folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

insan aklının %100 ünü kullanamadıgını cümle alem biliyor akıldan dem vurmuşsunda senle benle, freud'un aklı bir degil...demek ki aklın akıldan üstün oldugu gibi aklın ermeyecegi bir çok mesele var....

doğmatik bilgi yıgınları zamanla din olmasın diye tek din altında toplanmalı buda hak din islamdır

sonsöz:anlaşıldı ki cennet ucuz degil cehennem luzümsuz degil 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    hoca ispatlanabilirği nsl birşey ? sen akılı görebilirmisin ? hayır ama varlığını bilirsin. değilmi ? illa gözle görmediğin, deney ve gözlemlere dayandıramadığın herşeyi yokmu farz etmek zorundasınız? nasıl bir ispat amacınız. evrene baktığınızda bunların hepsi tesadüf demeyin aciz bir açıklama bu. ee biri yapmış diceksiniz o yapanda Allah işte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HannibALgan @

hocam daha önce de ilahi meselelerde birçok konu açtın tahribatta. Kafanda hala bazı şeylerin oluşmadığını ve kafanın karışık olduğunu düşünüyorum. Tanrının varlığı konusunda tereddütlerin olduğunu düşünüyorum. Sorgulamak insanın doğasında vardır. Fakat şöyle düşün. Mucize nedir ? Tesadüf nedir. Bunların ansızın ve en mükemmel şekilde kendi kendine gerçekleşmesi mümkünmüdür. Küçücük bir çekirdekten koskoca yüzyıllarca yaşayan bir ağaç ve onun meyvesi, o meyvenin içine de o küçük çekirdeği koyan bir güç. Mesela topraktan da örnek verebiliriz. Biz toprağın üzerine basarız, toprağı kirletiriz çöp atarız pislik atarız ama toprağa ne gömersek gömelim toprak bize hep iyi şeyler verir. çiçek verir ağaç verir yemiş verir sebze verir. Bir çekirdek atsak toprağa ondan ağaç çıkar öyle değilmi ? neden toprak bize hiçbir menfaati olmadan böyle bir iyilik yapma gereği duyuyor. Gece ve gün neden binlerce yıldır bir kere bile şaşmıyor ? güneş bir kere olsun şimdiye kadar batıdan doğdu mu ? veya doğudan battı mı ? neden ama neden bir kere bile şaşmıyor. hatta günü bırak dakika bile şaşmıyor. Kılcal damarlarımız dünyayı 3 defa dolanıyor. ve aynı boyutta bir ipten makara yapsak sarsak insan vücüdunun neredeyse 5 katı bişey ortaya çıkıyor. Hangi güç bunu vücudumuza diğer organları ile birlikte yerleştirmiş ? Bir kişi çıkıp yoktan bir sinek yaratabilir mi ? tesadüfen sen hiç birşeyin gerçekleştiğini gördün mü ? o tesadüfü savunanlar bana küçük bir örnek versinler desinler ki biz şunu tesadüfen oluşurken gördük, sonuna kadar inanacam. Allah şöyle buyuruyor. "Yarattıklarımız üzerinde sizin için büyük bir ibret vardır" , "Ey insanlar, özellikle hayvanlar üzerinde sizin için büyük ibretler vardır, Hiç şüphesiz o kuşların gökyüzünde kanat çırpmasını sağlayan ve onu yaratan Allahtan başkası değildir" 

Yüce rabbimiz böyle buyuruyor. Değerli kardeşim ben de seni hak yola davet ediyorum. Hatrımı bir kez olsun say ve Kuran-ı kerimin Türkçe açıklamalarını lütfen biraz olsun oku. Gerçekten Allahın yaratmış oldukları üzerindeki büyük mucizeleri göreceksin. Bak dünya üzerinde milyarlarca insan var. Belki 6 milyar belki de daha fazla. Ama hiçkimsenin siması yüzü sesi ve parmak izi birbirine benzemiyor. Ne kadar müthiş değil mi. İnanabiliyormusun kimsenin siması öbürkine benzese bile %100 olarak benzemiyor. ne parmak izi ne sesi ne de yüzü. Tabiki bunu sağlayan ve yaratan bir güç vardır. Bu güç elbette mi gereklidir. Gerekli olup olmadığını biz sorgulayamayız. Biz ölüp gideceğiz. Faniyiz biz. Ama Allah (c.c.) bakidir. Allah gerçekten çok merhametlidir. Kullarını sever. Kimse hak katında işlemediği bir suçtan sorumlu tutulmaz ve herkesin Allah katında gönülden pişman olduğu zaman tövbesi kabul olur ve suçu affedilir. Allah 100 kişi öldüreni bile affetmiştir. Allah hepimizi hak yoldan ayrılmamazı nasip etsin inşallah

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoca ispatlanabilirği nsl birşey ? sen akılı görebilirmisin ? hayır ama varlığını bilirsin. değilmi ? illa gözle görmediğin, deney ve gözlemlere dayandıramadığın herşeyi yokmu farz etmek zorundasınız? nasıl bir ispat amacınız. evrene baktığınızda bunların hepsi tesadüf demeyin aciz bir açıklama bu. ee biri yapmış diceksiniz o yapanda Allah işte

ben ne diyorum 2 saattir ?

sen ve senin gibi insanlar bilmez merak eder bilimin şuan cvp vermediği şeylere din zaten önceden cvp vermiştir (TANRI-ALLAH )

yarattı yada yaptı diye işte bu yüzden din sizin gibilere lazım xD

çünki sizin gibilerin inanacak bazı şeylere ihtiyacı var yoksa ben niye geldim niye varım diye konuşmaya başlar kafayı yer sen boşver yolunda devam et

kafası alan da başka şyeylere  inanır 

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Blue_moon

inanç ın ne oldunu unutuyorsun galiba ne demişler sen gayepten şeylere inanıyorsun diye bende inanmak zorundamıyım =)

insanlar illa birşeylere inanmak isterler dinler buyüzden var daha da bişi demiorm anlamak istemeyen anlamasın  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    Blue_moon yazını okuyunca secdeye kapanasım geldi..çok güzel yazmışsın...Allah senden razı olsun

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

sen ve senin gibi insanlar bilmez merak eder bilimin şuan cvp vermediği şeylere din zaten önceden cvp vermiştir (TANRI-ALLAH )

çünki sizin gibilerin inanacak bazı şeylere ihtiyacı var yoksa ben niye geldim niye varım diye konuşmaya başlar kafayı yer sen boşver yolunda devam et

hoca sen ve senin gibiler derken ve sürekli siz derken sen ayrı birşeymisin ? ilahmı zannediyon kendini bu ne kibirlilik bu ne kendini bilmişlik hayrdır hocam kendi kafandakileri bana neden dayatıyorsun ki ? İnanmıyorsan inanma inanana neden laf ediyorsun ? İlla senin düşüncelerinimi düşünmek zorundayım. Fikir sunmakla karşındakinin fikirlerini değiştirmek arasındaki farkı bilmicek kadar acizmisin ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

UploaDeR bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

hoca sen ve senin gibiler derken ve sürekli siz derken sen ayrı birşeymisin ? ilahmı zannediyon kendini bu ne kibirlilik bu ne kendini bilmişlik hayrdır hocam kendi kafandakileri bana neden dayatıyorsun ki ? İnanmıyorsan inanma inanana neden laf ediyorsun ? İlla senin düşüncelerinimi düşünmek zorundayım. Fikir sunmakla karşındakinin fikirlerini değiştirmek arasındaki farkı bilmicek kadar acizmisin ? 

benim birşey yaptığım yokki beynini yıkayan dinciler  insan inanmak ister siz de inanıyorsunuz suç sizde değilki =)  

insanın zayıf noktasıdır illaki kendinden güçlü bir yaradan olacak buna inanacak  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    suç mu inanmak ? dünyada inançsızlık söz konusu değildir. İnanmamak bile inanmaktır farkında değilsin. Ateist'likte bir inanç budistlikte hristiyanlıkta. anlamları açılımları ne olursa olsun. Kimi evrenin kendiliğinden varolmadığına inanır. kimi allah'ın olmadığına inanır. İnsanda bu inanç geni farkında olmasada vardır. Kabul et veya etme he gerçekleri öldükten sonra görürüz. Ya ateistlerin dediği gibi yok oluruz yada islam'ın dediği gibi sonsuz azap yada sonsuz güzellik bizi bekler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:
    suç mu inanmak ? dünyada inançsızlık söz konusu değildir. İnanmamak bile inanmaktır farkında değilsin. Ateist'likte bir inanç budistlikte hristiyanlıkta. anlamları açılımları ne olursa olsun. Kimi evrenin kendiliğinden varolmadığına inanır. kimi allah'ın olmadığına inanır. İnsanda bu inanç geni farkında olmasada vardır. Kabul et veya etme he gerçekleri öldükten sonra görürüz. Ya ateistlerin dediği gibi yok oluruz yada islam'ın dediği gibi sonsuz azap yada sonsuz güzellik bizi bekler...

o azap korkusu şuan dünyada bu kadar çok müslüman olmasının sebebidir  ,

Ateizm de bir inanç sayılabilir ama normal düz insan aslında = bir kaç nesil sonranın temeli diyebiliriz  

Toplam Hit: 9404 Toplam Mesaj: 86