Sitedeki İki Yüzlüler Hakkında
-
Bir aydır yokum nette, malatyadaydım. Neler oldu benim yoklugumda birileri olanları yazsın bari de biz netten kopuklarında haberi olsun???
-
Beğenmeyen girmez tahribata olur biter, ayrıca rene gibi bi adama laf söyleyen herkese söyler!
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
Beğenmeyen girmez tahribata olur biter, ayrıca rene gibi bi adama laf söyleyen herkese söyler!
-----------------------------İşte bu konuda eleştirilen tavır tam olarak da bu...
-
Benim tahribata yeterince emeğim geçmediği zannındayım ama geçtiyse helal olsun hoş olsun...
Bazen destek olmak susmaktır. Zarar vermemek için susarsın. Yönetimi sevmediğin için GS maçına gitmezsin belki ama vazgeçmezsin ;)
Buradan ayrılan kimse alternatif oluşturmayı düşünmedi. Zira ayrılanlar biliyorduki bizi bir araya tbt toplamıştı. Bir dönem üstad islamic'e yapılan hakaret ve tarz olarak ters olanlar nedeniyle yazmayı bizde bıraktık.
Dinleyen olur diye under ile paylaştıklarımı yazmak istedim. Kimseye akıl verecek haddim yoktur. Bunlar basit bir insanın basit düşüncesidir.
1. TBT'de çok gerginliğe, çok kasıntı olmaya gerek yok. Biz zamanında çok eğlendik. Örneğin Hackerpower ile meselemiz olduğunda onları bayağı kötü duruma düşürdüğümüzde adminleri ve o dönem admin olan NRA, jeru, darkworld, holy, fizilal olarak icq da bir araya geldik. Süper uykusuz bir geceydi. Adamlara Aytek'in gülben zaafından dolayı "gülbenci misin hülyacı mı? buna göre devam edicez veya sizinle uğraşmıycaz" yazısı geçtiğinde dumur oldular. Çok güzel bir anıydı.
2. Bu bir jenerasyon meselesi. Bizler o dönemden sonra TBTye vakit ayıramadık ve yeniler olma durumundaydı. Yenilerin tarzı uymazsa susar ve takip edersiniz düsturuna uyarak böyle davrandık. Desteklerimiz devam etmedi mi? Ben elimden gelen TBT reklamını ekran görüntülerinde TBT Holyone& Fizilal olan dergi yazılarımla devam ettim. Eminim diğer arkadaşlarda devam etmiştir. Dergiyi aldığımızda okulda son sınıftaydım. Holy inanmıyordu. Basmazlar diyordu. Basıldığında aldım sayıyı buna verdim. Fark ettiğinde güzel bir andı ;)
3. Ben tarz olarak ikili tartışmaları sevmeyen biriyim. Belki yanlış bazen susmak hatalı olmak gibi duruyor ama bundan ötesini yapamayan biriyim. Bence ikili kinler gütmektense etrafınıza iyi bakın TBT nedeniyle güzel insanlar tanıyabilirsiniz. Örneğin TBT sayesinde tanıştığım Mayki kral kardeşimdir. Sizinde hayatınıza bu değerleri katabilir.
4. Herşeyi dile getirmemek lazımdır. Mesela benim üye numaram(id) 4ten 4000ler oldu. Yapanın canı saolsun. Bunu yapmasını dile getirmenin bir faydası var mı? Bence ufak sorunları danışmadan yansıtmamak lazım. Kusur olacak elbette. Unutmamak lazım ki "İyilik ararsanız bitmez, kötülük ararsanız bitmez" ancak kötü yönleri deşmek güzellikleri görmeye engel olabilir.
Özetle bence kimseyi suçlamamak lazım. Biz kendi kusurlarımızı gidermeye zaman ayıralım. Milletinkini bulmak veya karşıya suçlama ile gitmek uygun durmuyor.
TBT devam etsin ve kim olursa olsun devam etsin. Bazen uzakta ama yakınızdır.
Sevgi ve saygılar
-
Şüphesiz ki bir çoğumuzun zaman zaman TBT'den soğuduğu zamanlar olmuştur. Tahminen bu accountumun 3. yılı doldu. Bu 3 yıl içerisinde hayatımda yüzünü görmediğim iki müridin evinde misafir oldum kaç gün. Türkiye'nin bir başka şehrinde, benim suratımı sadece dijital bir ekran dışında hiç bir yerde görmemiş adam evini bana açtı, yemeğini paylaştı, köpeğiyle oynadım, bilgisayarını kullandım, sohbetine ortak oldum. Şimdi TBT'de kalbimi kıran, beni bezdiren, beni ortamdan soğutan zilyon tane olayda vuku bulsa; benim çekip gitmem mi daha haktır, yoksa hiç yoktan bana evini ya da dostluğunu açan bu sitenin insanlarının gözünün nuru hatrına ortada ki problemin çözümü için çabalamam mı?
Hem bir laf var, bilirsiniz; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diye. Burada öğrendiğimiz her harfi hesab ettiğimiz zaman bu siteye en azından bir kaç yüz yıl kölelik borcumuz var demektir. E borçda yiğidin kamçısı olduğuna göre admininden müridine bu borcu ödemekten geri duranın "erkek"liğindende pek tabi şüphe ederiz bilader.
-
tahribat dün altının çizdikleri adamların bugün üstünü çiziyo
tahribat yine tahribat
-
ya nooldu bu siteye bi gecede mesele ndr?anlayamadım gitti..
