folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder TSK Nin 27 Nisan Tarihli Basin Aciklamasi



TSK Nin 27 Nisan Tarihli Basin Aciklamasi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek

    genelkurmay başkanlığı tarafından cumhurbaşkanlığı birinci tur oylamasının sonrasında yapılan içerisinde çok sert ifadeler bulunan açıklama.

    askerin hassasiyetlerini vurgulayan ve 23 nisan'da yapılan yanlış hareketleri sert bir şekilde eleştiren açıklamanın tamamı şu anda sitedeki yavaşlık nedeniyle ulaşamayanlar için aşağıdadır:

    türkiye cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde artırdıkları müşahede edilmektedir. uygun ortamlarda ilgili makamların, sürekli dikkatine sunulmakta olan bu faaliyetler; temel değerlerin sorgulanarak yeniden tanımlanması isteklerinden, devletimizin bağımsızlığı ile ulusumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli bayramlarımıza alternatif kutlamalar tertip etmeye kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

    bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. özellikle kadınların ve küçük çocukların bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir benzerlik taşımaktadır.

    bu bağlamda;

    ankara’da 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları ile aynı günde kuran okuma yarışması tertiplenmiş, ancak duyarlı medya ve kamuoyu baskıları sonucu bu faaliyet iptal edilmiştir.

    22 nisan 2007 tarihinde şanlıurfa’da; mardin, gaziantep ve diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada atatürk resimleri ve türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur.

    ayrıca, ankara’nın altındağ ilçesinde “kutlu doğum şöleni” için ilçede bulunan tüm okul müdürlerine katılım emri verildiği, denizli’de il müftülüğü ile bir siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin başları kapalı olarak ilahiler söylediği, denizli’nin tavas ilçesine bağlı nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, atatürk ilköğretim okulunda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir.

    okullarda kutlanacak etkinlikler, milli eğitim bakanlığı’nın ilgili yönergelerinde belirtilmiştir. ancak, bu tür kutlamaların yönerge dışı talimatlarla yerine getirildiği tespit edilmiş ve genelkurmay başkanlığınca yetkili kurumlar bilgilendirilmesine rağmen herhangi bir önleyici tedbir alınmadığı gözlenmiştir.

    anılan faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesi ile ve bilgisi dahilinde yapılmış olması meseleyi daha da vahim hale getirmektedir. bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

    cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir.

    bölgemizdeki gelişmeler, din ile oynamanın ve inancın siyasi bir söyleme ve amaca alet edilmesinin yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojinin inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştüğü, ülkemizde ve ülke dışında görülebilmektedir. malatya’da ortaya çıkan olayın bunun çarpıcı bir örneği olduğu ifade edilebilir. türkiye cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir.

    bu tür davranış ve uygulamaların, sn. genelkurmay başkanı’nın 12 nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği “cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak” ilkesi ile tamamen çeliştiği ve anayasanın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir.

    son günlerde, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. bu durum, türk silahlı kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. unutulmamalıdır ki, türk silahlı kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. ayrıca, türk silahlı kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.

    özetle, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder atatürk’ün, “ne mutlu türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes türkiye cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.

    türk silahlı kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir.

    kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    http://www.tsk.mil.tr/bashalk/basac/2007/a08.htm


    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    türkiye laiktir laik kalacak....

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    helal olsun ordumuza.ülkemizde sapasağlam kurumların olması mutlu ediyo valla (:

    ... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    abicim Türkiye de sevdiğim 3-5 adamdan birisi büyükanıttır.Fakat askeriyeyi genel olarak seviyorum.Yaşasın askeriye askeriye oldukça bu ülkede laiklikte Atatürk te olacaktır.Bekçileirmiz.

    Anti laiklerin köküne kibrit suyu elinizi kolunuzu sallayacağınızı mı sandınız böyle kaydırırlar.İrandan tarikatler geldi sinpa nasıl tankları geçirdiler ordan aynısınıda meclisten geçirirler.

    Türkiye Laiktir Laik Kalacak

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2003
    Erkek
    gerekli açıklama yapılmış :)

    3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ya beni bilen bilir gayet Atatürkçü ve Anti RTE bi insanım Akp'ninde a.q bu ayrı konu , kafama sadece şu takılıyor müslüman bi ülkede çocukların ilahi okuması veya kur'an okuma yarışmasının tertibatı niçin anormal olarak yansıtılıyor , ve bu olay sitede bazı kişiler tarafından tasvip ediliyor,şimdi bi küçük çocuğun kur'an öğrenmesi ülkenin irtica tehlikesi altında olduğunumu gösterir şimdi ben namaz kılıp kur'an okuorm ben irticai bi tehditmiyim hadi bunu örnek olarak verdim aranızda namaz kılan kur'an okuyan arkadaşlar veya yakınları vs. vardır bunlar irticai tehditmidir , veya onlar ayrı konu biraz daha bireyselliğe kaçıor diipte Akp şurda burda dergah kurmuş namaz öğretior kur'an öğretior derseniz bunun içinde sorarım bu irticai tehditmidir , yani benim merak ettiğim mesele bu tmm AKP belki irtica yanlısı olabilir alkol ve eğlence merkezlerine getirmek istediği kısıtlamalardan dolayı ben bunu söylüorm ama kur'an ve ilahi okunması niçin bu kadar anormal gelior anlamış değilim ...

    dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Çok doğru tespitler yapılmış.Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'nin aşınmadan kalabilmiş tek ve en güvenilir kurumu.Her zaman Atatürk ilkelerinin ve TSK'nın yanındayız.


    λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    içime biraz olsun su döküldü rahatlarımordumu cok sevyorum işte böyle yaa bukakadar açık ve net damgasını vurdu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı:
    -----------------------------
    ya beni bilen bilir gayet Atatürkçü ve Anti RTE bi insanım Akp'ninde a.q bu ayrı konu , kafama sadece şu takılıyor müslüman bi ülkede çocukların ilahi okuması veya kur'an okuma yarışmasının tertibatı niçin anormal olarak yansıtılıyor , ve bu olay sitede bazı kişiler tarafından tasvip ediliyor,şimdi bi küçük çocuğun kur'an öğrenmesi ülkenin irtica tehlikesi altında olduğunumu gösterir şimdi ben namaz kılıp kur'an okuorm ben irticai bi tehditmiyim hadi bunu örnek olarak verdim aranızda namaz kılan kur'an okuyan arkadaşlar veya yakınları vs. vardır bunlar irticai tehditmidir , veya onlar ayrı konu biraz daha bireyselliğe kaçıor diipte Akp şurda burda dergah kurmuş namaz öğretior kur'an öğretior derseniz bunun içinde sorarım bu irticai tehditmidir , yani benim merak ettiğim mesele bu tmm AKP belki irtica yanlısı olabilir alkol ve eğlence merkezlerine getirmek istediği kısıtlamalardan dolayı ben bunu söylüorm ama kur'an ve ilahi okunması niçin bu kadar anormal gelior anlamış değilim ...
    -----------------------------
    ona karşı değiliz.ama bu yapılan şeyler nedne 23 nisanla aynı güne denk getiriliyor ve neden atatürk resimlerine bayraklara saldırılıyor.sorun orda
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PowerfuL
    PowerfuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    TSK, net olarak tavrını ortaya koymuştur.

    Artık diğerleri ortadan kaybolsun! Yoksa bu ülkede şimdiye kadar olamamış çok kötü şeyler olacak!

    edit: "gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir." özellikle bu cümleyi dikkatlice okuyun.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek

    BARZANİ AKP Yİ DESTEKLEDİGİNİ AÇIKLADI

    İSRAİL AKP Yİ DESTEKLEDİGİNİ AÇIKLADI

    İNGİLTERE AYNEN

    ABD AYNEN

    AVRUPA AYNEN

    ONLAR SEÇİMİNİ YAPTI
    ŞİMDİ SIRA TÜRK MİLLETİNDE..........

    TSK VE ADALET OLDUĞU SÜRECE ADALETİ KANDIRANLARA YER YOK BU ÜLKEDE.. 

Toplam Hit: 24734 Toplam Mesaj: 103