folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Savaş Halinde Sığınaklar :)

Savaş Halinde Sığınaklar :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bence pek savaş çıkmasından önce düşünmemiz gereken başka şeyler var  ,

Zülfü Livaneli  (09.05.2007)   
    Yazarımızın arşivinde  
    Diğer Yazarlar Dilek Önder Zafer Mutlu Güngör Mengi Tayfun Devecioğlu Leyla Umar Ruhat Mengi Zülfü Livaneli Tuğçe Baran Erol Çevikçe Seyfettin Gürsel Asaf Savaş Akat Oğuz Büktel Ali Ağaoğlu Haşmet Babaoğlu Duygu Asena İclal Aydın Tuna Kiremitçi Reha Muhtar Can Ataklı Mehmet Tezkan Deniz Güçer Okay Gönensin Ruşen Çakır Suat Kılıç Selahattin Duman Süheyl Batum Bilal Çetin Mustafa Mutlu Onur Kumbaracıbaşı Elif Ergu Necati Doğru Bülent Akarcalı Sezgin Özcan Cengiz Özdemir Yavuz Semerci Ebru Drew Cengiz Aktar Mine G. Kırıkkanat

Çantalar içinde 404 atom bombası dolaşıyor

Harvard Üniversitesi’nden aldığım bir konferans daveti üzerine üç günlüğüne Boston’a gidip geldim ve tahmin edeceğiniz gibi, konuşma yapmanın yanı sıra bu bilim kurumunda çok ilginç kişilerle konuşma ve onları dinleme olanağı buldum.

Son günlerde iç siyasete kilitlenen gündemimize uzak bile olsa, belki bazı ilgilenenler olur diye bunlardan söz etmek istiyorum.

Önce en çarpıcı olanından başlayayım:

Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle, sistemin tekrar kontrol altına alınması arasında geçen otorite boşluğu döneminde bu ülkeden 400 atom bombası çalınmış.

Bunlar birer evrak çantasına sığacak büyüklükte bombalar ama her birinin Nagazaki’ye atılandan yüz kat daha fazla tahrip gücü var.

Uzmanlar, bu bombaların gümrüklerdeki x ışını cihazları tarafından da görülemediğini söylüyor.

Harvard çapındaki bir üniversitede yapılan resmi bir konuşma olmasa insanın inanası gelmiyor ama Amerika’dan da dört bomba çalınmış durumda.

Yani dünyada şehirleri yok edebilecek 404 adet bomba birilerinin elinde.

Bir kısmının Bin Ladin’in elinde olduğundan kuşkulanılıyor.

Çünkü hazret birkaç yıl önce yaptığı bir açıklamada “Elimizde İslam bombası var!” demişti.

Hükümete de danışmanlık yapan uzman profesörler diyor ki: “Bu konuda ne yazık ki elimiz kolumuz bağlı. Birisi Washington’u uçurmayı aklına koyarsa eline bir çanta alıp gelerek bunu yapabilir.”

Sonra bu çaresizliği şu sözlerle daha da vahim hale getiriyorlar:

“Bu durumda, bomba patladıktan sonra neler yapabilecekleri konusunda halkı aydınlatmaktan başka çare yok. Böyle bir durumda herkesin aklına kaçmak gelir. Sakın bunu yapmayın. Evin bodrumu gibi bir yerlere girin, kapıları sıkıca kapatın. Yeme içme derdine düşmeden en az üç gün orada bekleyin. Sonra da kaçabildiğiniz kadar uzağa kaçın. Belki üç ay yaşama şansınız olur.”

Amerika’nın beyni sayılan bir üniversitede açık açık söylenen bu sözler ülkedeki korkunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Böyle bir dönemde Bush gibi her türlü çılgınlığı yapabilen birisinin görevde olması, tehlikeyi daha da artırıyor.

Çünkü Bush Orta Doğu’daki dengeleri giderek daha da çözülemez hale getirmekte.

Kendimle ilgili olduğu için epey tereddüt ettim ama sonunda bir Harvard profesörünün Bush şakasını aktarmaktan alıkoyamadım kendimi.

Harvard’ta konuşma dışında Mutluluk filmi de gösterildi. Harvard Film Arşivi’ndeki gösteriden sonra gelen soruları cevaplandırırken, kitabın orijinali ile İngilizcesi arasında fark olup olmadığını soran bir izleyiciye “Evet var!” dedim. “Amerika’daki yayınevi kitabı ortalama Amerikalı da anlasın diye basitleştirdi.”

Bunun üzerine Lenor Martin adlı Harvard profesörü espriyi patlattı: “Demek ki Başkan Bush da kitabı okuyabilir artık.”

Bilmem, salonda müthiş bir kahkaha ve alkış patladığını belirtmeme gerek var mı?

Şaka bir yana ama bu bomba işi sahiden ciddi. Bilim adamlarının sunuşlarını dinlerken sırtınız ürperiyor.

Diyeceksiniz ki bizim o kadar çok sırtımızı ürperten konu var ki, varsın bir de bu olsun.

Ama benim anladığım kadarıyla dünya diken üstünde.

------------------------

şimdi bence tekrar bi düşünün , nereye sığınabiliriz ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    kütahyada üniversitenin altı sıgınak ve tunellerden oluşuomuş...
    hurafede olabilir bize söylenen buydu.
    ayrıca radyoaktif  saldırılara karşı türkiyede özel olarak sadece 1 tane sıgınak war. oda eskişehirde.
    gidip gezmiştim içine giresiye kadar 3-4 kapı geçiosun. kapılar çelik kapının 4-5 katı kalınlıgında

Selam ve dua ile...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    abü bizim sitede her apartmanın altında sığınak var bodrum bölümü ayrı bi de sığınak var. hatta tualeti bilem var :D

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek
    bırakın savaşı tüpraşı patlatsa adamlar tekirdagdan bolu dagina kadar herteraf duzlenir.siginaga da gerek kalmaz.

hız emniyettir...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zülfü Livaneli'nin yazısı tüyler ürperticiydi!

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    BiGGest bunu yazdı:
    -----------------------------
    öncelike...o avatarının altındaki madalyalar bana salak deme hakkını vermez sana..

ikincisi.. " incirliğemi koşacaksın,ırak sınırından ırağamı gireceksin" .. tamamiyle saçma bi cümle.. neden ?
    düşün istanbuldasın..ırak ın oralarda yada incirlik civarlarında bişeyler oldugunu duydun Sıgınak mı arıycaksın istanbulda :) 

seninde pek orduyu tanıdıgını sanmıyorum...sana tavsiyem " kara şahin düştü " filmini izlemen..o zaman anlarsın belki ne demek istedigim..

1. Avatarımın altındaki madalyalara dayanarak değil, kişisel görüşlerime dayanarak diyorum...

2. Hangi yılda, nerede, ne durumda olduğumuzdan bihabersinki, yada kasımpaşa delikanlısı edalarındasinki, - yazdıklarından öle görünüyor- savaş anında "gelsinler ullen" tarzında konuşmayı düşünüyorsun sanırım :)

3. Herşey filmlerdeki gibi olaydı, bizim savaşmamıza gerekmezdi, Malkoçoğlunun yanına verirdik seni, birlikte gider fethederdiniz abd yi fln...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Amerikan filmlerinde oluyor ya sığınaklara hep öncelikli kişiler alınıyor, diğer insanlar ölüyorlar. İst da öyle olur.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:
    Amerikan filmlerinde oluyor ya sığınaklara hep öncelikli kişiler alınıyor, diğer insanlar ölüyorlar. İst da öyle olur.

simdi vali ve belediye baskani oncelikli insan mi olacak ?

istanbul trafiginin icine eden insan her halde o siginaginda icine eder,

her isi kendi yandaslarina veren her halde siginaga once beni alacak degildir, torpil oradada isleyecektir.    

burasi Turkiye 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

okullar, hastahaneler, devlet daireleri kısaca

birde doğuda oturnlar için aşiret aası bir boruya gizleniyordu oda var.Bizde ondan esinlendik bodrum,1.kat,2.kat,3kat ve kullanılmayan çatı katı evimizin bodrumunu eşya mezarlığındna çok bir odasını yaptık penceresini hava almayacak şekilde bnatladık işte sığnak :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    ben sıgınak bilmiorum bugunde bnm aklıam geldi milli güvenlik dersinde seferberlik i işliordukda :D

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
Toplam Hit: 21411 Toplam Mesaj: 80