Tarihin En Büyük Lideri Hz. Muhammed
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
kardeşim yazsana buraya herkez faydalansın konuşacak bişey yok bi cümle bişey söyle sadece sana ateistliği doğru kılan şeyi veya şeyleri söyle...
-----------------------------ben bunun tartışmasını çok yaptım sonuçta haklıyım ama böyle toplu herde konuşulucak deil ağır konular bunlar
herkez yediremiyor söra içlerinde kalır
-----------------------------Kazmaları sen o küçücük beyninlemi belirliyosun ? Herkez yediremiyor demissin altında kalır demişsin iki cümleyi bir araya getirip konuşamıyorum desene sen şuna.
Gazoz kapaklarına don lastiklerine tapan küçük beyinli Ate(İ)s(t) insancık.. Sana cevap yazmaktansa kendi kendine havlamanı yeğliyorum.
-----------------------------=) milleti ne güzel uyutuyorlar ne güzel kafaya alıyorlar işte toplum böle kontrol edilir en büyük kanıtı burda
VARLIĞI KANITLANAMAYAN ( din ) i ben sana yokluğunu mu kanitliyim kendi kendine bişiler gevelion ama
-
mutreft in cevabini begendim desem yalan olmaz (buyur istedigin dini sec olani)
o yuzden adam da ateistligi secmis,
bu dunya duzeninde herkes her zaman her istedigini secemiyor, cunku her dinde oyle kisitlamalar vardir ki,
hicbir din baska dine gecenleri baska din i secenleri hos gormuyor. zeitgeist belgeselini izledikten sonra dunyada herseyin bir kolelik sisteminin parcasi oldugunu daha iyi anliyorum.
su bir gercektir ki, kim ben ozgurce yasiyorum diyorsa sadece kendini kandiriyor
-
konu silinmesi gereken bir konu degil, iki tarafta birbirlerinin inanclarina dusuncelerine saygi duydugu surece ve o yolda cevap verdigi surece konu kilitlenmez
kimsede banlanmaz, ama bu konunun sonu yoktur.
konunun sonunda inanan yine inanmaya devam eder, inanmayan yine inanmamaya devam eder.
burada ateisti de var, en koyu sekilde dini yasayan da var. o yuzden kimse kimsenin hukukunu ezmesin,
-
Mylitta bunu yazdı:
eğer insanın içinde ahlak varsa allah korkusu olmadanda birşeyleri yapar.
her insan senin kadar mükemmel ve temiz bir ahlaka sahip olamadıgı için ,insanın ve evrenin yaratıcısı Allah evrenle ilgili kurallar ve tedbirler koymuş,
bunlara inanırsın veya inanmassın orası başka mesele ama okumadan ,araştırmadan Hz.Muhammed s.a.v gibi insanlık için canını ,varlığını ortaya koymuş bir peygamberden öylesine yorum olsun diye bahsedemessin, OKU OKU OKU !!!
bu arada Allah ismi özeldir küçük yazmaktan seni men ederim -
yokbe under herzaman özgürlükten yanayımdır atayislere bi türlü ısınamıyorum :)
yahudi olsun musevi olsun dinsiz olmasın bu atayislerin bütün dinleri araştırdıktan sonra atais olduklarınada inanmıyorum araştırsalar biraz aslında iyi olacak
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------yokbe under herzaman özgürlükten yanayımdır atayislere bi türlü ısınamıyorum :)
yahudi olsun musevi olsun dinsiz olmasın bu atayislerin bütün dinleri araştırdıktan sonra atais olduklarınada inanmıyorum araştırsalar biraz aslında iyi olacak
-----------------------------Tüm dinler aynıdır hocam inandığın şey ve ibadet şekilleri farklıdır oyüzden kimse kendini kandırmasın çünki hepiniz yanlış şeylere kanıyorsunuz ama gelde
anlat bunu
-
HeroiquE bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
eğer insanın içinde ahlak varsa allah korkusu olmadanda birşeyleri yapar.
her insan senin kadar mükemmel ve temiz bir ahlaka sahip olamadıgı için ,insanın ve evrenin yaratıcısı Allah evrenle ilgili kurallar ve tedbirler koymuş,
bunlara inanırsın veya inanmassın orası başka mesele ama okumadan ,araştırmadan Hz.Muhammed s.a.v gibi insanlık için canını ,varlığını ortaya koymuş bir peygamberden öylesine yorum olsun diye bahsedemessin, OKU OKU OKU !!!
bu arada Allah ismi özeldir küçük yazmaktan seni men ederim
kalınlaştırdığım yerde haklısın kusura bakma.
Anlatmak istediğim insanları engelleyen başka unsurlarda olması.
tamam hepimiz Allahtan korkuyoruz. ama bunun yanında bizi engelleyen.
ahlak. dürüstlük şeref onur namus.. uzar gider.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------yokbe under herzaman özgürlükten yanayımdır atayislere bi türlü ısınamıyorum :)
-----------------------------valla 20 dk dır yazılan tüm yorumları görüşleri okudum.tam yzıcaktım senin yazını görüm.bu işbu kadar ataistler biraz araştırma ile ilgili olsalar illaki bir yöne yönelirler.inanacakları en son şey bu dinsizlik olmaz.herkezi kendinizden küçük görmeden vazgeçmelisiniz.
birde bu arkadaşlar açıklasın gerçekten merak ediyorum neyi ıspatlayabilirler.... -
Herkes inancında hür olduğu gibi , cennet ve cehennemi seçmektede hür.
yalnız rica ediyorum bazıları Atatürk ile Peygamberimiz s.a. kıyaslaması sadece kişilik kalitesini ortaya koyar. inançlı bir insanın Atatürke saygılı olmayacağı önyargısı nedense yerleşmiş yada yerleştirilmiş.Sanki ayrı bir din ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.
Herkesin inancı kendine
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------mutreft in cevabini begendim desem yalan olmaz (buyur istedigin dini sec olani)
o yuzden adam da ateistligi secmis,
bu dunya duzeninde herkes her zaman her istedigini secemiyor, cunku her dinde oyle kisitlamalar vardir ki,
hicbir din baska dine gecenleri baska din i secenleri hos gormuyor. zeitgeist belgeselini izledikten sonra dunyada herseyin bir kolelik sisteminin parcasi oldugunu daha iyi anliyorum.
su bir gercektir ki, kim ben ozgurce yasiyorum diyorsa sadece kendini kandiriyor
-
konu silinmesi gereken bir konu degil, iki tarafta birbirlerinin inanclarina dusuncelerine saygi duydugu surece ve o yolda cevap verdigi surece konu kilitlenmez
kimsede banlanmaz, ama bu konunun sonu yoktur.
konunun sonunda inanan yine inanmaya devam eder, inanmayan yine inanmamaya devam eder.
burada ateisti de var, en koyu sekilde dini yasayan da var. o yuzden kimse kimsenin hukukunu ezmesin,
Burası imtahan dünyası o yüzden kimseni %100 özgür olması beklenemez. Özgür olmak için onu haletmek lazımdır diye düşünüyoruım. -
Konu yine coşmuş.
Bazıları şunu anlayamıyor. Kardeşim adam ateist sen adama Allah seni şöyle yapar böyle yapar diyorsunuz. Artık Allah'ın yapacağı işlere mi karar vermeye kalktınız. Müslümanım diyen insanların %50 si sözde müslüman buraya yazanların bir çoğuda öyle sanırım. Müslümanlık hoşgörü dinidir adam inanmıyor istemiyor ama hoşgörü gösteremiyorsunuz. (Herkes için değil bazıları için söylüyorum)
Örnek vermek gerekirse;
trabs0n
Gazoz kapaklarına don lastiklerine tapan küçük beyinli Ate(İ)s(t) insancık.. Sana cevap yazmaktansa kendi kendine havlamanı yeğliyorum.
Oradaki (İ) ve (T) harflerini gerizekalı değilse bir amaç için parantez içine almıştır. Adam inanmadığı ya da inkar ettiği için it olduda sen Müslümanlığın gereği olan hoşgörüyü göstermeyince başka birşey mi oluyorsun? Ya da Müslüman olduğunu ve ona göre yaşadığını mı sanıyorsun?
Bir arkadaş demiş din kullanılarak kimse yönetilmiyor diye. Hayır yönetiliyor neden olduğunu söyleyeyim. Kur'an'ı Kerim veya Hz. Muhammed'in hadislerine bakmadan fetoş denen totoşun arkasından gidersen gayet güzel yönetiliyor. Eğer bir dine inanıyorsan ve Allah da zeka vermişse kitaptan ya da onun elçisinden daha büyük ve daha bilgi alacağın kimse olamaz.
Herneyse inanan inanır inanmayan inanmaz ama şöylede bir gerçek var ülkede dindarım diye geçinenlerde hoşgörü yok. Sadece belirli bir istikamette içki satılması vs tarzı şeylerde bunun kanıtı zaten. Adam içki almak için 5 km yol gidiyor. Adam içerde sıçarda sizene kardeşim günahı adama. Sana giren çıkan var mı diye sorarlar adama :)
Her neyse çok uzattım sanırım. İsteyen istediğine inanır, isteyen istediği şekilde yaşar size giren çıkan yoksa karışmayın.