folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??

Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu ara baya yoğunum anca geceleri uykumdan fedakarlık ederek girebiliyorum, bu sorun olmayacaksa flash,visual basic ve asp konusunda programda yaparım, yardım da ederim, ayrıca c# ve php ye başlama kararı aldım öğrenme amaçlı o konularada maydonoz olabilirim :) Bu arada unutulmuş, bence flash konusununda en az bir c# kadar ilgiye ihtiyacı var. Gelecek flashta ve javada o yüzden dikkat edin derim. + olarak Java, struts,Netbeans falan da bakalım, her bişeyi yapalım :)

Not1: ilk projem antirs.com için downloader yapacam, yapınca buraya koyarım,..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@hasat

ben derdimi anlatamadım sanırsam :) mutli-theat bir uygulamadan bahsetmedimki dediklerini bende biliyorum.Mesela ögrencilerin ödevlerini incelerken 1 classla yapılıcak bir işin 3-4 ayrı classla yapıltıgını bellekte gereksiz yer tutucak degişkenler ve diziler kullanıldıgına şahit oldum kast ettigim buydu

Sıkıştırma olayına gelirsek tamamen yanlışsın bu konuda üzgünüm.Görüntü ve ses sıkıştırma normal dosya sıkıştırmadan farklı bir olaydır.Görüntüyü ele alırsak jpg,divx bunlar görüntü sıkıştırma algoritmalarıdır gercekte.Çogunluklada vektörel bir yapı incelerler.Bilgisayar yada benzeri mühendislik okuduysan eminim sinyal dersinde görmüşsündür.O yüzden elde edilen görüntünün aktarımında da yine böyle sıkıştırma algoritmaları var.Eger senin dedigini yaparsak görüntünün elde edilmesi işlenmesi sıkıştırılması aktarılması acılması ve yeniden işlenmesi gerekicektir.Dedigim kütüphanelerden biri kullanılırsa işlenme esnasında en iyi şekilde sıkışıcagı için bir katman ortadan kalkıcak.

Hook olayını ben karıştırmışım kusura bakma.Haklısın ama yeni nesil Windows ailesinde hook atmak için sertifika gerekmiyormu?Yoksa 24 saat uykusuzluktan ben karıştırdım.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

taekwondo bunu yazdı:
    -----------------------------
    r10aldinho bunu yazdı:

taekwondo bunu yazdı:
    slm ben bi program rica edebilirmiyim gönüllü ark çıkmışken, maus sanal bi şekilde sürekli tıklıcak dur başla kısa yolu olsun yeter elimde bi tane var ama virüslü oldu için kullanamıyorum ilgilenen cıkarsa şimdiden tesekur ederım

sen galiba bunu istiyorsun?
    mouse recorder.
    kullanması basit.

-------------------

linkteki prog denedim ama pek anlayamadım ing sanırım maus tıklamalarını kaydediyor benim istediğim sey mausu bıryere getirecem sürekli oraya tıklıcak konu anlatımı bittince tıklıcak otomatik geçicek diğer konuya linkteki prog beseremedim bi resimli anlatım yaparsan güzel olur benim istediğim yetenege sahipse

kardes aslında çok basit bir olay ama şimdi sıfırdan güzel bir program yazmak uzun iş. ben sana temel bir kod yazdım onu vereyim sen geliştir

#include <stdio.h>
    #include <windows.h>

int main(){

for(;;){
        SetCursorPos(100,100);
        mouse_event( MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0 );
    }
        return 0;
    }

evet bu kod 100,100 koordinatlarına sürekli tıklar, for a sleep(100); eklersen 100 ms de bir tıkalr işlemciyi de %100 kullanmaz. geliştirmek sana kalmış

E=mc2 ise F=m.a dır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

@hasat

ben derdimi anlatamadım sanırsam :) mutli-theat bir uygulamadan bahsetmedimki dediklerini bende biliyorum.Mesela ögrencilerin ödevlerini incelerken 1 classla yapılıcak bir işin 3-4 ayrı classla yapıltıgını bellekte gereksiz yer tutucak degişkenler ve diziler kullanıldıgına şahit oldum kast ettigim buydu

Sıkıştırma olayına gelirsek tamamen yanlışsın bu konuda üzgünüm.Görüntü ve ses sıkıştırma normal dosya sıkıştırmadan farklı bir olaydır.Görüntüyü ele alırsak jpg,divx bunlar görüntü sıkıştırma algoritmalarıdır gercekte.Çogunluklada vektörel bir yapı incelerler.Bilgisayar yada benzeri mühendislik okuduysan eminim sinyal dersinde görmüşsündür.O yüzden elde edilen görüntünün aktarımında da yine böyle sıkıştırma algoritmaları var.Eger senin dedigini yaparsak görüntünün elde edilmesi işlenmesi sıkıştırılması aktarılması acılması ve yeniden işlenmesi gerekicektir.Dedigim kütüphanelerden biri kullanılırsa işlenme esnasında en iyi şekilde sıkışıcagı için bir katman ortadan kalkıcak.

Hook olayını ben karıştırmışım kusura bakma.Haklısın ama yeni nesil Windows ailesinde hook atmak için sertifika gerekmiyormu?Yoksa 24 saat uykusuzluktan ben karıştırdım.

kardes sıkıştırma algoritması  bilmem açıkçaı multimedya ile ilgili. ama sonucta tüm veriler winrar algoritması ile sıkıştırılabilir. benim anlatmak istediğim o. mesela şöyyle yapılabilir. 2 baytlık bir sözlük kullanılır bu 65536 bayt grubu eder. yani mesela 000005AC gördüğümn yere 01 yaz ACF8  gördüğün yere 02 yaz gibi 65536 tanımlama yapılabilir ve bu sözlükle sıkıştırma sağlanabilir. ben bu yöntemi sıklıkla kullanıırm. tabi senin değdiğin olay tamamen farklı codec filan onlardan anlamam ben.

sonuc olarak haklı sayılırsın ama her veri winrar algoritmasıyla sıkıştırılabilir. yani performasnlı olmasa bile mümkün.

E=mc2 ise F=m.a dır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    dedigini anladım kesinlikle ama bu durum için bence gereksiz çünkü zaten bunları sıkıştırmaya kalktıgında çok düşük bir kazanc hatta bazen kazancın bile olmuyor kısacana gereksiz bence.Birde şu var elimizde zaten sıkıştırılmış bir veri var bunu bir daha sıkıştırmak ne kadar mantıklı düşünmek lazım.Bu işin bir hesabı vardı anlatmışlardı ama unuttum valla.Bir denemek lazım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    dedigini anladım kesinlikle ama bu durum için bence gereksiz çünkü zaten bunları sıkıştırmaya kalktıgında çok düşük bir kazanc hatta bazen kazancın bile olmuyor kısacana gereksiz bence.Birde şu var elimizde zaten sıkıştırılmış bir veri var bunu bir daha sıkıştırmak ne kadar mantıklı düşünmek lazım.Bu işin bir hesabı vardı anlatmışlardı ama unuttum valla.Bir denemek lazım.

şimdi ekran görüntüsü çeken bir api, 1024*768 bir ekranın bit haritasını çıkarıp diske bmp olarak yazınca 3mb lik bir resim oluyor. bunu gif e çeviren bir fonksiyon kütüphanesi bulursam dediğin gibi gerek kalmaz ama bulmak lazım tabi..

Eğer bu konuda bir fikrin yada bilgin kaynağın vs varsa paylaşırsan çok sevinirim..

E=mc2 ise F=m.a dır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

hasattt bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

şimdi ekran görüntüsü çeken bir api, 1024*768 bir ekranın bit haritasını çıkarıp diske bmp olarak yazınca 3mb lik bir resim oluyor. bunu gif e çeviren bir fonksiyon kütüphanesi bulursam dediğin gibi gerek kalmaz ama bulmak lazım tabi..

Eğer bu konuda bir fikrin yada bilgin kaynağın vs varsa paylaşırsan çok sevinirim..

Şu anda ve 1 ay süreyle ailemin evindeyim ama en kısa zamanda kendi yazdıgım bir kaç örnek ve kullandıgım companentleri seve seve paylaşırım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

hasattt bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Şu anda ve 1 ay süreyle ailemin evindeyim ama en kısa zamanda kendi yazdıgım bir kaç örnek ve kullandıgım companentleri seve seve paylaşırım.

Çok sağol dostum..

@taekwondo

#include <stdio.h>
    #include <windows.h>

int main(){

for(;;){
        SetCursorPos(640,480);
        mouse_event( MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0 );
        sleep(100);
    }
        return 0;
    }

bu kodu yanlışlıkla çalıştırdım reset atmam gerekti sen de derledikten sonra çalıştırma deli gibi tıklıyor :)

boş bir zaman bulursam istediğin tür bir program yazarım tabiki uzanktan yönetimli ;)

E=mc2 ise F=m.a dır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

ben tek siz hepiniz hadi :P =))

maksat up olsun =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek
    Madem Çok istiyosunuz bana vbasicde Drag And Fillde yardım edin :R

!!!!
Toplam Hit: 20276 Toplam Mesaj: 84