Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?
-
Senin dinimiz hakkında bilgin nedir?
Bunun eğitimini gördün mü?
Ne kadar hakimsin bu konuya?
Bunu kendine en başta sormak zorundasın.
Din bu kadar basit açıklanabilecek, anlatılabilinecek bir olgu mudur?
Eğer öyleyse lafım yok haklısınız.
Ama eğer bu bizim için çok önemli birşeyse
Herkes bununla ilgili KONUŞAMAZ.
KONUŞMAMALI.
Sadece sen değilki önüne gelen anlatır oldu ülkemizde.
Herkes seyyar hoca modunda dolaşmakta kafasına göre yorumlamakta.
Bu yapılan günahların en büyüğü.
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Benim lafım her iki tarafa da.
Tutmuş sen alınmışsın, iyi de yapmışsın velhasıl bu şekilde dini her yerde konuşarak yüceltmiyorsunuz tam tersine alçaltıyorsunuz. Bu bir.
Bu ülkenin Başbakanı bile ülkenin alayının dini duygularını sömürerek, işsizlik hat safadayken kurtuluş başörtüsündeymiş gibi tek derdi buymuş gibi gündem yaparak yıllarca sömürdü, hala sömürüyor bu da iki.
Güzel dinimizi rahat bırakın. Bu da 3.
Çok konuşmayla iyi müslüman olunsaydı Cehenneme ne gerek olurdu.
Geçiniz..
-----------------------------
Heryerde konuşarak mı :D nerde konuşalım yani adam tartışmaya sunmuş işte herkez görüşlerini belirtsin demiş daha ne??Bu arada bu "yüceltmiyorsunuz" kelimesi ile senin dediiin gibi neyi kastediyorsun??edit:bu son postum yatıyorumm
-
literatüre seyyar hoca tanımını sokan şahsiyet :) ...:8mm:...
-
bu soru şuna benziyor. su neden berraktır? neden beyaz değildir?
insanın organı neden kafasında değildir gibi.
Uzay sınırsız deniyor. sınırı olsa onunda nasıl birşey olduğunu aklımız alıyormu. Kendimizi çok akıllı sanarak aklımızın yetmeyeceği şeyleri sorgulayınca bir noktada beyin kalır.
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Senin dinimiz hakkında bilgin nedir?
Bunun eğitimini gördün mü?
Ne kadar hakimsin bu konuya?
Bunu kendine en başta sormak zorundasın.
Din bu kadar basit açıklanabilecek, anlatılabilinecek bir olgu mudur?
Eğer öyleyse lafım yok haklısınız.
Ama eğer bu bizim için çok önemli birşeyse
Herkes bununla ilgili KONUŞAMAZ.
KONUŞMAMALI.
Sadece sen değilki önüne gelen anlatır oldu ülkemizde.
Herkes seyyar hoca modunda dolaşmakta kafasına göre yorumlamakta.
Bu yapılan günahların en büyüğü.
-----------------------------
Kafasına göre yorumlayan kim?Ben bu konudaki görüşlerimi ve bilgilerimi dile getiriyorum vede hepmizin yapması gereken şeyi dinimizi sawunmayı yapıorum yukarıdaki mesajları okursan adam Türkiye keşke hıristiyan olsaydı filan demiş olduki sen şimdi konuyu 3 tarafa parçaladın inananlar,inanmayanlar,inanmayıp inandığını kastedenler -
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------tüm dünya bile inansa doğrumudur varmıdır yokmudur diye tartışabilirsin neyi tartışamassın biliyormusun H2O = SU bunu tartışamassın ama din tanrı allah varmıdır diye tartışma bitmez çünki 2 tarafta tam olarak kanıt sunamaz ama zaten benim kanıt sunmaya gereksinimim yok sizinde sunacak kanıtınız yok
neye inanırsanız inanın ''inanmak gereklidir '' niye herkez de vicdan olmadığı için , , ama ileride toplumsal düzen sağlanırsa o zaman dine de gerek kalmaz
-----------------------------H2o =su Ewet Geriye doğru git ilk insan varken de bu böyleydi dimi..Peki Ben ilk insan olsaydım Hidrojene başka bi isim verebilirdim Mesela bordomavi=su diyebilirdim
o zaman bugunun sartlarında buda dogru olucaktı..Ya bişeyi tartısmaya gerek yok aslında benım araba dediğime ingiliz car diyor benım inandıgım allaha da sen başka bisey diyıp ınanıyosun Sonucta ikiside aynı şey bu kadar basıt..
-
benim aklıma bazen şu gelir,adam afikanın bilmem ne köyünde dogmuş.elektronik hiç bi cihaz görmemiş belkide arabayı bile görmemiş,bi kaç ferd yaşayıp gitmiş adam hayvan avlayıp yemiş yaşı gelince ölmüş.
adamın aklına kuran hiç gelmemiş duyabileceği biyerde yok,adam dünyadan habersiz...bişeyin buna gece gelip eyy kulum at arabası yap arabistana git orada dini öğren yaşa sonrada karşıma gel demesi gerekiyor.eee böyle bişeyde olmaycgına göre bu adam ne yapacak.
yada hristiyan bi çocuk doguyor.ona din olarak islamdan başka şey ogretiliyor.o çocuk islam ülkesindede dogabilrdi.çocuk kafası basmay başlayınca dini öğreniyor.
ama öğrenesiye kadar islam göre işlediği suçtan dolayı yine cehenneme gidiyor.tövbe edince cennete gider meselesine pek inanmam
bunlar yaradılışla ilgili çelişkili durumlar.
-
Din herkesin kafasına göre yorumlayabileceği, savunabileceği birşey değildir.
Olsaydı kutsal olmazdı.
Olsaydı insanları birbirine bağlayan yegane şey olmazdı.
Olsaydı Din olmazdı, Müslümanlık olmazdı, Müslüman olmazdı.
Şimdi oturmuş dinin hakkında yazılanları savunarak dinini anlatıyorsun değil mi?
Peki dinini ne kadar iyi biliyorsun?
Otur düşün:
Acaba ben bu yorumlarımı okuduğum kaynaklardan, Kuran'dan ve elle tutulur gözle görülür kaynaklardan mı yazıyorum yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi süslüyorum diye.
Olurda cevabını bulursan burada paylaş.
Paylaşamazsın.
Çünkü dinini özümsemiş insan bu şekilde davranmaz.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------benim aklıma bazen şu gelir,adam afikanın bilmem ne köyünde dogmuş.elektronik hiç bi cihaz görmemiş belkide arabayı bile görmemiş,bi kaç ferd yaşayıp gitmiş adam hayvan avlayıp yemiş yaşı gelince ölmüş.
adamın aklına kuran hiç gelmemiş duyabileceği biyerde yok,adam dünyadan habersiz...bişeyin buna gece gelip eyy kulum at arabası yap arabistana git orada dini öğren yaşa sonrada karşıma gel demesi gerekiyor.eee böyle bişeyde olmaycgına göre bu adam ne yapacak.
yada hristiyan bi çocuk doguyor.ona din olarak islamdan başka şey ogretiliyor.o çocuk islam ülkesindede dogabilrdi.çocuk kafası basmay başlayınca dini öğreniyor.
ama öğrenesiye kadar islam göre işlediği suçtan dolayı yine cehenneme gidiyor.tövbe edince cennete gider meselesine pek inanmam
bunlar yaradılışla ilgili çelişkili durumlar.
-----------------------------http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=3152&keyword=Fetret
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=2506 Bu iki konu senin sorularına cewap olacaktır inşallah...
-
bence inanmalıyız, inansak hiçbirşey kaybetmeyiz..çokda derinlere inmemek lazım, allaha inansan birşey kaybetmezsin, yok olduğunu bile düşünsek ne zararın oldu, öldün gittin belki böyle birşey yoktu, cennet cehennemde yok sen öldün ve bittin, ama inanan dininde bir insansan aynı zamanda iyi birisindir ve arkandan hep iyi hatırlanırsın, varsada sen zaten buna inandın ve mükafatını alacaksın..zararın yok ama karın olabilir.
Edit: inanmayanlar ve inanmak istemeyenler için bir bakış açısı