folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Savaş Halinde Sığınaklar :)

Savaş Halinde Sığınaklar :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jeen
    Jeen's avatar
    Erkek

hoja beyin gçü meselesinde haklısın ammmaa .. devlet dedigin hükümet dedigin akp chp dedigin sen ben degilmiyiz? babamız abimiz amcamız deilmi milletvekili, biz deilmiyiz, demek sorun hepimizde..

o tinerci pijleri savunmuyorum, am onlar bugun tinerci olmuşsa, suçlusu sadece onlar degil, hem devlet hem şu beyin takımı hem BİZ.

devlet suçlu, sittiredelim.

elit kesim suçlu sittiredelim.

ama savaş olduğunda ilk bu suçluları koruyalım. olduu..

(konuyu saptırdım sanki)

2004"ten beri ziyaretçi... ulan simdi gördüm bu kayıt forumu yaw, tahrikey üye kodu falan ne ayaktı ya? kefaletle sanıyodum ben amk :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

hoja beyin gçü meselesinde haklısın ammmaa .. devlet dedigin hükümet dedigin akp chp dedigin sen ben degilmiyiz? babamız abimiz amcamız deilmi milletvekili, biz deilmiyiz, demek sorun hepimizde..

-----------------------------------------

usta dalgamı gecion yaw akp ye karşı milyonlar sokağa döküldü internette anti akp hareketinin farkında değilmisin? demekki neymiş biz değilmişiz peki 22 temmuzdan sonra kim gelicek?? akp

burda bi hata görmüyomusun??

deca hacım haqlısın arkandayım ama şurasında:hava saldırısı warken elitler gitsin sığnağa gerilla başladımı çıksın..

NesTo | same shit diffirent asshole
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Koko ve Deca, gereksiz polemiğinizi sildim :D

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ttırsmayın siz ya, tayyip ve tayfası okuyup üffler düşman güüüm yerle bir : )
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jeen
    Jeen's avatar
    Erkek
    sipidik bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------------------

usta dalgamı gecion yaw akp ye karşı milyonlar sokağa döküldü internette anti akp hareketinin farkında değilmisin? demekki neymiş biz değilmişiz peki 22 temmuzdan sonra kim gelicek?? akp

burda bi hata görmüyomusun??

deca hacım haqlısın arkandayım ama şurasında:hava saldırısı warken elitler gitsin sığnağa gerilla başladımı çıksın..

-----------------------------
    kardeş, önce oku herşeyi sonra atla. konunun akp chp meselesiyle alakası yok. TC kurulduktan beriki tüm hükümetlerle alakalı.

bilmeden atlayıp olayı  parti meselesine getirmeyin.

d.bakırda miting oluyor, dehapmıdır dtp midir 1 bucuk milyon kişi topluyor. chp gibi..

bunu tüm türkiyeye mal etseydik, ülkeyi pkk yönetio olurdu.

2004"ten beri ziyaretçi... ulan simdi gördüm bu kayıt forumu yaw, tahrikey üye kodu falan ne ayaktı ya? kefaletle sanıyodum ben amk :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

yha sen *** mısın?? yazdıgın seyden haberin yokmu?? olay akp chp deil dio üstteki postunu oku bakim chpden akpden kim bahsetmiş?

----

(konuyu saptırdım sanki)

-----

demiş sonra bide konuyu oraya getirme demiş..

lütfen postumuzu elimizle yazalım rasgele klavye üstüne oturmayalım.. 

NesTo | same shit diffirent asshole
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Ben biraz konuyu kaçırmışım ama....

Öncelikle...

http://www.bayindirlik.gov.tr/turkce/html/yonetmelik6.htm 'da sığınakların olası gereken özellikleri verilmiştir..

...a) Basınç Sığınakları: Nükleer silahların ani (ışık, ısı, basınç ve ilk radyasyon) ve kalıntı (radyoaktif serpinti) etkileriyle, konvansiyonel silahların tesirlerine, kimyasal ve biyolojik harp maddelerine karşı korunmak amacıyla Devlet tarafından inşa edilen sığınaklardır.

işte bu tür sığınakların birçok yiyecek, yakıt depoları Sürekli dolu tutulmalıdır falan filan..Fakat devlet şimiye kadar halkına böyle yerlerin varlığını söylememektedir.Zaten varsada buralar Devlet büyükleri içinidir..

Kanuna göre Topluluk halinde bulunulan her yapı'nın kendi sığınağı olmalıdır.Tabi bu sığınaklar sadece bombardımanlara göre tasarlanır..Yani içinde sadece en fazla 1 kaç gün geçirilicek şeklinde tasarlanır.İçinde bi oda ve tuvalet dşında bişey bulunmaz.Kısacası evinizin bodrumndaki sığınak ancak sizi Basınç ve Sıcaklıktan korur...Mimarlar olarak "SIĞINAK" tasarlasakta inşaat biter bitmez oralar depo ya çevrilir..Kısacası saklanacak bir yer kalmaz..

"Less is More"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redLine
    redLine's avatar
    Erkek

Konuya cevap yazmayı pek düşünmüyordum ama konuyu okudukdan sonra Dün üniversitede Bi asırlık çınar gibi duran (yaşı 70 e dayanmış) hocama sordum dedimki burada sığınak varmı varsa nerde ?

Hoca bi süre düşündükden sonra Yeni mahallenin ordan bi kapı giriyor ( ben o kapıyı gördüğümde ilk çok eski olduğundan bi kaleye yada ne biliyim böyle hitit zamanında inşa edilmiş bi mağara kapısı filan sanıyodum) Taaki Umuttepenin arkasına kadar uzanıyor dedi mesafeyi bi an için düşündüm havadan dümdüz gelirsen 10km'yi aşıyor Ulan dedim Bu mağara Türkiyeyi bile içine alır sonrasında hocanın sonuna eklediği Bizansdan kalma sözüyle her şeyi es geçdim Tamam Bizansdan kalma olduğuna göre sağlam olma ihtimali çok yüksek ama düşünün bizansdan beri tek bir bakım bile yapılmamış bir mağara 500 yıldır belki içine sinek bile girmemiş bizim içine girmemizi nasıl beklerler bide yaşadığımız bölge bakımından belkide sığınağı en fazla hakeden illerden biri Kocaeli Türkiye sanayisinin kalbi burda atıyor hemen 100m ilerimizde Askeri Benzin yada silah depoluyo ne olduğunu halen daha çözemedik biraz daha ilerimizdede Tüpraş var ki Tüpraşa bi zarar gelirse Benle beraber sizde ölürsünüz büyük ihtimal ile :D yani bi ülkeyi bitirmek için vurulması en muhtemel yerlerden birinde sığınak bizans döneminden kalmış her neyse bunu geçiyorum

Beyin takımından bahsediliyorda merak ediyorum acaba her üniversitenin gerekli Mühendislik fakültelerinden mezun insanlar beyin takımına dahilmi yani üniversite zor tmm bunun aksini iddaa etmiyorum ama öyle her mezun olanda MÜHENDİS tanımına erişemez benim gözümde Mühendis dediğin ilgili bölümden mezun mezun olduğu bölümdeki gerekli tüm bilgiyi bilen buna ek olarak o bilginin yanında diğer alanlardada kendini geliştirmiş insandır bu insan ne yapar elindeki mevcut bilgiler ve birikimler dahilinde elinde olan makina top tüfek araba hede hödö yü geliştirip bir öncekinden daha faydalı konuma getirmek gerekirse yeni teknolojiler üretmektir. Size burada o asırlık hocamızın yanılmıyosam anlattığı bi olayı söylemek isterim

bi capon araba firması hundayi mi hondamı ne tam bilmiyorum burada zaten hepsinin fabrikası varda bunlardan birinin fabrikasına japon yetkililer teftişe geliyo bizim ibneler naptı ne etti diye

Bizim mühendisler sunular falan filn hazırlıyo kendilerine göre çok güzel şeyler anlatıyo saatlerce ardından japon yetkili diyoki

- Siz bu güne kadar naptınız fabrikada diyo ?

- Bizim Mühendis hemen cvp veriyo işde fabrikada şu alette şu arıza çıktı zınk diye tamir ettik şu motor bozuldu yaptık biz yaptık kendi adamlarımızla filn ( artistlik yapıyo aklınca gözlerini boyuyo)

- japon bu sefer diyoki e kardeşim biz sizi buraya yeni şeyler üretesiniz bizim ürettiklerimizin üstüne bişeyler koyasınız diye aldık Sonuçda sizin bahsettiğiniz şeyleri bir Tekniker , Teknisyen yapmak zorundadır sizde onların yapıldığını kontrol etmek zorundasınızdır. Sizi buraya bişeyleri kontrol edesiniz diye değil ürettiğimiz malı nasıl daha pratik nasıl daha kolay nasıl daha ucuza üretebiliriz diye projeler sunasınız fikirler sunasınız diye aldık diyo

Bizim Türk MÜHENDİSLER namı diyar beyin takımıda mal mal çekiklere bakıyo

güzel yurdumda çan eğrisi sistemiyle mühendis çıkarsa olacağı budur

bilmeyen arkadaşlarımız için çan eğrisi;

sınıfda alınan notların ortalaması alınarak kişi sayısına bölünür bu notu geçen kişiler sınıfı geçer geçemeyenler kalır gün gelir öğrenciler 100 üzerinden 10 alıp sınıf geçer umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada Türkiyenin hava gücünün bahsedildiği kadar basit olduğunu pek sanmıyor sanmak istemiyorum neden ? çünkü en basitinden bi boğaz köprümüz var bizi avrupaya bağlayan herifler atsın oraya bitane füze zınk senin avrupa asya arası felç. askeri araçları karşıya helikopterlerle taşıyacak halleri yok heralde yada at tüpraşa bi bomba yansın tekirdağ bursa arası belki çoğu askeri noktadan bile önemli bahsettiğim yerler. ama ciddi Anlamdada Tsk'nın gücünü merak ediyorum belkide bizim ibretle baktığımız ulan be böyle gücümüz varmış dediğimiz gücümüz bile bizim gücümüzün sadece Medyaya sizlere bizlere lanse edilen kısmıdır benim bildiğim bitane Atom Mühendisi vardı herif bayağı yaşlı filn bayağı yer gezmiş görmüş bilim adamı yani herif zamanında bana şunu söylemişdi Türkiyenin Kendine ait 168 nükleer bombasımı demişdi öyle bişeyi var kendi ürettiği ama şu anda henüz onları fırlatabilicek sistemi yok demişdi yanılmıyosam ki bundan seneler önceydi bombayımı başlığımı ne ürettiğimize göre heralde fırlatma sisteminide üretmişizdir sonuçda ben elimizde okadarının olduğunu bile bilmiyordum 

fak yu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahraman
    Kahraman's avatar
    Erkek
    ucaklarımızın devre dısı kalacagından bahsetmis deca evet kuzenim askeri liseden devre arkadasının ucagın kapagını acıp arızayı gidermesi sebebiyle görevinden alındıgını söylemisti .. abd ucagı gönderirken vidasını sökmeyi bile yasaklayarak gönderiyor bunla mı is yapacaz.. yoksa ucaga ok mu fırlatacaz? tabi ki sıgınaga gidecez elazığda bildigim 2 tane sıgınak var ama buraya yetersiz kaldi ki 5 - 10 tane sıgınagın ist veya ankaraya nasıl yetecegini düsünmüyorum daha dgrusu düsünemek istemiyorum :( gercekten icler acısı bi durum ortaya cıkıyor bilindigi gibi saldırılacak öncelikli 2 sehir ist ve ankara bilgilenmemiz lazım ciddi bir konu..

Bir tek gece vardır insanın hayatında. Ömür boyu sürer nöbeti... Bu da öyleydi. İyi ol... Sağ ol.. Uzak ol... Ama bir daha görme beni!
Toplam Hit: 21408 Toplam Mesaj: 80