firmadır, rakibi oracle dır. Diyeceksiniz neden Oracle tercih edilmiyor zaten adamların kullandığı DB oracle tarafından yazılmış, olay tamamen pazarı erken ele geçirmek ve yayılmak ile alakalı, şu biraz daha fazla optimizasyon için köklü firmaların hiç biri 1-2 aylık entegrasyon duraksamasını göze almaz aynı zaman hali hazırda senelik sözleşmeler yapılır.
SAP danışmanı ne yapar bilmiyorum, ERP çözümlerinde danışmanların ne yaptıklarını biliyorum gerçekten iyi paralar alırlar ama günlük 450 TL yi ancak ben kazanırım oğlum naptınız öyle yevmiye mi olur.
-
Andrei bunu yazdı
simdi egri oturup dogru konusalım.
günlük 1000 lira, Türkiye standartlarında sacma bir rakam, konuyu acan kisi de dikkat cekmek icin yazdıgını söyledi zaten.
fakat bunun yanında, 4-5 sene tecrübeli bir SAP danısmanının aldıgı maas, 5 bin liradan az olmaz bence.
SAP, bir IT'cinin ögrenebilecegi belki de en kompleks yazılımlardan birisi, kimse videolu egitim setleriyle ögrenip danısman olmuyor mesela, danısmanlık noktasına gelene kadar özel kurslar alınıyor, staj yapılıyor, en az 1-2 sene uzmanların yanında isi ögrenmeye bakılıyor ama sonucta gelinen nokta, Türkiye'deki bilisim sektörü acısından üst düzey bir pozisyon bana göre.
yüzlerce, binlerce bilgisayar, endüstri mühendisi var, bunların hepsi 3 sene icinde 3-4 bin liralık maasa tutunabiliyor mu ? tabii ki de hayır.
o yüzden Oracle DBA'larında oldugu gibi, SAP danısmanları da elle tutuluyor.
bizzat halamın oglu üzerinden örnek vereyim, kendisi kocaeli üniversitesi endüstri mühendisligi mezunu, ilk senesinde samsun'da 1500 lira civarında bir maas teklif ettiler, kabul etmedi, istanbul'da özel kurslara gitti, hangileri bilmiyorum da, su an 6 ya da 7. senesi olması lazım, aldıgı maas 7-8 bin civarında benim bildigim kadarıyla.
isvicre'ye, italya'ya, degisik türden avrupa ülkelerine gidip geliyor. yani kolay bir is de degil.
Dikkat çekmek için yazdığımı söyledim fakat yalan birşey yazmadığımı da söyledim. Çevremdeki danışmanlardan günlük 450TL altında rate'i olan yok. Tecrübeli iyi bir danışman rahatlıkla günlük 1000 TL kazanır. (Bazen cimri firmaların günlük 300 -350 TL işleri çıkıyor ama kimse gitmek istemiyor.)
Maaşlı çalışanlarınki dediğin gibi 4000-7000 arası olur. Çok garantici değilse kimse 3-5 seneden sonra maaşlı devam etmek istemez, freelance danışmanlığa gecer.
İşin kolaylığı zorluğuna gelince, dünyada hiçbir kolay iş yok , en kolay görünen işe bile emek vermezseniz, iş olarak görmezseniz bişey kazanamassınız.
Kimse internette gördüğü bişeye araştırmadan girmesin. kendiside iyice araştırsın. bende yardımcı olurum. Gerçekten ilgilenenlere müsait bir zamanda bilgi veririm. Hatta forumda başka danışman arkadaş varsa onlarda katılırsa daha yararlı olur.
-
noname bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Not: refli link yasakmı la ben bilmiodum kim koydu ki o yasağı? zaten bütün linkler otomatik nofolow lu niye yasak olsunki
:|
banada yasak dediler kaldırdım ama kurallarda yasağı bulamadım. Hepsini okumadım, Ref diye arattım bişey çıkmadı. Böyle bi yasak var mı? Yasağı kurallarda bulan gönderebilir mi?
kulaksiz tarafından 08/Kas/12 19:29 tarihinde düzenlenmiştir -
beyler,
Aralık 2012 için ücretsiz eğitim kazanan belli oldu;
http://egitim.finsoft.com.tr/2012/11/%CF%83/
Ayrıca engelli arkadaşlara ücretsiz SAP kullanıcı eğitimi veriliyor, her kurda 1-2 kişi olacak şekilde.
Çevrenizde fiziksel engelli SAP öğrenmek isteyen tanıdığınız varsa yönlendirebilirsiniz.