Savaş Halinde Sığınaklar :)
-
ilk önce soylemek isterimki bir savas halinde düsmana kursunu sıkmadan once gider o sıgınakları içindekilerle birlikte havaya ucururum ondan sonra dusmana kursun sıkarım. simdi gelelim hava olayına. siz TSK yı şoparmı sanıyosunuz? hicbir hava savunma sistemi olmayan hava kuvvetleri gucsuz dandik bir ordumu TSK? TSK dünyanın en büyük 2. hava kuvvetlerine sahip ordusudur. birinci sırada abd oldugunu soylemeye gerek yok. ancak birazcık mantıgı kullanırsak abd hava kuvvetlerinin bu memlekete gelemeyecegini cok rahat anlarız. dunyanın en buyuk 2 hava kuvveti carpısırsa 2side cok buyuk kayıplar verir. bizim hava kuvvetlerimizi imha edebilmesi icin butun hava gucunu buraya getirmesi gerekirki buda imkansız. ucak gemileri ve cevre ulkelerdeki us lerinden kaldıracagı ucaktan bize leblebi bile atamaz.
tomahawk falan demişsiniz. deca dogrudur türkiyede yuksek irtifa hava savunma sistemi patriot yanlızca incirlikte vardır. ancak bilinizki türkiyede yüksek irtifa hava savunma sistemi Arrow mevcuttur.

ayrıca türkiyede orta menzil hava savunma sistemi olan rapier mk-2 sistemi mevcuttur

buna ek olarak orta ve kısa mezafe I-Hawk hava savunma sistemimiz vardır.

Ayrıca 1 Mart 2007 tarihinde yüksek menzil hava savunma sistemi olan Patriot 4 batarya alımı ihalesi acılmıstır. 21 Mart 2007 tarihinde ise orta menzil hava savunma sistemi olan Rapier 3 batarya alımı ihalesi acılmıstır. 18 Nisan 2007 tarihinde ise alçak irtifa savunma sistemi olarak KKK.lığı için 45 sistem + kırk beş 45 launcher (füzeleriyle birlikte) ve Dz.K.K.lığı için 12 adet sistem (füzeleriyle birlikte) tedariki.bunlara ek olarakta TSK hava gücü bakımından dunya uzerindeki yerini korumak için surekli calısmaktadır. Joint Strike Fighter denilen ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 10 ülke tarafından üretilecek 4 üncü nesil, son insanlı savaş uçağı olarak adlandırılan F-35 projesiyle yerini saglama alacaktır. Türkiye’nin, imalatına 175 milyon dolarla 3 üncü kademede katılacağı bu uçağı 100 adet konvansiyonel model ,20 adet de (STOVL-kısa kalkış,dikine iniş) modeli olarak alacağı açıklanmıştır Yarı görünmez özelliği olan ve derinlemesine düşman hedeflerine sızabilecek bu süper uçak av-bombardıman ucagıdır.
bikac sey daha belirtmek istiyorum. TSK 12 adet rampadan müteşekkil ve 72 füzelik bir ATACMS (Karadan-karaya taktik balistik füze) platformuna sahiptir. buna ek olarakta Roketsan firması tarafından üretilen karadan karaya taktik fuzeleri vardır.
Atacms
Roketsan T-122
Ayrıca TSK zırhlı mekanize birliklerin hava savunmasını karşılamak üzere Atılgan isimli aracı uretmistir

Ayıptır sorması ama, siz TSK yı ne sanıyorsunuz??
-
DkN_JaN bunu yazdı:
-----------------------------ilk önce soylemek isterimki bir savas halinde düsmana kursunu sıkmadan once gider o sıgınakları içindekilerle birlikte havaya ucururum ondan sonra dusmana kursun sıkarım.
-----------------------------
buraya kesinlikle katılıyorum.aynısını yaparım.ayrıyetten uzun açıklaman için teşekkür ederim dkn gücümüzü ortaya koyan bi açıklama olmuş. -
kokainman bunu yazdı:
DkN_JaN bunu yazdı:
-----------------------------ilk önce soylemek isterimki bir savas halinde düsmana kursunu sıkmadan once gider o sıgınakları içindekilerle birlikte havaya ucururum ondan sonra dusmana kursun sıkarım.
buraya kesinlikle katılıyorum.aynısını yaparım.ayrıyetten uzun açıklaman için teşekkür ederim dkn gücümüzü ortaya koyan bi açıklama olmuş.
peki içinde ki hamileler, bayanlar, çocuklar ne olcak?Türk erkeklerinin görevidir çok fazla sıkışık duırum olmadığında savaşmak.Bayanlarımız çanakkaledeki gibi zaten gönüllü oalcaklar ama biraz saçmalamışsınız.Hekreizn görüşüdür.Orda gaziler, engelliler, sakatlar, hamileler, ufacık çocuklar, ayrıca toplum olarakta saygı göstermemeiz gereken büyüklerimiz oalcak hiç düşün müyor musunuz?Siz çocukjları, hamileleri, engellileri, gazileri hiçe sayacaksınız, saygı göstermemiz geren büyükleri bile ve öldüreceksiniz.Bu mu sizin anlayışınız?O sığnaklarda zenginler kaçanlar falan oalcağı gibi bu tür insanlar oalcak.Böyle savaşacaksanız hiç gitmeyin cepheye siz doğuştan kaybetmişsiniz savaşı
-
Hali hazırda yüzlerce adamı asker olarak tutmak çok güçlü olduğun anlamına gelmez.. Zira sanayisi güçlü bir ülke o orduyu geçecektir... Kaldıki sen ABD ye kadar kafa tutmaktan bahsediyorsun , onlardan aldığımız uçaklarla mı ?
Buraya koyduğun diğer resimler vs bunları nhepsi izin verilenler ölçüsünde sahip olabildiklerimiz....Almayı dene patriot kaç ülke karşı çıkacak görürsün , yada hadi savaşa girdik diyelim. Her 10 uçuştan sonra ( kaba tabiri ile ) f serisi uçakların hepsinde değişmesi mecbur olan bir parça var , ve bu başlığı sadece ABD ihraç ediyor, bunuda biliyorsun umarım :) Kocaman f filon olsun , o başlığı üretemedikten / temin edemedikten sonra , kocaman bir demir yığının varmış ne ala :) Zaten konu genel anlama bakılırsa olası bir savaş durumunda bilindik sığınakların insanlar tarafından biliniyormu / bilinmiyormu , hakeza Patriottan iyi olduğunu idda ettiğin bir misil sistemi varsa yazda itinayla ispatlarıyla güçsüz olduğunu yazayım buraya :)
Neyse konuyu TSK nın gücünü tartışmaya çevirmeyelim , sadece sığınaklardır konu (: -
zumsuk bunu yazdı:
peki içinde ki hamileler, bayanlar, çocuklar ne olcak?Türk erkeklerinin görevidir çok fazla sıkışık duırum olmadığında savaşmak.Bayanlarımız çanakkaledeki gibi zaten gönüllü oalcaklar ama biraz saçmalamışsınız.Hekreizn görüşüdür.Orda gaziler, engelliler, sakatlar, hamileler, ufacık çocuklar, ayrıca toplum olarakta saygı göstermemeiz gereken büyüklerimiz oalcak hiç düşün müyor musunuz?Siz çocukjları, hamileleri, engellileri, gazileri hiçe sayacaksınız, saygı göstermemiz geren büyükleri bile ve öldüreceksiniz.Bu mu sizin anlayışınız?O sığnaklarda zenginler kaçanlar falan oalcağı gibi bu tür insanlar oalcak.Böyle savaşacaksanız hiç gitmeyin cepheye siz doğuştan kaybetmişsiniz savaşı
he herşeyin en incesini sen düşünüyosun dimi hoca biz düşünemiyoruz hamilesini sakatını bilmem nesini ?
orda mecazi bi anlam var biraz kasarsan anlarsın sanırım.eli silah tutabilicekken oraya girenlere atılan bi taş var.yoksa bizde biliyoruz hamilenin çoluk çocuğun savaşa girmiceğini.
bişey bilip bilmeden direk saçmalamışsınız doğuştan kaybetmişsiniz vs. vs.Allah Allah bu forumda herkes salak herkes saçmalıo bi akıllı sen varsın dimi ? -
herhalde havaya uçurmayacağınızı biliyorum.Fakat kast ettiğiniz kişiler o kaçanlar, savaş olduğunda saklananlar.Unutmayın ki bu insanlarında kendine göre fikirleir var nedenleri var bu iş için.Yurt dışına çıkacaklarda zaten Türkiyede sığnağa girmeyecek.He adam savşa katılmıyor vay hayin şerefsiz it vs.... bunları demek kolay çok basittir.Fakat nedenini araştırmazsınız belki o adamında kendine göre bir nedeni vardır.
Savaşa girerim ön önde giderim.Bne ülkemi seviyorum ben Türk üm gibi bir çok mesaj söylüyorsunuz.Arkadşlar önemli olan savaşta kaç adet füzemizin olduğu yada bşaka birşey değil.Ülke için ne yaptığımız önemli.Bne acıyorum siyasetçileirn hiç biri 5 kuruş etmez.Ben acıyorum adam tecavuzcu gaspçı 8-10 yaşlarındaki kızlara tecavuz ediyor ve aldığı ceza 3 yıl.
Bunalr için birşey yapalım.Teknoloji için iş yapalım.Türkiye yi ileriye taşıyalım.Önemli olan en son iş olan savaşı kazanmak değil.Ameirkaya bak içten bölündü bölünecek.Adamların durumlarını çok mu iyi snaıyorsunuz?Zenciler vs.. bir ton adam var.İçleri karışık.Ama adam nerdeyse orta doğuda herkeze savaş açıyor.Teknoloji var vs..
Yani kızdığım nokta şudur abicim.Tamam bir çok kişi savaşa gider fakat önemli olan savaş olmadan da ülkemiz için birşeyler yapmak.Öncelikle siyasetçilere onalrın ülkeyi yonetmediğini bizim onları seçtiğimizi bildirmek.İStediğimizde indirriz diye bilmek.Dayatmalarla mitinglerle kanunları dğeiştirmek tecavuzculere vs.. 30 yıl içeri tıkmak.
anlata bildim mi.Sığnakları patlatırım, kendime bomba bağlayıp adamların arasına girerim.Savaşta ön sırada yer alırım....Bunları saymaya gerke yok bir çok kişi bunu yapacak.Fakat biraz daha ülkenin savaş durumuna glemeden bir şekilde iyiliği için çalışsak?
-
tmm bende kendi fikirlerim doğrultusunda diyorumki sakatlık dışında olan herkes savaşa katılmalıdır onun savaşa katılmama sebebi o an için benim umrumda deildir.he tabiki bunlar varsayım yarın bi gün savaş olunca bunlara karar vericek merci makam kurum kuruluş zaten ben deilim.ben olsam olayı var burda.
savaş esnasından bahsediyoruz şu an genel olarak deil.genel olarak konuşsak tamam senin sölediğin doru önemli olan savaşa en önde giderim demek deil ülke için bişeyler yapmak.ama savaş esnasında da ülke için gidip okul okumucağıma göre gider gerçek bir Türk gibi o savaşa girerim.sığınakta beklemem.istersem ülkede ordinaryus olim konumum ne olursa olsun.
savaş esnasını konuştuğumuz için bunları yazıyorum genel anlamda olaya bakarsak senin dediklerin doru.savaş olursa girerim onu şunu yparım deyipte çalışmayı vatan için bişeyler yapmayı koyuvermek akla mantığa sığmaz zaten. -
muhauhauhauhuahuahu son ses açtım bakim binadakiler sığınaklara geçiceklermi bilmiyolarsa akşam hepsine birbir gidip anlatcam :P :D:D:D:D:D şu an çalıyo son ses rahatsız oldum aq :D bu depremden sonraki kalıcı konutlarda sığınak var epey her yer sığınak :D hareketlenme olursa haber verrim :D
-
DecaMeroN bunu yazdı:
Hali hazırda yüzlerce adamı asker olarak tutmak çok güçlü olduğun anlamına gelmez.. Zira sanayisi güçlü bir ülke o orduyu geçecektir... Kaldıki sen ABD ye kadar kafa tutmaktan bahsediyorsun , onlardan aldığımız uçaklarla mı ?
-----------------------------katılmıorum abi sana ..olay teknoloji olayı deil bi yerden sonra teknoloji biter savaslarda ..gerilla savaşında teknolojı ne kadar işe yararki?
-
Lisede tarih hocamız biz ne kadar askeri açıdan yunanistandan güçlü olsakta 2 ay sonra savaşı kaybederiz demişti. Bir ülkenin savaşta kazanabilmesi için ekonomisi çok iyi olmalıdır diyordu. Biz savaşmaya başlasak bir müddet sonra bize yardımlar kesilecek zaten kendi içimizde iflas durumunda olan ekonomimiz avrupanında koyduğu ambargolar ile bitecektir. Yunanistana ise gelen destek ile savaşı kazanır diyordu.
Artık savaş öyle savaşa giderim çarpısırım demekle olmuyor. Adam atıyor kimyasalı, biyolojik silahi binlerce insan ölüyor. En son iç gerilla savaşı gibi çatısmaları oluyor. O zamana yaşarsanız sığınak dısında, bu seferde karsımızdaki son sistem tekn silahlara karsı taşlarla sapanlarla karşılık verebilirz...