Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------Cia bunu yazdı:
-----------------------------aklıma tapınmak için kurabiyeden put yapan kıtlık zamanında da o tapındıkları putu yiyen putperestler geldi :)
uploder
misal....öldün ve gerçekten de o azap var tekrar dünyaya gelip iman etmek istermiydin?
-----------------------------hoca buda sorumu şu anki cevabı hayır fakat o dünyaya gidipte buna hayır diyecen bir mahlukat yok
-----------------------------tabiki hayır !
niye ?
çünki ben kimseye zarar vermeden ömrümügeçiyorum müslümanım diye geçinen günahkarlar var daha yanacak
+ olarak benim inanmamamın sebepleri var bi gün tanrı gelse çıksa bana görünse ona diyeceğim çok şey olduğu gibi şuan dünya üzerindeki dinlerin sahteliğide buna eklenebilir ki yaşam ölüm bunlar oyun değildir
(zaten gerçekten bir yaradan olsa böyle yapmazdı emin olun çok daha farklı olurdu )
siz kendinizi cennete gidicem diye şartlandırıp ayağınızla ezdiğiniz can çekişen bir karıncanın canını hiçe sayıyorsunuz
her canlı doğar ölür bu kanundur yaşamın şuan için nasil başladığını bilmiyor olabilriz fakat bir gün öğreniriz
örmek ile ilgili şeylere birde şunu not edeyim niye ölüyoruz ? fiziksel olarak dna larımız otomatik olarak yaşlanmaya gücsüzleşmeye programlanmış
bazı deniz anaları kendi kendilerini yeniliyorlar bu yenileme insana aktarılırsa (illaki yapılıcak ta işte zaman gerekli ) ölüm diye birşey kalmayacaktır
ki bunun + ları ve - leri olur (savaşın + ları ve - leri olduğu gibi nufusun azalması bir başka açıdan iyidir )
ölümsüzlüğü + ları ise dünya gelişiminin çok daha hızlı ve istikrarlı ve kontrol edilebilir olması olucaktır )
kanatimce gelecekte max 1veya 2 cocuk sahibi olunabilicektir ( çinde şuan 1 den fazla cocuk yaparsan ya evlat edilir yada öldürlür )
neyse kou şaştı başka bişi bana sormak isteyen olrsa pm atsın sıkıldım ömrüm din hayat tanrı felsefe bilim bunlar la geçti yeter artık boşu boşuna zamanımız gidiyor hayatın tadını çıkarın başka şeylere bakmayın sonra üzülürsünüz.
-
Butun insanlar Allah (c.c) in varligindan kesin olarak emin olsalardi herkes inanir ve iman ederdi zaten. Bunun boyle olmasi dinin bir ozelligidir.
ayrica yazin objektif degil. tek gorus ustune kurulmus.
amacin cevrendeki bir cok arkadasinin kuskularini gidermekse yanlis bir yazi.
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------ßöyle bir soru sorulamaz sorunun doğru şekli şöyle olabilir ancak.insan bu dünya için gereklimidir değilmidir?
AMA SEN GEREKLİ DEĞİLSİN ....
Düşün eyy konuyu açan kardeşim amacın ne bilmiyorum Ateistmisin onuda bilmiyorum Allaha inanmıyomusun umrumda Değil O senin meselen.
ELhamdülüllah müslümanım İsteyen inanır isteyen inanmaz..Ama kimse gelipte ßenim inandıgım sıgındıgım o yüce varlıga Greklimidir Değilmidir diye bi Cümle kuramaz Haddini Bil Kafirsen Kafirliğini Bil
İnanmıyosan İslamiyete inanan milyonlarca insana Saygı duy..
-----------------------------varlığı yada yokluğu kanıtlanmamış herşey için varmıdır yokmudur diye tartışma yapılabilir sen kendi haddini bil şeytana tapan putlara tapan ve diğer tüm ilahi şeylere inanlara sanki saygı duyuyormuş gibi sen ve senin gibi lrer sadecce kendi bilgikleri doğru diye düşünür biraz tarafsız bak
ilk ayıbı sen ediyorsn
-
siz kendinizi cennete gidicem diye şartlandırıp ayağınızla ezdiğiniz can çekişen bir karıncanın canını hiçe sayıyorsunuz @
hiç şüphesiz ki " yarın hakkın huzuruna varınca, Alır hakkını bizden karınca" islamda hak hukuk kadar üstün bişey yoktur. Allah katında karınca da fil de aynı hakka sahiptir. hiç şüphen olmasın. ne güzel bir söz değil mi
" Hakkın huzuruna varınca, alır hakkını bizden karınca"
-
Hajım sence bu dünyaya neden geldik?Kendini bu fani dünya hayatından soyutlayarak kendine bir sor insanoğlu neden yaşıyor?neden bu dünyaya geldik?Tabiki de bizi yaratan Allahü Teala'ya ibadet için geldik.Kendini dünya hayatından soyutlayarak kendine bu soruları sorarsan emin ol ki cewabını bulacaksın kardeşim
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
-----------------------------
Hajım sence bu dünyaya neden geldik?Kendini bu fani dünya hayatından soyutlayarak kendine bir sor insanoğlu neden yaşıyor?neden bu dünyaya geldik?Tabiki de bizi yaratan Allahü Teala'ya ibadet için geldik.Kendini dünya hayatından soyutlayarak kendine bu soruları sorarsan emin ol ki cewabını bulacaksın kardeşim
-----------------------------yazdıklarımın hepsini oku görmüşsündür senin gibi böyle soru soranlar için dinler var kardeşim =)
-
UploaDeR
son bir soru yanlış anlama hep siz soruyonuz benimde aklıma bazı sorular takıldı ''varlıgına inanmak için nasıl bir delil yada nasıl bişey olmalıdır.''
-
İnsanda bulunan Tedeyyün içgüdüsü ( bir şeyleri kutsama, kudsiyyet atfetme zorunluluğu ) nden kaynaklanan bir arızadır bu.. Ergenlik çağına başladıktan cevabı bulunana kadar herkesin aklını kemirir o büyük düğüm..( ki zaten burada da meselemiz bu )
Dünyanın haline insanlara tabiata baktığında ve fiziksel-zihinsel olgunlaşma çağına girdiğinde büyük düğümler aklı kurcalamaya başlar,
Nereden geldim? Ne için buradayım ? Nereye gideceğim ?
Bu sorulara verilecek cevaplar vicdaniyyet ile sınırlı değildir, akıl bunu dengede tutar, akıl hakemdir ki Kur'an-ı Kerim'de bu hususta zaten direkt olarak akla hitab eder.
Bir örnek : bir budisti Buda'nın önünde çok büyük bir haşyetle, maneviyatla eğildiğini görürsünüz, bunu vicdanen kabullenmiştir ve öyle bir inanmıştır ki onun tanrı olduğuna kudsiyetine vs.
Ama dediğim gibi akıl hakemdir; sorar ki ben neye tapıyorum, kimden medet umuyorum, görmez, duymaz, konuşmaz, hissetmez, ağlamaz, gülmez, yatmaz, kalkmaz, yemez, içmez, sıçmaz vs vs. tam anlamyla bir put, bunun bana ne yararı var, ne zararı var?
Aklın rolü dengede tutmak bu tedeyyün içgüdüsünü..
neticede dinde zorlama yoktur.
O gün kafir keşke toprak olsaydım der.
-
hııı tanrı hiç gerekli değildir yaa sen çaktırma devam et (töööööbe tööööööbkonu açmak için mi yazıyon böyle soruları
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------sizin bu korkularınız olmasa merak ediyorum kaç tane müslüman kalıcak dünyada
isteyen istediğine inanır ADI ÜSTÜNDE İNANÇ oyüzden kimseyi bağlamaz ama müslüman ülkelerde görüyoruz ki özgürlük kısıtlı durumda
bazen diyorum keşke anadoluya kuzeyden gelseymişiz de başka bir dine mensup bir ülke olsaymış nufusun çoğunluğu
-----------------------------Kardeş düzelteyim yeryüzünde müslüman ülke yok, sadece anasından babasından bir miktar, tapınak gibi camilerdeki din adamlarından bir miktar ve okullardaki din öğretmenlerinin de bir miktarezberletilen ve taklid edilen müslüman toplumları var.