folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sitedeki İki Yüzlüler Hakkında

Sitedeki İki Yüzlüler Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

birisi bana söyleyebilir mi? bugüne kadar hangi konuda yardım istemişte yardım edilmemiş?

ha çok uç konular yada dikkat çekmeyen ve bilinmeyen şeyler yok mu var, ama 10 da 1 yoktur bile.

sitede aşırı geyik vardı siyaset vardı. bakın diyorum o siyasi tartışma ortamını yaratan dallama sittir edildi.

geyik tayfası da onunla beraber gitti.

ve kalitemizden de birşey kaybetmedik.

ha yokmuydu istenmeyen ayrılıklar var. ama olacak o kadar.

ben gidişatımızdan memnunum selçupun dediği gibi.

hatırlarsınız geçen sene ki kapalı kaldığımız dc bulamadığımız zamanı. 

ne kadar sıkıcıydı internet hayatı.

ben burda edindiğim dostları reel hayattakilere değişmem.

ha bide neden It den kayma var biraz. ona da değineyim.

eskiden daha fazlaydı oranı haklısınız da bizler artık büyüdük. heykle hüykle uğraşmaya gerek yok. sistemi bozmak için sistemi öğrenmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.

bu durumda sistemi bozmak yerine geliştirmeyi tercih ediyoruz.

bilişim konusunda iyi bir potansiyele sahibiz

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Şu site için yaptğıım en doğru hareket, o klendini bi bok sana itin bütün konu ve mesajlarını yok etmek oldu :)

Geyiğin alayı gitti...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek

O mesajların silindiği çok iyi oldu.Bıkmıştık artık hiç bi anlam ifade etmeden ":|" diye biten mesajlardan.

Tahribatta bilişimin bittiği yok geçen hafta sırf bilişim konularıyla geçti hatta.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Tahribatla denyoyla denyoluk yaparken tanıştım. Ogün bugun bişey değiştiğini görmedim zaten bi seneden biraz fazla oldu ama olsun. Birisi bişey sordugu zaman kesinlikle cevap alıyor. Konunun ne olduğu önemli değil. Mutlaka bi cevap geliyor. Bu da yeter zaten

Bende en gıcık kaptıgım şeyi söyleyeyım içimde kalmasın

Birisi hackle ilgili bi konu açtıgında yada soru sordugunda konudakı bi kaç mesajda mutlaka sen lamaermisin veya bu tarzda mesajlar oluyor. O zaman hackle ilgili soru sormak yasaklansın :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Tahribatla denyoyla denyoluk yaparken tanıştım. Ogün bugun bişey değiştiğini görmedim zaten bi seneden biraz fazla oldu ama olsun. Birisi bişey sordugu zaman kesinlikle cevap alıyor. Konunun ne olduğu önemli değil. Mutlaka bi cevap geliyor. Bu da yeter zaten

Bende en gıcık kaptıgım şeyi söyleyeyım içimde kalmasın

Birisi hackle ilgili bi konu açtıgında yada soru sordugunda konudakı bi kaç mesajda mutlaka sen lamaermisin veya bu tarzda mesajlar oluyor. O zaman hackle ilgili soru sormak yasaklansın :)

-----------------------------

Hocambu forumda 5-10 kişi yok...

1 günde 600 kişi siteye giriş yapıyor mesaj yazıyor...

e haliyle olacak şeyler bunlar, ama biz gördükce siliyoruz temizliyoruz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

aslında o hekle ilgili konularda o şekilde davranılmasının sebebi.

farzı misal xss nedir? diye konu açılması ve konuyu açan kişinin hiç bir bilgi sahibi olmadan konuya dalması.

halbuki önce konuyla ilgili gugıl yada döküman arşivlerinden 1-2 döküman okusa konuya baksa. sonra gelip anlamadığı yada çözemediği konuyu sorsa yada 

tartışabilecek bilgileri ucundan kıyısından tutmuş olsa daha nezih bi ortam olur.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

tahribatın bir yere gittiği yok hacılar..

gündem değişiyor dünya değişiyor insanlar değişiyor buna bağlı olarak sitede acılan konuların,insanların bir  yerde yoğunlaşması gayet normal.

örneğin yanıbasımızda gürcü-rus savaşı cıkması,boğazlardan gemiler gecmesi belkide 3.dünya savasının tohumları atılırken sitede hafif yönde siyaset eğilimi olması normal.fakat acın anahaber bültenini izleyin böyle bir durumda ilk 3-4 haber nolur tıpkı bunun gibi tahribattada konular bu sekilde yoğunlaşabilir.

Cern deneyi oldu bilim tartısıldı,yarın cebit olacak keza yine aynı sekilde,yarın allah korusun deprem olsa konular ona kayacak vs vs.yani bu sitede yazanlarda insan,sürekli okulda,işte cevresinde konustugu,haberlerde izlediği konuları buraya sıcratmamasını beklemek imkansız.

Bir diğer olayda yıllar gecerken bizlerde olağan kalmıyoruz.Ben 3-4 yıl önce üye olmusum siteye,o zamanlar liseydim misal.Simdi konularda''okula telefon sokma'',''kopya cekme yontemleri'' vs vs gibi konular görünce cocukca geliyor ama aynı seyleri o baslıgı acan arkadasın yasında lise sırasındayken bizlerde yapmadıkmı?yada en basitincen foruma katkılarım kısmına bakın ilk mesajlarınıza..ne kadar cocukca gelecek değilmi?ama onu yazdığımız yaştayken o bize garip gelmiyorsaibu sitede su an o yaşta insanlar oldugu unutulmamalı..

Ayrıca Hack olayı ne yazıkki durağan hale geldi bu ülkede..sikayette bulunan arkadaslar benim gibi 2005 dönemini yaşayan insanlar.Ancak hack olayı tr'de adsl'in yayıldıgı 2005ten itibaren patladı tr'de.Cünkü ilginc bi konuydu,meraklısı coktu herkesinde adsl imkanı olunca abandı hack olayına..o zamanlar güzeldi evet tbt-savsak savasları vs güzel olaylardı..

Ama 2005ten bu yana yasanan bu trendi grafik olarak ele alsak sürekli düşüş içindedir.gidin diğer forumlara bakın acılan baslıklar bu işle biraz hasır nesir olanların 2005te yaptığı şeylerin anlatımı.Gecen backtracktan wifi hack olayı için bi dalga bulmam gerekti ülkedeki bütün kalburüstü(!) hack forumlarına baktım (wardom,wc falan) hocalar yemin ediyorum ben bu seyi 2 ay önce arastırdıysam adam o gün proratla pc ye girme resimli dökümanı koymus (cok bi bok ya bide resimli koymus kavat) altında sayfalarca tesekkürler emegine saglık vs yazıları var,işin kötüsüde bir o kadar ''hocam ben yapamadım cok karısık'' diyen var..Güncel baslıklara baktım hala daha FSO atma anlatmıs adam,ve altında o kadar embesil insan yorumları var ki kimisi link kırık diyor kimisi paylasım için tesekkürler yazıyor.(evet yanlıs duymadınız link kırık ve paylasım için tesekkürler yazıları aynı sayfada,böyle bi olay tbt de olsa ''hoca kafanmı iyi senin denir işte fark burada).Kısacası hala prorattır,fso dur,perlde exploittir bunlardan ibaret bu ülkede hack camiası ve burdaki kitle bunlara doymus durumda.TBT de 3 yıl önce yer almıs bi konuyu gidin orada baslık acın 5 sayfa dua alırsınız. 

son olarak rene'ye kişisel mesajım: sitede son zamanlarda olusmus ve içten içe şikayetçi oldugum sözde ''geyik'' tayfasını olusturduklarını iddia eden,bunlardan birine ters bişi söylesen aynı baslık altında hepsi birden gelip çemkiren,forumun bokunu cıkarmıs tafayı siktir ettiği için kendisine teşekkürü borç bilirim. 

Amphetamine Logic.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

Bilişim ve hack ile konulardaki zayıflamanın nedeni artık bu işlerle uğraşanların sayılarının azalması güvenlik sistemlerinin eskisi kadar zayıf olmayışı ve bilen kişilerinde hack yöntemlerini ve açıklarını paylaşmamasıdır.

Bence paylaşmaması doğrudur çünkü mesela bir script ile ilgili açık var diyelim bu açığı öğrenen çoluk çocuk hemen önüne gelen siteyi anlamsız bir şekilde "hack!!" liyor

fayda yok bişey yok ve böylesi iyi çoluk çocuk dolmamış oluyor siteye.

Tahribatın farklı bir havası var burası bambaşka bi yer bide bir kaç kendini bilmez insan var sitede onlarda giderse site mükemmel olacak 

işte öyle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    valla ben bu siteyi üyeler için degil sadece açılan traji komik veyahut bilgi paylaşımı çook geniş olan makara insanlar için seviyorum. Ve pc hack zart zurt un bile kaldırılsa bile yeridir.Kesinlikle herşey çok güzel :) zaten mesafe olunca daha güzel oluor

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

Yukarıda yazılanların hepsini okuduysanız eğer bir de bunu baştan sona okuyun iyi anlayın.

Adam herhangi bir adam. Herhangi bir user. İd si diyelim ki 459876272 gibi birşey. 

bu hataya modlardan düşeni de gördüm onun için hatırlatıyorum.

bu 459876272 idli adam bir konuda sana ters bir şey yazdığında " sen kendini ne bok sanıyorsun?" mealinde başlayan ve devam eden zincirleme hakaretler görüyorum iletilerde.

Ulan pezevenk aynı görüşe sahip olan admine neden yazamıyorsun? Diyelim ki deca o 459876272 id li adamla aynı şeyi yazdı. 

Ona yok. O admin. Endercim yanlış düşünüyorsun gibi bir tarz bir kibarlık bir nezaket. 

İşte buna tilt oluyorum. Sıçtığı bok daha köşeden çıkmayan şerefsizler ağalık taslıyor, muhatap admin mod eski taşaklı üye olunca ağızlar değişiyor beller inceliyor. 

İki yüzlülük ve ayrımcılığın daniskasıdır. 

Sonra da çıkıp sitede ayrımcılık var.

Haklı. Ayrımcılık var ve bu ayrımcılığı kendisi yaratıyor. 

Vel hasılı kelam;

admine moda yazamayacağını en son id sahibine de yazmayacaksın ki adam olduğunu anlayalım. Tahammülsüz davranmayacaksın ki karşılıklı konuşup anlaşabilelim.

Daha bu akşam baal isimli bir vatandaş (aslında konuyu buraya taşımak değil niyetim örnek olsun diye yazıyorum) toz konduramadığı bazı gerçekleri seslendirdik diye ana bacı küfretmediği kaldı. Hoş banlandı kendisi önemli değil, lakin dinleme adabı yok, yanlışa düştüğünde kabullenmek yok, hadi oldu diyelim bir anlık fevri davranışıyla öfkesine teslim oldu ve bir alay küfür sıraladı aklı başına gelince özür dilemek yok.

Lafa gelince özür dilemek erdemdir, hata yaptığını kabul etmek erdemdir, hatadan dönmek erdemdir gibi bir alay beylik laf.  Bu riyakarlık değilde ne?

Forumdaki bazı özel durumlara gelince. Bu bizim tipik Türki davranışımız sanırım. Kolaçan ettiğim türk forumlarında sıkça rastladığımız bir hadise. +rep, teraziye tıkla, puan ver bana falan.

Adamın biri güzel bir program koymuş, altında 12 bin mesaj birader tşkr, ay çok sağol lazımdı, hacı key istiyo? benzeri bir alay mesaj. 

Rus sitelerinde gördüm. Böyle bir şey yok. Adam bi program koymuş, altındaki adam daha gelişmişini koymuş bir altındaki benzerini yerleştirmiş, sonraki en son sürümünün kırığını yapmış ama hiç bravo, şak şak, hacı key istiyo ay çok sağol rep verdim, rep gücü 7milyon gibi bir takım andavallıklar görmedim. Şaşılacak bir şey değil mi?

Sonra kalkıp diyoruz ki hep bir ağızdan rus hekırlar sikti attı ortalığı. Eee olacağı bu sen rep verirken adam kastırıyor. 

Bu tip şeylerden sıyrılmalıyız.

not: Küfürlere takılmayın kimseyi muhatap almamaktadır. Muhatap aldıkları kişiler şu anda sitede esamesi bile anılmayan bir takım mahluklardır. Binaenaleyh ziyanı yok yani. 

Toplam Hit: 8208 Toplam Mesaj: 58