folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

Tanrı Neden Gereklidir Veya Gereklimidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:
    -----------------------------

@-_HaWk_-

2000 küsur senesinden bu yana bu forumda yüzlerce belkide binlerce aynı içerikli konu gördüm.

Belki sen o zaman kısa pantolon arkadaşlarınla arka bahçede misket oynuyordun.

Hiçbirisi bir çözüme kavuşmadı. HİÇBİRİSİ.

Konuyu gördüğüm andan bu yana sözüm her iki tarafa da. Nedense sen yada senin gibi dini aklınca savunarak aslında kulaktan dolma cümleler ile renk katmaya çalışan arkadaşlarımız etkileniyor,rahatsız oluyor.

Şunu unutma arkadaş.

Bu yaşta herşeyi bilemezsin.

Hele ki herkesin en hassas olduğu konu olan Din hakkında yaptığın yorumlarda ise hiç ama hiç birşeyi kesin olarak bilemezsin.

Bilen insanlar bu ülkenin resmi olarak görevlileri ya da kitapları olan güvenilir insanlardır.

Açıp okursun yada birebir alıntı yapar yayınlarsın ki bu da aslında hiçbirşeye çözüm OLMAZ.

Bu ülkede ne zaman Din rahat bırakılır o zaman Müslümanlığın değeri anlaşılır.

Ama nedense Atatürk ve Müslümanlığı hep birileri karşılaştırarak rant oluşturmaya çalışır..

Rahat bırakın dinimizi. 

Ek: Bu dünya üzerinde herkes mutlaka birşeylere inanır. İnanmak insalığın temelinde yatan yegane olgudur bence.Hayat devam ettikçe,bireyler hayatlarını idame ettirdikçe ve bu yaşam oldukça bu tarz konular olacak ve çözüm ise hiçbir zaman üretilmeyecektir. Olan yine Din yozlaşması Seyyar hoca piyasasında artışa sebep olacak insanlar dinden soğuyacaktır.

Bu kadar.

Hala bnm kulaktan dolma bilgilerle dini sawunduğumu kastediyorsun.Bn burada dini  aklınca sawunanlara tepki gösteriyorum sen ise gelip bnmde dini aklımca sawunduğumu idda ediyorsun.Bn burada genel konuşuyorum sen ise suçlama yapıyorsun yaptığın çok yanlışş.Hala rahat bırakın dinimizi demeye kalkma yargı yanlış anlaşılıyor

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Peki güzel kardeşim.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Ok dayı. Varsayalım ki bende sende Allah'a inanmıyoruz. Olaya biraz matematiksel bakalım. Allah vardır ya da yoktur yoksa yaşamdan istediğimiz zevki almalı mıyız almamalı mıyız. Bütün ihtimalleri gözden geçirelim.

Hangisi daha büyüktür?

a)Beklenen değer (Hedonizm)
    b)Beklenen değer (Dini Hayat)

Varsayım…

a)Olasılık(ölümden sonra hayat yok)x(hedonizmden alınacak zevk)+Olasılık(ölümden sonra hayat var)x(sonsuza dek boku yemek)

Ve

b)Olasılık(ölümden sonra hayat var)x(dinden alınacak zevk)+Olasılık(ölümden sonra hayat var)x(sonsuz mutluluk)

Sonsuz mutluluk: +∞
    Sonsuza dek lanetlenmek: -∞
    (a) Hedonizm=-∞ (b)Din=+∞
    Beklenen değer(hedonizm) < Beklenen değer(dini hayat)  :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Bir gün Allah'a inanmayan bir adam Hz.Ali (r.a)'nin yanına gider. Hz.Ali'ye siz bu kadar ibadet yapıyorsunuz ben ise boş boş geziyorum. Peki ya Allah yoksa...
    Hz. Ali (r.a.) gülümseyerek cevap verir. Allah c.c. yoksa benim kaybedeceğim bişey yok. Peki ya varsa?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:

@-_HaWk_-

2000 küsur senesinden bu yana bu forumda yüzlerce belkide binlerce aynı içerikli konu gördüm.

Belki sen o zaman kısa pantolon arkadaşlarınla arka bahçede misket oynuyordun.

Hiçbirisi bir çözüme kavuşmadı. HİÇBİRİSİ.

Konuyu gördüğüm andan bu yana sözüm her iki tarafa da. Nedense sen yada senin gibi dini aklınca savunarak aslında kulaktan dolma cümleler ile renk katmaya çalışan arkadaşlarımız etkileniyor,rahatsız oluyor.

Şunu unutma arkadaş.

Bu yaşta herşeyi bilemezsin.

Hele ki herkesin en hassas olduğu konu olan Din hakkında yaptığın yorumlarda ise hiç ama hiç birşeyi kesin olarak bilemezsin.

Bilen insanlar bu ülkenin resmi olarak görevlileri ya da kitapları olan güvenilir insanlardır.

Açıp okursun yada birebir alıntı yapar yayınlarsın ki bu da aslında hiçbirşeye çözüm OLMAZ.

Bu ülkede ne zaman Din rahat bırakılır o zaman Müslümanlığın değeri anlaşılır.

Ama nedense Atatürk ve Müslümanlığı hep birileri karşılaştırarak rant oluşturmaya çalışır..

Rahat bırakın dinimizi. 

Ek: Bu dünya üzerinde herkes mutlaka birşeylere inanır. İnanmak insalığın temelinde yatan yegane olgudur bence.Hayat devam ettikçe,bireyler hayatlarını idame ettirdikçe ve bu yaşam oldukça bu tarz konular olacak ve çözüm ise hiçbir zaman üretilmeyecektir. Olan yine Din yozlaşması Seyyar hoca piyasasında artışa sebep olacak insanlar dinden soğuyacaktır.

Bu kadar.

1.Akıl yaşta değil baştadır

2.Devedede boy war ama eşeğin arkasından gidiyor

bu kadar.

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
Toplam Hit: 9407 Toplam Mesaj: 86