Savaş Halinde Sığınaklar :)
-
madem tüm silahlarımız uçaklarımız olası bi savaş halinde amerika tarafından kilitlenecek bi boka yaramıcak o zaman beyin takımınında sığınaklara girmesinin bi önemi olduğunu düşünmüyorum.beyin takıma ne işe yarıcakkı o dönemden sora.
ki kurtuluş savaşı veya daha eski savaş yıllarına bakarsak beyin takımı die lanse edilen aynı tarzda insanların savaşlara girdiğini görebiliriz.mesela yakup kadri savaş döneminde mustafa kemal'in yanında yer almış o günleri kaleme almış askere şevk vermiştir.mesela akşemseddin istanbul fethinde fatihin yanındadır.
mesela kurtuluş savaşı dönemindeki tıbbiye mektebi öğrencileri savaşta hiç bi askeri vasıfları olmamasına rağmen kurulan seyyar hastanelerde görev yapmışlardır.
mesela mektebi sultani öğrencileri.o sene mektebi sultani ve istanbul üniversitesi mezun verememiştir.
olası bi savaş halinda işi tamamen askere bırak beyin takımı sığınakta savaşın bitmesini beklesin.ben buna tamamıyla karşıyım.topyekün savaşa girmemiz gerektiğini savunuyorum. -
Kokainman hacım. O zaman 70 milyon insan olarak meyndada doluşalım. Bir tane f16 gelsin sadece bir tane kimyasal bomba atsın ohhh hepimiz ayndanda ölelim. Bu mu vatanı savunmak ? Bu mu erkeklik.... Geçecen o işi.
-
gidipte bi tıbbiyelinin veya bi mühendisin düşmana dalması gerektiğini zaten bende savunmuyorum.ama savaş döneminde kendi alanları neyse o alanlarda savaşa hizmet vermeliler.ben şahsen mühendis doktor ya da başka bişey olursam bunu kendime yediremem.tabiki kendi görüşlerim bunlar herkesinki farklıdır.
-
Tepene kimyasal silah yağacak olsada keşke bu lafları yazabilesin diyorum. Ne yapacan ölüp ahanda şehit oldummu olacaksın sanıyorsun ? Kusura bakma ama " haybeye gitti denir arkandan " .
Neyse kısaca ben olurda olur... barzani gibi bir oro... çocuğunun atacağı bomba ile ölmek istemiyorum. Bumudur ? Budur...!
-
abi anlatamıyorum galiba.ben şimdi senin beyin takımı dediğin insanları ele alıyorum.mesela bi doktor.bu adam savaş anında askeri hastanede görev almalıdır.neden sığınakta dursunki.o zaman nie bu kadar sene okudu doktor oldu ne anlamı var ?zaten gidipte düşman askerine dalmasını beklemiyorumki.ayrıca elinde sonunda bu düşman yere inmicekmi havadanmı alıcak bu ülkeyi.ayrıca ne şekilde ölüceksem arkamdan bok yoluna gitti diceklerse o onların sorunudur.ki mesela geçenlerde atv de izledim kesinlikle bi görevi olmamasına rağmen taa en ön siperdeki askere savunmasız bi şekilde yemek götüren kadını kafadan vuruyolar düşüyo ölüyo.ve şu anda onun için bok yoluna gitti die konuşulmuyo.
ki seninde dediğin gibi madem amerika herşeyimizi kitlicek o zaman o beyin takımıda savaştan sora ne işe yarıcak, kime beyin olucak hala anlamış diilim. -
Ne kadar kolaymış savaşmak.Silahı kapan gidiyor.Health pack almayıda unutmayın.Ara sırada save etmeyi ihmal etmeyin.Karşınıza 50 kişi çıkabilir takmayın.Alın silahı sağdan sola tarayın.Canınız %10'a düşerse sağlık çantası kullanın.Birde uçakları bazukanızla vurup araya giren demonun tadını çıkartın.Karşınızdakilerin zekası yapay zaten onlar kendilerini hiç korumuyor sadece armut topluyor.
İşin şakası bu işler lafla silahı kapıp gitmekle oraya buraya saldırmakla olmuyor.Ailenden birisinin başına birşey geldimi,arkadaşlarının akrabalarınnı başına geldimi düşünürken,huzurla yaşayacak bir evin bile yokken,gözünün önünde insanlar ölürken,dün önünden geçtiğin binalar bombalanırken,gecenin bir yarısı siren sesleriyle bombardıman altında kalırken göreyim sizleri.Hepimiz bu vatanı korumakla mükellefiz fakat bu işler bu kadar kolay olmuyor.Gecenin bir yarısı eksi derecede elinde silahla ölümün nefesini hissederken bu kadar rahatmı olacaksınız? Savaş bir oyun değildir.Oyunlar çocuklar içindir.Çocukça yorumlar yapmayın.Eline silah alıp gidecek olan gitsin doğuda savaşsın yiyorsa.Gönüllü olarak seve seve alacaklardır.
Atalarımız,doğuda savaşan kahraman askerlerimiz lafla değil cesaretleriyle,yürekleriyle savaşıyorlar.Her birinin ailesi,sevdiği var kimbilir neler hissediyorlar.Bari böyle çocukça şeyleri alet edipte onlara saygısızlık etmeyin. -
onceki postumdada soylemiştim yine tekrarlıyayım. Türk Hava Kuvvetleri dunyadaki en buyuk 2. hava kuvvetidir. ve deca senin o dedigin sortileri atmaya aciz olanlar avrupa ulkeleridir. bosna harbinde 24 saat aralıksız sorti yapabilen 2 ulke olmustur bunlarda abd ve türkiyedir. ayrıca dunya uzerinde havada yakıt ikmali yapabilen sayılı hava kuvvetlerindeniz. ayrıca bosna harbi birseyi daha gostermiştirki türkiye ve abd dısında gece operasyonlarına genis çaplı olarak istirak edebilen hava kuvvetide yoktur. hava savunma sistemlerimizi ve bunların yeterli oldugunu daha once soyledim.(patriotlar F-16 dusurmek icin degildir balistik fuzeleri havada vurmak icindir) hicbirinizin aman kafama tomahawk dusecek diye korkmasına gerek olmadıgını birkez daha belirteyim. bu ulkenin hava kuvvetleri ve hava savunma sistemi imha olmadıkca kafanıza degil tomahawk leblebi bile atamazlar. hava savunma sistemlerimiz ve hava kuvvetlerimizi imha etmek demek abdnin akıl almaz boyutlarda ucak kaybı demektirki bu kaybı geri getirecek ekonomi dunyanın hicbir ulkesinde yoktur. dunyanın hicbir ulkeside hadi ben sunlara dalayımda hava kuvvetlerim hakkın rahmetine kavussun demez. bu ulkenin ordusu abd gibi deniz asırı savaslar verecek sekilde olusturulmamıstır zaten buna olanak verecek ekonomide yoktur. bu ordu mudafa uzerine kuruludur ve bu mudafayı dunya uzerinde gecebilecek guc yoktur. beyin takımı olayına ise kesinlikle katılmıyorum. beyin takımı savas zamanı beynini kullanmayacaksa ne zaman kullancak? bu ulke o beyin takımını savas cıkınca yer altına saklansın diyemi yetistirdi. kaldıki ulu onder Atatürk'ün su sozunude unutmayınız; "bu millet bacası tuten tek bir ev kalmayana kadar savasacaktır"
-
DkN_JaN bunu yazdı:
-----------------------------
beyin takımı olayına ise kesinlikle katılmıyorum. beyin takımı savas zamanı beynini kullanmayacaksa ne zaman kullancak? bu ulke o beyin takımını savas cıkınca yer altına saklansın diyemi yetistirdi. kaldıki ulu onder Atatürk'ün su sozunude unutmayınız; "bu millet bacası tuten tek bir ev kalmayana kadar savasacaktır"
-----------------------------Kodumun kimyasal gazında ölsün diyemi yetiştirdi/besledi bu Ülke o doktoru/askeri/okumuşu/yazmışı peki ? Siren çalmaya başladı. 30 dakika süren var , bu süre içerisinde o okumuş / yazmış adam saklanmazsa bize ne faydası olacak ? dümbük barzani gibi bir adamın hedefini başarıyla vurması ( eğitilmiş personeli indirmesi dışında ) Türkiye olarak NE GEÇECEK ELİMİZE ????
-
adam gibi beyin takımı olsalardı;
1) neden amerikaya muhtaç kalırdık teknolojide?
2) neden ekonomimiz yerler bir?
3) neden doktora abş agrısı diye gidip, ebemiz zikilio?
4) yeter a.q
bence tinerciler daha önemli abi.. beyin takımı adam gibi olsa, bu ülkede tinerci diye bi kavram olmaz..
a.q ben beyin takımının, kendi işlerini yapmiolar laiklik şeriat tartışmalarında dolanıyolar. hem birbirlerinin hem bu ülkenin .mina kouyorlar.
neyse a.q
-
Jeen bunu yazdı:
-----------------------------adam gibi beyin takımı olsalardı;
1) neden amerikaya muhtaç kalırdık teknolojide?
2) neden ekonomimiz yerler bir?
3) neden doktora abş agrısı diye gidip, ebemiz zikilio?
4) yeter a.q
bence tinerciler daha önemli abi.. beyin takımı adam gibi olsa, bu ülkede tinerci diye bi kavram olmaz..
a.q ben beyin takımının, kendi işlerini yapmiolar laiklik şeriat tartışmalarında dolanıyolar. hem birbirlerinin hem bu ülkenin .mina kouyorlar.
neyse a.q
-----------------------------O soruları bizlere değilde , şimdiye kadarki hükümetleree sorarsan daha makbül olur , buyur akpnin sitesinden tutta anap chp dyp dsp mhp vsvsvsvsvsvsvvs bilimum onalrca partiye sor o soruyu.
Deki onlara , neden "Beyin göçüne izin verdiniz , veriyorsunuz " de , okumuş bir alanda profesyonel olan , dereceye grmiş , ödülü olan YURTTAŞ'larımız neden yurtdışına gidiyor , oranın vatandaşı oluyor de.
Bunda o sığınağa girecek olan doktorun alakası yoktur.Tineri dediğin nedir ? Ne sikim yer ? Gördüğü avrada baıya tecavüz eder. Bu tip lümpen adamları okumuş yazmış insanlarla kıyaslamak bile saçmalıktır. Nedir amacın?
Tr de örnek ver bana okumuş yazmış üniversite mezunu bir insanın tecavuz ettiği bir vukuat olsun. lümpen tinerciler dışında. sokaktaki adamın neyini savunuyorsunuz ? tamam oda bu ülkenin vatandaşı / belki yanlış eğitim koşulları / maddi yetersizliklerden ötürü bu tür bir yola düşmüştür. Ama tüm ülkenin huzurunu kaçıracak tarzda hırsızlıklar/teavuz vb. olaylarda adlarını haysiyetleri şerefleri varsa göstermezler. Bu olayalrı yapan adamlar mı bizleri savunaak :) aklını başına devşirmen dileği ile ;)