folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İnsanın yaratılış fıtratında inanmak olduğu gibi

herkesten farklı olmaya çalışmakta vardır.. 

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:
    -----------------------------

HanDsomE bunu yazdı:
    suç mu inanmak ? dünyada inançsızlık söz konusu değildir. İnanmamak bile inanmaktır farkında değilsin. Ateist'likte bir inanç budistlikte hristiyanlıkta. anlamları açılımları ne olursa olsun. Kimi evrenin kendiliğinden varolmadığına inanır. kimi allah'ın olmadığına inanır. İnsanda bu inanç geni farkında olmasada vardır. Kabul et veya etme he gerçekleri öldükten sonra görürüz. Ya ateistlerin dediği gibi yok oluruz yada islam'ın dediği gibi sonsuz azap yada sonsuz güzellik bizi bekler...

o azap korkusu şuan dünyada bu kadar çok müslüman olmasının sebebidir  ,

Ateizm de bir inanç sayılabilir ama normal düz insan aslında = bir kaç nesil sonranın temeli diyebiliriz  

Yaratıcısına karşı olan, SEVGİ'si , SAYGI'sı, KORKU'sundan oluşan herşeyin bütünüdür bu yapılanlar. He şimdi şu müslüman şöle böle yapıyor diye kötülemeye çalışmayın ve tam anlamıyla anlatıyorum. Zaten İnanmadığınız Kuran'ın alametlerinden biri kıyamete yakın Allah'a inanan kalmıcak ve kıyamet inançsızların üzerine kopacak o yüzden 2inci cümlene tamamiyle kopuyorum bir kaç nesil bilemedin 500 nesil belkide önümüzdeki nesil onu tam anlamıyla bilemeyiz lakin inançsız bir nesil üzerine kopacağını herkes biliyor... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:

Blue_moon

inanç ın ne oldunu unutuyorsun galiba ne demişler sen gayepten şeylere inanıyorsun diye bende inanmak zorundamıyım =)

insanlar illa birşeylere inanmak isterler dinler buyüzden var daha da bişi demiorm anlamak istemeyen anlamasın  

Müslüman insanların boş bir düşünceye yani gaybe sahip olduklarını iddia etmen, konu üzerindeki samimiyetinin ve hassasiyetinin açık bir göstergesidir.

cia kardeşim ben teşekkür ediyorum sadece bildiklerimi, başkalarının da öğrenmesi açısından paylaşıyorum ve bir müslüman olarak bunun Farz olduğuna inanıyorum

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    Allah ım sen insanlara akıl  ver  demek ıcın gereklıdır  en basıdınden

kontra bisiklet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

sizin bu korkularınız olmasa merak ediyorum kaç tane müslüman kalıcak dünyada 

isteyen istediğine inanır ADI ÜSTÜNDE İNANÇ  oyüzden kimseyi bağlamaz ama müslüman ülkelerde görüyoruz ki özgürlük kısıtlı durumda

bazen diyorum keşke anadoluya kuzeyden gelseymişiz de başka bir dine mensup bir ülke olsaymış nufusun çoğunluğu  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

aklıma tapınmak için kurabiyeden put yapan kıtlık zamanında da o tapındıkları putu yiyen putperestler geldi :)

uploder

misal....öldün ve gerçekten de o azap var tekrar dünyaya gelip iman etmek istermiydin? 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:

sizin bu korkularınız olmasa merak ediyorum kaç tane müslüman kalıcak dünyada 

isteyen istediğine inanır ADI ÜSTÜNDE İNANÇ  oyüzden kimseyi bağlamaz ama müslüman ülkelerde görüyoruz ki özgürlük kısıtlı durumda

bazen diyorum keşke anadoluya kuzeyden gelseymişiz de başka bir dine mensup bir ülke olsaymış nufusun çoğunluğu  

malesef keşkeler çare etmiyor fakat din değiştirmeye para almıyorlar. Her türlü din'e girip çıkabilir ülkemize inandığın inancını özgürce yaşayabilirsin sana kimse dayatma yapamaz fakat sen şu anda bize dayatma yapıyorsun. Benim yukarıdaki cümlemi oku. korku sevgi saygı vesayir birçok şeyden meydana gelen davranışların bütünüdür bu yapılanlar. Çok özgürlük iyi değildir hocam ;) ben özgürüm diye dolanamazsın istediğini yapamazsın dünyanın hiçbir yerinde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:

aklıma tapınmak için kurabiyeden put yapan kıtlık zamanında da o tapındıkları putu yiyen putperestler geldi :)

uploder

misal....öldün ve gerçekten de o azap var tekrar dünyaya gelip iman etmek istermiydin? 

hoca buda sorumu şu anki cevabı hayır fakat o dünyaya gidipte buna hayır diyecen bir mahlukat yok 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

insan korkudan dolayı mı inanır herşeye ? sen inandığın şeylere korkudan dolayı mı inanıyorsun. hadi biz diyelim Allahtan korkuyoruz ama ona güveniyoruz korktuğumuz kadar da seviyoruz. Sen korktuğun neyi seviyorsun. Bir insan Allahtan başka korktuğu neyi sevebilir başka ? Halbuki din konularının dışında insan hep korktuğu şeylerden kaçar. Fakat müslümanlar rabbinden korkar ama rabbine sürekli yakındır. uzak olmak istese bile yakındır. O allahını bıraksa Allah onu bırakmaz. Sürekli izler. Müslümanlar elbette ki kurtuluşa ereceklerdir. Onlar kutsal bir dava uğrunda rabbinden korkarlar çünkü insanlar Allahtan korkmasaydı herkes birbirini öldürür herkes birbirinin hakkını yer tecavüz eder akıllarında ise nasıl olsa bunun hesabını soracak kimse yok diye düşünürdü. Amma Allahtan gerçek manada korkan insan bunları yapabilirmi. Allah korkusu insanları yanlıştan alıkoyar, bir yandan da rabbini sevmesini ona bağlanmasını sağlar

Şunu hiçbir zaman unutma ki sen rabbini ne kadar reddedersen reddet rabbin seni görüyor ve izliyor. Emin ol ki Allah izin vermese sen elini klavyeye bile götüremezsin. 

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ßöyle bir soru sorulamaz sorunun doğru şekli şöyle olabilir ancak.insan bu dünya için gereklimidir değilmidir?

AMA SEN GEREKLİ DEĞİLSİN ....

Düşün eyy konuyu açan kardeşim amacın ne bilmiyorum Ateistmisin onuda bilmiyorum Allaha inanmıyomusun umrumda Değil O senin meselen.

ELhamdülüllah müslümanım İsteyen inanır isteyen inanmaz..Ama kimse gelipte ßenim inandıgım sıgındıgım o yüce varlıga Greklimidir Değilmidir diye bi Cümle kuramaz Haddini Bil Kafirsen Kafirliğini Bil

İnanmıyosan  İslamiyete inanan milyonlarca insana Saygı duy..

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
Toplam Hit: 9412 Toplam Mesaj: 86