Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??
-
sandman
cpp.net ile ilgili döküman vb bulabileceğim adres var mı. Google'da aradım ama düzgün birşey bulamadım. Aslında butonlar, textler için falan classlar oluştursam kullanması çok zor olmaz. Class'larda çok iyi değilim biraz döküman okuyup kendi classlarımı oluşturursam dev c++'da çok zor olmaz herhalde. Aslında birkaç sağlam programcı her biri birkaç form nesnesi için class yazsa çok güzel bir proje çıkar ortaya. Ben eğer sağlam birşeyler yazarsam paylaşacağım. Ufak ufak programlar yazacaksın program 100 Kb yanında da 2-3 MB dll taşımak mantıklı olmuyor. Mesela geçende salak msn9 için msnantivirus diye birşey yaptım :) Dosya yollarken antivirus istiyor. Antivirus yoksa yollamıyor. Ben kendi yazdığım (daha doğrusu derlediğim sadece çıkış fonksiyonu var:) ) programı gösteriyorum program formu bile oluşturmadan kapatıyor kendisini. 17 KB birşey. Kurduğum internet cafelerde msn'e onu antivirus olarak gösterdim.
-
ingilizce seviyen ne?Msn'e eklersen daha iyi yardımım dokunur.
-
İngilizce'de okuduğumu anlıyorum. Msn'e ekledim ama mal program işte. İstek sana gelmedi galiba. Özelden benim msn'i yolluyorum sana sen de eklersin.
-
Eski gruplar artık bu işten soğutu, ne trscene ekibi var ne sct. Keşke on yıl önce doğsaymışım diyorum herkesin evine internet girince ortalık lamer doldu, gerçek programcılar da küstü ya da işe güce daldı. Artık hesap makinası yazan şu dili biliyorum diyor, kendini programcı sanıyor.
Böyle bir ortamda TBT de bir programlama grubu kurulsa ama ciddi bir grup Türk programcılar için çok iyi olur. Ama öyle hek mek değil sadece her önüne gelen de gruba katılmamalı, yazdığı iki üç projeye ve bilgi birikimine bakılarak alınmalı. Böyle bir projenin başlatılmasını Türk programcıları ve programcı adayları için istiyorum.
Belki ayda bir ya da iki ayda bir e dergi de çıkarılabilir. Bence bu işi bilenlerin üzerine sorumluluk alması lazım yoksa Türkiye de programcılığın bir arpa boyu yol alacağı yok. Millet işletim sistemleri yazarken bizimkiler muhasebe paketlerine devam edecek.
-
hasattt bunu yazdı:
-----------------------------Eski gruplar artık bu işten soğutu, ne trscene ekibi var ne sct. Keşke on yıl önce doğsaymışım diyorum herkesin evine internet girince ortalık lamer doldu, gerçek programcılar da küstü ya da işe güce daldı. Artık hesap makinası yazan şu dili biliyorum diyor, kendini programcı sanıyor.
Böyle bir ortamda TBT de bir programlama grubu kurulsa ama ciddi bir grup Türk programcılar için çok iyi olur. Ama öyle hek mek değil sadece her önüne gelen de gruba katılmamalı, yazdığı iki üç projeye ve bilgi birikimine bakılarak alınmalı. Böyle bir projenin başlatılmasını Türk programcıları ve programcı adayları için istiyorum.
Belki ayda bir ya da iki ayda bir e dergi de çıkarılabilir. Bence bu işi bilenlerin üzerine sorumluluk alması lazım yoksa Türkiye de programcılığın bir arpa boyu yol alacağı yok. Millet işletim sistemleri yazarken bizimkiler muhasebe paketlerine devam edecek.
-----------------------------hoca zaten hackle falan işimiz olmayacak.İsteyen önce programlamayı öğrenir sonra bilgisayarın inciğini cinciğini sonra gider açığını bulur programı yapar orasına karışmam ama amacımız sıkılan adamlara, ne yapsam, programlamaya başladım geliştireyim, biliyordum unuttum diyenleri falan toplayıp güzel bir ekip kurmak.
Ekibi kurarız sonra program yapar satarız, dergi çıkartırız orasına karışmam.
Fakat bildiğim çok iyi birşey var.Tahribatta bir çok proje başlattım ve bir çok fikir söyledim.Yapılanlar az.Bunlardan en iyisi sanırım beyaz tahribattı.Ne kadar sürdü ? Az çünkü ilgilenen olmadı, işi dalgaya vuranlar oldu.
Bu grupta öyle olacak.Sandman dan tut bir çok bilen adam var admin, mod yada normal üye.Bize sıkıştığımızda yardım ederler.Ben bir çok kişiyi biliyorum computerwolf, mitnick vardı eskiden, ir2, sandman , pessimist, foxly,... adını sayamadığım adamlar.HEr sorduğuma cevap verdiler.Saçma sapan işler istedim oturup düzgünce anlattılar.Olayı anlamadım tekrar anlattılar.Gaza geldim imkansızı istedim yol gösterdiler.
Yani bu tür adamlar tahribatta zaten var.Amacım o adamlarla başte benim gibi öğrenmek isteyn fakat nasıl yaparım nasıl oalcak diyen adamları birleştirmek.FAkat korkarım en fazla 1 ay gider.Tahribatta eskisi kadar bilişim falan kalmadı.Kaldı diyenler bir zahmet programlama bölümlerine baksın.Hea bu tahribatın suçu mu ? Hayır milletin isteği.Demk ki programlamaya yönelenler azaldı.Şimdi bir çok programlama üstüne site var.FAkat alt yapıları belli.bu siteninde alt yapısı belli.Gerek hack tabanı, gereksistem bilgisi gerekse programlama.
Tahribattaki sağlam adamlarla biraz çalışalım sonra grup olarak denyo 8 e kadr gideriz, oda yetmez para kazanırız.Yapacağımız sınırlı birşey değil.Belki yapay zekaya dönen 3-5 kişi ilerde çok büyük paralar kazanır, diğerleri dünya çapında kullanılan bir portal yapılır.
Sanalcellatlar, dagon, nickmator...Hepsinde mitnick, computerwolf, sandman ve nickini hatırlamadığım üstadlar yol gösterdi.Sandman nickmator projesinde ısrarla dedi.FAkat herşeyin altından ben kalkmak isteidm.Olmuyor.Tke başına yapmak çok zor.Bir ekip lazım 2-4 kişi 20 kişide olabilir sorun değil.Ekip ile msnde toplu konuşma, video çekimleri, birinin bulamadığını diğeri bulma acayip zevkli oluyor bunuda denedim.
Kısacası bu işe gerçekten isteyen adamlar gelsin.
Son olarak; Programlamaya başlamak isteynler:
Arkadaşlar ben çok iyi değilim programlamada.Kendime göre bilinçsizce başladım.FAkat işi bilenler var bir dilde uzmanlar var onlara sorabilirsiniz, googledan yada tahribattan araştırabilirsiniz.En basiti sandman size cevaplayabilri (sandman seni açık hedef olarak gösteriyorum :D ) .Yani bana sorarsanız ben javascript, php, python,c++ derim.Ne kadar mantıklı, ne kadar doğru bilmem.Belkji tamamen yanlış.
Bu yüzden bana sormanızı tavsiye etmiyorum :D
-
JUSTICE bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bende C/php leimden geldiğince yardım ederim. Bu arada hoşgeldin zumsuk..
-----------------------------way saolasın hoşbulduk dostum :D bi yere gitmedim buralardaydım hep.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------
İlk proje belli oldu: sandman'i dürtme programı :) Projeler ortaya çıksın vaktim olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım. Teamviewer benzeri bir projem var. Port yönlendirme falan yapmadan uzak masaüstü bağlantısı yapacak. Programı yazmaya başlayıp ana hatlarını tamamlayabilirsem kodları paylaşırım hep beraber birşeyler ekleriz. Hangi dilde yazacağıma karar verebilirsem başlayacağım :) Ek dll istemeyen ve exe'yi fazla büyütmeyen bir dil kullanmak istiyorum. Şimdilik dev c++ gibi gözüküyor ama form işlemleri çok kasacak galiba.
-----------------------------Hocam bu proje görüldüğü kadar zor değil ancak dll ye mecbursun. kısaca özetlersek, örneğin C dili ile yazılmış bir istemci olacak. Bu istemci çalışır çalışmaz herhangi bir siteden bağlanacağı bilgisayarın ip adresini ve portu alacak. sabit ip niz varsa ona da gerek kalmaz. dyndns den alabilirsiniz.
Daha sonra istemci program sürekli ekran görüntüsünü çekecek ve sunucu programa yollayacak. sunucu program bu ekran görüntüsünü formda gösterecek.
sunucu program da mouse sistem düzeyinde hook edilecek. her an koordinatları ve tıklamalar istemci programa anlık iletilecek. istemci program da bu koordinat bilgilerine ve tıklama bilgilerine göre kendi mousesini hareket ettirecek.
burada en önemli sorun saniyete 8-10 jpg dosyasının nasıl sunucuya gönderileceği. bunun 1 çözümü çok iyi sıkıştırma algoritmaları kullanmak. bunun yanında şu yolları izleye bilirsin. resmin tamamını yollamak yerine sadece bir önceki resimde değişen baytları ve yerlerini yollarsın. mesela sadece pencere 10 piksel ilerletildi.
Tüm resmi yollamaya gerek yok. yeni çekilen resim ve eski resim fopen ile açılıp fread ile belli bir bayt okunup memcmp ile karşılaştırılır ve farklı baytlar rapor edilip sunucuya yollanır. Sunucu da buna göre eski resmi düzenler ve sana gösteriri.
ayrıca 7-zip programının kaynak kodunu indirip rar ın sıkıştırma algoritmasına bakabilirsin. böylece veriyi sıkıştırıp yollayabilirsin.
Mantık olarak kolay bir program ama internet kaynakları kısıtlı oldugu için arkadaşın da belirttiği gibi optimize sorunu var.
Son olarak dll meselesine gelecek olursak, eğer dll görünmesin istiyorsan bir paket exe yap. mesela bir exe dosyası olsun içine kendi exeni ve dll ni section olarak yaz. bunun için studpe yi kulllana bilrisin. daha sonra program c:\system32 de bir dosya açsın kendi sectionundaki iki dosyayı da buraya çıkarsın. regedite ilgili kaydı yazsın programın başlangıcta çalışması için. adını da svchost koydunmu istediğin olur...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hasattt bunu yazdı:
-----------------------------Eski gruplar artık bu işten soğutu, ne trscene ekibi var ne sct. Keşke on yıl önce doğsaymışım diyorum herkesin evine internet girince ortalık lamer doldu, gerçek programcılar da küstü ya da işe güce daldı. Artık hesap makinası yazan şu dili biliyorum diyor, kendini programcı sanıyor.
-----------------------------hoca zaten hackle falan işimiz olmayacak.İsteyen önce programlamayı öğrenir sonra bilgisayarın inciğini cinciğini sonra gider açığını bulur programı yapar orasına karışmam ama amacımız sıkılan adamlara, ne yapsam, programlamaya başladım geliştireyim, biliyordum unuttum diyenleri falan toplayıp güzel bir ekip kurmak.
Ekibi kurarız sonra program yapar satarız, dergi çıkartırız orasına karışmam.
Fakat bildiğim çok iyi birşey var.Tahribatta bir çok proje başlattım ve bir çok fikir söyledim.Yapılanlar az.Bunlardan en iyisi sanırım beyaz tahribattı.Ne kadar sürdü ? Az çünkü ilgilenen olmadı, işi dalgaya vuranlar oldu.
Bu grupta öyle olacak.Sandman dan tut bir çok bilen adam var admin, mod yada normal üye.Bize sıkıştığımızda yardım ederler.Ben bir çok kişiyi biliyorum computerwolf, mitnick vardı eskiden, ir2, sandman , pessimist, foxly,... adını sayamadığım adamlar.HEr sorduğuma cevap verdiler.Saçma sapan işler istedim oturup düzgünce anlattılar.Olayı anlamadım tekrar anlattılar.Gaza geldim imkansızı istedim yol gösterdiler.
Yani bu tür adamlar tahribatta zaten var.Amacım o adamlarla başte benim gibi öğrenmek isteyn fakat nasıl yaparım nasıl oalcak diyen adamları birleştirmek.FAkat korkarım en fazla 1 ay gider.Tahribatta eskisi kadar bilişim falan kalmadı.Kaldı diyenler bir zahmet programlama bölümlerine baksın.Hea bu tahribatın suçu mu ? Hayır milletin isteği.Demk ki programlamaya yönelenler azaldı.Şimdi bir çok programlama üstüne site var.FAkat alt yapıları belli.bu siteninde alt yapısı belli.Gerek hack tabanı, gereksistem bilgisi gerekse programlama.
Tahribattaki sağlam adamlarla biraz çalışalım sonra grup olarak denyo 8 e kadr gideriz, oda yetmez para kazanırız.Yapacağımız sınırlı birşey değil.Belki yapay zekaya dönen 3-5 kişi ilerde çok büyük paralar kazanır, diğerleri dünya çapında kullanılan bir portal yapılır.
Sanalcellatlar, dagon, nickmator...Hepsinde mitnick, computerwolf, sandman ve nickini hatırlamadığım üstadlar yol gösterdi.Sandman nickmator projesinde ısrarla dedi.FAkat herşeyin altından ben kalkmak isteidm.Olmuyor.Tke başına yapmak çok zor.Bir ekip lazım 2-4 kişi 20 kişide olabilir sorun değil.Ekip ile msnde toplu konuşma, video çekimleri, birinin bulamadığını diğeri bulma acayip zevkli oluyor bunuda denedim.
Kısacası bu işe gerçekten isteyen adamlar gelsin.
Son olarak; Programlamaya başlamak isteynler:
Arkadaşlar ben çok iyi değilim programlamada.Kendime göre bilinçsizce başladım.FAkat işi bilenler var bir dilde uzmanlar var onlara sorabilirsiniz, googledan yada tahribattan araştırabilirsiniz.En basiti sandman size cevaplayabilri (sandman seni açık hedef olarak gösteriyorum :D ) .Yani bana sorarsanız ben javascript, php, python,c++ derim.Ne kadar mantıklı, ne kadar doğru bilmem.Belkji tamamen yanlış.
Bu yüzden bana sormanızı tavsiye etmiyorum :D
-----------------------------Hocam haklısın ama bu programlama işi böyle. Başladığı projeyi bitiren adam çok az. Eğer ciddi bir adım atıp böyle bir ekip kurarsanız aktif olarak ya da dışardan verebileceğim her türlü desteği vermeye çalışırım. Yakında okuldan mezun olunca bizde iş güç hayat derdine dalacağız ve bu günkü şansımız olamyacak. bu zamnalarda ne yaptık yaptık. Ben C konusunda 5 yıllık bir tecrübeye sahibim. hemen hemen her türlü proje içinde bulundum.
hobby os da yazdım torjan(basit bişey:) da C, sistem programlama, soket programlama, asm gibi konularda verebileceğim her türlü desteği veririm çok zayıf olduğum web konusunda da başınızı ağrıtırım :) yeterki böyle bir ekip kurulsun...
-
hasattt bunu yazdı:
-----------------------------Hocam haklısın ama bu programlama işi böyle. Başladığı projeyi bitiren adam çok az. Eğer ciddi bir adım atıp böyle bir ekip kurarsanız aktif olarak ya da dışardan verebileceğim her türlü desteği vermeye çalışırım. Yakında okuldan mezun olunca bizde iş güç hayat derdine dalacağız ve bu günkü şansımız olamyacak. bu zamnalarda ne yaptık yaptık. Ben C konusunda 5 yıllık bir tecrübeye sahibim. hemen hemen her türlü proje içinde bulundum.
hobby os da yazdım torjan(basit bişey:) da C, sistem programlama, soket programlama, asm gibi konularda verebileceğim her türlü desteği veririm çok zayıf olduğum web konusunda da başınızı ağrıtırım :) yeterki böyle bir ekip kurulsun...
-----------------------------saolasın :) inş güzel bir ekip kurarız ve programlama bölümünde bir kaç yüz tane dökümanıda ekleriz :)Web konusunda elimden negelirse yardım ederim.
Yani şimdiki zamanımız üniversite gibi.Ailem hep der saçmı uzatacaksın uzat çünkü üniversite bitince yapamazsın.Yani bu zamanar geçerse yapamayacağız.Fakat şunu düşünüyorum eğer güzel bir projeye imza atarsak ileride içimizden bilgisayar mühendisleri yada bilgisayarla ilili işler yapanlar çıkacaktır.özgeçmişinde ekibin sitesindeki şeyleri gösterip (güzel işler yaparsak ne olursa olsun bi 30 yıl kiralarız siteyi : )bakın ben bunları yapmıştım diyebilir.Daha iyisinide yaparım diyebilir.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hasattt bunu yazdı:
-----------------------------saolasın :) inş güzel bir ekip kurarız ve programlama bölümünde bir kaç yüz tane dökümanıda ekleriz :)Web konusunda elimden negelirse yardım ederim.
Yani şimdiki zamanımız üniversite gibi.Ailem hep der saçmı uzatacaksın uzat çünkü üniversite bitince yapamazsın.Yani bu zamanar geçerse yapamayacağız.Fakat şunu düşünüyorum eğer güzel bir projeye imza atarsak ileride içimizden bilgisayar mühendisleri yada bilgisayarla ilili işler yapanlar çıkacaktır.özgeçmişinde ekibin sitesindeki şeyleri gösterip (güzel işler yaparsak ne olursa olsun bi 30 yıl kiralarız siteyi : )bakın ben bunları yapmıştım diyebilir.Daha iyisinide yaparım diyebilir.
-----------------------------Tabiki neden olmasın, mesela trscene den projman olarak tanıyacağınız ekrem abi nexeye diye bir program yazdı zamanında şimdi sefasını sürüyor işi gücü onu geliştirmek. Ciddi bir program yazarsak hayatımızı bile kurtarırız :)