Tarihin En Büyük Lideri Hz. Muhammed
-
madem diyebilecek birşeyin yoktu demin neden atladın benim post uma cevap yazdın ?
neyse.. -
olaya hangi açıdan bakarsanız bakın tarihin en büyük liderlerinden birisi hz.muhammeddir nasıl mı ?
1- diyelim islamiyet düzmece kurana düzmece hz.muhammedin dedikleride düzmece diyelim haydi
soru : şuanda dünyada kaç kişi islamiyete inanıyor kaç kişi müslüman ? verdiğin cevap nüfususun %10 ununu geçiyorsa ki geçiyor buda hz.muhammedin lider olduğunu gösterir lider dediğiniz insanın arkasından yürüyenler olmalı hz.muhammedin arkasından kaç kişi yürüyor ?2- islamiyet varsa zaten hz.muhammedin lider olduğu bellidir.
kaldıki hz.muhammedin dünyanın en iyi liderlerinden olduğunu anlamak için alim bilgin olmaya gerek yok normal zekaya sahip herkes anlar.
-
-----------------------------
emirreis bu provakatörlük değil. bunlar sadece onların fikri. 10-20 tane rus Hz. Muhammed tarihin en büyük lideriridir
Diyor diye öyle olması gerektiğini sanmıyorum. Benim fikrime görede tarihin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür.
O rusların buda benim fikrim.
-----------------------------BSG
-
seadog bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
Bunlar sadece onların fikri.
-----------------------------2. Enis olma yolunda ilerliyorsun, provakatörlük başına iş açacak senin, demedi deme ...
emirreis bu provakatörlük değil. bunlar sadece onların fikri. 10-20 tane rus Hz. Muhammed tarihin en büyük lideriridir
Diyor diye öyle olması gerektiğini sanmıyorum. Benim fikrime görede tarihin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür.
-----------------------------Atatürkle Hz.Muhammedi bir tutamazsın çok büyük bir yanlış olur. Hz. Muhammet tüm dünyaya liderlik etmek için gönderilmiştir. O bir dinin -İslamiyetin- lideridir. Atatürk devlet başkanı ve komutandır.
-----------------------------Kesinlikle katılıorum
-
konu amacından çıktı beah !! modlara kaydı banı yiceniz şimdi...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------Ben sadece bu konu için demedim, yaptığın yorumlar başkalarının düşüncelerine hakaret veya saldırı niteliği taşıyor. Senin gibi yeni yetmelerin bir sivrilmek içi yaptığı yorumlara ayar oluyorum. Ben o kadar anlayışlı bir insan da değilim, sadece uyarı...
-----------------------------emirreis haklı cok göze batar oldun :W
-
Konu son gaz devam ediyor.
Hala öğrenemedik din insanın kendi içinde yaşadığı bir olduğur olayını.
Kardeşim inanmayan inanmaz inananlara söz söylemeye hakkı yok. İnananlarda inanmayana laf söyleyemez. Şunu öğrenin artık. Birbirinizi küçümsüyorsunuz ama ne kerametse ikinizde birbirinize sözlerinizle kendinizi küçük düşürüyorsunuz.
Arkadaşın biri çok güzel özetlemiş. Müslümanım ama pasif müslümanın namazımı kılmam diyor. İki önderim var birisi Atatürk diğeri Hz. Muhammed diyor. Olay bundan ibaret ama siz hala birbirinizin görüşlerine saygı göstermiyor hala birbirinize laf atıyorsunuz. Buradan ateistliği savunan arkadaşa şunu söyleyebilirim. Sen inanmıyorsun ancak biz inanıyoruz arkadaşım o nedenle konuyu uzatmanın gereği yok inanmadığın şeyde lider diye birşeyden bahsedemezsin ancak bizim inanışlarımıza saygı göstermelisin. Müslümanlık insanın gelişimini ya da özgürlüğünü kısıtlamıyor böyle düşünmenin tek nedeni Müslümanlık düşüncesini yanlış algılamalarından ve gerçek Müslüman gibi davranmayıp Müslümanlığın adını kirletmeleridir.
fatihack senin bir sözüne takıldım "senin gibi bi adamın müslüman olmaması, tüm islam aleminin hayrınadır." böyle demişsin buna senin karar verebileceğini zannetmiyorum. Sen Müslümanlığı benimsiyorsun ama nedense senin tekelinmiş gibi kullanıyorsun. Sanane hayrından şerrinden? Sana mı kaldı neyin hayır neyin şer olduğunu belirtmek. Bu tarz laflar yüzünden insanlar Müslümanlıkta gerilik var diyor zaten. Müslümanlıkta hoşgörü ve dinin Allah ile kulu arasında olduğu anlayışı varken sen niye bu anlayışa sahip değilsin? onu anlamaya çalışıyorum
-
biri çıkmış islam cehalet dini demiş.ilk ayeti OKU olan bir din mi cehalet dini.yüz yıl öncesine kadar batıda tıp akademilerinde ibni sina nın kitapları okutuluyordu.dini yanlış yaşıyanlara bakıp dini eleştirecek akdar cahilsiniz.bu dinin doğru yaşayanlar zamanında dünyanın hakimiydi.osmanlıda gerileme başaldığında dinde de bozulma başlamıştı.
birisi çıkmış kadın 2.sınıf vatandaş demiş.hangi görüşte cennet annelerin ayakları altında diye bir düşünce var.bu din geldiğinde kız çocukları diri diri gömülüyordu islamiyet bunu yasakladığı gibi şu anda bile bazı ülkelerde olmayan hakları verdi.araştırın ve görün.
mesajlarında bok salak vs gibi hakaret kelimeleri kullananlar ne gariptirki islamiyeti başka görüşlere karşı hoşgörülü olmamakla suçluyor.sizin yaptığınız ne peki bu hoşgörümü.
istediğini yapmayı savunan ateistlere sorum benim istediğim şey seni maddi ya da manevi zarara uğratırsa ne yapacaksın.her kes istediğini yaparsa hayvanlardan ne farkın kalır
-
twilight_flame bunu yazdı:
fatihack senin bir sözüne takıldım "senin gibi bi adamın müslüman olmaması, tüm islam aleminin hayrınadır." böyle demişsin buna senin karar verebileceğini zannetmiyorum. Sen Müslümanlığı benimsiyorsun ama nedense senin tekelinmiş gibi kullanıyorsun. Sanane hayrından şerrinden? Sana mı kaldı neyin hayır neyin şer olduğunu belirtmek. Bu tarz laflar yüzünden insanlar Müslümanlıkta gerilik var diyor zaten. Müslümanlıkta hoşgörü ve dinin Allah ile kulu arasında olduğu anlayışı varken sen niye bu anlayışa sahip değilsin? onu anlamaya çalışıyorum
ben kişisel görüşümü söyledim.tekelimde olmasıyla falan alakası yok.müslümanlığın nesini tekelimde görücem yahu ? şirket mi bu, gazete mi dergi mi nedir yani.koskoca müslümanlığı tek elimde görücem.yok böyle bişey : )
kişisel görüşüm bellidir.böyle gereksiz adamların içimizde olmamasından dolayı mutluyum.asıl sen karar merkezimisin de benim mesajlarımı yargılıyorsun ? sana ne benim mesajlarımdan ? işine baksana sen...
kim ne derse desin.islamiyet'e küfretmek, hakaret etmek, gerilik var demek için bir insanın mesajından yola çıkacaksa adam, zaten öyle devam etsin.kur-an var koskoca.bizzat Allah'ın kelamlarıyla dolu.onu okuyup müslüman olmak isteyen olur.içinde müslümanlığı benimsememe dürtüsü olan adamda, en ufak şeyden yola çıkar ve benimsemez zaten.
benim nasıl bir anlayış içinde olduğum seni ilgilendirmez.bu forum'da yazdığım herşeye atlayıp bişeyler yazmak zorunda da değilsin.ben senden ders alacak hiç değilim.
adam kendi halinde Allah'a inancını sorgulayacaksa, veya kökten Allah'ı yok sayacaksa saygı duyarım.ben ateistim derse de saygı duyarım.ama burda gelip te islam dini hakkında ileri geri konuşuyorsa, islam dinine inanan insanları gerici olarak adlediyorsa, müslümanlığı benimsemiş insanlara gerizekalı gözüyle bakıyorsa ben cevabımı veririm.kişisel görüşümüde sonuna kadar söylerim.buna sen karışamazsın.
-
kişisel sözlerini islamiyet aleminin lideriymiş gibi belirtmezsen yanlış anlaşılma olmaz arkadaşım :) Bende Elhamdülillah Müslümanım İslamiyet alemi diyince içine bende dahil oluyor şahsi görüşüm diye belirtirsen yanlış anlaşılma olmaz.
Bundan sonra kişisel konuşmalarında bir alemi katmazsan kişisel görüşün olduğunu anlar ve saygı duyarım ama içinde benimde olduğum bir topluluğu söylersen o zaman müdahale etme hakkım doğar.
Benden ders alacak değilsin buna katılıyorum. Ne ben senden nede sen benden ders alacak değilsin ama yazdığın yazılarda bir aleme hitap edip kendi görüşüm diyorsan oralarda düzeltme yapabilirim.