Tarihin En Büyük Lideri Hz. Muhammed
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------konu başlığı Tarihinin olarak değiştirilmesi gerekli,,,,,
tarih bilgisi zayıf üyeler yanılgıya düşmesin,
-----------------------------
bencede değişmeli ama
tüm tarihlerin diye değişmeli
-
svs bunu yazdı:
Sorduğunuz soruların
Kafanıza takılan konuların
içinden çıkamadığınız çıkmazların
herşeyin cevabı Kur'an-ı Kerim' de mevcuttur.
alın elinize bir kuran meali inceleyin
hahaha hihihi ne gereği var diyip geçmeyin eğer ki bu tür konuları tartışmaya cesaret edebiliyorsanız her yönden araştırmalarınızı yapmanız gerekir
hele ki tartışmanın içinde müslümanlık gibi bir din varsa....
ben şahsi yorum yapmaya cesaret edemiyorum bilgim yetmeyebilir kıyamet gününde şüphesiz söylediklerimden sorumlu tutulurum ve Allah'ın gazabından korkarımm
ama bildiğim bir şey var
askeri de olsun devlet yönetimide olsun ne olursa olsun hz Muhammed'i hiç bir insan veya varlıkla kıyaslamam
Allah bütün kainatı insi ve cinsi hz Muhammed'in aşkı için yarartmıştır
Ateistler yada her ne dinden iseniz okuyun hiçbirşey kaybetmeyeceksiniz
AĞLAMAK İSTİYORUMMM....
-----------------------------İnsanı pohpohlamanın ulaşabildiği en son nokta bu olsa gerek.Hocam tamam savunuyosun ama birazda mantıklı bişey olsun yazdığın...
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
-----------------------------HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
Bunlar sadece onların fikri.
-----------------------------buda sadece senin fikrin.
-----------------------------işte bu kadar rahat olun. o onun fikri bu da bunun fikri onlar da onların fikirleri. umursamayın kimseyi din insanın içinde olan bişey dışarı vurmak aptallıktır.
bence bu kadar değil
neden yanlış bi fikri düzeltmek iiçin can atmayalım inanın o kadar mükemmel bir dine inanıyorumki dinim bana bunuda emrediyor fikri yanlış olanlara dogru yolu göstermemi emrediyor çünkü uyarmasam bundanda sorumlu tutulurrumm...
keşke benim seviyem mertebem buna yettsede yapabilsem ama sadece tavsiyede bulunabiliyorumm
yok eğer benim fikirlerimin yanlış olduğunu düşünen varsa bana doğruları göstermeye çalışabilir
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------svs bunu yazdı:
Sorduğunuz soruların
hahaha hihihi ne gereği var diyip geçmeyin eğer ki bu tür konuları tartışmaya cesaret edebiliyorsanız her yönden araştırmalarınızı yapmanız gerekir
ben şahsi yorum yapmaya cesaret edemiyorum bilgim yetmeyebilir kıyamet gününde şüphesiz söylediklerimden sorumlu tutulurum ve Allah'ın gazabından korkarımm
ama bildiğim bir şey var
askeri de olsun devlet yönetimide olsun ne olursa olsun hz Muhammed'i hiç bir insan veya varlıkla kıyaslamam
AĞLAMAK İSTİYORUMMM....
ne demek istedigini anlamadım
elle tutulur bi yorum yap fikrini söyle
nerenin mantıksız geldigini söyle yada şu şu şu yüzden yazdığın yanlış de yada şunlar şunlar şunlar eksik de
bilmediğin konuları öğren ve gel yada direk yanlış deme önce bi araştır inanmıyosan inanana saygı duy
yada dediklerimin hiç birini yapma keyfine bak
bir şey daha ekliyecem
Allah bütün kainatı insi ve cinsi hz Muhammed'in aşkı için yarartmıştırbu kısmı koyu yazmışsın sanırım takıldığın nokta bu
cümlenin ispatı kuranda var
ama şöyle düşünüyorum ki umarım yanılıyorumdur
kurana inanmadıgını cıkardım ben
çünkü kurana inansan bunu desteklerdin
inandım diyorsan kuranın bazı kısımlarına inanıp bazı kısımlarına inanmamakda dinsizliktir
belkide bilmiyordun kuranda geçtiğini
dediya umarım yanılıyorumdur
eğer gercekten inanmıyorsanda inanmadığın bir dinin kitabını zaten sana kanıt olarak gösteremem
elimden gelebilecek başka birşey yktur benim kapasitem budur
sen kuranı inceledin mi?
-
svs bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
Sorduğunuz soruların
ama bildiğim bir şey var
AĞLAMAK İSTİYORUMMM....
-----------------------------İnsanı pohpohlamanın ulaşabildiği en son nokta bu olsa gerek.Hocam tamam savunuyosun ama birazda mantıklı bişey olsun yazdığın...
nerenin mantıksız geldigini söyle yada şu şu şu yüzden yazdığın yanlış de yada şunlar şunlar şunlar eksik de
bilmediğin konuları öğren ve gel yada direk yanlış deme önce bi araştır inanmıyosan inanana saygı duy
-----------------------------Mavi renkteki yer için söyledim hocam onu...Allah'ın muhammed'in aşkına ihtiyacı mı var ki var olanı onun aşkına yaratsın? Ve ya bu nasıl bir Allah ki sonradan dünyaya göndereceği kuluna bu kadar sempati duyuyor =) Eşitliğin savunulduğu bir dinde siz kalkıp aracı olanı kutsallaştırıyosunuz bununlada yetinmeyip var olan her şeyin onun aşkına yaratıldığını söylüyosunuz..Hiç mantıklı değil...Unuttuğunuz bişey var ki oda, İsanında,musanında Muhammed gibi aracı oldukları.Muhammed neden geldi,daha önce gönderilen allahın yasalarının dejenere edildikleriı için,son bir fırsat olarak gönderildi. Daha önce gönderilen bilgiler saptırılmasaydı belkide Muhammed gelmeyecekti...
-
HolySeclorum bunu yazdı:
svs bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
Sorduğunuz soruların
ama bildiğim bir şey var
AĞLAMAK İSTİYORUMMM....
-----------------------------Mavi renkteki yer için söyledim hocam onu...Allah'ın muhammed'in aşkına ihtiyacı mı var ki var olanı onun aşkına yaratsın? Ve ya bu nasıl bir Allah ki sonradan dünyaya göndereceği kuluna bu kadar sempati duyuyor =) Eşitliğin savunulduğu bir dinde siz kalkıp aracı olanı kutsallaştırıyosunuz bununlada yetinmeyip var olan her şeyin onun aşkına yaratıldığını söylüyosunuz..Hiç mantıklı değil...
konumu düzenledim bi daha okursan sevinirim düşündüğüm gibi
-
svs arkadaşa katılıyorum bence de herkes Kuran meali açıp okumalı tabii birazcık ta inanç lazım. sonrası Peygamberimiz elbette kıyas olmaz.
-
belki muhammed sıradışı bir lider ve filozof , üstün ahlaklı bir insan olabilir. Bu şahıs için anlatılanların hangisi doğru hangisi değil artık tamamen birbirine karışmış durumda . mesajın içeriği de son derece bulanıklaşmış ve anlamını yitirmiş.
bugün dünya üzerinden islamın yayıldığı yerlere baktığımızda, karışıklık , terör, savaş , adaletsizlik, cehalet ve sefalet hüküm sürmekte - tamam bunu peygamberlerine mal etmemek gerek ancak islamiyetinde "toplumları kurtarmak ve düzen sağlamak" konusunda herdersten sınıfta kaldığı da açık bir gerçek kanaatimce . Söylenenler ne kadar doğru , güzel ve hak gibi görünsede yol açtığı sonuçlar içinde bulunduğu toplum için bir felaket ise söylenilenleri belki bin sene sonra yeniden değerlendirmek gerekmez mi ?
şununla bunu karıştırmayalım özüne inelim vb vb dersekte , dünyada bugün belki tek bir kitap olduğu söyleniyor ancak N tane müslümanlık her müslümanlığın altında N kare tane tarikat var ve herbirinin kafasında farklı bir muhammet farklı şeyler söylüyor yada söylemiş olduğu kabul ediliyor. Kimine mesela diyorki , uçak kaçırıp işmerkezlerine düşür , kimine diyor karını kazığa bağlayıp taşla ....